X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 01:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W hammerfest jest personregister i tam zeczywiscie rejestruje sie ojcostwo miedzy innymi dla całego kraju. Farskapserkjennelse nie mozna wysłać poczta, zeby ojca zarejestrowano musicie sie oboje stawić w skatt lub Nav i na miejscu wypełnić jak z automatu nie było zarejestrowane. Z automatu rejestrowane jest dla małżeństw zarejestrowanych w Norwegii i dla samboerow, jak mama podała dane ojca na fødselsmelding w szpitalu to tak po krotce :D

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka Podatek na pewno oprowadza bo ma więcej mieszkań na wynajem. Pieniądze płacimy na konto.

Jak powinny wyglądać zdjęcia do paszportu takiego maluszka jak moja Julka ?
    Kafabi masz jakieś zdjęcie Kokoszki z tymczasowego paszportu? I gdzie robiliście takie zdjęcia? Mi się właśnie przypomniało, że musimy zrobić :P

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanie... czy ja mam obowiązek iść na wizytę do fastlege w 38 tygodniu?
    Mam do fastlege dość daleko piechotą, jest ślisko, ja się ledwo toczę a mąż nie może wziąć wolnego.. Na dodatek moja fastlege zlewa na pacjentów i wizyta trwa 5 minut... tylko mierzy ciśnienie, pyta czy wszystko ok, słucha detektorem... czyli zero konkretów bo to wszystko mogę skontrolować w domu :/
    Nie uśmiecha mi się tam iść z buta kilka km a mąż wolnego nie może wziąć...
    Czy to będzie jakiś problem jeśli nie pójdę? czy będę miała problem potem w szpitalu etc?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka
    A może przełóż ta wizytę do położnej.Wizyty w ostatnich tygodniach, dniach są ważne, szczególnie mocz i ciśnienie. Ja też w sumie dobrze się czułam a ciśnienie miałam podwyższone ... i na wizyty chodziłam już co 3 dzień.

3i49krhmik48bp05.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tzn ta wizyta nie jest umówiona ale u nas tak karzą chodzić na zmianę...
    heh, to już wolę do fastlege na 5 minut to może jakoś mąż się wyrwie... bo piechotą no chyba nie dojdę teraz :/

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmm ciekawa jestem czy jest zapewniony transport dla ciezarnych tak jak dla dzieci i starszych ja dostałam taką ofertę do szpitala. Po prostu zamawiają Tobie taksówkę i pokrywają koszty.

3i49krhmik48bp05.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ale to do szpitala... a do przychodni? :/ wątpię...
    pogadam z mężem jak wróci którego dnia mógłby wziąć wolne przedpołudnie.. no bo sama jak pójdę, to wyjdzie mi z 5 km lekko... a jest tak ślisko że szok :(

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do przychodni też :)

3i49krhmik48bp05.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.pasientreiser.no ale nie jestem pewna co i jak

3i49krhmik48bp05.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hallo co tu tak cicho ? Na porodówki pojechały? ;-)

a.png
    a.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna to ty pytałaś o to cło z zalando ? Dostałam od nich oficjalna odpowiedz ze nie płaci sie w żadnym przypadku.

Giannaa lubi tę wiadomość

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu wrote:
    Gianna to ty pytałaś o to cło z zalando ? Dostałam od nich oficjalna odpowiedz ze nie płaci sie w żadnym przypadku.

Super dzięki, dobrze wiedzieć ;-)

a.png
    a.png
  • Befff Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna ja bardzo chętnie na porodówke :) ale coś się małej nie spieszy :)

Always look on the bright side of life.

km5s9vvjz35pb937.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giaanna mam zdjęcie do tymczasowego i do 5letniego :) do tymczasowego robilismy w centrum obok Storbyen a teraz robilismy w Amfi Borg. Teraz do paszportu wysyłałam do ambasady z zapytaniem czy jest wporzadku, dostałam odpowiedz, ze jest dobre , wiec w poniedziałek nie mieliśmy stresu czy przyjmą czy nie :) Teraz wydział konsularny przenieśli i juz niepracuje Pani w blond włosach ta "najbardziej miła" a więc mniejszy stres :P

Giannaa lubi tę wiadomość

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka gdzie jestes ? Pojechałaś moze ?

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się :) w dwupaku oczywiście :)
    Jak będę jechała to napewno dam znać :)
    jednak nie zapowiada się ;)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianitska czujesz już tą presje :P ?
    Miuu Jak tam Twoja szyjka? Ktoś ją badał od ostatniej diagnozy, że się wydłużyła ?
    Nefer jak Twój pessa? Ostatnio pisałaś, że wszystko ok,ale ja gdzieś zgubiłam poczucie czasu i mam wrażenie, że to było dawno temu ;-)
    Marti chyba nie dostałam odpowiedzi na swoje pytanie. Od kiedy Karcie zaczęłaś dokarmiać mm? Ja czasami się martwię, że moje dziecko to w ogóle nie dopomina się o jedzenie. W nocy się obudziła po 6h snu przewinęłam ją położyłam do mojego łózka dałam cyca pociągnęła trochę z 5 min i usnęła, budzę ją dwa razy zaciągnęła znowu śpi. Potem zrobiła sobie smoczek z cycka czyli bardzo płytko trzyma brodawkę i mlaska. Myślę sobie no bez sensu. wyszłam do toalety w tym czasie młoda się przebudziła...dałam jej drugiego cyca pociągnęła 3 min wypluła i spi...już jej nie dobudziłam. Musiałabym chyba pójść do helsestasjon i ją zważyć. U Ciebie Klarcia dopominała się o jedzenie, że miała za mało ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 07:19

a.png
    a.png
  • Asit Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polecam wszystkim mamusi grupe na fb Polskie mamy w calej norwegii https://www.facebook.com/groups/1394340810815333/

Synek William <3 rg5043r8y3ikdze3.png[/url]
    rg502rindfsy9xvy.png[/url]
    rg50wn15p5voaroc.png[/urlrg50kqi19n1awyxr.png[/url]
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa, idź zważ Julkę, bedziesz spokojniejsza. Ale nawet moj mały głodomorek w nocy zaczal jesc bardzo mało. Ssie z 5 min i spi dalej. Wtedy zmieniam mu pieluszkę to sie rozbudzi i znowu poje z 5 min i spi dalej

zem3sg18fbglipi0.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asit wrote:
    polecam wszystkim mamusi grupe na fb Polskie mamy w calej norwegii https://www.facebook.com/groups/1394340810815333/

Co niektore juz tam jestesmy ;P

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
‹‹ 479 480 481 482 483 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ