X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Froggie dziękuję ;-) w końcu do nas zawitałaś ;-) Tobie już też niewiele zostało ;-)

Ja dziś mam taki dzień, że mogłabym na okrągło spać pomimo tego, że nocka dość dobrze przespana to czuje się strasznie śpiąca może to ta pogoda.

a.png
    a.png
  • Ale Koleżanka

Wysłany: 11 stycznia 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Jestem w szpitalu. Czekam na polozna. Odprawę chyba maja.skurcze rzadsze i krotsze ale mecza. Zobaczymy po badaniu co powiedza.

Froggie, kafabi lubią tę wiadomość

dqprx1hptpolkifa.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa no Ale mnie zmobilizowała w końcu :D
    Mam nadzieję, że tu u Was wszystkich bezproblemowo. Czarna Owca ładniusi brzucholek :)
    A jak tam u Nefer?

My się czujemy dobrze, mam nadzieję, że dotrzymamy w dwupaku do lutego, bo jestem jeszcze w plecy z wyprawką. Przez to długie wolne w PL nie dotarły paczki z zamówieniami i najbliższa paczka jaka mogę zamówić do NO będzie dopiero w przyszłym tygodniu w sobotę...
    A właśnie pytanie - w jakim proszku/płynie pierzecie ciuszki dla dzieci? I czy są w NO płatki mydlane? Jeśli tak to gdzie można je kupić i jak się nazywają?

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Ale Koleżanka

Wysłany: 11 stycznia 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisze na raty bo nie wiem kiedy mnie wezma. Siedzimy z mezem w kuchni :-) w sensie pokoju socjaknym. Kazdy zajety swoim telefonem hihi. Tzn maz aparatem foto-przeglada zdjęcia :-)
    Chcialabym juz zostac i juz byc po :-)

dqprx1hptpolkifa.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale pisz nam na bieżąco :) jakie to są emocje :D

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale, my tu przeżywamy jak byśmy to my miały rodzić! :D
    oby szybciutko poszło i aby Cię nie odsyłali do domu

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Befff Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie to samo pomyślałam ;-) wszystkie przeżywamy poród każdej po kolei ;-) mój mąż już miał nie raz ubaw jak co chwila odswierzalam forum bo może już coś się pojawiło, jakas Nowa informacja ;-)

Always look on the bright side of life.

km5s9vvjz35pb937.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jesteśmy z Tobą! Mam nadzieje, że już zostaniesz w szpitalu ;-) I wrócicie w dwójeczkę ;-)
    Froggie nie znikaj nam na tak długo ;-) co do proszku ja piorę w persil sensitive ale te w no dla dzieci mają podobne składy. Odradzam płyny bo mają substancje konserwujące.

a.png
    a.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale trzymam kciuki zeby to było juz juz i szybciutko. Dawaj znać !

Beff teraz faktycznie ty na liście ale to leci.

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • czarna_owca Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za wszystkie odpowiedzi dotyczące ruchów maluszka, trochę się uspokoiłam, a i mój mały szkrab już trochę spokojniejszy dziś :)

Właśnie miałam dołączyć do pytania Froggie o pranie ciuszków dziecięcych. Gianna Ty pierzesz osobno ciuszki Julci w persil sensitive, czy z Waszymi ubraniami razem?

Ale oby Cie już nie odsyłali. Śledzimy sytuacje jakbyśmy były z Tobą na porodówce ;)

Pianistka a jak Twoje skurcze? W tym temacie niestety nie pomogę, bo nie mam zielonego pojęcia, ale mogłabyś jeszcze poczekać ;)

Nefer odezwij się co tam u Ciebie, czy wszystko w porządku?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 16:36

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale trzymam za WAs kciuki, aby szybko poszło :*

Froggie super,że sie odezwałaś , bo już myślałam jak Pianistka będzie rodzićto kto Nam da znać, ale na szczęscie jesteś już i myślę,że tak zostanie :)

Beff torba spakowana !? Pokoj gotowy !?

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do proszków to ja prałam pierwsze 3 miesiace w proszku dla dzieci , a po pozniej już w naszym tylko osobno i bez żadnych płynów do płukania :)

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kafabi a jak się ten proszek dla dzieci nazywa? To jest jakiś norweski czy z PL przywoziłaś? Bo ja tu w sklepach widziałam Neutral i Blenda Sensitive ale nie wiem czy to się nadaje.

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blenda sensitive prałam :)

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarna_owca wrote:

Właśnie miałam dołączyć do pytania Froggie o pranie ciuszków dziecięcych. Gianna Ty pierzesz osobno ciuszki Julci w persil sensitive, czy z Waszymi ubraniami razem?

Ja piorę wszystkie razem nasz Olka i małej wszytko w jednym proszku ze względu na alergie Olka.

Froggie blenda sensitive oraz Neutral mają identyczny skład jak ten persil sensitive wiec ja później też się przerzucę na któryś z tych proszków.

a.png
    a.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarna_owca wrote:

Ja piorę wszystkie razem nasz Olka i małej wszytko w jednym proszku ze względu na alergie Olka.

Froggie blenda sensitive oraz Neutral mają identyczny skład jak ten persil sensitive wiec ja później też się przerzucę na któryś z tych proszków.

a.png
    a.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa czyli wychodzi na to, że nie ma różnicy pomiędzy nimi poza ceną? Dobrze wiedzieć, nie będę przepłacać :)

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ALE, trzymam kciuki, oby dzis juz było po wszystkim ...

Froggie, miło ze wróciłaś :)

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owco, moje skurcze dalej męczą... codziennie wieczorami... są róznie... co 5-7 minut, potem co 20, potem znowu co 10... i tak po dwóch godzinach ustają same. Ale męczą, bolą, boli krzyż, mam biegunkę... mam nadzieję, ze to długo nie potrwa bo to naprawdę męczące... dzisiaj według terminu z USG 37+2... idąc śladami Cynni urodziłabym jutro :D
    Ale nie planuję :) termin z USG na 30/01 :)

Cynnia lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Befff Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kafabi spakowalam walizke, pokoik prawie gotowy ;-) nic tylko czekać ;-)

Pianistka obstawiam że mnie wyprzedzisz ;-) pewnie przenoszę bo u mnie totalnie nic, nie czuję nic co mogłoby wskazywać ze to już niedługo ;-)

Always look on the bright side of life.

km5s9vvjz35pb937.png
‹‹ 464 465 466 467 468 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ