X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi - GRATULUJE!!! <3

Pianistka - Nooo, powiem Ci, że pobiłaś moje sny. W nocy Twój mózg widocznie się nie nudzi :P Ponoć właśnie nocą gdy śpimy mózg włącza swoją kreatywną cześć ;)

nefer - Dobrze wiedzieć, że nie jestem sama, ale nie powiem bo te sny mnie dobijają czasami. Dziś mężowi caly czas o tym ględziłam :P

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andriel, mi się często śni ze mąż mnie zdradza... ale już się tym nie przejmuję... od kiedy równie często śni mi się ze ja zdradzam jego :D ciąża to robi.... :P

zapomniałam o śnie w którym na koncert Led Zeppelin wparowała husaria :o

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Meggi77 Przyjaciółka

Wysłany: 18 grudnia 2015, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waga 3800, przystawiamy ale nie karmimy ;) laktacja dopiero mi sie rozkręca,wiec przed każdym karmieniem staram sie go przystawiac, cos tam jest, ale na razie za mało. Dzisiaj jak coś łyknał łyknal, to zapadal w spiaczke, nie mogłam się go dobudzić. A jak sie budził to już nie miał cierpliwosci do dalszych prob, więc dostawał butelke. Za to ja mam dużo cierpliwości, więc jeszcze go pomęczę. W domu spróbuję też trochę z laktatorem. Fajne sa tu położne, opieka prawie indywidualna, wiec w każdej chwili coś doradzaja. A czuję się super! :)

zem3anliv4r7ocpf.png
  • Meggi77 Przyjaciółka

Wysłany: 18 grudnia 2015, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma dobry odruch, dobrze sie przystawia,mjest tylko troche leniwy ;)

zem3anliv4r7ocpf.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi, no to super wieści! :)
    No i kawał chłopa 3,8 kg :)
    za karmienie trzymam kciuki :) grunt to się nie poddawać i nie zniechęcać :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Same gwiazdorskie sny Pianistka ;)

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 00:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi gratulacje ! Śliczne imię Henryk.

Nooo Pianistka dobra jestes sny masz rewelacyjne moge to pikus. Mi sie za to nieustannie śni i to id roku ze muszę wracac do Polski i tam znowu rzeźbić żeby jakoś żyć i zawsze na koniec snu uświadamiam dobie ze ja mam życie E Norwegii i wszystko bedzie dobrze bo mam tu prace. Jakaś obsesjA

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 01:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi
    Gratulacje:) oszczędzaj się bo pierwsze dni to są jeszcze pełne euforii, a później cięcie daje znać o sobie. Bierz codziennie leki przeciwbolowe, zanim mocno Cię rozboli . Mnie dziś nawet coś pobolewa a ja już ponad 2 tyg minęły. Najważniejsze, że wszystko dobrze z Henrykiem i ze zdecydowali o cc :)

3i49krhmik48bp05.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 01:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achhh zapomnialam naskarzyc, mąż mnie wkurrr strasznie, chyba ciężko mu się przyzwyczaić ze mała po prostu czasami płacze. Dziś akurat strasznie wrzeszczala, mnie to jakoś nie rusza i mam pełen spokój i opanowanie, a ten zaraz panikuje.

Najlepsze jest to, że poszedł sobie spać na kanapę, sypialnia gościnna zajęta hehe. A ja wypralam wszystkie koce i został tylko jeden taki wełniany kujacy i on pod nim śpi:) Takim mi rzucił tekstem, że nawet mi nie jest go szkoda hehe

3i49krhmik48bp05.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi, gratulacje. Ciesze sie, ze u Was wszystko ok. Henryczek duży chłop :) a jak jego nereczki, badali juz, wszystko ok?

zem3sg18fbglipi0.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi gratulacje ze synus juz jest z Toba :* jak wroce do domku to wpisze w liste, bo z telefonu ciezko :)

Giaanna gotowa !? Melduj sie jak sie czujesz kochana ;)

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;-)
    Meggi gratulacje. Dobrze, że wszystko jest w porządku masz dużego synka ;-)
    Marti facetom trochę dłużej przychodzi oswajanie się z tym, że w domu jest małe dziecko... mój mąż dopiero teraz wie, że je ma ;-) Jedni reagują na każde stęknięcie dziecka inni nie reagują wcale ...co gorsze :P ?

Co do snów...mi chyba nie śniło się w ciąży, że mąż mnie zdradza...jakoś się tego nie boje. Za to na samym początku ciąży ciągle mi się śniło, że mój syn umiera. Uwierzcie, że czasami bałam się usnąć. W większości przypadków śni nam się to czego boimy się najbardziejPianistka już Ci mówiłam, że Ty jesteś dziwnym przypadkiem ;-) bo Twoje sny wykraczały po za wszelkie rozumowanie hihihih ;-) No i są jeszcze sny prorocze ja dzisiaj taki miałam nad ranem... śniło mi się, że zaspaliśmy i młodego nie puściłam do szkoły a żeby ładniej wyglądało to wysłałam smsa do nauczycielki, że Olek jest chory ...i nagle budzi mnie jakiś hałas o 6:20 młody grasuje, myślę sobie co on robi tak szybko ... a biedak ma taki kaszel, że spać mu nie dał...jak wstał to przez 15 min cały czas się dusił. No i takim sposobem został w domu.

Ja jestem przerażona i nie wiem czy kiedykolwiek w końcu przestanie mnie przerażać ten zimny chów norwegów... młody wrócił wczoraj cały przemoczony bo oni w czwartek zawsze mają ognisko w lesie ...z butów wodę wylewałam a z kurtki aż kapało. Nie ważne czy pada czy świeci słońce oni wychodzą na dwór...i dzisiaj mamy tego efekty. Zastanawiam się jak tu puścić 2 letnie dziecko do przedszkola ? Bo wcześniej nie mam zamiaru tego robić. Ja chyba zwariuje wtedy...

a.png
    a.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kafabi wrote:

Giaanna gotowa !? Melduj sie jak sie czujesz kochana ;)

Melduje, że bez zmian...nie widzę oznak porodu :P Chociaż bardzo ich szukam :P Byle do środy wieczora wtedy nawet w święta mogę rodzić ;-)

a.png
    a.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja melduje, ze czekam na badanie w szpitalu od 9 zaczęły mi odchodzić wody, zero skurczy

marti87, Miuu, Giannaa, kafabi, Carolline lubią tę wiadomość

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia, co za niespodzianka!!! :D Powodzenia! trzymamy mocno kciuki! :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Cynnia super melduj co i jak. Trzymam kciuki :))

Gianna do roboty. Męża do łóżka wpuść bedzie prezent na święta.

Ale czas szybciutko leci.

Co do tego zimnego chowu to moj sie jakis zaaklimatyzował. Biega w kółko mokry to na piłkę to na cos tam. A ja trzęsę portkami ze mu gos bedzie. On na dodatek taki chuderlak. Ja pewno dzidzie dam od pierwszego roku po wakacjach do przedszkola. Jak pracowałam w przedszkolu to te młodsze dzieciaczki mniej na dworzu były niż te starsze ale prawda jest taka czy słońce czy deszcz spały na zewnątrz w wozeczkach a potem taplaly sie w błocie. Co trzeba przyznać. Jeden na dwa przypadki z maluszków były zasmarkane. Reszta nie reagowała w ogole. Moze to metoda

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 11:37

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa, rób milion przysiadów! :D Cynnia Ci się wtrynia w kolejkę :D

nefer, Giannaa lubią tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa masz jeszcze szanse, prawie nie mam skurczy, ale zostaje w szpitalu

zem3sg18fbglipi0.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka ty sie tak nie ciesz jestes juZ 4 w kolejce. :D torbę powoli kompletuj ;)

No myśle Cynnia ze synka dzisiaj przywitasz. Pisz do nas

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 11:57

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia wrote:
    Giannaa masz jeszcze szanse, prawie nie mam skurczy, ale zostaje w szpitalu

Ale skoro wody odchodzą to będą Ci wywoływać skurcze?

Trzymamy kciuki za synusia! niech wyłazi bo ciotki forumowe chcą już go przywitać :)

Miuu nie powiem, lekka panika mnie ogarnęła...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
‹‹ 429 430 431 432 433 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ