Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
Miuu, ja praktycznie do porodu pracowałam przy biurku, brzusio uciskał w zebra, a miałam spory jak widzialyscie. Jak trzeba to nie ma wyjścia
Kolezanka mi poleciła fajną muzyczkę. Wkleję moze któraś sie skusi http://www.muzykabobasa.pl/index.html -
Dzień dobry
W weekend miałam dni leżakowania i doczytałam Was bo niezłe zaległości miałam a tu tyle ciekawych i przydatnych inf.
A to mój piłkarzyk
Od początku ciąży +6kg, ale mam wrażenie, że to wszystko poszło w brzuch, no i może trochę w biust i uda bo nigdzie indziej nie czuję, żebym przytyła. Nie mogę uwierzyć, że tam już pół kilo człowieka jestWiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 10:51
Befff lubi tę wiadomość
-
Cynnia, po zalogowaniu na NAV.no widzę w moich sprawach "Foreldrepenger er behandlet". ale nie da się w to wejść, nic zobaczyć... co teraz? czekać na list papierowy?
Czarna owco, śliczny brzuszek!Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 12:39
-
Heloo
Pianistka - ja tak mialam i za jakiś czas przyszedł list. Także chyba musisz czekać.
Dziewczyny - wszystkie brzuszki przed i po super!! Bardzo ładne
Ja od wczoraj od 22 mam skurcze ale w cały świat. Nawet z godzina przestoju. Bylam dzisiaj u poloznej, rozwarcie 1-2 wiec w sumie nic takiego sie nie dzieje. Jak skurcze beda czeste i dłuższe to mam dzwonić do szpitala. Na razie są co 10-15 min/30-45s.
Zobaczymy jak będzie.
Fajnie by bylo dzisiaj -
Ale, no to trzymamy kciuki!!!
a byłaś u położnej ze względu na skurcze czy tak wypadała wizyta? położne sprawdzają rozwarcie rutynowo?
Mnie te skurcze przepowiadające męczą codziennie, dziś w nocy były co 10-15 minut, bardzo bolesne i z bólem krzyża i zastanawiam się czy to normalne... -
Dziękuję właściwie to wyskoczył dopiero w 5-6 mc, a być może jest to jeszcze efekt świątecznego obżarstwa do końca 3 mc nic nie było widać a pod koniec 4 jakbym się lekko najadła. I mam wrażenie, że rośnie tylko do przodu, żadnych boczków, z tyłu to w ogóle nie widać żebym była w ciąży, tylko piłka z przodu. Rośnie zdecydowanie na chłopca
Mój maluch jest ostatnio bardzo aktywny, jeszcze pamiętam pierwsze nieśmiałe kopnięcia, ledwo co wyczuwalne a teraz tak bryka, że czasem cały brzuch mi faluje, chyba uprawia lekkoatletykę albo jeździ na rowerze cieszę się, że go czuję bo wiem, że wszystko w porządku ale niepokoję się trochę jak tak wierci się cały dzień bo nie wiem, czy on reaguje na moje zmęczenie i też się denerwuje i tak odpowiada, pręży się i strzela nóżkami bo spać nie może, czy to normalne, że teraz ćwiczy mięśnie? Wasze maluchy też tak miały w 23-24 tc ?
Jeżeli fazy czuwania i snu przekładają się z życia brzuszkowego na czas niemowlęcy to nie pójdziemy szybko spać bo codziennie po 22 zaczynają się dzikie harce -
Ale, ale super!!! na Ciebie już czas, więc czekamy na wieści
Z tego co pamiętam to Ty rodzisz w tym szpitalu co ja A-Hus w Lorenskog, daj znać jak to tam wygląda, czy nie będą Cię odsyłać, jak lekarze, położne i jak cała akcja przebiegnie. Bo sam szpital wygląda super, byłam tam na razie tylko raz na usg i zrobił na mnie dobre wrażenie.
Trzymamy kciuki, oby wszystko poszło sprawnie -
Cześć Dziewczynki
Dawno mnie nie było ale postaram się wrócić.
Tymczasem mam dla Was informacje od Ale - ma skurcze co 6 minut, trwają po 50sek i właśnie jadą z mężem do szpitala.Pianistka, Befff, Miuu, czarna_owca, kafabi, Carolline lubią tę wiadomość