X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Asit Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeste z Os/hordaland i to bedzie moj drugi porod w Bergen :)

Synek William <3 rg5043r8y3ikdze3.png[/url]
    rg502rindfsy9xvy.png[/url]
    rg50wn15p5voaroc.png[/urlrg50kqi19n1awyxr.png[/url]
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O milo A ja z øvre Ervik. Moj tez 3 dzieciaczek Ale pierwszy w Norwegii wiec mam lekki stres

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Asit :-)
    Melduje się :-)
    U mnie kuchenne szaleństwo od rana... Teraz położyłam się do łóżka żeby kręgosłup mógł odpocząć i zastanawiam się czy dam radę wstać tak mnie spojenie boli :/

a.png
    a.png
  • Asit Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NO a ja caly czas øicze ze sie wszystko samo robi na te swieta... wczoraj sie zmobilizowalam i ubralam choinke... dzis mialam wzias sie za gotowanie ale mam takiego lenia ze..... az wstyd... no ale wiecczorem planuje porobic farsz na pierogi, i zrobic salatke jazynowa a reszte jutro

• Asit Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu moj juz 2 w Norwegii wiec jeestem mega spokojna i do wszystkiego podchodze bez stresowo....

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale pracowity dzionek :)

też poznaję już co to ból spojenia... :/ nałaziłam się dzisiaj jak szalona a końca prac nie widać :(

chyba w święta naprawdę spakuję torbe bo czuję się niespokojna przez to, że jej nie mam...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asit ja dxisiaj tylko zupę ugotowałam. Starszy syn sie skaleczył zemdlał akcja w domu i tyle z pomocy świątecznej. A miałam tylko dyrygować z fotela

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś zrobiłam rybę po grecku, 60 pierogów ;-) 3 prania ;-) i chodzę jak kaczka :P
    Pianistka no to jest ten czas na ból spojenia mi przeszło na jakiś czas i teraz wróciło ze zdwojoną siłą. Ból spojenia połączony z bólem pleców praktycznie uniemożliwia poruszanie się :/

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj oprócz tych koszmarnych zakupów to nie zrobiłam wiele, bo jedynie wymyłam lodówkę, zmieniłam nam pościel, wyprałam chyba z 5 pralek i zaraz czeka mnie wyprasowanie jeszcze 2 kompletów pościeli...
    pomijając bieżące sprzątanie...

Na jutro mam plan zrobić ze 2 sałatki, jakieś ciasto :) posprzątam pewnie trochę i okno w naszej sypialni muszę przelecieć... :) a w czwartek tylko sprzątanie i można świętować! :D

Według USG, za 16 dni ciąża donoszona :) już się nie mogę doczekać tego :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to za chwilkę możesz rodzic Pianistka!! tylko pamietaj kolejka jest :P

Giaanna ja tez rybke zrobiłam, jeszcze galaretę ogarnę i bedę się wylegiwać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2015, 19:57

Giannaa lubi tę wiadomość

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kafabi, no własnie wiem :D szkoda tylko, że ten termin 30.01 jest z USG prywatnych i nie jest wpisany :/
    No ale trudno, to dla mojego spokoju wiem, że gdyby coś to dzidzia starsza i będzie dobrze :)
    Za miesiąc może już będę tuliła Emmuszka :o szok

Ja zamówiłam gotowe jedzenie na wigilie tak jak wam mówiłam i odbieramy dzisiaj wieczorem :)
    Jestem zadowolona, że zamówiliśmy bo dla nas 2 robić to tak bez sensu byłoby, bo całe święta spędzamy sami więc ani lepić 100 pierogów, ani 20...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najwazniejsze,że napewno urodzisz a kiedy to już natura tylko wie :) Ja również chciałam zamówic pierogi, uszka i krokiety ale niestety obudziłam się za pózno :/ ale jutro mamusia przywiezie uszka i krokiety, pierogami co roku zajmuje się małżonek ;)

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamówiłam pierogi, krokiety i ciasta w niedziele sama zrobiłam jarskie gołąbki a wczoraj uszka, bo obcym grzybom nie dowierzam. Jutro tylko rybę po grecku i śledzika zrobię oraz pogotuje warzywa na sałatkę a w wigilie to juz tylko ostatki bedą. Dzis tez poparłam wszystko na co wpadłam i zmieniłam pościel nie wiem po co jak bydlę od razu sie uwalilo, dziecko ulalo a pies to zlizal i wymiana nowa. W domu mogłoby byc czyściej, ale z młoda cieżko ogarnąć za dużo. W przyszłym roku oprócz żarcia to kogoś do sprzątania zatrudnię. A co.
    Witaj Asit z mojego kochanego Hordaland, za którym tęsknie juz od ponad roku na zadupiu w Sør Trøndelag.
    My barnetrygd tez z automatu dostaliśmy na pewno cos jest napisane w liscie z Nav ktory dostaliście czego chcą.

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo ciasta to moj mężula piecze, wyssał tą zdolność z mlekiem matki :P a mi pozostaje tylko gotowanie wiec się uzupełniamy :)

Carolline lubi tę wiadomość

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój M to tylko jabłecznik robi ;-) dobre i to :P
    Carolline to i tak dużo udało Ci się zrobić przy malutkiej ;-) A z tą pościelą to się uśmiałam ;-) syzyfowa robota :P
    Pianistka pamiętaj ;-) jest kolejka :P

a.png
    a.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj A ja wszystko sama robię z pomocą syna ze skaleczonym palcem. Myślałam dzisiaj ze padnę 19 latek a mdleje od nacięcia paluszka. Achvte chłopy. Ja na jutro 2 rodzaje śledzi. 3 ciasta. 2 sałatki. Miecha sie peklują. Mam nadzieje ze ogarnę.

Dzisiaj poszaleliśmy. Za królewskie kupiliśmy piękna porcelanę a co tam. Cieszę sie jak dziecko

Carolline lubi tę wiadomość

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miiuu ja poluje na porcelanę pokaz!!

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się coś ciężko zebrać... Chyba wstanę jutro po karmieniu ok 7 i porobie te moje ciasta żeby mieć z głowy. I chyba dorobie jakieś ciasteczka żebym miała do herbatki. Dopiero uczę się organizować przy małej ... ale codziennie co raz więcej robię.

3i49krhmik48bp05.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline, dobre z pościelą :D Ja też dziś zmieniłam, ale moja nadal leży i jest czysta i pachnąca :D

Odebraliśmy jedzonko i jestem w szoku! Takie to wszystko pachnące i pyszne i jak duuuużo :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka podeślij coś do Sarpsborga :P (zarcik) zamroz sobie bedzie na pozniej :) Przypomniało mi się, jak odmroziliśmy w maju pierogi (mężowe) i w tak szybkim tempie zjedliśmy ;) odrazu Nam się na wspominki wzięło, jak ja na sofie z dużym brzuchem siedziałam, a kokoszka obkopywała mamuśkę ;)

Carolline, Giannaa lubią tę wiadomość

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
‹‹ 440 441 442 443 444 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: