X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna dzisiaj idę. Zobaczymy co i jak. Czy leżenie cis daje.

A w dzien mała je normalnie ? Moze juz sobie reguluje rytm dobowy ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 11:53

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu wrote:
    Gianna dzisiaj idę. Zobaczymy co i jak. Czy leżenie cis daje.

Trzymam kciuki ;-) !

Asit Jesteśmy tam ;-) Ciebie już też tam widziałam ;-)
    Cynnia wiec może to normalnie, moja mała na pewno robi zapas przed snem ;-)

a.png
    a.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokładnie, po kąpieli ciągnie chyba z godzine z obu piersi

Kurcze, chyba w końcu sie zarejestruje na fb bo sporo rzeczy mi umyka

zem3sg18fbglipi0.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ni ja tez poprosiłam o dołączenie

Wlasnie wracam od lekarza. Czysto możliwe zeby szyjka sie wydłużyła ? On twierdzi ze ma 2,7 mm i ze wszystko jest ładnie. Za 10 dni znów kontrola.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 13:58

Cynnia lubi tę wiadomość

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna
    Nie zauważyłam, że pytałaś :) w 4 tygodniu zaczeliśmy z mm. Klara bardzo głośno daje znać o pustym brzuszku...musi mieć od razu i koniec. Ona ogólnie jest żarłoczkiem ... i lubi sobie podjeść.
    Właśnie wróciliśmy od pielęgniarki mała ma 4560g i 56 cm powiedzieli, że jest śliczną małą dziewczynką. Rotawirusy przełożyłam ze względu na katarek w poniedziałek jeszcze lekarz. Wydawało mi się, że Klarka jest ogromna

U mnie w końcu ciepło juhuuu

Giannaa lubi tę wiadomość

3i49krhmik48bp05.png
  • nefer Przyjaciółka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna, na ostatniej wizycie wszsytko bylo bez zmian, czyli dobrze :)
    Oby tak dalej. Kolejna wizyta we wtorek.

d869f9fdbd.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefer to trzymam kciuki ;-) A jak samopoczucie ?
    Marti to wyobraź sobie, że moja klucha ważyła 4460g ponad tydzień temu :P Ale miedzy Julką a Klarcią kilo różnicy było przy urodzeniu :P Dziś weszłam sama na wagę i później z małą i wyszło mi, że waży 4900g pewnie nie jest tak dokładne to ważenie jak na normalnej wadze dla dzieci ale widzę, że przybiera ;-) Jakbym karmiła mm to bym się nie martwiła czy mała przybiera a tak z cyca nie wiadomo ile wypija :/

Musze się pochwalić bo moje dziecko zaczyna się uśmiechać i wydawać z siebie dźwięki ;-) Wczoraj pierwszy raz się do mnie uśmiechnęła ale stwierdziłam, że to za szybko i pewnie nie było to świadome ale dzisiaj jak do niej mówiłam popatrzyła na mnie i znowu się uśmiechnęła do tego sobie gruchnęła myślałam, że rozryczę się ze wzruszenia :P Ja chce więcej! ;-)

Dziewczyny wiecie gdzie można kupić wagę dla dzieci albo chociaż jak się nazwa bo chciałabym się zorientować w cenie i jakby były niedrogie to chyba sobie kupie...strasznie się denerwuje czy mała dobrze przybiera na wadze chociaż zakładeczki na rączkach i nóżkach ma śliczne ;-)

Carolline lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa, taką znalazłam wagę https://www.expert.no/hjem-og-fritid/barn-og-baby/beurer-by80-babyvekt/p-252507/

Albo używana na finnie http://m.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=69954870

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 14:31

zem3sg18fbglipi0.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna podjedz do Waszej helsesoster i zważ po co waga. W tej mądrej książce z której wysłałam Ci kawałek o nawale jest napisane.

Kiedy dziecko się najada: słyszany jest odgłos połykanie w czasie karmienia, piersi są pełne przed karmieniem i miękkie po, siku 6 razy na dobę albo więcej, kupa ok. 8 razy. Na mm jest mniej kupek .

3i49krhmik48bp05.png
  • nefer Przyjaciółka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna, dziekuje. Samopoczucie ok. :)
    Jutro moze znowu uda mi sie wyrwac z wiezienia i idziemy z Czarna Owca na spacer z moim psiunkiem a potem do niej na herbatke. To jak raj dla mnie :DDDD
    Dzis bylam znowu w laboratorium. musialam byc na czczo. Masakra totalna. Ledwo do domu wrocilam, tak mnie wykancza podroz metro...
    Dziewczyny, czy tu robia obciazenie glukoza, czy nie? po 22 tc ponoc...

d869f9fdbd.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynna dziękuje, wpisywała wczoraj babyvekt i nic mi nie znalazło może jakąś literówkę robiłam :P
    Marti u mnie jest problem z językiem wiec nie bardzo chce chodzić do helsestasjon helsesoster mówiła mi, że jeśli bede chciała małą zważyć to mam przyjść. odnośnie tego artykułu, u nas zgadza się to wszystko. Mała jak łyka to czasami aż nie nadąża oddychać ...kupa w każdej pieluszce aż mnie to denerwuje :P Najbardziej w nocy kiedy ją przewinę a ona w czystą pieluchę znowu narobi :P
    Nefer test obciążenia glukozą robią tutaj w 28tc i to nie wszystkim. Dadzą Ci skierowanie jeśli coś im nie będzie pasowało. Może dadzą Ci na życzenie ale nie wiem jak to jest. Fajnie, że się w końcu ruszysz z domu ;-) ja czekam na ocieplenie i też ruszam ;-)

a.png
    a.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna
    Może po prostu jesteś szczęściarą i Julka szybko sobie uregulowała jedzenie... u mnie mała nigdy nie puściła cycka szybciej niż po 30 min. Wydaję mi się nie, że masz się o co martwić :)
    Nie bój się z językiem sprawdź sobie proste wyrażenia i próbuj to tylko sprawdzenie wagi:) W takich życiowych sytuacjach najłatwiej jest się uczyć :) Tyle jest obcokrajowców, że chyba są do tego przyzwyczajeni.

Ja mam nerwa na męża sama nie wiem czemu jakiś staje mi się obojętny zalazł mi ostatnio kilka razy za skórę, więc teraz nawet o nic go nie proszę i sama sobie wszystko ogarniam.

3i49krhmik48bp05.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa, u nas waga stoi w korytarzu i mozna sie samemu obsłużyć także nie trzeba nawet gadac za duzo. Moze i u ciebie jest podobnie?
    Dla spokoju waż sie razem z mała na zwykłej wadze jak to robiłaś. Zawsze bedziesz widziała, ze cos tam przybiera na wadze. Mi położna mówiła, ze min na tydzien tj 150 g.

zem3sg18fbglipi0.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałyście spotkanie w Navie na zwolnieniu bo mnie wzywają bo pol roku mija i zaraz mnie trafi. Chcą ustalać czy jest możliwość żebym wróciła do pracy ze skurczami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 17:13

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu wrote:
    Miałyście spotkanie w Navie na zwolnieniu bo mnie wzywają bo pol roku mija i zaraz mnie trafi. Chcą ustalać czy jest możliwość żebym wróciła do pracy ze skurczami

olej, nie dotyczy ciężarnych... albo zadzwoń i im powiedz ze przecież jesteś w ciąży. też dostałam taki list

Miuu lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti ja jestem panikara ;-) jak mam coś powiedzieć to ze stresu gardło mi ściska :P Co do męża zazwyczaj wszystko się zmienia kiedy dziecko przychodzi na świat... u nas też tak było później wszystko się jakoś normuje.
    Cynnia u nas też waga stoi w poczekalni ale zastanawiam się czy jak tam pojadę i zacznę ważyć młodą to ktoś nie zapyta się co ja tu robię :P Tym bardziej, że helsesoster dała mi nr pod którym się kontaktować jakbym chciała młodą zważyć :P

Cała ta panika o wagę nie tyle jest spowodowana jedzeniem ale zielonymi kupkami u młodej. Niby zielone kupy nie oznaczają niczego złego jeśli dziecko jest spokojne i dobrze przybiera na wadze. Czy Wasze dzieci też robią takie pupki ? Dzieci karmione mm inne kupy robią jak dzieci karmione piersią to wiem.

a.png
    a.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti dokładnie. Po ciąży hormony szaleją i mama koncentruje sie na dziecku. Pózniej zazwyczaj wszystko wraca do normy

Dziękuje Panistka w pn zadzwonię. A jak ty sie czujesz ?

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczoraj wieczorem miałam jakieś skurcze co ok 15-20 minut ... dzisiaj wstałam w południe bo w nocy wstawałam X razy i od kiedy wstałam, ćmi mnie delikatnie jak na okres. od 14-ej mam skurcze, o 18-ej liczyłam, były regularne co 7 min.
    pewnie w nocy rozejdzie się po kościach...
    ot zwykły dzień ;)

kafabi lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Befff Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka może to już ;-)

U mnie dziś pojawił się jakby skurcz, trwał moze z 15 sekund. Pisze jakby bo czuję normalnie tylko napinanie brzucha i totalnie nic więcej. Więc nawet nie wiem czego się spodziewać ;-) a to bylo cos innego i pierwszy raz bolesnego. Ale to bylo o 15 a teraz ciiiiszaaa ;-)

Always look on the bright side of life.

km5s9vvjz35pb937.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    wczoraj wieczorem miałam jakieś skurcze co ok 15-20 minut ... dzisiaj wstałam w południe bo w nocy wstawałam X razy i od kiedy wstałam, ćmi mnie delikatnie jak na okres. od 14-ej mam skurcze, o 18-ej liczyłam, były regularne co 7 min.
    pewnie w nocy rozejdzie się po kościach...
    ot zwykły dzień ;)

Weź sobie dłuższy ciepły prysznic jeśli przejdzie to fałszywy alarm, jeśli nie to może coś z tego będzie ;-)

a.png
    a.png
‹‹ 480 481 482 483 484 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ