X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszzce raz !
    t2589099_choinka-2-.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2015, 20:59

Giannaa, Carolline, Miuu, Befff lubią tę wiadomość

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie idzie Ci to dziś :D

EDIT: poszło :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2015, 21:00

kafabi lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahahah tak jak mówisz :P Mikołaj prezenty dowiezie, teraz by sie zbóje do nich dobrały ;) I teraz uwaga !! o dziwo wogóle zainteresowania choinką nie ma i kokoszka przechodzi obojetnie obok jakby jej nie było :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2015, 21:02

Pianistka lubi tę wiadomość

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Befff Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne choineczki macie ;-) ja wybieram się jutro i jutro też od razu ubiore ;-)

Piekę właśnie ciasteczka marcepanowe ;-) ale pachnie ;-)

Always look on the bright side of life.

km5s9vvjz35pb937.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kafabi śliczna choinka ;-) Ja jakoś też przy młodym nie miałam problemów z choinką ;-)

Mała mi od dłuższego czasu tak buszuje, że wszystko mnie boli...uderza w pęcherz i ledwo mogę chodzić bo mam wrażenie, że ktoś mi szpile wbija albo nóż w pęcherz...ból okropny :/ Mąż chodzi i kracze, że dziś pojedziemy na porodówkę ale raczej takie kłocie nie zwiastuje porodu :P

a.png
    a.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas syn jak co roku ma misję i robi pepperhus,wiec jutro po raz kolejny się wykaże ;)

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa, a nóż to to? :D

Kafabi, ja rok temu robiłam pepperhus... ile się przy tym nawściekałam :D nigdy więcej

Mnie strasznie zaczął brzuch ciągnąć do dołu, nie mogę się wyprostować bo tak ciągnie do dołu... i mam straszne parcie na pęcherz i właśnie kłucie / uciskanie pęcherza od kilku dni...

No i dzisiaj chciałam sobie zbadać szyjkę i jej nie znalazłam... słit

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka no u mnie własnie tez tak to wygląda...wyprostować się nie mogę ciągnie kłuje ...ale podejrzewam, że to przez dzisiejsze szaleństwa... zakupy w Szwecji ... stanie przy garach i gotowanie do tego przemeblowanie kolejne zrobiliśmy w sypialni i jeździliśmy z szafami i łóżkiem. Mam dziś dość ledwo co dochodzę do WC :( ALe to nie jest to ...

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa, ja mam takie ciągnięcie nawet jak nic nie robię... możliwe żeby mała zeszła mi już w dół? bo czuję ją inaczej... czuję taki nacisk na dół, na pęcherz, na szyjkę...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ja wiem... chyba to za szybko chociaż nie wykluczone...ja tez mam takie objawy od kilku tygodni a jak byłam w czwartek u położnej to mówiła, że mała nie siedzi jeszcze w kanale rodnym, wiec chyba nie ma to związku.

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może po prostu łapki mi tam pcha :) bo ciągle czuję gmeranie i dziwne takie niekomfortowe odczucie jakby przy szyjce... :)
    pewnie dłubie tam rękami :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna A moze jednak to to. Moze sie spakuj. Ja bym słuchała męża =D

Pianistka czytałam ze takie kłucia powoduje rozluźnianie sie więzadeł macicy

Beff z jakiego przepisiku ciasteczka? Podziel sie bo ja łasuch jestem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2015, 00:11

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu spakowana jestem już w sumie ;-) Wydaje mi się, że wiem jak rozpoznać zaczynający się poród chociaż zawsze mogę być zaskoczona ;-) to jeszcze nie czas na powitanie malutkiej ;-) Zaczynam się naprawdę już bać ...

a.png
    a.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 00:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie bój sie. Zobaczysz bedzie dobrze i szybciutko będziesz tulić mała i zapomnisz.

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Obudziłam się rano i zaczęłam myślec o kwestiach z NAVem i macierzyńskim i już spać nie mogę :/

Miłego dnia!

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    A u nas pobudka na jedzonko, wypuścić pieski i włączyłam tv, bo sroczka raczej szybko juz nie zasnie... także mam plan troszkę ja poprzytulac i ululac. Ciesze się, że już 3 noc spala sama w kolysce. Troszkę ja pobujam i sama zasypia :)

3i49krhmik48bp05.png
  • M o n i q u e Koleżanka

Wysłany: 20 grudnia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny, u mnie smutno bo trochę pospacerowałam po galerii robiąc świąteczne zakupy i wczoraj miałam plamienia, upławy, pisałam do lekarza powiedział żebym się nie martwiła jeśli to nie jest bladoróżowe czy krwawe.. tak czy inaczej mam stres i dzisiaj już leżę. Czuję straszną niemoc...wszyscy wokół się cieszą że jestem w ciąży tylko ja wcale, chce mi sie tylko płakać i nadal nie potrafię uwierzyć w to, że będę miała to dziecko, z jednej strony planuję i się cieszę, wybieramy imiona a z drugiej strony boję się.. słońce piękne świeci w Polsce a ja nie mam siły na nic :( przepraszam że Wam to piszę ale muszę to z siebie wyrzucić :(

0d1ys65g7vvehpr7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monique, nie smutaj :) ja jestem doskonałym przykładem tego, że nawet krwawienie żywą krwią nie oznacza najgorszego :) Ja na początku przez byle stres czy zmęczenie plamiłam / krwawiłam.. u mnie to było normalne. więc spokojnie, odpoczywaj dużo i bez stresu :) gdyby pojawiła się krew to na IP ale póki co tylko spokój i odpoczynek :)

Marti, już się nie mogę doczekać takiego niedzielnego poranka <3
    Ile razy wstajesz w nocy?

M o n i q u e lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas ta noc była straszna, mały cały czas płakał. Chciał ssać a tu mało co leciało. Położna zabrała go żebym pospala. Teraz juz ok, najedzony leży sobie w łóżeczku. Mleczko juz leci wiecej bo nawet czuje takie drętwienie.

Dziewczyny z nr 2 nie martwcie sie podczas porodu, mnie akurat skurcze popędziły na klopik, ale tez sie martwiłam ze cos wyjdzie. Położna mówiła ze to normalne i mam sie nie przejmować bo to dla nich codzienność.

zem3sg18fbglipi0.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W barnashus są przecenione vippestol stokke :) Akurta odpaliłam stronę, żeby wysłać link do męża bo ma dziś kupić a tu przecena :):):)

3i49krhmik48bp05.png
‹‹ 435 436 437 438 439 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ