X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Asit Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeste z Os/hordaland i to bedzie moj drugi porod w Bergen :)

Synek William <3 rg5043r8y3ikdze3.png[/url]
    rg502rindfsy9xvy.png[/url]
    rg50wn15p5voaroc.png[/urlrg50kqi19n1awyxr.png[/url]
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O milo A ja z øvre Ervik. Moj tez 3 dzieciaczek Ale pierwszy w Norwegii wiec mam lekki stres

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Asit :-)
    Melduje się :-)
    U mnie kuchenne szaleństwo od rana... Teraz położyłam się do łóżka żeby kręgosłup mógł odpocząć i zastanawiam się czy dam radę wstać tak mnie spojenie boli :/

a.png
    a.png
  • Asit Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NO a ja caly czas øicze ze sie wszystko samo robi na te swieta... wczoraj sie zmobilizowalam i ubralam choinke... dzis mialam wzias sie za gotowanie ale mam takiego lenia ze..... az wstyd... no ale wiecczorem planuje porobic farsz na pierogi, i zrobic salatke jazynowa a reszte jutro

• Asit Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu moj juz 2 w Norwegii wiec jeestem mega spokojna i do wszystkiego podchodze bez stresowo....

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale pracowity dzionek :)

też poznaję już co to ból spojenia... :/ nałaziłam się dzisiaj jak szalona a końca prac nie widać :(

chyba w święta naprawdę spakuję torbe bo czuję się niespokojna przez to, że jej nie mam...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asit ja dxisiaj tylko zupę ugotowałam. Starszy syn sie skaleczył zemdlał akcja w domu i tyle z pomocy świątecznej. A miałam tylko dyrygować z fotela

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś zrobiłam rybę po grecku, 60 pierogów ;-) 3 prania ;-) i chodzę jak kaczka :P
    Pianistka no to jest ten czas na ból spojenia mi przeszło na jakiś czas i teraz wróciło ze zdwojoną siłą. Ból spojenia połączony z bólem pleców praktycznie uniemożliwia poruszanie się :/

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj oprócz tych koszmarnych zakupów to nie zrobiłam wiele, bo jedynie wymyłam lodówkę, zmieniłam nam pościel, wyprałam chyba z 5 pralek i zaraz czeka mnie wyprasowanie jeszcze 2 kompletów pościeli...
    pomijając bieżące sprzątanie...

Na jutro mam plan zrobić ze 2 sałatki, jakieś ciasto :) posprzątam pewnie trochę i okno w naszej sypialni muszę przelecieć... :) a w czwartek tylko sprzątanie i można świętować! :D

Według USG, za 16 dni ciąża donoszona :) już się nie mogę doczekać tego :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to za chwilkę możesz rodzic Pianistka!! tylko pamietaj kolejka jest :P

Giaanna ja tez rybke zrobiłam, jeszcze galaretę ogarnę i bedę się wylegiwać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2015, 19:57

Giannaa lubi tę wiadomość

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kafabi, no własnie wiem :D szkoda tylko, że ten termin 30.01 jest z USG prywatnych i nie jest wpisany :/
    No ale trudno, to dla mojego spokoju wiem, że gdyby coś to dzidzia starsza i będzie dobrze :)
    Za miesiąc może już będę tuliła Emmuszka :o szok

Ja zamówiłam gotowe jedzenie na wigilie tak jak wam mówiłam i odbieramy dzisiaj wieczorem :)
    Jestem zadowolona, że zamówiliśmy bo dla nas 2 robić to tak bez sensu byłoby, bo całe święta spędzamy sami więc ani lepić 100 pierogów, ani 20...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najwazniejsze,że napewno urodzisz a kiedy to już natura tylko wie :) Ja również chciałam zamówic pierogi, uszka i krokiety ale niestety obudziłam się za pózno :/ ale jutro mamusia przywiezie uszka i krokiety, pierogami co roku zajmuje się małżonek ;)

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamówiłam pierogi, krokiety i ciasta w niedziele sama zrobiłam jarskie gołąbki a wczoraj uszka, bo obcym grzybom nie dowierzam. Jutro tylko rybę po grecku i śledzika zrobię oraz pogotuje warzywa na sałatkę a w wigilie to juz tylko ostatki bedą. Dzis tez poparłam wszystko na co wpadłam i zmieniłam pościel nie wiem po co jak bydlę od razu sie uwalilo, dziecko ulalo a pies to zlizal i wymiana nowa. W domu mogłoby byc czyściej, ale z młoda cieżko ogarnąć za dużo. W przyszłym roku oprócz żarcia to kogoś do sprzątania zatrudnię. A co.
    Witaj Asit z mojego kochanego Hordaland, za którym tęsknie juz od ponad roku na zadupiu w Sør Trøndelag.
    My barnetrygd tez z automatu dostaliśmy na pewno cos jest napisane w liscie z Nav ktory dostaliście czego chcą.

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo ciasta to moj mężula piecze, wyssał tą zdolność z mlekiem matki :P a mi pozostaje tylko gotowanie wiec się uzupełniamy :)

Carolline lubi tę wiadomość

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój M to tylko jabłecznik robi ;-) dobre i to :P
    Carolline to i tak dużo udało Ci się zrobić przy malutkiej ;-) A z tą pościelą to się uśmiałam ;-) syzyfowa robota :P
    Pianistka pamiętaj ;-) jest kolejka :P

a.png
    a.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj A ja wszystko sama robię z pomocą syna ze skaleczonym palcem. Myślałam dzisiaj ze padnę 19 latek a mdleje od nacięcia paluszka. Achvte chłopy. Ja na jutro 2 rodzaje śledzi. 3 ciasta. 2 sałatki. Miecha sie peklują. Mam nadzieje ze ogarnę.

Dzisiaj poszaleliśmy. Za królewskie kupiliśmy piękna porcelanę a co tam. Cieszę sie jak dziecko

Carolline lubi tę wiadomość

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miiuu ja poluje na porcelanę pokaz!!

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się coś ciężko zebrać... Chyba wstanę jutro po karmieniu ok 7 i porobie te moje ciasta żeby mieć z głowy. I chyba dorobie jakieś ciasteczka żebym miała do herbatki. Dopiero uczę się organizować przy małej ... ale codziennie co raz więcej robię.

3i49krhmik48bp05.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline, dobre z pościelą :D Ja też dziś zmieniłam, ale moja nadal leży i jest czysta i pachnąca :D

Odebraliśmy jedzonko i jestem w szoku! Takie to wszystko pachnące i pyszne i jak duuuużo :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka podeślij coś do Sarpsborga :P (zarcik) zamroz sobie bedzie na pozniej :) Przypomniało mi się, jak odmroziliśmy w maju pierogi (mężowe) i w tak szybkim tempie zjedliśmy ;) odrazu Nam się na wspominki wzięło, jak ja na sofie z dużym brzuchem siedziałam, a kokoszka obkopywała mamuśkę ;)

Carolline, Giannaa lubią tę wiadomość

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
‹‹ 440 441 442 443 444 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ