WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Pianistka, nie żartuj sobie z tymi skurczami, jeszcze troche. Mnie wlasnie tez tak bolał brzuch jak na @, chyba nawet pisałam na forum, ale go zlekceważyłam. Nie wiązałam tego z porodem i oczywiscie łaziłam do pracy a kawałek musiałam isc pieszo i jeszcze pod górkę. To pewnie wszystko spowodowało ten wcześniejszy poród. Oczywiscie ze teraz sie ciesze, ze mały jest z nami, ale mogl jeszcze posiedzieć. Przynajmniej by nie był taki malutki

A pokoik masz sliczny i jestes taka zorganizowana, ze tylko pozazdrościć

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia, ale coś z Danielkiem nie tak z racji że tak wcześnie się urodził? już bym chciała czuć się bezpiecznie...
    tylko widzisz, ja całe dnie leżę na sofie, z psem wychodzę tylko do ogródka i naprawdę niewiele robię... a te skurcze meczą z każdym dniem co raz mocniej...
    Ty urodziłaś w 37+3, to u mnie będzie w niedzielę 17-ego. a według USG w najbliższy wtorek...

A ile przed porodem Ciebie tak brzuch bolał?

Mnie tak pobolewa od 2 tygodni ale dopiero dzisiaj tak, że pół dnia...
    Brzuszek opadł 27.12 więc 1,5 tygodnia temu

I fajnie, że Wam się pokoik podoba :) jestem zadowolona z efektu :)
    a co do mojego zorganizowania - to kwestia sykemeldingu od pół roku :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 20:38

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Befff Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka od organizacji jednak wiele zależy ;-) ja niepracuje od połowy sierpnia a nie potrafię się za nic zabrać ;-) i efekty takie ze mebelki stoją, jutro reszta stanie, ale tak dopieszczone jak u Ciebie to nie będzie chyba ;-)

Always look on the bright side of life.

km5s9vvjz35pb937.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Befff, napewno będzie ślicznie :)
    każda wkłada w to całe serce, ja jedynie nie mogłam się doczekać i łóżeczko stoi od 2 miesięcy :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z Danielkiem wszystko ok, tylko ze malutki, jak patrze na inne dzieci. Wydaje mi sie ze najlepiej w brzuszku mamusi jak najdłużej. Oczywiscie 2 tyg po terminie tez nikomu nie zyczę.
    Juz dokładnie nie pamietam jak długo były te skurcze, ale jakiś czas na pewno. Moze tydzien lub dwa, a pod koniec cześciej. W ogole to mnie tak pobolewal brzuch przez całą ciąże tylko ze od czasu do czasu.

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tak bolało od 14 do około 18 tygodnia... potem spokój i teraz od 13 grudnia (notuję na wykresie belly). z tym, że to było tak, że np 13.12 2 razy złapał ból, potem po kilku dniach znowu 2-3 razy złapał... od 4 dni boli codziennie i co raz częściej... dzisiaj praktycznie pół dnia miałam takie skurcze.

A Danielek przy którym centylu był? może też z natury byłby nieduży gdyby nawet urodził się te 2,5 tygodnia później :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia, zobacz na naszą listę :) Danielek miał tyle samo 'wzrostu' co Dorian Annggeli i nawet był troszkę cięższy :) a synek Annggeli był urodzony w terminie :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Befff Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny boli albo bolalo Was spojenie lonowe?

Mnie od jakiegoś czasu pobolewalo rano przy wstawaniu Ale tak tylko jakby w pachwinie nisko z lewej strony i nie kojarzylam tego raczej ze spojeniem bo inaczej sobie wyobrazalam ten bol i w innym miejscu. Dziś od wieczora cierpie katusze, boli przy chodzeniu, obracanie na drugi bok. Aż boję się wstać. moze sie przemeczylam dzis, pochodzilam za dużo i dźwignie nieporzebnie. Sama nie wiem...

km5s9vvjz35pb937.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Befff, nie chcę wyjść na hipochondryczkę, ale mi się zdarzał ból spojenia... od około tygodnia boli stale. w zasadzie od kiedy brzuch się obniżył to boli, choć lekko. wcześniej właśnie gdy się nachodziłam, nadźwigałam itd...
    poodpoczywaj sobie, a powinno być lepiej :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Befff Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaleglam właśnie i odpoczywam. Oby przeszło choc trochę... A trochę się nalatalam ostatnie trzy dni. Odswierza mój mąż lazienke, więc wynoszenia, przenoszenia i porządków trochę A dziś ikea wzdłuż i wszerz i chyba to tego efekty. Jutro się nie ruszam ;)

km5s9vvjz35pb937.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Befff, mnie tak strasznie bolało jak się nalatałam, wysprzątałam w domu, nagotowałam, przygotowałam łóżka dla gości... i koniec końców jak goście przyjechali to ja leżałam na sofie i zdychałam :P
    Odpoczywaj jutro :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Befff Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak też zrobię ;-) choć w planach miałam jutro skończyć w koncu urzadzanie kącika dla Malutkiej ;)

km5s9vvjz35pb937.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka daj znac co u Was !? Mysle, ze tylko odpoczywasz i nie piszesz ...

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem :) wszystko ok, spokojnie :)
    pospałam dzisiaj długo bo wczoraj miałam ciężką noc :)
    w ogóle strasznie śpiąca jestem i o ile jeszcze tydzień doskwierał mi syndrom wicia gniazda, tak teraz tylko bym spała :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie. Daj znać bo cos za cicho.

A mi wyszła jeszcze na dodatek cukrzyca ciążowa. Miała któraś z was ?

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu, ja nie pomogę :/ u mnie cukier był nawet za niski... :/ nie skierowali Cię do diabetologa?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie na razie dieta i badanie cukru co dzien. Niewiele ponad normę miałam

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może poprzedniego dnia zjadłaś za dużo słodkiego? oby się unormowało :) dość już problemów i bez tego :(
    A jak się czujesz? jak brzuszek?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie nie jem za duzo no mi cos w ciąży przeszedł apetyt na słodkie. A przed ciaza kosmiczne ilości mogłam pochłaniać.
    Brzuszek jak leżę teraz wiecej to sie uspokoił i mam sporadyczne skurcze bezbolesne. Mam nadzieje ze wszystko sie unormuje

A jak twoje skurcze ?

Beff pokoik urządzasz ?

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu, leżakuj ile się da, żeby brzuszek się nie spinał :)

U mnie w nocy 2 razy bolał brzuch co mnie obudziło, rano tylko 2 razy takie bóle jak na @ i ból krzyża i przeszło :)
    Mała bardzo ruchliwa dzisiaj...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
‹‹ 458 459 460 461 462 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ