X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rejestracja imienia szybko, mała ur się 30.11 a 4.12 dostałam sms żeby zarejestrować na altinn.no plus dokumenty zeby odeslac. U mnie był problem z rejestracją ojca, ojciec NN :P No to super malutka Ci śpi :)

3i49krhmik48bp05.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stuva tez ma ściągany bok. Materac tez mam z Ikei, taki zwykły.

Daniel dostaje tylko pierś, ale je dosc czesto. Co 1,5 -2 godz. My małego rejestrowaliśmy na altinn jak jeszcze nie miał 3 tyg a atest przyszedł pocztą na następnego dnia. Giannaa poczekaj jeszcze chwile, na pewno przyjdą papiery

zem3sg18fbglipi0.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martii daj mnie do przyjaciółek mam pytanko

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Befff Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie :)

akurat dzis mowa o łóżeczkach i materacach, wiec sie podepne :) a juz dawno obiecałam wrzucić kącik malutkiej :)

Proszę :)

2zf3nnk.jpg

czarna_owca, Cynnia, Miuu, Giannaa, Carolline, kafabi lubią tę wiadomość

Always look on the bright side of life.

km5s9vvjz35pb937.png
  • czarna_owca Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale piękny :D gdyby malutka mogła go zobaczyć to z pewnością pospieszyłaby się z przyjściem na świat :)

Befff lubi tę wiadomość

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Befff, jest ślicznie!!! :)
    tak delikatnie... :)

Mi dzisiaj mija dzień pod hasłem "Mała, wypad! Mamusi macierzyński spierdziela!"

Befff, Giannaa lubią tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beff, sliczny pokoik. Mamy tez z tej serii :)

zem3sg18fbglipi0.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotarły do mnie w końcu papiery ze skatt !! ;-) Już myślałam, że to nie nastąpi. Wypisałam wszytko i od razu mąż leciał na pocztę odesłać ;-) Teraz pytanie ile trzeba będzie czekać na akt urodzenia ? Któraś zdradzi tą tajemnice ? :P A na altinn nadal nic nie ma!

Befff Śliczny pokoik ;-)

Może już w kwietniu młoda będzie też miała swój pokój ;-) Znajomy męża a raczej jego były przełożony ma nam wynająć mieszkanie ;-) lokator ma się wyprowadzić do kwietnia wiec jeszcze trochę czasu. Wczoraj był u nas własciciel mieszkania które wynajmujemy... mąż to prawie się z nim pokłócił. Szkoda gadać jak nas potraktował...nic nie zrobi w mieszkaniu a my mamy lód na oknach ...pomijając wodę na podłodze i grzyby...I wiecie co nam powiedział...że na drugi raz mamy nauczkę i będziemy wiedzieć na co patrzeć jak będziemy wynajmować mieszkanie. KUr... w maju na pewno widać, że lód na oknach będzie i ze w mieszkaniu tak piździ, że za prąd się nie wypłacimy. Czy jest możliwość gdzieś zgłoszenia tego $%^&& ;-) za to jakie mieszkanie wynajmuje ludziom ? Nie chciałabym, żeby znalazł nowych frajerów jak my się wyprowadzimy bo tu nie ma warunków do mieszkania.

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa, napewno gdzieś można to zgłosić ale nie mam pojęcia gdzie... może dziewczyny podpowiedzą... Ale popieram, ja też bym dziadowi nie popuściła... żeby tak ludzi oszukiwać :/
    Ale dobrze, ze się wyprowadzicie! :)

Giannaa lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna zrób dokumentacje zdjęciowa z datownikiem i zadzwoń do komuny moze podpowiedzą jak walczyć z nieuczciwym wynajmujacym

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko Giannaa, nie rób tego teraz... zrób zdjęcia, Miuu dobrze mówi... Ale jeśli zgłosisz to teraz, to ta instytucja będzie kazała się wam wyprowadzić bardzo szybko. więc zgłoście to dopiero jak będziecie mieli juz dograne mieszkanie nowe... :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa, my akt urodzenia dostaliśmy dosłownie na drugi dzien po uzupełnieniu wszystkiego na altinn. Jak to jest jeśli chodzi o poczte to nie wiem. Ale wydaje mi sie, ze nie powinniście długo czekac

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzisiaj postanowiliśmy uwiecznić mój brzuch :) który urósł chyba przez ostatnią noc :D
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a4320117bb78.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/653a89d97359.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/77f8ca6cfd02.png

kto wie, czy to nie ostatnie zdjęcia? :)

Giannaa, Cynnia lubią tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Befff Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka super ;-) będzie fajna pamiątka ;-)

Ja myślałam żeby zrobić zdjęcie brzuszka z jakimś fajnym namalowanym usmieszkiem i dziadkom wysłać mms jutro ;-) ale tak się do tego zabieram ze pewnie nie zrobie ;-) a też pomyślałam że być może to ostatnie zdjęcia ;-)

km5s9vvjz35pb937.png
  • Befff Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy to się zmieni jak coś zacznie się juz dziać... Ale nie boję się wogole i czekam niecierpliwie ;-) a zawsze przezywalam wszystko na zapas. ciąża działa na mnie jakoś bardzo uspokajajaco ;-) ale fakt,ze nie wiem co mnie czeka tak naprawdę ;-)

km5s9vvjz35pb937.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne zdjęcia Pianistka. Ale będziesz miała pamiątkę.

Gianna w ogole tak sie zastanawiałam czy ty mu musisz czynsz płacić

Łóżeczka macie śliczne. Ja jednak chyba ściągnę z polski zestaw a komodę wezmę z ikea

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Dokumentacje zdjęciową mam zrobioną ;-) sporo tego jest. Teraz tego nie zrobię bo własnie obawiam się, że kazaliby się nam wynieść a nie bardzo teraz jest gdzie. Poza tym bałabym się, że ten idiota nie oddałby nam kaucji. Co do tego czy muszę czynsz płacić....mój mąż powiedział właścicielowi, że powinien nam zejść z czynszu przez to, że musimy dużo więcej grzać a co za tym idzie mamy kosmiczny rachunek za prąd. To powiedział nam, że mamy się od razu wyprowadzić ...Uwierzcie, że za moje nerwy nie popuszczę gościowi.

Pianistka Śliczne masz zdjęcia, ładną pamiątkę będziesz miała. Szkoda, że taka słaba jakość pewne z telefonu zrobione ? Jakby co służę obróbką zdjęć ale najlepiej takich zrobionych aparatem ;-)
    Befff to działa na Twoją korzyść, że nie wiesz co Cię czeka ;-)
    Miuu jak kupiłam na finnie za grosze łóżeczko w stanie idealnym z ikei ;-)
    Cynnia mam 2 tyg jeszcze, chyba starczy mi czasu, żeby dosłali mi ten akt ;-) ale wiadomo w Norwegii na wszytko jest czas ;-)

a.png
    a.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka, super zdjecia. Twój maz to artysta :)

Giannaa, a masz juz wszystko do wyrobienia paszportu? Zdjecie zrobicie u fotografa? Znajomy opowiadał, ze dosc długo zajęło zrobienie zdjecia bo ciezko było uchwycić maluszka w dobrej pozycji:) nie wiem jakie sa wymogi, czy musi miec otwarte oczy? Bo wiadomo jak to z takimi maluszkami...
    Współczuje z tym waszym mieszkaniem. Ja w ogole nie mam doświadczenia w sprawach mieszkaniowych, bo mam wynajmowała firma męża.

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa, mój maz był fotografem, ale strasznie sie wściekał na te zdjęcia bo wymyśliłam to sobie wieczorem, płakał ze nie mamy światła, blendy, aparat rozładowany... I koniec końców pyknął 5 zdjeć telefonem i wkurzony stwierdził ze on sie w taka amatorszczyznę nie bawi i powiedział ze w weekend zrobi lepsze zdjęcia jak naładuje aparat :P ale mi sie już nie chce w to bawić i mi wystarcza :D na ścianę tego wieszać nie będę :D
    Jak sie mała urodzi to chcemy zrobić rodzinna sesje już we troje :)

A właściciel... Brak słów... Ja bym gnoja załatwiła... Tak dla zasady ;) a płacicie mu na konto czy w gotowce? Od 2016 jest nowe prawo o odprowadzaniu podatku od wynajmu mieszkania ;) ja bym to jakoś wykorzystała... :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 23:04

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia, możesz wysłać wcześniej zdj maluszka do ambasady i oni określa czy jest dobre czy nie :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
‹‹ 478 479 480 481 482 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ