X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj znam wasz ból ja od dziecka miałam duży biust. Przed pierwsza ciaza DD wiec mi spadły po pierwszym dziecku ,teraz przed ciaza C ale duzo pod biustem 85 wiec i tak gigantycznie dla mnie

Tak z innej beczki mam pytanie. Z racji iz mnie przenosi na norweska strone next. To znaczy ze jak zamówię to nie bede płacić cła czy nadal cło mimo to obowiązuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 22:57

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu, zapłacisz niestety cło :/ ja zamawiałam z norweskiej strony, płaciłam w nok i niestety faktura przyszła.. i to dość duża i koniec końców zakupy nie okazały się promocją... skoro masz czas, ja bym zamówiła na jakiś może Polski adres :) wszystko zależy ile tego masz, ja zamówiłam za ok 450 nok i dostałam ok 250 na fakturze...

My właśnie wróciliśmy ze spaceru :) spadł śnieg więc poszliśmy się przejść :) fajnie tak

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka
    Dobrze, że brzusio niziutko tzn ze mała wstawia się w kanał rodny. Mi w cale tak nie opadł. W ogóle na wypisie ze szpitala mam jako powód cesarki ułożenie twarzyczkowe. Dowiedziałam się o tym podczas porodu i nie wiedziałam, że to tak utrudniało poród, położna cały czas próbowała różnych sztuczek żeby mała zmieniła pozycję ale to raczej ciężka sztuka. Wyczytałam, że nie da się szybciej tego rozpoznać i w trakcie porodu zapada decyzja o cesarce.

3i49krhmik48bp05.png
  • Befff Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka pisałaś chyba że stosujesz kolagen na rozstępy ;-) gdzie kupowalas? I ile placilas jeśli mogę wiedzieć? Pomyślałam ze może też kupię i na razie tylko allegro przegrzebalam ;-) i myślę gdzie tu można kupić ;-)

Always look on the bright side of life.

km5s9vvjz35pb937.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Befff, kolagen kupiłam z tego sklepu: http://sklep-colway.pl/47-kolagen-naturalny-colway-silver-200ml.html i za przesyłkę dodatkowo 69 zł płaciłam o ile pamiętam, więc nie jest to tanie... na allegro widziałam w lepszych cenach, tylko patrz aby to był kolagen SILVER ;)
    w Norwegii nie mogłam znaleźć...

Marti, ja własnie czytałam o ułożeniu twarzyczkowym i podobno dopiero podczas porodu dziecko obiera taką pozycję, dlatego nikt tego nie przewidzi. i poród SN jest możliwy, ale jest o wiele trudniejszy, bardziej bolesny i długi.. niewiadomo, czy gdyby nie zrobili Ci cesarki, to czy kolejne godziny porodu przyniosłyby efekt, czy i tak musieliby zrobić cięcie...

A co do brzuszka, to ja się cieszę, że się obniża bo przynajmniej widzę, ze ciało przygotowuje się do porodu... ale opadł 2 tygodnie temu w 34+3... i jakby sugerować się opiniami z internetu, to powinnam urodzić po 2-3 tygodniach... więc chyba u mnie to się nie sprawdzi bo opadł za szybko. aczkolwiek czuję zmianę w swoim samopoczuciu na przestrzeni ostatnich dni

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka
    W Norwegii pewnie jest nielegalny także uważaj :p

U nas znów poranek na sofie, żeby tacie dać pospać. Bidak się mmęczy z bezsennoscia ale to pewnie z powodu tych naszych ciemności.

3i49krhmik48bp05.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córka była ułożona twarzyczkowo. Rzeczywiscie poród był długi i ciezko było ja wypchnąć. Urodziła sie z wielkim guzem na czole. Ale mówią, ze ciezko jest przy pierwszym. Jak drugie jest tak ułożone, idzie o wiele łatwiej. Tak mi mówiła położna podczas tego porodu. Bo tez sie bałam ze tak bedzie

zem3sg18fbglipi0.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero po porodzie doczytałam, że zazwyczaj robią cc przy takim ułożeniu.
    Klarka obróciła się wczoraj z brzuszka na plecki :)
    xpros9.jpg

Miuu, Giannaa lubią tę wiadomość

3i49krhmik48bp05.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To siłaczka mała :)
    Danielek na razie próbuje trzymać główkę w pozycji na brzuszku. Mówimy na niego Pudzian bo całkiem niezle mu to wychodzi :)
    Dzis pięknie spał w nocy, budził sie tylko na papu i dale spał. Od dwóch dni rozsyła gruchające uśmiechy. Słodko to wyglada :)

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale cudowne te wasze dzieciaki! <3
    Klara jest śliczna! Ja już chce mieć mała przy sobie.... Ehhh

marti87 lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia jeszcze chwilę i mały będzie trzymał główkę u nas z dnia na dzień widać postępy z trzymaniem główki, teraz już trzyma i się rozgląda.
    Zamówiłam Klarci czarno-białe książeczki - oczami maluszka :)

Pianistka
    Faktycznie ten Twój 9 miesiąc trwa 229383746491 dni :) No ale jakoś już wszyscy razem wytrzymamy. Mi mąż wczoraj opowiadał moje ciążowe jazdy :P

3i49krhmik48bp05.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti, naprawdę dłuży mi się jak cholera już :/
    Do terminu z USG mamy 20 dni... do terminu z kółeczka (który średnio pokrywa się z owulacją i długością cyklu) 27 dni... niby niedługo, ale jakby cała wiecznosć

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Klarcia robi postępy jak błyskawica. Śliczne zdjęcie

A reszta dziewczyn wklejcie maluszki. Z chęcią pooglądamy

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny :)

Pianistka
    Rozumiem, pamiętam jak pod koniec to już na zmianę z Michałem skakaliśmy na piłce wieczorami :)

3i49krhmik48bp05.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jakiegoś doła dzisiaj... wszystko jest gotowe, torba spakowana... my już czekamy :) mam nadzieję, ze urodzę za jakieś 2 tygodnie

I tak, prosimy o fotki!! :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam dola bo wczoraj cukier w normie za niski nawet myślałam ze sie pomylili w teście albo przełamał bo dzien przed zjadłam całe opakowanie tofee fee , rano zmierzyłam tez nisko. To zrobiłam dobie śniadanie po swojemu i dowaliliśmy kawka z dużym mlekiem i kicha cukier duuuzy. A juz sie łudziłam

Dziewczynki jak sobie radziliście z brzuszkiem przy stole lub innych czynnościach siedzących bo muszę zrobic kilka rysunków i nie wiem jak to ugryźć bo do stołu sie nie schylę. I odkładam tak od dwóch tygodni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2016, 15:57

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu, musisz uważać :/ a jaki masz cukier?
    Ja miałam chyba 3,0 jak mi badali w październiku...

zastanawiam się tylko, bo ostatnio badaną krew miałam w październiku i wtedy miałam Hb 11,7.. ciekawe czy teraz nie spadła, a nie badali...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu :) ja z moim brzuszkiem jeszcze wczoraj szorowałam prysznic i ścierałam listwy podłogowe ;) więc nie wiem czy to kwestia mojej gibkości czy co.. albo nie do końca wiem o co ci chodzi...
    przecież jeszcze nie masz takiego brzuszka by Cię od stołu odsadzało :) to jak Ty obiad jesz? :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukier mam dzis 8,1 po śniadaniu. Wczoraj wahał sie od 4,8 do 6. A jaki miałaś na teście obciążenia ?

Obiad jadam na poduszce na sofie z poduszka pod plecami bo mnie bolą :(

Ja mam moze mały ale długi. Macice mam 4 palce nad pępkiem ( z 8 cm )potem zaraz żołądek i zebra i wszystko mi do gardła podchodzi hak sie schylam. Mi to wszystko wzdłuż sie poukładało

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2016, 16:29

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu, ja nie miałam testu obciążenia... miałam tylko raz na czczo bo mocno tyłam i obawiałam się cukrzycy.. ale wyszedł nisko więc już nikt nie drążył tematu... a Twój faktycznie wysoki :/

A brzuszek miałam kilka tygodni temu pod samym mostkiem i faktycznie, było to uczucie jakbym kija połknęła...
    Jeśli masz wysoki, jadalniany stół to powinno być ok. a jak chcesz się schylić do ławy czy stolika kawowego, to może usiądź na podłodze? mi tak jest dobrze :) siadałam na dywanie po turecku jak coś chciałam zrobić przy niskim stoliku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2016, 16:30

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
‹‹ 462 463 464 465 466 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ