X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna nie śpię niestety.

No dobra wstaje i idę do krochmalenia gwiazdek a potem na kawę do starbucksa. A co chcą miec święta to niech mnie zawiozą bo bez motywacji nie pójdę do garów =D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2015, 11:35

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • nefer Przyjaciółka

Wysłany: 23 grudnia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja śpię jak zabita. Troszkę dłużej mi czasem zejdzie z zasypianiem ale spie jak susel.
    Dzis wstałam o 11:30. ;)
    Wczoraj byłam w szpitalu na sprawdzeniu pessara. Okazuje sie ze wyhodowałam sobie gronkowca złocistego w pochwie. Narazie mały wzrost. Pobrała nowe próbki. Jesli sie zwiększy to będzie chciała dac antybiotyk.
    Ja antybiotyku nie chce wiec działam antygronkowcowo medikzapem.

d869f9fdbd.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No raczej, z psem jak z dzieckiem, które nigdy nie dorośnie i sie nie usamodzielni.

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefer, kciuki aby jednak obyło się bez antybiotyku... ale jeśli będzie to konieczne, to trudno, trzeba wziąć :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadłam życzyć wam kochane wesołych, spokojnych, magicznych świąt !
    Dorianek przyłącza się do życzeń ;)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6a156ab5b2f6.jpg

Miuu, Pianistka, Carolline, Giannaa, Andriel, Cynnia, kafabi lubią tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewuszki, chciałam napisać sprawozdanie z weekendu dla Was bo mąż przyjechał z Norwegii i byłam na zakupach w Smyku. Chciała się pochwalić ciuszkami jakie kupiłam...ale wczoraj byłam na wizycie i się trochę podłamałam :(

Wyniki z glukozy mam podwyższone ponoć: 83/147/127 Co sądzicie? Lekarz kazał ograniczyć słodkości i takie tam, czy to znaczy, że mam się całkiem ograniczyć? Nie, że ja jakoś dużo jadłam słodkie, ale teraz gdy nie mogę to mnie straaasznie ciągnie. Zjadłabym sobie pomarańcze :(

Poza tym okazało, że skróciła mi się szyjka i mam odpoczywać jak najwięcej, nie dźwigać i leżeć. Czy to znaczy, że nie mogę nic? Już ogłupiałam. Nie spodziewałam się, że mnie to spotka i teraz nie wiem co z sobą począć :( niby nie jest źle ale zapobiegawczo mam wyluzować.

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andriel, spokojnie :) "skróciła sie szyjka"... ale o 2 mm czy o 2 cm? nie dźwigaj, nie biegaj i po prostu staraj się oszczędzać...

Co do glukozy to nie pomogę bo ja nie miałam krzywej

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby mam 2,5 cm czyli 25mm :)

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No długa nie jest... ale kwestia tego o ile jest krótsza... czy wcześniej miałaś 3 cm czy 5 ;)
    po prostu, odpoczywaj, nie dźwigaj :)
    I nie stresuj się :)

Ja podejrzewam, że już szyjki nie mam bo o ile miesiąc temu mogłam ją zbadać tak teraz jej nie wyczuwam... ale to Norwegia, szyjki nie badają i nic z tym nie zrobią więc jedyne co to staram się nie stresować i odpoczywać w miarę możliwości :) i spakuję torbę w święta co by się nie martwić :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudowny Dorianek!

annggela lubi tę wiadomość

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia, jak będziesz miała chwilkę, rzuć okiem na moją listę rzeczy do torby i powiedz co wykreślić, co dopisać, pod kątem "naszego" szpitala :) bo do końca roku chciałabym się już spakować... :)

wyślę Ci na priv, zeby tu dziewczynom nie zagracać

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie wiem jaką tą szyjkę miałam wcześniej, ale fakt jest taki, że teraz praktycznie dzień w dzień biegałam na zakupy i może od tego mi się skróciła. No trzeba uważać teraz. Ale smutasek jest jakiś :/

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andriel, spokojnie :) unikaj dźwigania, kucania i siłowania się z czymkolwiek :) będzie dobrze

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :* <3

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane,

wl6ekp.gif

Zdrowych i Wesołych Świąt Bożego Narodzenia! Dłuuugich szyjek, dobrego samopoczucia, jak najmniej komplikacji i szybkiego i mało bolącego porodu. A dla mamuś zadowolenia z pociech i przede wszystkim zdrowych pociech ;) No i wspaniałych Świąt w miłej rodzinnej atmosferze :)

annggela, Giannaa, Cynnia, Carolline lubią tę wiadomość

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • nefer Przyjaciółka

Wysłany: 23 grudnia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj dostałam świstek z navu ze tylko do 22.12. wypłacili za chorobowe. Planowałam juz dzwonić a tu dzis zadzwoniła pani z navu i mowi ze minęło juz 8 tygodni i nie dostali oppfølgingsplan od pracodawcy. Dlatego wstrzymali dalsze wypłaty. Mowię, ze szef wyjechał i wróci po nowym roku. Wtedy moge go pogonić. Pyta babka czy moge wrocic do pracy i jak to widze. No to jej opowiadam ze ja w zasadzie cały czas siedze w domu ze nigdzie oprocz szpitala nie wychodze, ze jesli wyjdę gdzies to co 5m przystanek bo skurcze. Mowię ze ciaza zagrożona. A ona na to, ze w takim razie, na podstawie moich informacji, wznowi wypłaty chorobowego. A na info od szefa poczeka. Przemiła babka. Pozartowalysmy troche.
    :)
    Tak poza tym to leze juz od paru godzin. Tak mnie brzuch boli ze zdycham. Zatkałam sie i nie chce sie odetkac :/

d869f9fdbd.png
  • nefer Przyjaciółka

Wysłany: 23 grudnia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andriel, ja to bym nie lekceważyła nakazu lezenia, zwolnienia tempa itd. Mam fioła na punkcie szyjki dlatego jestem zaobrączkowana.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2015, 21:33

d869f9fdbd.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefer, ale super z tym NAVem wyszło! :)
    Ja jutro dzwonię po raz kolejny zapytać czy dostali inntektsopplysning, jeśli nie, to muszę termin przedłużyć... po raz 3

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nefer - Póki co to cały dzień praktycznie nic nie robię i siedzę na dupsku :)
    Super jest trafić w Navie na kogoś miłego i obeznanego:) Przynajmniej nie musisz się stresować:)

Pianistka - Nav i inntektsopplysninger to jest jakaś porażka. Ja też już 3 razy dzwoniłam.

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andriel, ja dzwoniłam już około 10-15 razy... długa historia :/

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
‹‹ 442 443 444 445 446 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ