X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Pianistka, nie żartuj sobie z tymi skurczami, jeszcze troche. Mnie wlasnie tez tak bolał brzuch jak na @, chyba nawet pisałam na forum, ale go zlekceważyłam. Nie wiązałam tego z porodem i oczywiscie łaziłam do pracy a kawałek musiałam isc pieszo i jeszcze pod górkę. To pewnie wszystko spowodowało ten wcześniejszy poród. Oczywiscie ze teraz sie ciesze, ze mały jest z nami, ale mogl jeszcze posiedzieć. Przynajmniej by nie był taki malutki

A pokoik masz sliczny i jestes taka zorganizowana, ze tylko pozazdrościć

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia, ale coś z Danielkiem nie tak z racji że tak wcześnie się urodził? już bym chciała czuć się bezpiecznie...
    tylko widzisz, ja całe dnie leżę na sofie, z psem wychodzę tylko do ogródka i naprawdę niewiele robię... a te skurcze meczą z każdym dniem co raz mocniej...
    Ty urodziłaś w 37+3, to u mnie będzie w niedzielę 17-ego. a według USG w najbliższy wtorek...

A ile przed porodem Ciebie tak brzuch bolał?

Mnie tak pobolewa od 2 tygodni ale dopiero dzisiaj tak, że pół dnia...
    Brzuszek opadł 27.12 więc 1,5 tygodnia temu

I fajnie, że Wam się pokoik podoba :) jestem zadowolona z efektu :)
    a co do mojego zorganizowania - to kwestia sykemeldingu od pół roku :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 20:38

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Befff Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka od organizacji jednak wiele zależy ;-) ja niepracuje od połowy sierpnia a nie potrafię się za nic zabrać ;-) i efekty takie ze mebelki stoją, jutro reszta stanie, ale tak dopieszczone jak u Ciebie to nie będzie chyba ;-)

Always look on the bright side of life.

km5s9vvjz35pb937.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Befff, napewno będzie ślicznie :)
    każda wkłada w to całe serce, ja jedynie nie mogłam się doczekać i łóżeczko stoi od 2 miesięcy :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z Danielkiem wszystko ok, tylko ze malutki, jak patrze na inne dzieci. Wydaje mi sie ze najlepiej w brzuszku mamusi jak najdłużej. Oczywiscie 2 tyg po terminie tez nikomu nie zyczę.
    Juz dokładnie nie pamietam jak długo były te skurcze, ale jakiś czas na pewno. Moze tydzien lub dwa, a pod koniec cześciej. W ogole to mnie tak pobolewal brzuch przez całą ciąże tylko ze od czasu do czasu.

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tak bolało od 14 do około 18 tygodnia... potem spokój i teraz od 13 grudnia (notuję na wykresie belly). z tym, że to było tak, że np 13.12 2 razy złapał ból, potem po kilku dniach znowu 2-3 razy złapał... od 4 dni boli codziennie i co raz częściej... dzisiaj praktycznie pół dnia miałam takie skurcze.

A Danielek przy którym centylu był? może też z natury byłby nieduży gdyby nawet urodził się te 2,5 tygodnia później :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia, zobacz na naszą listę :) Danielek miał tyle samo 'wzrostu' co Dorian Annggeli i nawet był troszkę cięższy :) a synek Annggeli był urodzony w terminie :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Befff Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny boli albo bolalo Was spojenie lonowe?

Mnie od jakiegoś czasu pobolewalo rano przy wstawaniu Ale tak tylko jakby w pachwinie nisko z lewej strony i nie kojarzylam tego raczej ze spojeniem bo inaczej sobie wyobrazalam ten bol i w innym miejscu. Dziś od wieczora cierpie katusze, boli przy chodzeniu, obracanie na drugi bok. Aż boję się wstać. moze sie przemeczylam dzis, pochodzilam za dużo i dźwignie nieporzebnie. Sama nie wiem...

km5s9vvjz35pb937.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Befff, nie chcę wyjść na hipochondryczkę, ale mi się zdarzał ból spojenia... od około tygodnia boli stale. w zasadzie od kiedy brzuch się obniżył to boli, choć lekko. wcześniej właśnie gdy się nachodziłam, nadźwigałam itd...
    poodpoczywaj sobie, a powinno być lepiej :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Befff Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaleglam właśnie i odpoczywam. Oby przeszło choc trochę... A trochę się nalatalam ostatnie trzy dni. Odswierza mój mąż lazienke, więc wynoszenia, przenoszenia i porządków trochę A dziś ikea wzdłuż i wszerz i chyba to tego efekty. Jutro się nie ruszam ;)

km5s9vvjz35pb937.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Befff, mnie tak strasznie bolało jak się nalatałam, wysprzątałam w domu, nagotowałam, przygotowałam łóżka dla gości... i koniec końców jak goście przyjechali to ja leżałam na sofie i zdychałam :P
    Odpoczywaj jutro :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Befff Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak też zrobię ;-) choć w planach miałam jutro skończyć w koncu urzadzanie kącika dla Malutkiej ;)

km5s9vvjz35pb937.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka daj znac co u Was !? Mysle, ze tylko odpoczywasz i nie piszesz ...

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem :) wszystko ok, spokojnie :)
    pospałam dzisiaj długo bo wczoraj miałam ciężką noc :)
    w ogóle strasznie śpiąca jestem i o ile jeszcze tydzień doskwierał mi syndrom wicia gniazda, tak teraz tylko bym spała :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie. Daj znać bo cos za cicho.

A mi wyszła jeszcze na dodatek cukrzyca ciążowa. Miała któraś z was ?

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu, ja nie pomogę :/ u mnie cukier był nawet za niski... :/ nie skierowali Cię do diabetologa?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie na razie dieta i badanie cukru co dzien. Niewiele ponad normę miałam

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może poprzedniego dnia zjadłaś za dużo słodkiego? oby się unormowało :) dość już problemów i bez tego :(
    A jak się czujesz? jak brzuszek?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie nie jem za duzo no mi cos w ciąży przeszedł apetyt na słodkie. A przed ciaza kosmiczne ilości mogłam pochłaniać.
    Brzuszek jak leżę teraz wiecej to sie uspokoił i mam sporadyczne skurcze bezbolesne. Mam nadzieje ze wszystko sie unormuje

A jak twoje skurcze ?

Beff pokoik urządzasz ?

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu, leżakuj ile się da, żeby brzuszek się nie spinał :)

U mnie w nocy 2 razy bolał brzuch co mnie obudziło, rano tylko 2 razy takie bóle jak na @ i ból krzyża i przeszło :)
    Mała bardzo ruchliwa dzisiaj...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
‹‹ 458 459 460 461 462 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ