X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • nefer Przyjaciółka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale, lekarz nie straszy mnie. Mam tylko wieksze prawdopodobienstwo, gdyz juz to mialam a poza tym mialam 3 zabiegi oczyszczania mechanicznego macicy, co zostawia blizny. Jest to po prostu jedna z opcji u mnie do wziecia pod uwage przy wyborze sposobu porodu.

d869f9fdbd.png
  • nefer Przyjaciółka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka jak Ty to robisz?? mnie jak teraz zatka, to przez dwa dni nie mam po co do kibelka isc... :(

d869f9fdbd.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefer, super wiesci. Możesz troche odetchnąć, bo stres tez działa na dzidzię.

Monique, gratuluje serduszka :)

Giannaa, po przeczytaniu Twojego posta az pobiegłam sprawdzic termin mojej wizyty, na szczescie mam na jutro :)
    Jakies symptomy zbliżającego sie porodu? Bo u mnie nic, tylko plecy bolą ze co chwilę musze przesiadać. Wczoraj głupia jeszcze poszłam do pracy i po drodze sie popłakałam bo nie miałam siły isc, taka mnie słabość dopadła i ból pleców, ze az mi sie wymiotować zachciało. Jeśli chodzi o rozwolnienie to tez mam cały czas, 2-3 razy dziennie. Boli mnie brzuch jak na @ i zaraz musze lecieć do kibelka. Ale u mnie tak zawsze było podczas okresu.

Zaczelam pakować torbę i nie wiem czy od razu brać cos dla dzidzi na wyjscie czy potem mąż przywiezie.

Marti, fajnie ze u Was sie stabilizuje, a Klarcia jest prześliczna, szczególnie uwielbiam jej nosek. Taki fajny zadarty :) no i włoski oczywiscie

zem3sg18fbglipi0.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahha
    Ale się uśmiałam z tymi sraczkami :) ale ja też tak miałam czasami w ciazy ze jak coś poczułam to odrazu musiałam iść :)

Cynnia
    weź odrazu. Mi tylko mąż przywiózł kombinezon i takiego ciepłego pajacyka, ciepła czapeczke. I to był dobry wybór. Dziekuje-Klarcia ma Naszczescie nosek po tatacie, bo ja mam jak orzeł taki opadający na końcu;)

3i49krhmik48bp05.png
  • Ale Koleżanka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka - u mnie dzisiaj ziemniaki, mielone i buraczki :) zapraszam :)

Nefer - to teraz rozumiem, trzymaj się dzielnie i na razie o tym nie myśl, trzymamy kciuki żeby tej opcji nie było!

dqprx1hptpolkifa.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie z serii głupich, jakie ciuszki wziac. Dawno nie miałam do czynienia z małymi dziećmi ;)

zem3sg18fbglipi0.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia ja może sraczki nie mam ale tez biegam w ciągu dnia do kibelka i boli mnie brzuch... najbardziej boli jak kładę się wieczorem do łózka i w nocy nie wiem dlaczego jak wstaje w nocy na siku i kładę się to znowu boli...przez co nie mogę spać nie tyle co z bólu ale z powodu myśli, zacznie się coś czy nie ? Ogólnie brzuch twardnieje i przy tym pobolewa ale nie jakoś często ... czop nie odchodzi wiec żadne rozwarcie się nie robi :P Ogólnie sielanka nic się nie dzieje :P Staram się wrzucić na luz i o tym nie myśleć ;-) chociaż nie jest łatwo. Co do ciuszków dla dzidzi na wyjście ja nie biorę za dużo miejsca by zajęły a ja nienawidzę kopać w torbie. Uszykuję mężowi i przywiezie jak będziemy wychodzić.

Pianistka rozbawiałaś mnie tak, że długo nie mogłam przestać się śmiać ;-) Ja mam ostatni syndrom wiecznego "jestem głodna" ... ale najczęściej włącza się to wieczorem wtedy mój mąż mówi to co ja ostatnio mówiłam do niego "jest po 20 stej - nie ma żarcia" hi hi hi ;-) i takim sposobem trzeba iść na głodnego spać :P

Marti tłumaczka mi powiedziała, że kobietom w ciąży się wszystko wybacza ;-) ufff :P ale i tak mi głupio bo ja zawsze jestem punktualna i nienawidzę się spóźniać a co dopiero zapomnieć o wizycie :P

Zapomniałam położnej zapytać a może któraś z Was wie... szwy po ewentualnym nacięciu czy tez pęknięciu krocza są całkowicie rozpuszczalne zakładane czy są też takie do ściągania ?

a.png
    a.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi sie nie odzywa, mam nadzieje ze u niej wszystko dobrze ... Meggi, where are you?

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do sraczki to nie jest to biegunka kilka razy dziennie tylko po prostu rzadka kupka :D wybaczcie opisy :D
    do 15 tygodnia miałam zaparcia a potem poszło :D
    co rano budzi mnie takie mocne burczenie w jelitach i muszę biegiem do kibelka :)
    No i przy tych bólach jak na @ jest to samo... :D

Co do ciuszków to ja biorę jedną walizkę na szpital a drugą z rzeczami na wyjście to już mąż dowiezie :)
    A na czas pobytu w szpitalu będę jednak korzystać ze szpitalnych ciuszków...
    bo podobno potem jak wezmą do prania to ciuszki przepadają, więc szkoda...

Ale ślinka mi pociekła do samej podłogi :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Felice Przyjaciółka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie:)

Miałam dziś usg połówkowe. Wygląda na to, że wszystko ok. Synuś jak malowany, żadnych wątpliwości, choć już w 12 tygodniu nie było wątpliwości ;) Zmienił się termin porodu na 13.05 więc Kafabi jeśli mogłabyś to zmień proszę na pierwszej stronce :) Cieszę się bardzo, że wszystko ma na właściwym miejscu choć na pewno w Polsce sprawdzę to jeszcze raz:)

Cynnia, Andriel, Carolline lubią tę wiadomość

71c6b05c.gif
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felice, super wieści :) gratulacje! :)

Felice lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felice zmieniłam termin porodu :)

Meggi daj proszę znać jak się czujecie ;)

Felice lubi tę wiadomość

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jejciu jejciu, a ja już nie mogę się doczekać aż mąż przyjedzie:D Jutro wypływa z Bergen do Danii i będzie wieczorem w sobotę u mnie :D

Ale dziś miałam straszny sen, że mąż mnie zdradza i mnie rzucił :/ Ogólnie to dość często mam takie sny o Nim i budzę się zalana łzami...Okropne to.

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andriel, ja też często mam takie sny :D budzę się wściekła i mam focha na męża albo go opieprzam :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja to przeżywam i się stresuje :/ To chyba mój wielki lęk dlatego tak o tym śnie :/

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi sie dzis śniło, ze mąż mnie zostawił samą z dzieckiem....

A teraz podobno mam miec fajne sny, a ten nie był fajny

zem3sg18fbglipi0.png
  • nefer Przyjaciółka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andriel takie sny (o zdradzie meza) sa calkowicie normalne w ciazy. Ja tez takie mam. Jak sie budze, to mowie, "nie odzywaj sie, nie dotykaj mnie" :P A on na to: "Co znowu Ci sie snilo, opowiadaj :P" Zawsze sie z tych snow smiejemy. Ja nie boje sie, ze mnie zdradzi, wiec to nie to. Po prostu ciazowy mozg :)

d869f9fdbd.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ciążowy mózg ma konsystencję żelu...
    pomijając sen w którym Marilyn Manson wyprowadzał mojego psa...

No ale jak śnił mi się Ludwig Andegaweński za którego ja wyszłam za mąż i byłam księżniczką (sukienkę szył mi MK - Tak tak, w śnie był też Michael Kors)...

Dodać do tego sen o Legolasie...

masę erotycznych snów...

no wesoło jest :D budzę się co rano zszokowana...

Ale i tak wszystko przebija mój mąż, któremu śnił się poród i moja pochwa z której wystawała mega owłosiona głowa Emmy ^^

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Meggi77 Przyjaciółka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Dziewczyny!
    Odzywam się dopiero dzisiaj, bo ostatne dwie noce zasnęłam z ipadem w rękach. We wtorek miałam cc i wszystko odbyło się zgodnie z planem tzn Henryk już jest! :) i jest oczywiscie cudowny :) długi - 57 cm,ma duzy obwod glowy i był dwa razy owinięty pępowina wokół szyi i lekarz powiedział, że naturalnie nie udałoby się. Dziękowałam Bogu, że słuchałam lekarza! Samo cc i opieka w szpitalu super, nie mogłam mieć lepszej, aż mi się nie chce jutro do domu wychodzić ;) to był zdecydowanie dobry pomysł rodzić w Polsce i w tym szpitalu. Boli jak cholera, ale dzisiaj już było lepiej niż niż wczoraj, wiec mam nadzieję, że to nie potrwa długo.

Andriel, Pianistka, Miuu, M o n i q u e, nefer, Cynnia, Giannaa, kafabi, Carolline lubią tę wiadomość

zem3anliv4r7ocpf.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi, moje gratulacje! :) Jaka waga synka? Karmicie?
    Jak się ogólnie czujesz jako mama? :)
    buziaki dla Was

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
‹‹ 428 429 430 431 432 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ