Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale, lekarz nie straszy mnie. Mam tylko wieksze prawdopodobienstwo, gdyz juz to mialam a poza tym mialam 3 zabiegi oczyszczania mechanicznego macicy, co zostawia blizny. Jest to po prostu jedna z opcji u mnie do wziecia pod uwage przy wyborze sposobu porodu.
-
Nefer, super wiesci. Możesz troche odetchnąć, bo stres tez działa na dzidzię.
Monique, gratuluje serduszka
Giannaa, po przeczytaniu Twojego posta az pobiegłam sprawdzic termin mojej wizyty, na szczescie mam na jutro
Jakies symptomy zbliżającego sie porodu? Bo u mnie nic, tylko plecy bolą ze co chwilę musze przesiadać. Wczoraj głupia jeszcze poszłam do pracy i po drodze sie popłakałam bo nie miałam siły isc, taka mnie słabość dopadła i ból pleców, ze az mi sie wymiotować zachciało. Jeśli chodzi o rozwolnienie to tez mam cały czas, 2-3 razy dziennie. Boli mnie brzuch jak na @ i zaraz musze lecieć do kibelka. Ale u mnie tak zawsze było podczas okresu.
Zaczelam pakować torbę i nie wiem czy od razu brać cos dla dzidzi na wyjscie czy potem mąż przywiezie.
Marti, fajnie ze u Was sie stabilizuje, a Klarcia jest prześliczna, szczególnie uwielbiam jej nosek. Taki fajny zadartyno i włoski oczywiscie
-
Hahahha
Ale się uśmiałam z tymi sraczkamiale ja też tak miałam czasami w ciazy ze jak coś poczułam to odrazu musiałam iść
Cynnia
weź odrazu. Mi tylko mąż przywiózł kombinezon i takiego ciepłego pajacyka, ciepła czapeczke. I to był dobry wybór. Dziekuje-Klarcia ma Naszczescie nosek po tatacie, bo ja mam jak orzeł taki opadający na końcu;) -
Cynnia ja może sraczki nie mam ale tez biegam w ciągu dnia do kibelka i boli mnie brzuch... najbardziej boli jak kładę się wieczorem do łózka i w nocy nie wiem dlaczego jak wstaje w nocy na siku i kładę się to znowu boli...przez co nie mogę spać nie tyle co z bólu ale z powodu myśli, zacznie się coś czy nie ? Ogólnie brzuch twardnieje i przy tym pobolewa ale nie jakoś często ... czop nie odchodzi wiec żadne rozwarcie się nie robi
Ogólnie sielanka nic się nie dzieje
Staram się wrzucić na luz i o tym nie myśleć
chociaż nie jest łatwo. Co do ciuszków dla dzidzi na wyjście ja nie biorę za dużo miejsca by zajęły a ja nienawidzę kopać w torbie. Uszykuję mężowi i przywiezie jak będziemy wychodzić.
Pianistka rozbawiałaś mnie tak, że długo nie mogłam przestać się śmiaćJa mam ostatni syndrom wiecznego "jestem głodna" ... ale najczęściej włącza się to wieczorem wtedy mój mąż mówi to co ja ostatnio mówiłam do niego "jest po 20 stej - nie ma żarcia" hi hi hi
i takim sposobem trzeba iść na głodnego spać
Marti tłumaczka mi powiedziała, że kobietom w ciąży się wszystko wybaczaufff
ale i tak mi głupio bo ja zawsze jestem punktualna i nienawidzę się spóźniać a co dopiero zapomnieć o wizycie
Zapomniałam położnej zapytać a może któraś z Was wie... szwy po ewentualnym nacięciu czy tez pęknięciu krocza są całkowicie rozpuszczalne zakładane czy są też takie do ściągania ?
-
Co do sraczki to nie jest to biegunka kilka razy dziennie tylko po prostu rzadka kupka
wybaczcie opisy
do 15 tygodnia miałam zaparcia a potem poszło
co rano budzi mnie takie mocne burczenie w jelitach i muszę biegiem do kibelka
No i przy tych bólach jak na @ jest to samo...
Co do ciuszków to ja biorę jedną walizkę na szpital a drugą z rzeczami na wyjście to już mąż dowiezie
A na czas pobytu w szpitalu będę jednak korzystać ze szpitalnych ciuszków...
bo podobno potem jak wezmą do prania to ciuszki przepadają, więc szkoda...
Ale ślinka mi pociekła do samej podłogi -
Witajcie:)
Miałam dziś usg połówkowe. Wygląda na to, że wszystko ok. Synuś jak malowany, żadnych wątpliwości, choć już w 12 tygodniu nie było wątpliwościZmienił się termin porodu na 13.05 więc Kafabi jeśli mogłabyś to zmień proszę na pierwszej stronce
Cieszę się bardzo, że wszystko ma na właściwym miejscu choć na pewno w Polsce sprawdzę to jeszcze raz:)
Cynnia, Andriel, Carolline lubią tę wiadomość
-
O jejciu jejciu, a ja już nie mogę się doczekać aż mąż przyjedzie:D Jutro wypływa z Bergen do Danii i będzie wieczorem w sobotę u mnie
Ale dziś miałam straszny sen, że mąż mnie zdradza i mnie rzuciłOgólnie to dość często mam takie sny o Nim i budzę się zalana łzami...Okropne to.
-
Andriel takie sny (o zdradzie meza) sa calkowicie normalne w ciazy. Ja tez takie mam. Jak sie budze, to mowie, "nie odzywaj sie, nie dotykaj mnie"
A on na to: "Co znowu Ci sie snilo, opowiadaj
" Zawsze sie z tych snow smiejemy. Ja nie boje sie, ze mnie zdradzi, wiec to nie to. Po prostu ciazowy mozg
-
Mój ciążowy mózg ma konsystencję żelu...
pomijając sen w którym Marilyn Manson wyprowadzał mojego psa...
No ale jak śnił mi się Ludwig Andegaweński za którego ja wyszłam za mąż i byłam księżniczką (sukienkę szył mi MK - Tak tak, w śnie był też Michael Kors)...
Dodać do tego sen o Legolasie...
masę erotycznych snów...
no wesoło jestbudzę się co rano zszokowana...
Ale i tak wszystko przebija mój mąż, któremu śnił się poród i moja pochwa z której wystawała mega owłosiona głowa Emmy ^^ -
cześć Dziewczyny!
Odzywam się dopiero dzisiaj, bo ostatne dwie noce zasnęłam z ipadem w rękach. We wtorek miałam cc i wszystko odbyło się zgodnie z planem tzn Henryk już jest!i jest oczywiscie cudowny
długi - 57 cm,ma duzy obwod glowy i był dwa razy owinięty pępowina wokół szyi i lekarz powiedział, że naturalnie nie udałoby się. Dziękowałam Bogu, że słuchałam lekarza! Samo cc i opieka w szpitalu super, nie mogłam mieć lepszej, aż mi się nie chce jutro do domu wychodzić
to był zdecydowanie dobry pomysł rodzić w Polsce i w tym szpitalu. Boli jak cholera, ale dzisiaj już było lepiej niż niż wczoraj, wiec mam nadzieję, że to nie potrwa długo.
Andriel, Pianistka, Miuu, M o n i q u e, nefer, Cynnia, Giannaa, kafabi, Carolline lubią tę wiadomość