X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna nie śpię niestety.

No dobra wstaje i idę do krochmalenia gwiazdek a potem na kawę do starbucksa. A co chcą miec święta to niech mnie zawiozą bo bez motywacji nie pójdę do garów =D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2015, 11:35

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • nefer Przyjaciółka

Wysłany: 23 grudnia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja śpię jak zabita. Troszkę dłużej mi czasem zejdzie z zasypianiem ale spie jak susel.
    Dzis wstałam o 11:30. ;)
    Wczoraj byłam w szpitalu na sprawdzeniu pessara. Okazuje sie ze wyhodowałam sobie gronkowca złocistego w pochwie. Narazie mały wzrost. Pobrała nowe próbki. Jesli sie zwiększy to będzie chciała dac antybiotyk.
    Ja antybiotyku nie chce wiec działam antygronkowcowo medikzapem.

d869f9fdbd.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No raczej, z psem jak z dzieckiem, które nigdy nie dorośnie i sie nie usamodzielni.

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefer, kciuki aby jednak obyło się bez antybiotyku... ale jeśli będzie to konieczne, to trudno, trzeba wziąć :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadłam życzyć wam kochane wesołych, spokojnych, magicznych świąt !
    Dorianek przyłącza się do życzeń ;)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6a156ab5b2f6.jpg

Miuu, Pianistka, Carolline, Giannaa, Andriel, Cynnia, kafabi lubią tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewuszki, chciałam napisać sprawozdanie z weekendu dla Was bo mąż przyjechał z Norwegii i byłam na zakupach w Smyku. Chciała się pochwalić ciuszkami jakie kupiłam...ale wczoraj byłam na wizycie i się trochę podłamałam :(

Wyniki z glukozy mam podwyższone ponoć: 83/147/127 Co sądzicie? Lekarz kazał ograniczyć słodkości i takie tam, czy to znaczy, że mam się całkiem ograniczyć? Nie, że ja jakoś dużo jadłam słodkie, ale teraz gdy nie mogę to mnie straaasznie ciągnie. Zjadłabym sobie pomarańcze :(

Poza tym okazało, że skróciła mi się szyjka i mam odpoczywać jak najwięcej, nie dźwigać i leżeć. Czy to znaczy, że nie mogę nic? Już ogłupiałam. Nie spodziewałam się, że mnie to spotka i teraz nie wiem co z sobą począć :( niby nie jest źle ale zapobiegawczo mam wyluzować.

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andriel, spokojnie :) "skróciła sie szyjka"... ale o 2 mm czy o 2 cm? nie dźwigaj, nie biegaj i po prostu staraj się oszczędzać...

Co do glukozy to nie pomogę bo ja nie miałam krzywej

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby mam 2,5 cm czyli 25mm :)

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No długa nie jest... ale kwestia tego o ile jest krótsza... czy wcześniej miałaś 3 cm czy 5 ;)
    po prostu, odpoczywaj, nie dźwigaj :)
    I nie stresuj się :)

Ja podejrzewam, że już szyjki nie mam bo o ile miesiąc temu mogłam ją zbadać tak teraz jej nie wyczuwam... ale to Norwegia, szyjki nie badają i nic z tym nie zrobią więc jedyne co to staram się nie stresować i odpoczywać w miarę możliwości :) i spakuję torbę w święta co by się nie martwić :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudowny Dorianek!

annggela lubi tę wiadomość

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia, jak będziesz miała chwilkę, rzuć okiem na moją listę rzeczy do torby i powiedz co wykreślić, co dopisać, pod kątem "naszego" szpitala :) bo do końca roku chciałabym się już spakować... :)

wyślę Ci na priv, zeby tu dziewczynom nie zagracać

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie wiem jaką tą szyjkę miałam wcześniej, ale fakt jest taki, że teraz praktycznie dzień w dzień biegałam na zakupy i może od tego mi się skróciła. No trzeba uważać teraz. Ale smutasek jest jakiś :/

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andriel, spokojnie :) unikaj dźwigania, kucania i siłowania się z czymkolwiek :) będzie dobrze

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :* <3

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane,

wl6ekp.gif

Zdrowych i Wesołych Świąt Bożego Narodzenia! Dłuuugich szyjek, dobrego samopoczucia, jak najmniej komplikacji i szybkiego i mało bolącego porodu. A dla mamuś zadowolenia z pociech i przede wszystkim zdrowych pociech ;) No i wspaniałych Świąt w miłej rodzinnej atmosferze :)

annggela, Giannaa, Cynnia, Carolline lubią tę wiadomość

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • nefer Przyjaciółka

Wysłany: 23 grudnia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj dostałam świstek z navu ze tylko do 22.12. wypłacili za chorobowe. Planowałam juz dzwonić a tu dzis zadzwoniła pani z navu i mowi ze minęło juz 8 tygodni i nie dostali oppfølgingsplan od pracodawcy. Dlatego wstrzymali dalsze wypłaty. Mowię, ze szef wyjechał i wróci po nowym roku. Wtedy moge go pogonić. Pyta babka czy moge wrocic do pracy i jak to widze. No to jej opowiadam ze ja w zasadzie cały czas siedze w domu ze nigdzie oprocz szpitala nie wychodze, ze jesli wyjdę gdzies to co 5m przystanek bo skurcze. Mowię ze ciaza zagrożona. A ona na to, ze w takim razie, na podstawie moich informacji, wznowi wypłaty chorobowego. A na info od szefa poczeka. Przemiła babka. Pozartowalysmy troche.
    :)
    Tak poza tym to leze juz od paru godzin. Tak mnie brzuch boli ze zdycham. Zatkałam sie i nie chce sie odetkac :/

d869f9fdbd.png
  • nefer Przyjaciółka

Wysłany: 23 grudnia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andriel, ja to bym nie lekceważyła nakazu lezenia, zwolnienia tempa itd. Mam fioła na punkcie szyjki dlatego jestem zaobrączkowana.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2015, 21:33

d869f9fdbd.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefer, ale super z tym NAVem wyszło! :)
    Ja jutro dzwonię po raz kolejny zapytać czy dostali inntektsopplysning, jeśli nie, to muszę termin przedłużyć... po raz 3

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nefer - Póki co to cały dzień praktycznie nic nie robię i siedzę na dupsku :)
    Super jest trafić w Navie na kogoś miłego i obeznanego:) Przynajmniej nie musisz się stresować:)

Pianistka - Nav i inntektsopplysninger to jest jakaś porażka. Ja też już 3 razy dzwoniłam.

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andriel, ja dzwoniłam już około 10-15 razy... długa historia :/

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
‹‹ 442 443 444 445 446 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ