X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti, jak ja bym chciała zeby Daniel miał juz 2 tygodnie i zaczynało sie wszystko normować

Piękne choinki macie, u nas chyba nie bedzie bo kto kupi. Maz jest mi potrzebny na miejscu

zem3sg18fbglipi0.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I krzesełka steps też są przecenione !! :) Cudownie

3i49krhmik48bp05.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia, szaleństwo co? :)
    Kurcze, ciekawe jak ja sobie poradzę! :/ ty już jesteś doświadczoną mamą a ja pewnie spanikuję, nie wiem nic... :( mam nadzieję, ze instynkt pomoże...

A jak się czujesz? Już lepiej fizycznie? jak krocze? możesz normalnie chodzić?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I prampacki tez :) wlasnie zamawiam :D

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najbardziej to bolą mnie plecy :(

A moje doświadczenie na nic sie nie zdaje, wszystko musze sie uczyć od poczatku. Moze pozniej sie przyda, bo od takiego malucha nic nie pamietam :(

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia, a jak zaczęły odchodzić Ci wody to najpierw dzwoniłaś na porodówkę czy od razu jechałaś?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka
    Mała je ok 23-24 jak ja jeszcze nie śpię a później budzi się 3-4h, ale to też różnie. Zdarza jej się właśnie pospać 4h i wtedy mama jest bardzo szczęśliwa.
    Poradzisz sobie ja też nie mam specjalnego doświadczenia z takimi maluszkami. Mała właśnie śpi pod szumiącym okapem w kuchni ... chyba na prawdę zamówię szumisia :) Zaczyna już wymuszać branie na ręce i od razu cały płacz przechodzi, nie myślałam, że tak szybko będą takie numery.

Carolline
    Mówisz o pampersach? ja nie mogę znaleźć na stronie.

3i49krhmik48bp05.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze czy Wam też uciekły promocje na barnashus ?:(

3i49krhmik48bp05.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie sie Gianna podziewa dzisiaj ?

marti87 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti, mam nadzieję, że jakoś to pójdzie... :)

A Giannaa... może to już? :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie. Tak sie zastanawiam czy nie pojechała. Cos mnie tknęło jak wczoraj mówiła o kluciu

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej melduje się, że jestem jeszcze w dwupaku ;-)

Mąż chodzi i wkur... co raz bardziej bo obserwuje mnie na każdym kroku stara się nie zadawać durnego pytania "czy to już" ;-) Ja mam dzisiaj wyjątkowy spadek formy...moje powieki są tak ciężkie, że ledwo co wstałam z łóżka ...zjadłam śniadanie i dalej poszłam spać nie mam siły dzisiaj na nic kompletnie a pierogi miałam robić... trochę brzuch boli i mnie przeczyściło ale to jeszcze chyba zbyt mało, żeby twierdzić "to juź" może coś mi po prostu zaszkodziło. Na pewno jak będę wybierać się na porodówkę dam znać ;-)

Ja nie boje się co to będzie jak mała się urodzi...ja jeszcze bardzo dobrze pamietam jak to było z Olkiem i teraz mam wrażenie, że to nie było 6 lat temu a w zeszłym roku ;-) wszystko się przypomina ;-)

Marti te szumisie to chyba fajna sprawa, ja dostałam od koleżanki taką owce co szumi. Mówiła, że jej ona życie uratowała przy młodej. Ja pamiętam, że Olek uwielbiał dźwięk suszarki i odkurzacz ;-)
    Cynnia wysyłaj męża po choinkę, przecież to tylko chwila a córka Ci ją ubierze ;-)

a.png
    a.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna to odpoczywaj. W takiej sytuacji możesz kupić pierogi gotowe. Nie stresuj sie.

Dokładnie Cynnia albo córę wyślij po choinkę. Niech kupi mniejsza. Da radę ja dotargac i będziecie mieli

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja co roku robię pierogi to taka tradycja już nawet farsz stoi i czeka ;-) kwestia tylko zrobienia cista i ugotowania ;-) muszę męża zagonić, żeby mi wyrobił i rozwałkował ciasto a dalej dam rade.

a.png
    a.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna
    to dobry znak pewnie organizm ładuje bateryjki:)

Wiecie moze czy szumisia albo cos podobnego mozna kupic w no i jak mogoby sie to nazywac. Sorry za brak pl znakow, ale Klarcia na mnie lezy ..

3i49krhmik48bp05.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak często macie miałyście twardnienia brzucha. Nie eiem czy mam sie denerwować. Mamvtak z naście razy dziennie. Raz lżej raz mocniej takie napięcie. Nie boli mnie to ale nue eiem czy wszystko Ok :(

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu kwestia tego jak jesteś aktywna w dzień, jeśli dużo się poruszasz tych twardnień będzie więcej. Może warto trochę przystopować ? ;-)

Marti być może, że organizm ładuje bateryjki a właśnie czytałam, że organizm może oczyszczać się nawet kilka dni przed porodem no zobaczymy co to z tego będzie bo jak na razie nie widzę ani czopa ani plamień nic...

a.png
    a.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie nic nie robię. Przejadę sie z mężem na budowę. Wrócę ugotuje obiad i siedzę z nogami do góry. Siku albo picie sobie przyniosę i tyle bo mam twardnienia :(

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szumisia z Pl zamawiałam, bo słyszałam ze to rodzimy wynalazek. Na święta przyjedzie i myśle ze sie sprawdzi patrząc jak młoda na suszarkę reaguje. Prampack to nie pampersy to pokrowiec na wozek do samolotu. Norwegian napewno a sas prawdopodobnie wymagają, zeby wozek był w prampacku, bo inaczej mówią ze za zepsucie w podróży nie odpowiadają. I za jednym zamachem kupiłam materacyk do samolotu czy to sie przyda nie wiem, ale na wyprzedaży był tez :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2015, 18:39

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline jak wygląda materacyk do samolotu ?
    Miuu a to twardnienie może nasila się jak mały szaleje? Rozmawiałaś o tym z lekarzem/położną ? To chyba nie jest groźne ale żadna z nas nie da Ci pewności.

a.png
    a.png
‹‹ 436 437 438 439 440 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ