Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
Marti Klarcia przekochana widzę, że masz leżaczek ze Stokke. Też zamierzam kupić na dniach. Powiedz mi jak Ci się sprawdza? Od początku uzywalas? No i używasz w komplecie z tym krzeselkiem? Jak Ci się tego używa?
-
Pianistka
Kurcze no nie wiadomo, moja znajoma mówiła, że miała tylko jednego bodziaka 56, bo wiedziała, że mały będzie spory.
Beff
Leżaczek mam od kilku dni, Mała sobie w nim siedzi bujamy ją, ale też nie za dużo. Krzesełko mam w planach kupić.
Ogólnie jest bardzo stabilny, można nim przesuwać po podłodze i nic się nie rysuje. I to bujanie też jest fajne takie delikatne i z wyczuciem. -
Heloo
witam sie z ciszą nadal byłam u położnej dzisiaj, odpukać wszystko ok, mam znowu wizyte w poniedziałek na pomiar cisnienia i moczu...no chyba że urodzę
Zobaczcie sobie bujaczki z babybjorn - vippestol - na youtube jest pokazane jak dzieciaki je lubią
Klara słodziutka i widać już jak się zmieniła od poprzedniego zdjęcia
Pianistka - jak masz ochotę to wciskaj się w kolejkę hhihihi...
-
Witam sie po dluzszej przerwie, wrocilam do norweskiej rzeczywistosci w Polsce czas plynie inaczej, zdecydowanie szybciej. Troche mam do nadrobienia
Przede wszystkim gratuluje wszystkim swiezo upieczonym mamusiom!!!
W 21 tyg bylam w Pl na usg polowkowym, wszystko jest w porzadku, nic nie budzilo niepokoju, maly wazyl wtedy 450 gr. i rozwija sie prawidlowo Pianistka mialas racje, przez pewien czas mialam przeczucie, ze bedzie dziewczynka a tu jednak chlopiec Dzis bylam na usg tutaj w Norwegii, wszystko sie potwierdzilo, maluszek rosnie i rozwija sie dobrze, ponoc jest troche za duzy jak na swoj wiek, choc ja jestem raczej drobnej postury. Strasznie sie wiercil na usg, bylo ciezko go zlapac by zatrzymac obraz i zrobic pomiary.
Przywiezlismy juz troche rzeczy z Pl, ciuszki, kocyk, recznik itp, reszte dokupimy juz tutaj na miejscu. A no i pol apteki chyba
A na moje dosc intensywne skurcze lekarz prowadzacy z Pl przepisal mi luteine 2x100mg no i mam sie oszczedzac. Przy tych skurczach najwazniejsze jest aby szyjka byla domknieta i nie skracala sie. Teraz juz po powrocie do No z pewnoscia bede duzo wypoczywac bo tutaj zyje sie spokojniej -
Marti, Klarcia przesłodka
My tez sobie razem śpimy w łóżeczku, mąż sie przeniósł do pokoju małego bo we trójkę było nam ciasno. Mam przy łożku kołyskę ale rzadko go odkładam do niej bo mały sobie lubi cyckac co 2 godz i nieraz bardzo długo. Chyba bym oszalała jakbym go co chwile miała przenosić.
U nas juz bodziaki i pajacyki 56 sa dobre, także widac ze Danielek podrósł -
Ile ?? Naprawdę super wyglądasz Brzuszek spory, ale bardzo ładny, zresztą dla mnie wszystkie wydają się duże w porównaniu z tym moim. Ja w ogóle w szpitalu patrzyłam na wszystkie dziewczyny i myślałam "jakie duże brzuchy" . Dziewczyna i jej chłopak z którymi byłam przez chwilę na sali, zrobili wielkie oczy jak okazało się że mam termin 3 tyg przed nią.
-
Witam się po kolejnej świetnej nocce oby już tak zostało Że to ja młodą budzę na jedzenie a nie ona mnie Ale dobrze wiem, że jeszcze to jest loterią
Pianistka Piękny brzuszek te dwa zdjęcia są zrobione w jakimś odstępie czasowym ? Bo na ty drugim zdjęciu brzuch jakoś nisko jest. Coś tam rzuciło mi się w oczy, że boisz się niewyspania jak się Emma urodzi... uwierz mi, że matce wystarczą kilka godzin snu, ja jak przespałam 4 godziny łącznie to jakbym spała całą noc tak się czułam, naprawdę tego zmęczenia nie odczuwaj jakoś bardzo. Mam Ciebie pocieszyć co do wagi ja taką miałam jak zaszłam w ciąże na szczęście przy moim 177cm jakoś to się rozkładało Mam dla Ciebie to zdjęcie z tym, że broszurkowe jest z 37t3d bo później jakoś nie zrobiłam żadnego. Do tego moje po nie jest zbyt miarodajne bo ja nie miałam nigdy szesciopaka na brzuchu W każdym razie ja jestem zadowolona z tego jak wciąga się mój brzuch bo po pierwszej ciąży dłuuużej się wchłaniał.
P.S. Zdjęcia usunięte z powodu złodziejstwa na forum .Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 15:07
Cynnia lubi tę wiadomość
-
Na życzenie fotka Julci z przed 4 dni... Młoda ma cały czas plamy na twarzy po porodzie powoli zanikają ale strasznie powoli Wszyscy mi mówią, że nie ma czym się martwić bo one na pewno znikną ale to może nawet miesiąc potrwać.
P.S. Zdjęcia usunięte z powodu złodziejstwa na forum .Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 15:08
Befff, Cynnia lubią tę wiadomość
-
Ale fot nadostawałam
Giannaa, ja mam 164 cm wzrostu więc moja waga jest przerażająca przed ciążą to było 75 a dzisiaj rano 89,7 czyli dobijam do +15...
ale wczoraj mierzyłam się centymetrem i oprócz tego, że mam dużo cm na plusie w talii i pasie, co jest normalne, mam tylko +3cm w biodrach, a uda nie przytyly więc to mnie pociesza, że te 15 kg nie poszły w zadek a no i +10 cm w cycach...
to pierwsze zdjęcie nie wiem z kiedy, gdzieś z grudnia, ale nie było podpisane, a drugie robione w Sylwestra ale brzuch się obniżył, dno macicy mam nisko i bokiem jak stanę to brzuch ma kształt takiej gruszki - łezki...
A Ty wyglądasz super! też bym tak chciała 10 dni po porodzie! a jak waga? spada dalej?
Co do niewyspania, ja jestem strasznym śpiochem... fakt, jak się zmobilizuję to jestem niezniszczalna, bo zdarzało mi się i pracować po 16 godzin a spać po 3 i żyć tak 2 tygodnie ale nie wspominam tego miło...
Może faktycznie, jak będę wiedziała, że wstaję do dziecka to będę to robiła z większą chęcią
A plamami Julci się nie przejmuj niedługo znikną a i tak jest śliczna! nie widziałam Twojego męża na żywo, ale na fotkach... Julka się wydaje bardzo podobna do niego
Ja mam leżaczek taki jak w linku, i nie wiem od jakiego wieku go używać? niby można położyć na płasko...
http://allegro.pl/lezaczek-bujaczek-hustawka-lionelo-ruben-gratisy-i5687665340.htmlGiannaa lubi tę wiadomość
-
No to ja następna. 26 tydzien. 9 kilo na plusie wiec sie Pianistka nie martw przegonią cie.
Gianna ślicznie Ci waga spada. A Julcia cudna. O plamy sie nie nart wchłaniają sie. Mojemu synkowi trochę dłużej bo były nie widoczne po dwóch miesiącach ale jak płakał to tak do dwóch lat mu wychodziły. Teraz nie ma w ogole.
Gianna a co tam masz pod główkę położone. Bo bym tez chciała
A ja mam taki bujaczek. Tzn w tym tyg mi dojedzie
http://www.fisher-price.com/pl_PL/products/Lezaczek-bujaczek-z-zabawkamiWiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 13:50
Giannaa, Cynnia lubią tę wiadomość