Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Monia ja tez tak miałam. Ciagle bóle głowy jadłowstręt zdążą sie w ciąży
Gianna mówiłam lekarzowi. Mowil że to normalne. Ale tak często ? Po świętach jak nic sie nie zmieni to umówię sie na wizytę znowu. 4.01 idę do Kvinneklinik mam nadzieje ze tam mi skontrolują szyjkęWiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2015, 19:42
-
SZumiś dla mojej malutkiej miał dzis do mnie dotrzeć razem z moimi rodzicami. Niestety najpierw przez mgłe kilka ładnych godzin czekania na lotnisku, w koncu odwołany lot nie dotarli
bilety juz im przebukowałam i jutro drugie podejscie, mam nadzieje ze juz bez przygod. Szalony dzien... bo to tyle czekania, bo zaraz trzeba po nich jechac... potem szybka acja przebukowywania biletow bo nie wiadomo tak naprawde ile do swiat zostalo miejsc na najblizsze loty... mam nadzieje ze juz jutro dotra
a ktore szumisie Wam sie bardziej podobaja? Misie Szumisie czy te Whisbear?
Ja zamowiłam Mietowego Misia Szumisia -
nick nieaktualny
-
Gianna mnie tez czyściło, akurat dzien przed moim porodem była na forum mowa o biegunkach
I wtedy tez miałam śpiochamoze, moze ? ....
Strasznie boli mnie brzuchale to podobno macica sie zwija
Danielek spi nakarmiony i wykapany. Mam nadzieje, ze dzisiejsza noc bedzie lepsza. Siostra juz przyleciała, obiecała dokończyć prasowanie i jutrzejszy obiadek, jak sie ciesze ze to tak wypadło. Córcia jutro wraca ze Szkocji i obiecała ze kupi choinkę, akurat Plantesalg mamy po sąsiedzku -
Miuu, ja akurat mam kiepskie doświadczenia ze skurczami. Ale ostatnio troche sie wyjaśniło. Te co doprowadziły do śmierci mojego synka w 22tc to były skurcze porodowe. Przed nimi miałam silne, bolące skurcze tak ponad 40x na dobę. Najistotniejsze jest sprawdzic czy nie ma zadnej infekcji bakteryjnej/wirusowej. Bo wtedy organizm po prostu "wyrzuca" dziecko z brzucha aby matka nie zeszła na sepsę.
Ale Twoje, z racji tygodni, to moga byc najzwyklejsze Braxtony. Sa one niebolesne. Zaczynaja sie ok 20 tc. Moze ich byc ok 20 dziennie. Nie powinny skracać szyjki jesli nie cierpi sie na niewydolność cieśni szyjki jak ja
Wiec sprawdź sobie dla spokoju bakterie a jak jest czysto to tylko wypoczywaj. Zwłaszcza ze Braxtony pojawiają sie po zmęczeniu. Ale tez od ruchów jelit, pełnego pęcherza, kopniakow dzidzi itd. -
Monia, miałam dokładnie tak samo, tez nie mogłam nic jesc, stad tez szybko straciłam 4 kilo i dopiero w II trymestrze nadrobiłam
ja wprawdzie nie zwracałam, puscilam tylko jednego bardzo efektownego pawia po zjedzeniu czereśni
wyrzucałam pestki do śmietnika i tak mi z niego zalecialo
Monia8823 lubi tę wiadomość
-
Monia8823 wrote:Dziekuje dziewczyny za słowa otuchy. Mam nadzieje ze mi to przejdzie nie długo bo waga już mi leci.
Ja miałam takie mdłości, że miałam wrażenie, że zostanie mi juz tak do końca życiapóźniej miałam taką zgagę, że też tak myślałam
A teraz moje mdłości i zgaga sobie zjadły, odbiło im się i sobie leżą
Także na pewno wszystko ok
Giannaa, Befff, Monia8823, Carolline lubią tę wiadomość
-
Giannaa, a może to już niebawem?
Cynnia, a jak tutaj z kąpielą? kąpią noworodka? kiedy?
brałaś dla małego swoje ciuszki czy tylko na wypis?
A mnie znów rozkłada... nos mam zawalony i mam stan podgorączkowy
Na dodatek tak jestem poddenerwowana tym NAVem i macierzyńskim, że nie wytrzymam -
Monia ja wymiotowałam do 18tyg. i tez traciłam na poczatku na wadze, ale nic się nie boj nadrobisz
Pianistka zdrówka zyczę i nic sie nie martw macierzyńskim wszystko ładnie Tobie wylicza i bedziesz zadowolona
Co do kąpieli to wykąpali(opłukali raczej) zaraz po porodzie młodą, a pożniej już nie. A wiec dwa dni dzień bruda miałaMonia8823 lubi tę wiadomość
-
Kafabi dzięki... Muszę jutro zadzwonić do NAVu zapytać czy dostali drugie inntektsopplysning... podejrzewam że tak, ale podejrzewam, że księgowa zaznaczyła że permisjon er ikke avtalt
bo nie dostała wniosku "wewnętrznego" o macierzyński
Bo z tego co się orientuję, musi być zaznaczone, że jest umówione... nawet jeśli to praca jako ringevikar? -
Danielek został wykąpany porządnie bo położna zapytała czy chce zeby mi pokazała jak sie kąpie dziecko. Jakaś młoda ambitna
Pianistka o jakim pakowaniu u mnie mówisz? Ja kompletnie nie przygotowana, zobaczymy co mąz jutro przywiezie. Mam nadzieje ze siostra mu pomoze wybrać bo to co do tej pory przywiózł nawet mu nie ubrałam, takie wielkie. Aha, u mnie jutro akcja kupowania ciuszków na 50 cm bo wszystko co mamy jest za duze na niego. -
Cynnia
Klarcia urodziła się 49 cm, też chciałam organizować 50, ale teraz już jest ok z 56, nawet jakieś mniejsze 62 ubrałam. Teściowa podesłała kilka pajacyków przez kolegę i też prosiłam o 56 i są taki na styk także mogłyby być 62.
Tylko, że moja córcia ma wielki apetyt chyba jak tatuś ... mam nadzieję, że nie je za dużo -
Moja 62 dopiero zaczyna nosić a kluska jest nie mała zaraz 6 kg dobije. Materacyk zaś wyglada tak http://www.barnashus.no/sky-baby-reisemadrass.html tyle, ze mi sie najpierw pokazała ta cena a potem nagle 280 i za 280 wlasnie kupiłam u nich :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2015, 00:04