X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna
    Teraz na pewno Twoja kolej, raczej już nikt Ciebie nie wyprzedzi :) Nie będę się pytała jak się czujesz, żeby Cie nie wkurzać. Może to zamieszanie świąteczne coś spowoduje :) Ale z drugiej strony fajnie jakbyś urodziła w 2016, może w tym momencie ta opcja nie jest dla Ciebie zbyt atrakcyjna, ale po czasie pewnie byłabyś zadowolona.

3i49krhmik48bp05.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti myślisz, że dla dziecka gorzej jak jest z końca roku ? Lepiej, żeby urodziło się już w nowym roku ? Ja chce urodzić w tych 10 dniach co będą moi rodzice bo nie chce nikomu obcemu Olka zostawiać tak moją obsesją się to zrobiło. Chyba też przez to mała nie chce wyjść :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2015, 15:51

a.png
    a.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ciocie, mam na imię Daniel :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/32c0e4d5efee.jpg

Giannaa, Carolline, kafabi, Miuu, M o n i q u e lubią tę wiadomość

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa :) zakochałam się chyba! <3
    Jaki śliczniutki chłopczyk! :) Daniel :) piękne imię :)
    i jaki ładny nosek ma a tak się bałaś że będzie kartofelek :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa, trzymam za Ciebie kciuki.

Zyczę każdemu takiego porodu jak moj, chociaz wiadomo ze nie był bezbolesny, ale wszystko sie wydarzyło bardzo szybko. Bóle które były co 6-10 min były do wytrzymania. Potem było coraz gorzej az do 21 kiedy przyszły bóle co 2-3 min i wtedy dostałam epidural, to było jak zbawienie. A potem za 1,5 godz przyszły bole parte i malutki urodził sie za 20 min. Parte były tragiczne, strasznie szczypało jak pękałam i kazali wstrzymywać jak juz główka wyszła w połowie, myslalam ze tego nie wytrzymam, ale jakoś poszło. Ogólnie mozna powiedziec ze szybko, chociaz sie dłużyło. Nawet nie pomyslałam, ze maluszek sie urodzi w tym samym dniu, w którym zaczęły odchodzić wody.
    Troche skakało mi ciśnienie, potem dostałam kroplówkę z ktorą musiałam leżeć 3,5 godz bo dosc duzo krwawiłam, ale łożysko wyszło w całości.

Giannaa, Pianistka, marti87, Miuu lubią tę wiadomość

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia, a miałaś możliwość skorzystania z wanny / porodu w wodzie?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia Maluszek śliczniutki ;-) <3 Poród widzę w sumie, że był całkiem do zniesienia ;-) fajnie, że masz już to za sobą ;-) Powiedz mi jak dostałaś epidural to nie czułaś nic ? Jak on długo działał bo piszesz, że parte bardzo bolały czyli tylko 1,5h trzymało znieczulenie ? Myślałam, że on parte tez trochę znieczula. Mocno pękłaś ? Jak Cię zszyli to szwami rozpuszczalnymi czy też tymi do ściągania ?

a.png
    a.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka, wanna była ale tylko zeby troche uśmierzyć bole, nie do rodzenia. Nie skorzystałam bo u mnie wszystko dosc szybko szło. Proponowali gaz, ale nie chciałam. Fajny natomiast jest taki wózek do opierania sie przy bólach. Ja nie mogłam leżeć, wolałam cos robic, wiec sie na nim troche bujalam i chodziłam. Pamietam, ze kiedys pytałaś o muzykę. Widziałam tam sprzęt grający, także mozna chyba wziac swoją płytę.

Giannaa, Epidural nie działa na bole parte. Ale te bole z krzyża i z brzucha uśmierza całkowicie. Czujesz ze ci sie brzuch napręża ale nie boli. Pęklam tylko troche, ale bolało jak cholera. Mam 5 szwów i sa rozpuszczalne. Niektóre mają wyjsc po tygodniu, a te od środka nawet do 6 tygodni.

Giannaa lubi tę wiadomość

zem3sg18fbglipi0.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna
    Zawsze dziecko będzie rok młodsze, ale z czasem ta różnica się zaciera, więc też nie ma co tak myśleć.
    U mnie bardzo mocno działał epidrual ja nawet nie czułam, że coś mi się napina.

3i49krhmik48bp05.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo jestem mega zadowolona, że tak działa ten epidural bo wiem, że w takich bólach nawet 30 min spokoju to jest bardzo dużo ;-)
    Cynnia jak ja Ci zazdroszczę... masz już to wszystko za sobą ;-)

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia, jak już wyjdziesz do domku to podpytam Cię o wiecej szczegółów bo powiem szczerze, jestem konkretnie zesrana już :D
    A jak krocze? bardzo boli? możesz usiąść / normalnie funkcjonować?
    Teraz już przenieśli Cię do hotelu?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna nie chce ci psuć koncepcji, ale mi epidural pomógł tylko o tyle, ze tak powiem brzydko, zebym sie z bólu nie zesrała, ale bolało nadal masakrycznie. Nie wiem od czego to zależy, ale nie wspominam tego dobrze.

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z kroczem jest ok, moge normalnie siedzieć, cały czas leci duzo krwi ale boli tylko troche. Za to boje sie isc na dwójkę:(
    Do hotelu przenieśli jak tylko skonczyla sie kroplówka po porodzie i wzielam prysznic. Dobrze miec te majtki poporodowe, ja oczywiscie nie zdazylam kupic. Mają w szpitalu tylko podobno niechętnie dają. Torbę miałam spakowaną tylko w małej części

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak właśnie myślałam co z Twoją torbą... a podkłady poporodowe / podpaski, pampersy itd to wszystko jest?
    ubranka dla dziecka też?

a lewatywy nie robia? ja bym wolała ją mieć z tego względu że potem będę się bała iść na 2... :/

A jak malutki? karmicie? :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bym chciała, żeby zrobili mi lewatywe bo pamiętam z młodym podczas porodu bałam się przeć bo miałam wrażenie ze dwójkę zrobię im na fotelu...może to głupie ale o niczym innym nie myślałam przy partych jak o tym :P Na szczęście mój organizm tak się oczyścił, że nic nie wyszło podczas porodu :P
    Carolline słyszałam gdzieś, że nie zawsze ten epidural działa :/

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja liczę że będę miała takie biegunki jak mam teraz :D i że przy początku skurczy się wypróżnię do zera :D

Choinka już ubrana :) kupiliśmy w plantasjen śliczną choinkę jak polecała Kafabi :)

10n4z9h.jpg

już czuję święta :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2015, 19:34

marti87, Giannaa, Befff, kafabi, Carolline, M o n i q u e lubią tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka śliczna choinka ;-) my chyba jednak kupimy dopiero w środę... tak naprawdę nigdy nie kupowaliśmy wcześniej jak dzień przed wigilią.
    Cynnia fajnie, że możesz normalnie siedzieć, ja się własnie tego boje...ale w razie czego mam kółko do siedzenia którm uratowało mi życie przy młodym ;-)

a.png
    a.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia gratulacje !!! Śliczny synek :*.ciesze sie ze wszystko poszło sprawnie.

Pianistka i Kafabi choinki macie śliczne moze tez sie skuszę i ubiorę wcześniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2015, 20:46

Cynnia lubi tę wiadomość

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sliczna choinka Kafabi :D a gdzie prezenty? chyba Twój mikołaj zapił gdzies razem z moim :P

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz to chyba Mikołaj psikusa zrobił !! nie ma mojej choinki , czy tylko ja nie widzę :/

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
‹‹ 434 435 436 437 438 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ