Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
Gianna
Teraz na pewno Twoja kolej, raczej już nikt Ciebie nie wyprzedziNie będę się pytała jak się czujesz, żeby Cie nie wkurzać. Może to zamieszanie świąteczne coś spowoduje
Ale z drugiej strony fajnie jakbyś urodziła w 2016, może w tym momencie ta opcja nie jest dla Ciebie zbyt atrakcyjna, ale po czasie pewnie byłabyś zadowolona.
-
Marti myślisz, że dla dziecka gorzej jak jest z końca roku ? Lepiej, żeby urodziło się już w nowym roku ? Ja chce urodzić w tych 10 dniach co będą moi rodzice bo nie chce nikomu obcemu Olka zostawiać tak moją obsesją się to zrobiło. Chyba też przez to mała nie chce wyjść
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2015, 15:51
-
Giannaa, trzymam za Ciebie kciuki.
Zyczę każdemu takiego porodu jak moj, chociaz wiadomo ze nie był bezbolesny, ale wszystko sie wydarzyło bardzo szybko. Bóle które były co 6-10 min były do wytrzymania. Potem było coraz gorzej az do 21 kiedy przyszły bóle co 2-3 min i wtedy dostałam epidural, to było jak zbawienie. A potem za 1,5 godz przyszły bole parte i malutki urodził sie za 20 min. Parte były tragiczne, strasznie szczypało jak pękałam i kazali wstrzymywać jak juz główka wyszła w połowie, myslalam ze tego nie wytrzymam, ale jakoś poszło. Ogólnie mozna powiedziec ze szybko, chociaz sie dłużyło. Nawet nie pomyslałam, ze maluszek sie urodzi w tym samym dniu, w którym zaczęły odchodzić wody.
Troche skakało mi ciśnienie, potem dostałam kroplówkę z ktorą musiałam leżeć 3,5 godz bo dosc duzo krwawiłam, ale łożysko wyszło w całości.Giannaa, Pianistka, marti87, Miuu lubią tę wiadomość
-
Cynnia Maluszek śliczniutki
Poród widzę w sumie, że był całkiem do zniesienia
fajnie, że masz już to za sobą
Powiedz mi jak dostałaś epidural to nie czułaś nic ? Jak on długo działał bo piszesz, że parte bardzo bolały czyli tylko 1,5h trzymało znieczulenie ? Myślałam, że on parte tez trochę znieczula. Mocno pękłaś ? Jak Cię zszyli to szwami rozpuszczalnymi czy też tymi do ściągania ?
-
Pianistka, wanna była ale tylko zeby troche uśmierzyć bole, nie do rodzenia. Nie skorzystałam bo u mnie wszystko dosc szybko szło. Proponowali gaz, ale nie chciałam. Fajny natomiast jest taki wózek do opierania sie przy bólach. Ja nie mogłam leżeć, wolałam cos robic, wiec sie na nim troche bujalam i chodziłam. Pamietam, ze kiedys pytałaś o muzykę. Widziałam tam sprzęt grający, także mozna chyba wziac swoją płytę.
Giannaa, Epidural nie działa na bole parte. Ale te bole z krzyża i z brzucha uśmierza całkowicie. Czujesz ze ci sie brzuch napręża ale nie boli. Pęklam tylko troche, ale bolało jak cholera. Mam 5 szwów i sa rozpuszczalne. Niektóre mają wyjsc po tygodniu, a te od środka nawet do 6 tygodni.Giannaa lubi tę wiadomość
-
Z kroczem jest ok, moge normalnie siedzieć, cały czas leci duzo krwi ale boli tylko troche. Za to boje sie isc na dwójkę
Do hotelu przenieśli jak tylko skonczyla sie kroplówka po porodzie i wzielam prysznic. Dobrze miec te majtki poporodowe, ja oczywiscie nie zdazylam kupic. Mają w szpitalu tylko podobno niechętnie dają. Torbę miałam spakowaną tylko w małej części
-
Tak właśnie myślałam co z Twoją torbą... a podkłady poporodowe / podpaski, pampersy itd to wszystko jest?
ubranka dla dziecka też?
a lewatywy nie robia? ja bym wolała ją mieć z tego względu że potem będę się bała iść na 2...
A jak malutki? karmicie? -
Ja też bym chciała, żeby zrobili mi lewatywe bo pamiętam z młodym podczas porodu bałam się przeć bo miałam wrażenie ze dwójkę zrobię im na fotelu...może to głupie ale o niczym innym nie myślałam przy partych jak o tym
Na szczęście mój organizm tak się oczyścił, że nic nie wyszło podczas porodu
Carolline słyszałam gdzieś, że nie zawsze ten epidural działa -
No ja liczę że będę miała takie biegunki jak mam teraz
i że przy początku skurczy się wypróżnię do zera
Choinka już ubranakupiliśmy w plantasjen śliczną choinkę jak polecała Kafabi
już czuję świętaWiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2015, 19:34
marti87, Giannaa, Befff, kafabi, Carolline, M o n i q u e lubią tę wiadomość
-
Pianistka śliczna choinka
my chyba jednak kupimy dopiero w środę... tak naprawdę nigdy nie kupowaliśmy wcześniej jak dzień przed wigilią.
Cynnia fajnie, że możesz normalnie siedzieć, ja się własnie tego boje...ale w razie czego mam kółko do siedzenia którm uratowało mi życie przy młodym -
Cynnia gratulacje !!! Śliczny synek :*.ciesze sie ze wszystko poszło sprawnie.
Pianistka i Kafabi choinki macie śliczne moze tez sie skuszę i ubiorę wcześniej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2015, 20:46
Cynnia lubi tę wiadomość