X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no własnie ja mam z Cubusa bodziaka na 62 i położyłam na kupce z ciuszkami 68 ;)
    H&M i Lindex taki akurat mi się wydaje :) a masz pajace z Nexta? jak wypadają rozmiarowo?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z nexta mam 62 jakies ciuszki, ale raczej jeszcze troche poleżą. A jaką wagę miała ostatnio Emma?

3i49krhmik48bp05.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w 30 tygodniu miała 1400 według tego co podała mi babka. Ale wpisując jej wymiary BPD, FL, AC w kalkulatorach wagi w necie, wychodziło 1600... więc nie wiem jak to liczyć

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Befff Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti Klarcia przekochana ;-) widzę, że masz leżaczek ze Stokke. Też zamierzam kupić na dniach. Powiedz mi jak Ci się sprawdza? Od początku uzywalas? No i używasz w komplecie z tym krzeselkiem? Jak Ci się tego używa?

Always look on the bright side of life.

km5s9vvjz35pb937.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka
    Kurcze no nie wiadomo, moja znajoma mówiła, że miała tylko jednego bodziaka 56, bo wiedziała, że mały będzie spory.

Beff
    Leżaczek mam od kilku dni, Mała sobie w nim siedzi bujamy ją, ale też nie za dużo. Krzesełko mam w planach kupić.
    Ogólnie jest bardzo stabilny, można nim przesuwać po podłodze i nic się nie rysuje. I to bujanie też jest fajne takie delikatne i z wyczuciem.

3i49krhmik48bp05.png
  • Ale Koleżanka

Wysłany: 8 stycznia 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloo
    witam sie z ciszą nadal :) byłam u położnej dzisiaj, odpukać wszystko ok, mam znowu wizyte w poniedziałek na pomiar cisnienia i moczu...no chyba że urodzę :)

Zobaczcie sobie bujaczki z babybjorn - vippestol - na youtube jest pokazane jak dzieciaki je lubią :)

Klara słodziutka i widać już jak się zmieniła od poprzedniego zdjęcia :)

Pianistka - jak masz ochotę to wciskaj się w kolejkę hhihihi...:)

dqprx1hptpolkifa.png
  • czarna_owca Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie po dluzszej przerwie, wrocilam do norweskiej rzeczywistosci :) w Polsce czas plynie inaczej, zdecydowanie szybciej. Troche mam do nadrobienia ;)

Przede wszystkim gratuluje wszystkim swiezo upieczonym mamusiom!!!

W 21 tyg bylam w Pl na usg polowkowym, wszystko jest w porzadku, nic nie budzilo niepokoju, maly wazyl wtedy 450 gr. i rozwija sie prawidlowo :) Pianistka mialas racje, przez pewien czas mialam przeczucie, ze bedzie dziewczynka a tu jednak chlopiec :) Dzis bylam na usg tutaj w Norwegii, wszystko sie potwierdzilo, maluszek rosnie i rozwija sie dobrze, ponoc jest troche za duzy jak na swoj wiek, choc ja jestem raczej drobnej postury. Strasznie sie wiercil na usg, bylo ciezko go zlapac by zatrzymac obraz i zrobic pomiary.

Przywiezlismy juz troche rzeczy z Pl, ciuszki, kocyk, recznik itp, reszte dokupimy juz tutaj na miejscu. A no i pol apteki chyba ;)

A na moje dosc intensywne skurcze lekarz prowadzacy z Pl przepisal mi luteine 2x100mg no i mam sie oszczedzac. Przy tych skurczach najwazniejsze jest aby szyjka byla domknieta i nie skracala sie. Teraz juz po powrocie do No z pewnoscia bede duzo wypoczywac bo tutaj zyje sie spokojniej :)

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti, Klarcia przesłodka :)

My tez sobie razem śpimy w łóżeczku, mąż sie przeniósł do pokoju małego bo we trójkę było nam ciasno. Mam przy łożku kołyskę ale rzadko go odkładam do niej bo mały sobie lubi cyckac co 2 godz i nieraz bardzo długo. Chyba bym oszalała jakbym go co chwile miała przenosić.

U nas juz bodziaki i pajacyki 56 sa dobre, także widac ze Danielek podrósł

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna owco, gratuluję synka! :) super :)
    odpoczywaj i życzę miłej zabawy z wyprawką :)

Cynnia, napewno Danielek rośnie jak na drożdżach... juz 3 tygodnie ma :o ale ten czas leci! :o

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia i Gianna pochwalcie się swoimi skarbami, a ciężarówki brzuszkami. Juz dawno żadnego brzucha nie było na forum :)

3i49krhmik48bp05.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja zacznę :) tu 36 tydzień :)

5yf30y.png
    1zgaib7.jpg

A ja jestem ciekawa waszych poporodowych brzuszków :) Giannaa, Cynnia, Marti? możecie zrobić takie porównanie z brzuszkiem przed i po porodzie? :)

marti87, Giannaa, Cynnia, Befff, Miuu, Carolline lubią tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo Pianistka elegancko :) ja dziś zrobię :)

3i49krhmik48bp05.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ładnie sie prezentuje moje 90 kg żywej wagi? XD no ja już sie śmiać z tego zaczynam bo na łzy za późno... ^^

Czekam na resztę brzuszków :) i te poporodowe :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile ?? Naprawdę super wyglądasz :) Brzuszek spory, ale bardzo ładny, zresztą dla mnie wszystkie wydają się duże w porównaniu z tym moim. Ja w ogóle w szpitalu patrzyłam na wszystkie dziewczyny i myślałam "jakie duże brzuchy" . Dziewczyna i jej chłopak z którymi byłam przez chwilę na sali, zrobili wielkie oczy jak okazało się że mam termin 3 tyg przed nią.

3i49krhmik48bp05.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka ja podkoniec to już miałam wszystko gdzieś :P Jadłam na co miałam ochotę ( oczywiście uważając na zgagę ) i piłam trochę coli ...

3i49krhmik48bp05.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie wydaje ze brzuch taki średniaczek :) ale +40cm mam w pasie :D
    A waga? No cóż... ;P dzisiaj do maca jedziemy :D drugi raz w ciazy ale co tam :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po kolejnej świetnej nocce ;-) oby już tak zostało :P Że to ja młodą budzę na jedzenie a nie ona mnie :P Ale dobrze wiem, że jeszcze to jest loterią :P
    Pianistka Piękny brzuszek ;-) te dwa zdjęcia są zrobione w jakimś odstępie czasowym ? Bo na ty drugim zdjęciu brzuch jakoś nisko jest. Coś tam rzuciło mi się w oczy, że boisz się niewyspania jak się Emma urodzi... uwierz mi, że matce wystarczą kilka godzin snu, ja jak przespałam 4 godziny łącznie to jakbym spała całą noc tak się czułam, naprawdę tego zmęczenia nie odczuwaj jakoś bardzo. Mam Ciebie pocieszyć co do wagi ja taką miałam jak zaszłam w ciąże :P na szczęście przy moim 177cm jakoś to się rozkładało :P Mam dla Ciebie to zdjęcie z tym, że broszurkowe jest z 37t3d bo później jakoś nie zrobiłam żadnego. Do tego moje po nie jest zbyt miarodajne bo ja nie miałam nigdy szesciopaka na brzuchu :P W każdym razie ja jestem zadowolona z tego jak wciąga się mój brzuch bo po pierwszej ciąży dłuuużej się wchłaniał.

P.S. Zdjęcia usunięte z powodu złodziejstwa na forum ;-).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 15:07

Cynnia lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na życzenie fotka Julci z przed 4 dni... Młoda ma cały czas plamy na twarzy po porodzie powoli zanikają ale strasznie powoli :/ Wszyscy mi mówią, że nie ma czym się martwić bo one na pewno znikną ale to może nawet miesiąc potrwać.

P.S. Zdjęcia usunięte z powodu złodziejstwa na forum ;-).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 15:08

Befff, Cynnia lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fot nadostawałam :D :D
    Giannaa, ja mam 164 cm wzrostu więc moja waga jest przerażająca :D przed ciążą to było 75 a dzisiaj rano 89,7 czyli dobijam do +15...
    ale wczoraj mierzyłam się centymetrem i oprócz tego, że mam dużo cm na plusie w talii i pasie, co jest normalne, mam tylko +3cm w biodrach, a uda nie przytyly :) więc to mnie pociesza, że te 15 kg nie poszły w zadek :D a no i +10 cm w cycach...
    to pierwsze zdjęcie nie wiem z kiedy, gdzieś z grudnia, ale nie było podpisane, a drugie robione w Sylwestra :) ale brzuch się obniżył, dno macicy mam nisko i bokiem jak stanę to brzuch ma kształt takiej gruszki - łezki...

A Ty wyglądasz super! też bym tak chciała 10 dni po porodzie! :) a jak waga? spada dalej?

Co do niewyspania, ja jestem strasznym śpiochem... fakt, jak się zmobilizuję to jestem niezniszczalna, bo zdarzało mi się i pracować po 16 godzin a spać po 3 i żyć tak 2 tygodnie ;) ale nie wspominam tego miło... :P
    Może faktycznie, jak będę wiedziała, że wstaję do dziecka to będę to robiła z większą chęcią :D

A plamami Julci się nie przejmuj :) niedługo znikną :) a i tak jest śliczna! :) nie widziałam Twojego męża na żywo, ale na fotkach... Julka się wydaje bardzo podobna do niego :)

Ja mam leżaczek taki jak w linku, i nie wiem od jakiego wieku go używać? niby można położyć na płasko...
    http://allegro.pl/lezaczek-bujaczek-hustawka-lionelo-ruben-gratisy-i5687665340.html

Giannaa lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2nhzvko.jpg

No to ja następna. 26 tydzien. 9 kilo na plusie wiec sie Pianistka nie martw przegonią cie.

Gianna ślicznie Ci waga spada. A Julcia cudna. O plamy sie nie nart wchłaniają sie. Mojemu synkowi trochę dłużej bo były nie widoczne po dwóch miesiącach ale jak płakał to tak do dwóch lat mu wychodziły. Teraz nie ma w ogole.
    Gianna a co tam masz pod główkę położone. Bo bym tez chciała

A ja mam taki bujaczek. Tzn w tym tyg mi dojedzie
    http://www.fisher-price.com/pl_PL/products/Lezaczek-bujaczek-z-zabawkami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 13:50

Giannaa, Cynnia lubią tę wiadomość

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
‹‹ 460 461 462 463 464 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ