X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj. Fajnie. Juz nie długo będziecie razem teraz to zleci.

Ja na razie nic nie oglądam baret z ciuszków bo bym juz chciała miec dzidzie przy sobie a przez to leżenie wszystko sie dłuży. Stoją 4 siaty w garderobie. Chyba przegielam bo to same ubranka =D

Kusi mnie zakup wózka i reszty rzeczy dla małego ale mam teraz stracha. Wiec sie chyba wstrzymam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 13:05

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu, ja grubo przegięłam z ciuszkami...
    nawet nie chcę liczyć ale na 56 mam około 20-25 bodziaków, 10 pajaców, z 15 par spodenek, 2 sukienki... :D i o wiele więcej bo jeszcze bluzeczki. sweterek... :D
    już się nie mogę doczekać aż będę ją ubierać w te malutkie ciuszki <3

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Befff Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu no taki jest plan ;-) ze dziś jakoś to będzie wyglądać ;-) tyle, że na razie maz skręca meble A ja wyleguje się i odpoczywam bo po wczorajszym bolu spojenia dałam na wstrzymanie ;-)

Always look on the bright side of life.

km5s9vvjz35pb937.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Befff, czekamy na foty :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Beff wklejaj foty.

Hmmm ja sie boje liczyć ile mam ubranek. Dobrze ze nie moge chodzić po sklepach.
    Muszę jeszcze gdzieś ładny kombinezonik na wyjście kupić albo nie wiem co. Cos w czym odebrać małego ze szpitala.

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu, ja do tego celu spakowałam taki kombinezon - śpiworek do fotelika z KappAhl :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kobitki :)
    Pianistka co to za alarmy podnosisz na forum :) Jeszcze masz chwilę także zaciskaj nogi i leż :)

Ja właśnie czekam na kombinezon, zamówiłam w końcu teddydress z lindex. To jest na razie wystarczające do fotelika ze śpiworkiem, bo w cieplejszym to Mała jest cała zagrzana. Muszę upolować jeszcze trochę wełnianych ciuszków.

Klarcia robi się co raz bardziej aktywna ...:)

3i49krhmik48bp05.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti, to dziewczyny panikę zasiały :D ja tylko napisałam, że miałam straszaki :D
    jeszcze 2 tygodnie zaciskam nogi :)

A co już Klarcia wyczynia? :) korzystacie z bujaczka, maty edukacyjnej i takich tam?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę zerknąć i na lindexie i na kappahl

No wlasnie a matę i takie tam rzeczy juz macie ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 13:59

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kupioną i matę i huśtawkę ale właśnie nie wiem od kiedy będziemy używać.

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Befff Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będą będą ;-) z tym, że u mnie to myślę jedna fotka ogarnie wszystko. To tylko kącik w naszej sypialni ;-)

Always look on the bright side of life.

km5s9vvjz35pb937.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;-)

Beff ja okropnie cierpiałam na ból spojenia...w nocy pozycji do spania nie mogłam zmienić tak bolało. Nie powiem, że teraz przeszło bo bym skłamała...jeszcze mnie boli a szczególnie jak dużo biegam po domu, nie mam pojęcia kiedy to przejdzie :/ Chciałabym, żeby już nic nie bolało.
    Pianiska Emma ma śliczny pokoik ;-) Julka pomimo, że ma swoje łóżeczko to śpi w nim tylko w dzień. W nocy śpimy razem w łóżku a mężowi trafiła się sofa w salonie :P Wzięłam młodą do siebie bo przez pierwsze 2-3 dni jak spała to łapała bezdechy wyglądało to tak jakby się zakrztusiła i nie mogła złapać powietrza wiec powiedziałam, że nie odłożę jej do łóżeczka. Teraz zdarza jej się ulewać a nawet chlustać mlekiem wydaje mi się, że z przejedzenia bo na każde kwękniecie dostawała cyca i tak ciągnęła to mleko na okrągło :P

Dziś u nas fajna nocka była o północy jak młoda usnęła to o 3:30 musiałam ją budzić bo myślałam, że cycki mi pękną, przebraliśmy dupcie daliśmy jeść i tak spała do 7:30 szaleństwo, ogólnie razem spałyśmy do 11 :P tak noce mogły by wyglądać ;-)

a.png
    a.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti pochwal się co już Klarcia robi ;-) u nas jak na razie tylko spanie jedzenie i ...przewijanie :P Nie mogę się doczekać aż Julcia będzie trochę bardziej aktywna ;-) A jak u Was ze spaniem wygląda w ciągu dnia i w nocy ?

My korzystamy na razie z leżaczka bujaczka w ciagu dnia jak mała trochę marudzi to mam ją pod ręką.

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa, takich nocy tylko pozazdrościć! :) No i takie opowieści mnie budują :D też tak chcę :D

A co do bezdechów, nie myśleliście o monitorze oddechu?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa, i jaki leżaczek macie? typu leżaczek czy huśtawka?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z Klarą trzeba prowadzić już poważne rozmowy no i wymusza branie na ręce :) Mamy leżaczek i tam zawieszam jej zabawki, nie chce jej na razie zasypywać grającymi karuzelami itd. maty w sumie nie mam, może pora pomyśleć. Myślę też, żeby kupić lampkę z projektorem z jakimiś delikatnymi światełkami, bo Klarka od razu uspokaja się jak patrzy na choinkę ( choinka dalej stoi ze względu na Małą :P
    Małą cwaniara wpatruje się w tv, więc trzeba pilnować, ostatnio sama odwróciła głowę.
    Dziś znów rano miała lekki katarek, ale szybko opanowałam i już ją nie męczy.

My nie mamy monitora oddechu, ja ogólnie boję spać się z nią i z mężem, bo on jakoś nie ma wyczucia jak śpi. Bierzemy ją codziennie rano do łóżka na przytulanki, w sumie to tata bardziej :) Taki ten mój mąż śmieszny jak się z nią bawi, śpiewa jej pioseneczki, a tak bardzo chciał mieć syna. Teraz mi mówi, że Klara jest numerem 1.

Pianistka
    Właśnie widziałam, że jakiś czas temu pisałaś, że boisz się tego niewyspania. Ogólnie nie ma tragedii, jedna noc lepsza druga gorsza. U nas ostatnio były dwie nocki, że mała spała od 1 do 6 rano. Dziś np. 2.30, 6.00 i o 8 obudził ją zatkany nosek, ale później na chwilę przysnęłyśmy na kanapie. A poza tym mamuśki mają jakąś dodatkową energię noo i młoda jesteś :)

Gianna
    Klarka ładnie już patrzy na małe zabaweczki, wodzi za nimi oczkami. Podnosi główkę jak leży na brzuszku, obraca sama głowę jak leży na plecach. Ogólnie skupia się na tym jak się do niej mówi, słucha i obserwuje, aa no i są już uśmieszki, może czasami nieświadome, ale co tam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 15:31

Pianistka, Giannaa lubią tę wiadomość

3i49krhmik48bp05.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od razu nadrobię zaległości z fotkami :)

14ocal0.jpg

33kdpmw.jpg

dfkksk.jpg

34hbgjn.jpg

Befff, Giannaa, Carolline lubią tę wiadomość

3i49krhmik48bp05.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię za opis relacji taty z Klarą :) :)
    my też nie chcemy spać z małą - ja śpię jak taran :) ale poranne przytulanki będą :)

co do niewyspania to może jakoś damy radę :) oby

fajna już ta Twoja córcia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 15:44

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti, jaki rozmiar ciuszków nosicie?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niektóre 56 są teraz akurat, nie podwijam rękawów np z Lindex. Jak dla mnie Cubus ma dużą rozmiarówkę, bo body 56 nadal lekko na niej wiszą. H&M - ubieram czasami body 62 i nie są aż tak wielkie jak te 56 z Cubusa. Ale spodenki jeszcze wszystkie nosimy 56. Teraz zamówiłam jeszcze trochę pajacyków 62, bo już nam wyrasta. Fajne są w promocje w Smyku.

3i49krhmik48bp05.png
‹‹ 459 460 461 462 463 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ