WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Froggie dziękuję ;-) w końcu do nas zawitałaś ;-) Tobie już też niewiele zostało ;-)

Ja dziś mam taki dzień, że mogłabym na okrągło spać pomimo tego, że nocka dość dobrze przespana to czuje się strasznie śpiąca może to ta pogoda.

a.png
    a.png
  • Ale Koleżanka

Wysłany: 11 stycznia 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Jestem w szpitalu. Czekam na polozna. Odprawę chyba maja.skurcze rzadsze i krotsze ale mecza. Zobaczymy po badaniu co powiedza.

Froggie, kafabi lubią tę wiadomość

dqprx1hptpolkifa.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa no Ale mnie zmobilizowała w końcu :D
    Mam nadzieję, że tu u Was wszystkich bezproblemowo. Czarna Owca ładniusi brzucholek :)
    A jak tam u Nefer?

My się czujemy dobrze, mam nadzieję, że dotrzymamy w dwupaku do lutego, bo jestem jeszcze w plecy z wyprawką. Przez to długie wolne w PL nie dotarły paczki z zamówieniami i najbliższa paczka jaka mogę zamówić do NO będzie dopiero w przyszłym tygodniu w sobotę...
    A właśnie pytanie - w jakim proszku/płynie pierzecie ciuszki dla dzieci? I czy są w NO płatki mydlane? Jeśli tak to gdzie można je kupić i jak się nazywają?

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Ale Koleżanka

Wysłany: 11 stycznia 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisze na raty bo nie wiem kiedy mnie wezma. Siedzimy z mezem w kuchni :-) w sensie pokoju socjaknym. Kazdy zajety swoim telefonem hihi. Tzn maz aparatem foto-przeglada zdjęcia :-)
    Chcialabym juz zostac i juz byc po :-)

dqprx1hptpolkifa.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale pisz nam na bieżąco :) jakie to są emocje :D

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale, my tu przeżywamy jak byśmy to my miały rodzić! :D
    oby szybciutko poszło i aby Cię nie odsyłali do domu

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Befff Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie to samo pomyślałam ;-) wszystkie przeżywamy poród każdej po kolei ;-) mój mąż już miał nie raz ubaw jak co chwila odswierzalam forum bo może już coś się pojawiło, jakas Nowa informacja ;-)

Always look on the bright side of life.

km5s9vvjz35pb937.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jesteśmy z Tobą! Mam nadzieje, że już zostaniesz w szpitalu ;-) I wrócicie w dwójeczkę ;-)
    Froggie nie znikaj nam na tak długo ;-) co do proszku ja piorę w persil sensitive ale te w no dla dzieci mają podobne składy. Odradzam płyny bo mają substancje konserwujące.

a.png
    a.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale trzymam kciuki zeby to było juz juz i szybciutko. Dawaj znać !

Beff teraz faktycznie ty na liście ale to leci.

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • czarna_owca Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za wszystkie odpowiedzi dotyczące ruchów maluszka, trochę się uspokoiłam, a i mój mały szkrab już trochę spokojniejszy dziś :)

Właśnie miałam dołączyć do pytania Froggie o pranie ciuszków dziecięcych. Gianna Ty pierzesz osobno ciuszki Julci w persil sensitive, czy z Waszymi ubraniami razem?

Ale oby Cie już nie odsyłali. Śledzimy sytuacje jakbyśmy były z Tobą na porodówce ;)

Pianistka a jak Twoje skurcze? W tym temacie niestety nie pomogę, bo nie mam zielonego pojęcia, ale mogłabyś jeszcze poczekać ;)

Nefer odezwij się co tam u Ciebie, czy wszystko w porządku?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 16:36

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale trzymam za WAs kciuki, aby szybko poszło :*

Froggie super,że sie odezwałaś , bo już myślałam jak Pianistka będzie rodzićto kto Nam da znać, ale na szczęscie jesteś już i myślę,że tak zostanie :)

Beff torba spakowana !? Pokoj gotowy !?

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do proszków to ja prałam pierwsze 3 miesiace w proszku dla dzieci , a po pozniej już w naszym tylko osobno i bez żadnych płynów do płukania :)

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kafabi a jak się ten proszek dla dzieci nazywa? To jest jakiś norweski czy z PL przywoziłaś? Bo ja tu w sklepach widziałam Neutral i Blenda Sensitive ale nie wiem czy to się nadaje.

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blenda sensitive prałam :)

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarna_owca wrote:

Właśnie miałam dołączyć do pytania Froggie o pranie ciuszków dziecięcych. Gianna Ty pierzesz osobno ciuszki Julci w persil sensitive, czy z Waszymi ubraniami razem?

Ja piorę wszystkie razem nasz Olka i małej wszytko w jednym proszku ze względu na alergie Olka.

Froggie blenda sensitive oraz Neutral mają identyczny skład jak ten persil sensitive wiec ja później też się przerzucę na któryś z tych proszków.

a.png
    a.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarna_owca wrote:

Ja piorę wszystkie razem nasz Olka i małej wszytko w jednym proszku ze względu na alergie Olka.

Froggie blenda sensitive oraz Neutral mają identyczny skład jak ten persil sensitive wiec ja później też się przerzucę na któryś z tych proszków.

a.png
    a.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa czyli wychodzi na to, że nie ma różnicy pomiędzy nimi poza ceną? Dobrze wiedzieć, nie będę przepłacać :)

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ALE, trzymam kciuki, oby dzis juz było po wszystkim ...

Froggie, miło ze wróciłaś :)

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owco, moje skurcze dalej męczą... codziennie wieczorami... są róznie... co 5-7 minut, potem co 20, potem znowu co 10... i tak po dwóch godzinach ustają same. Ale męczą, bolą, boli krzyż, mam biegunkę... mam nadzieję, ze to długo nie potrwa bo to naprawdę męczące... dzisiaj według terminu z USG 37+2... idąc śladami Cynni urodziłabym jutro :D
    Ale nie planuję :) termin z USG na 30/01 :)

Cynnia lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Befff Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kafabi spakowalam walizke, pokoik prawie gotowy ;-) nic tylko czekać ;-)

Pianistka obstawiam że mnie wyprzedzisz ;-) pewnie przenoszę bo u mnie totalnie nic, nie czuję nic co mogłoby wskazywać ze to już niedługo ;-)

Always look on the bright side of life.

km5s9vvjz35pb937.png
‹‹ 464 465 466 467 468 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ