X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti, jak ja bym chciała zeby Daniel miał juz 2 tygodnie i zaczynało sie wszystko normować

Piękne choinki macie, u nas chyba nie bedzie bo kto kupi. Maz jest mi potrzebny na miejscu

zem3sg18fbglipi0.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I krzesełka steps też są przecenione !! :) Cudownie

3i49krhmik48bp05.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia, szaleństwo co? :)
    Kurcze, ciekawe jak ja sobie poradzę! :/ ty już jesteś doświadczoną mamą a ja pewnie spanikuję, nie wiem nic... :( mam nadzieję, ze instynkt pomoże...

A jak się czujesz? Już lepiej fizycznie? jak krocze? możesz normalnie chodzić?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I prampacki tez :) wlasnie zamawiam :D

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najbardziej to bolą mnie plecy :(

A moje doświadczenie na nic sie nie zdaje, wszystko musze sie uczyć od poczatku. Moze pozniej sie przyda, bo od takiego malucha nic nie pamietam :(

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia, a jak zaczęły odchodzić Ci wody to najpierw dzwoniłaś na porodówkę czy od razu jechałaś?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka
    Mała je ok 23-24 jak ja jeszcze nie śpię a później budzi się 3-4h, ale to też różnie. Zdarza jej się właśnie pospać 4h i wtedy mama jest bardzo szczęśliwa.
    Poradzisz sobie ja też nie mam specjalnego doświadczenia z takimi maluszkami. Mała właśnie śpi pod szumiącym okapem w kuchni ... chyba na prawdę zamówię szumisia :) Zaczyna już wymuszać branie na ręce i od razu cały płacz przechodzi, nie myślałam, że tak szybko będą takie numery.

Carolline
    Mówisz o pampersach? ja nie mogę znaleźć na stronie.

3i49krhmik48bp05.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze czy Wam też uciekły promocje na barnashus ?:(

3i49krhmik48bp05.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie sie Gianna podziewa dzisiaj ?

marti87 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti, mam nadzieję, że jakoś to pójdzie... :)

A Giannaa... może to już? :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie. Tak sie zastanawiam czy nie pojechała. Cos mnie tknęło jak wczoraj mówiła o kluciu

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej melduje się, że jestem jeszcze w dwupaku ;-)

Mąż chodzi i wkur... co raz bardziej bo obserwuje mnie na każdym kroku stara się nie zadawać durnego pytania "czy to już" ;-) Ja mam dzisiaj wyjątkowy spadek formy...moje powieki są tak ciężkie, że ledwo co wstałam z łóżka ...zjadłam śniadanie i dalej poszłam spać nie mam siły dzisiaj na nic kompletnie a pierogi miałam robić... trochę brzuch boli i mnie przeczyściło ale to jeszcze chyba zbyt mało, żeby twierdzić "to juź" może coś mi po prostu zaszkodziło. Na pewno jak będę wybierać się na porodówkę dam znać ;-)

Ja nie boje się co to będzie jak mała się urodzi...ja jeszcze bardzo dobrze pamietam jak to było z Olkiem i teraz mam wrażenie, że to nie było 6 lat temu a w zeszłym roku ;-) wszystko się przypomina ;-)

Marti te szumisie to chyba fajna sprawa, ja dostałam od koleżanki taką owce co szumi. Mówiła, że jej ona życie uratowała przy młodej. Ja pamiętam, że Olek uwielbiał dźwięk suszarki i odkurzacz ;-)
    Cynnia wysyłaj męża po choinkę, przecież to tylko chwila a córka Ci ją ubierze ;-)

a.png
    a.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna to odpoczywaj. W takiej sytuacji możesz kupić pierogi gotowe. Nie stresuj sie.

Dokładnie Cynnia albo córę wyślij po choinkę. Niech kupi mniejsza. Da radę ja dotargac i będziecie mieli

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja co roku robię pierogi to taka tradycja już nawet farsz stoi i czeka ;-) kwestia tylko zrobienia cista i ugotowania ;-) muszę męża zagonić, żeby mi wyrobił i rozwałkował ciasto a dalej dam rade.

a.png
    a.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna
    to dobry znak pewnie organizm ładuje bateryjki:)

Wiecie moze czy szumisia albo cos podobnego mozna kupic w no i jak mogoby sie to nazywac. Sorry za brak pl znakow, ale Klarcia na mnie lezy ..

3i49krhmik48bp05.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak często macie miałyście twardnienia brzucha. Nie eiem czy mam sie denerwować. Mamvtak z naście razy dziennie. Raz lżej raz mocniej takie napięcie. Nie boli mnie to ale nue eiem czy wszystko Ok :(

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu kwestia tego jak jesteś aktywna w dzień, jeśli dużo się poruszasz tych twardnień będzie więcej. Może warto trochę przystopować ? ;-)

Marti być może, że organizm ładuje bateryjki a właśnie czytałam, że organizm może oczyszczać się nawet kilka dni przed porodem no zobaczymy co to z tego będzie bo jak na razie nie widzę ani czopa ani plamień nic...

a.png
    a.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie nic nie robię. Przejadę sie z mężem na budowę. Wrócę ugotuje obiad i siedzę z nogami do góry. Siku albo picie sobie przyniosę i tyle bo mam twardnienia :(

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szumisia z Pl zamawiałam, bo słyszałam ze to rodzimy wynalazek. Na święta przyjedzie i myśle ze sie sprawdzi patrząc jak młoda na suszarkę reaguje. Prampack to nie pampersy to pokrowiec na wozek do samolotu. Norwegian napewno a sas prawdopodobnie wymagają, zeby wozek był w prampacku, bo inaczej mówią ze za zepsucie w podróży nie odpowiadają. I za jednym zamachem kupiłam materacyk do samolotu czy to sie przyda nie wiem, ale na wyprzedaży był tez :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2015, 18:39

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline jak wygląda materacyk do samolotu ?
    Miuu a to twardnienie może nasila się jak mały szaleje? Rozmawiałaś o tym z lekarzem/położną ? To chyba nie jest groźne ale żadna z nas nie da Ci pewności.

a.png
    a.png
‹‹ 436 437 438 439 440 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ