X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszzce raz !
    t2589099_choinka-2-.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2015, 20:59

Giannaa, Carolline, Miuu, Befff lubią tę wiadomość

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie idzie Ci to dziś :D

EDIT: poszło :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2015, 21:00

kafabi lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahahah tak jak mówisz :P Mikołaj prezenty dowiezie, teraz by sie zbóje do nich dobrały ;) I teraz uwaga !! o dziwo wogóle zainteresowania choinką nie ma i kokoszka przechodzi obojetnie obok jakby jej nie było :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2015, 21:02

Pianistka lubi tę wiadomość

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Befff Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne choineczki macie ;-) ja wybieram się jutro i jutro też od razu ubiore ;-)

Piekę właśnie ciasteczka marcepanowe ;-) ale pachnie ;-)

Always look on the bright side of life.

km5s9vvjz35pb937.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kafabi śliczna choinka ;-) Ja jakoś też przy młodym nie miałam problemów z choinką ;-)

Mała mi od dłuższego czasu tak buszuje, że wszystko mnie boli...uderza w pęcherz i ledwo mogę chodzić bo mam wrażenie, że ktoś mi szpile wbija albo nóż w pęcherz...ból okropny :/ Mąż chodzi i kracze, że dziś pojedziemy na porodówkę ale raczej takie kłocie nie zwiastuje porodu :P

a.png
    a.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas syn jak co roku ma misję i robi pepperhus,wiec jutro po raz kolejny się wykaże ;)

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa, a nóż to to? :D

Kafabi, ja rok temu robiłam pepperhus... ile się przy tym nawściekałam :D nigdy więcej

Mnie strasznie zaczął brzuch ciągnąć do dołu, nie mogę się wyprostować bo tak ciągnie do dołu... i mam straszne parcie na pęcherz i właśnie kłucie / uciskanie pęcherza od kilku dni...

No i dzisiaj chciałam sobie zbadać szyjkę i jej nie znalazłam... słit

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka no u mnie własnie tez tak to wygląda...wyprostować się nie mogę ciągnie kłuje ...ale podejrzewam, że to przez dzisiejsze szaleństwa... zakupy w Szwecji ... stanie przy garach i gotowanie do tego przemeblowanie kolejne zrobiliśmy w sypialni i jeździliśmy z szafami i łóżkiem. Mam dziś dość ledwo co dochodzę do WC :( ALe to nie jest to ...

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa, ja mam takie ciągnięcie nawet jak nic nie robię... możliwe żeby mała zeszła mi już w dół? bo czuję ją inaczej... czuję taki nacisk na dół, na pęcherz, na szyjkę...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ja wiem... chyba to za szybko chociaż nie wykluczone...ja tez mam takie objawy od kilku tygodni a jak byłam w czwartek u położnej to mówiła, że mała nie siedzi jeszcze w kanale rodnym, wiec chyba nie ma to związku.

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może po prostu łapki mi tam pcha :) bo ciągle czuję gmeranie i dziwne takie niekomfortowe odczucie jakby przy szyjce... :)
    pewnie dłubie tam rękami :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna A moze jednak to to. Moze sie spakuj. Ja bym słuchała męża =D

Pianistka czytałam ze takie kłucia powoduje rozluźnianie sie więzadeł macicy

Beff z jakiego przepisiku ciasteczka? Podziel sie bo ja łasuch jestem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2015, 00:11

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu spakowana jestem już w sumie ;-) Wydaje mi się, że wiem jak rozpoznać zaczynający się poród chociaż zawsze mogę być zaskoczona ;-) to jeszcze nie czas na powitanie malutkiej ;-) Zaczynam się naprawdę już bać ...

a.png
    a.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 00:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie bój sie. Zobaczysz bedzie dobrze i szybciutko będziesz tulić mała i zapomnisz.

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Obudziłam się rano i zaczęłam myślec o kwestiach z NAVem i macierzyńskim i już spać nie mogę :/

Miłego dnia!

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    A u nas pobudka na jedzonko, wypuścić pieski i włączyłam tv, bo sroczka raczej szybko juz nie zasnie... także mam plan troszkę ja poprzytulac i ululac. Ciesze się, że już 3 noc spala sama w kolysce. Troszkę ja pobujam i sama zasypia :)

3i49krhmik48bp05.png
  • M o n i q u e Koleżanka

Wysłany: 20 grudnia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny, u mnie smutno bo trochę pospacerowałam po galerii robiąc świąteczne zakupy i wczoraj miałam plamienia, upławy, pisałam do lekarza powiedział żebym się nie martwiła jeśli to nie jest bladoróżowe czy krwawe.. tak czy inaczej mam stres i dzisiaj już leżę. Czuję straszną niemoc...wszyscy wokół się cieszą że jestem w ciąży tylko ja wcale, chce mi sie tylko płakać i nadal nie potrafię uwierzyć w to, że będę miała to dziecko, z jednej strony planuję i się cieszę, wybieramy imiona a z drugiej strony boję się.. słońce piękne świeci w Polsce a ja nie mam siły na nic :( przepraszam że Wam to piszę ale muszę to z siebie wyrzucić :(

0d1ys65g7vvehpr7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monique, nie smutaj :) ja jestem doskonałym przykładem tego, że nawet krwawienie żywą krwią nie oznacza najgorszego :) Ja na początku przez byle stres czy zmęczenie plamiłam / krwawiłam.. u mnie to było normalne. więc spokojnie, odpoczywaj dużo i bez stresu :) gdyby pojawiła się krew to na IP ale póki co tylko spokój i odpoczynek :)

Marti, już się nie mogę doczekać takiego niedzielnego poranka <3
    Ile razy wstajesz w nocy?

M o n i q u e lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas ta noc była straszna, mały cały czas płakał. Chciał ssać a tu mało co leciało. Położna zabrała go żebym pospala. Teraz juz ok, najedzony leży sobie w łóżeczku. Mleczko juz leci wiecej bo nawet czuje takie drętwienie.

Dziewczyny z nr 2 nie martwcie sie podczas porodu, mnie akurat skurcze popędziły na klopik, ale tez sie martwiłam ze cos wyjdzie. Położna mówiła ze to normalne i mam sie nie przejmować bo to dla nich codzienność.

zem3sg18fbglipi0.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W barnashus są przecenione vippestol stokke :) Akurta odpaliłam stronę, żeby wysłać link do męża bo ma dziś kupić a tu przecena :):):)

3i49krhmik48bp05.png
‹‹ 435 436 437 438 439 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ