X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 01:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W hammerfest jest personregister i tam zeczywiscie rejestruje sie ojcostwo miedzy innymi dla całego kraju. Farskapserkjennelse nie mozna wysłać poczta, zeby ojca zarejestrowano musicie sie oboje stawić w skatt lub Nav i na miejscu wypełnić jak z automatu nie było zarejestrowane. Z automatu rejestrowane jest dla małżeństw zarejestrowanych w Norwegii i dla samboerow, jak mama podała dane ojca na fødselsmelding w szpitalu to tak po krotce :D

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka Podatek na pewno oprowadza bo ma więcej mieszkań na wynajem. Pieniądze płacimy na konto.

Jak powinny wyglądać zdjęcia do paszportu takiego maluszka jak moja Julka ?
    Kafabi masz jakieś zdjęcie Kokoszki z tymczasowego paszportu? I gdzie robiliście takie zdjęcia? Mi się właśnie przypomniało, że musimy zrobić :P

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanie... czy ja mam obowiązek iść na wizytę do fastlege w 38 tygodniu?
    Mam do fastlege dość daleko piechotą, jest ślisko, ja się ledwo toczę a mąż nie może wziąć wolnego.. Na dodatek moja fastlege zlewa na pacjentów i wizyta trwa 5 minut... tylko mierzy ciśnienie, pyta czy wszystko ok, słucha detektorem... czyli zero konkretów bo to wszystko mogę skontrolować w domu :/
    Nie uśmiecha mi się tam iść z buta kilka km a mąż wolnego nie może wziąć...
    Czy to będzie jakiś problem jeśli nie pójdę? czy będę miała problem potem w szpitalu etc?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka
    A może przełóż ta wizytę do położnej.Wizyty w ostatnich tygodniach, dniach są ważne, szczególnie mocz i ciśnienie. Ja też w sumie dobrze się czułam a ciśnienie miałam podwyższone ... i na wizyty chodziłam już co 3 dzień.

3i49krhmik48bp05.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tzn ta wizyta nie jest umówiona ale u nas tak karzą chodzić na zmianę...
    heh, to już wolę do fastlege na 5 minut to może jakoś mąż się wyrwie... bo piechotą no chyba nie dojdę teraz :/

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmm ciekawa jestem czy jest zapewniony transport dla ciezarnych tak jak dla dzieci i starszych ja dostałam taką ofertę do szpitala. Po prostu zamawiają Tobie taksówkę i pokrywają koszty.

3i49krhmik48bp05.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ale to do szpitala... a do przychodni? :/ wątpię...
    pogadam z mężem jak wróci którego dnia mógłby wziąć wolne przedpołudnie.. no bo sama jak pójdę, to wyjdzie mi z 5 km lekko... a jest tak ślisko że szok :(

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do przychodni też :)

3i49krhmik48bp05.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.pasientreiser.no ale nie jestem pewna co i jak

3i49krhmik48bp05.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hallo co tu tak cicho ? Na porodówki pojechały? ;-)

a.png
    a.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna to ty pytałaś o to cło z zalando ? Dostałam od nich oficjalna odpowiedz ze nie płaci sie w żadnym przypadku.

Giannaa lubi tę wiadomość

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu wrote:
    Gianna to ty pytałaś o to cło z zalando ? Dostałam od nich oficjalna odpowiedz ze nie płaci sie w żadnym przypadku.

Super dzięki, dobrze wiedzieć ;-)

a.png
    a.png
  • Befff Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna ja bardzo chętnie na porodówke :) ale coś się małej nie spieszy :)

Always look on the bright side of life.

km5s9vvjz35pb937.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giaanna mam zdjęcie do tymczasowego i do 5letniego :) do tymczasowego robilismy w centrum obok Storbyen a teraz robilismy w Amfi Borg. Teraz do paszportu wysyłałam do ambasady z zapytaniem czy jest wporzadku, dostałam odpowiedz, ze jest dobre , wiec w poniedziałek nie mieliśmy stresu czy przyjmą czy nie :) Teraz wydział konsularny przenieśli i juz niepracuje Pani w blond włosach ta "najbardziej miła" a więc mniejszy stres :P

Giannaa lubi tę wiadomość

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka gdzie jestes ? Pojechałaś moze ?

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się :) w dwupaku oczywiście :)
    Jak będę jechała to napewno dam znać :)
    jednak nie zapowiada się ;)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianitska czujesz już tą presje :P ?
    Miuu Jak tam Twoja szyjka? Ktoś ją badał od ostatniej diagnozy, że się wydłużyła ?
    Nefer jak Twój pessa? Ostatnio pisałaś, że wszystko ok,ale ja gdzieś zgubiłam poczucie czasu i mam wrażenie, że to było dawno temu ;-)
    Marti chyba nie dostałam odpowiedzi na swoje pytanie. Od kiedy Karcie zaczęłaś dokarmiać mm? Ja czasami się martwię, że moje dziecko to w ogóle nie dopomina się o jedzenie. W nocy się obudziła po 6h snu przewinęłam ją położyłam do mojego łózka dałam cyca pociągnęła trochę z 5 min i usnęła, budzę ją dwa razy zaciągnęła znowu śpi. Potem zrobiła sobie smoczek z cycka czyli bardzo płytko trzyma brodawkę i mlaska. Myślę sobie no bez sensu. wyszłam do toalety w tym czasie młoda się przebudziła...dałam jej drugiego cyca pociągnęła 3 min wypluła i spi...już jej nie dobudziłam. Musiałabym chyba pójść do helsestasjon i ją zważyć. U Ciebie Klarcia dopominała się o jedzenie, że miała za mało ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 07:19

a.png
    a.png
  • Asit Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polecam wszystkim mamusi grupe na fb Polskie mamy w calej norwegii https://www.facebook.com/groups/1394340810815333/

Synek William <3 rg5043r8y3ikdze3.png[/url]
    rg502rindfsy9xvy.png[/url]
    rg50wn15p5voaroc.png[/urlrg50kqi19n1awyxr.png[/url]
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa, idź zważ Julkę, bedziesz spokojniejsza. Ale nawet moj mały głodomorek w nocy zaczal jesc bardzo mało. Ssie z 5 min i spi dalej. Wtedy zmieniam mu pieluszkę to sie rozbudzi i znowu poje z 5 min i spi dalej

zem3sg18fbglipi0.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asit wrote:
    polecam wszystkim mamusi grupe na fb Polskie mamy w calej norwegii https://www.facebook.com/groups/1394340810815333/

Co niektore juz tam jestesmy ;P

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
‹‹ 479 480 481 482 483 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ