Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
W hammerfest jest personregister i tam zeczywiscie rejestruje sie ojcostwo miedzy innymi dla całego kraju. Farskapserkjennelse nie mozna wysłać poczta, zeby ojca zarejestrowano musicie sie oboje stawić w skatt lub Nav i na miejscu wypełnić jak z automatu nie było zarejestrowane. Z automatu rejestrowane jest dla małżeństw zarejestrowanych w Norwegii i dla samboerow, jak mama podała dane ojca na fødselsmelding w szpitalu to tak po krotce
-
Pianistka Podatek na pewno oprowadza bo ma więcej mieszkań na wynajem. Pieniądze płacimy na konto.
Jak powinny wyglądać zdjęcia do paszportu takiego maluszka jak moja Julka ?
Kafabi masz jakieś zdjęcie Kokoszki z tymczasowego paszportu? I gdzie robiliście takie zdjęcia? Mi się właśnie przypomniało, że musimy zrobić -
Dziewczyny, mam pytanie... czy ja mam obowiązek iść na wizytę do fastlege w 38 tygodniu?
Mam do fastlege dość daleko piechotą, jest ślisko, ja się ledwo toczę a mąż nie może wziąć wolnego.. Na dodatek moja fastlege zlewa na pacjentów i wizyta trwa 5 minut... tylko mierzy ciśnienie, pyta czy wszystko ok, słucha detektorem... czyli zero konkretów bo to wszystko mogę skontrolować w domu
Nie uśmiecha mi się tam iść z buta kilka km a mąż wolnego nie może wziąć...
Czy to będzie jakiś problem jeśli nie pójdę? czy będę miała problem potem w szpitalu etc? -
Giaanna mam zdjęcie do tymczasowego i do 5letniego do tymczasowego robilismy w centrum obok Storbyen a teraz robilismy w Amfi Borg. Teraz do paszportu wysyłałam do ambasady z zapytaniem czy jest wporzadku, dostałam odpowiedz, ze jest dobre , wiec w poniedziałek nie mieliśmy stresu czy przyjmą czy nie Teraz wydział konsularny przenieśli i juz niepracuje Pani w blond włosach ta "najbardziej miła" a więc mniejszy stres
Giannaa lubi tę wiadomość
-
Pianitska czujesz już tą presje ?
Miuu Jak tam Twoja szyjka? Ktoś ją badał od ostatniej diagnozy, że się wydłużyła ?
Nefer jak Twój pessa? Ostatnio pisałaś, że wszystko ok,ale ja gdzieś zgubiłam poczucie czasu i mam wrażenie, że to było dawno temu
Marti chyba nie dostałam odpowiedzi na swoje pytanie. Od kiedy Karcie zaczęłaś dokarmiać mm? Ja czasami się martwię, że moje dziecko to w ogóle nie dopomina się o jedzenie. W nocy się obudziła po 6h snu przewinęłam ją położyłam do mojego łózka dałam cyca pociągnęła trochę z 5 min i usnęła, budzę ją dwa razy zaciągnęła znowu śpi. Potem zrobiła sobie smoczek z cycka czyli bardzo płytko trzyma brodawkę i mlaska. Myślę sobie no bez sensu. wyszłam do toalety w tym czasie młoda się przebudziła...dałam jej drugiego cyca pociągnęła 3 min wypluła i spi...już jej nie dobudziłam. Musiałabym chyba pójść do helsestasjon i ją zważyć. U Ciebie Klarcia dopominała się o jedzenie, że miała za mało ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 07:19