X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis zauważyłam ze 20 tego dostałam macierzyńskie

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia wrote:
    A ja dzis zauważyłam ze 20 tego dostałam macierzyńskie

O.o jak to? to czemu ja nie? :(

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia, a w grudniu dostałaś? czy to pierwszy raz?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Befff Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja też nie dostałam. Mam tylko resztke svangeskapspenger czyli za 6 dni. A już od 7 stycznia mam macierzyńskie I za ten okres nie dostałam. Myślę że końcem miesiąca będzie.

Always look on the bright side of life.

km5s9vvjz35pb937.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W grudniu tez dostałam ale jakoś wczesniej

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A bo myślałam ze moze to dopiero sie po urodzeniu dostaje... No nic, do 30 maja czas :)
    Dziwne tylko ze Cynnia dostała a ja nie :/

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka jak ja przechodzilam ze svangerskapenger na macierzynski to te kilka dni stycznia mialam wyplacone na koniec miesiaca stycznia a w lutym za luty juz normalnie 20 :)

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :) podczytuję Was od czasu do czasu :)
    super się ogląda zdjęcia Maluszków i czyta o ich rozwoju :) więc piszcie Dziewczyny :)

Cynnia miałaś wrzucić link o rozwoju dzieci :)

A ja mam takie pytanie, może głupie :) Czy mam szansę na to, że przyślą po mnie karetkę jeśli zacznie się akcja porodowa a ja będę sama w domu? Albo w środku nocy? Nie mamy samochodu i nie wiem za bardzo jak miałabym się dostać do szpitala...

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Asit Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Froggie wrote:
    A ja mam takie pytanie, może głupie :) Czy mam szansę na to, że przyślą po mnie karetkę jeśli zacznie się akcja porodowa a ja będę sama w domu? Albo w środku nocy? Nie mamy samochodu i nie wiem za bardzo jak miałabym się dostać do szpitala...
    nie wiem czy wszedzie tak jest ale u mnie w kommunie ( Os hordaland)bez problemu przyjada i zabiora vdo szpitala

Synek William <3 rg5043r8y3ikdze3.png[/url]
    rg502rindfsy9xvy.png[/url]
    rg50wn15p5voaroc.png[/urlrg50kqi19n1awyxr.png[/url]
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prosze bardzo :)

https://m.youtube.com/watch?v=xgrtLo-pr64

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2016, 00:17

zem3sg18fbglipi0.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej:)

Froggie
    Fajnie, że napisałaś jeny Ty też już jesteś na końcówce, jak się czujesz ?? Ambulans albo jakiś transport na pewno po Ciebie przyjedzie także nie ma się co martwić :) Mi nawet ostatnio pielęgniarka mówiła, że mogę brać taksówkę na wizyty z dzieckiem :)

My zaczęłyśmy przechadzki na trasach biegowych, Klara nie odpuszcza przy każdym zatrzymaniu wózka zaczyna płakać, więc matka musi chodzić. Wózek daje radę :)

Pamiętam, że któraś z Was kupowała skórkę do fotelika w całkiem fajnej cenie ...

3i49krhmik48bp05.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny :) to mnie trochę uspokoiło :)

Marti no ja mam jeszcze kilka dni do terminu. Wolałabym wytrzymać chociaż do końca stycznia. Dziś robimy przemeblowanie w sypialni, kołyska stanie już w odpowiednim miejscu. Przyszła tez paczka z PL z pieluszkami i pościelą, więc ten tydzień mam pod znakiem prania i prasowania :) Czekam jeszcze na ciuszki, siostra ma mi wysłać z Anglii w poniedziałek :)

Klara wyrabia Mamusi kondycję :D

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Froggie a jaknogarniesz przesyłkę z Anglii z cłem bo ja mam tam brata i tez sie zastanawiałam

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu poprosiłam siostrę, żeby zdjela wszystkie metki i wysłała jako prezent. Może się uda :)

Ale Ty masz jeszcze dużo czasu to lepiej chyba wysłać do PL i dopakowac do paczki.

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale i tak sprawdzają. A masz jakieś fajne sklepy. Bi ja zaglądałam na tK maxa i gapa ale nic nie znalazłam. Poleć cos prosze.
    Ja dzieciom wystlalam gry z polski używane i trzepali. Dobrze ze wartość poniżej 300 Nok była. Ostatnio koleżanka książki używane polskie przesyłała i jej dowalili :(

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu, ja polecam nexta. jak dla mnie pajace z nexta są mega! :) i marka George ma fajne rzeczy :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę zerknąć dzis. Myślałam ze bedą jakieś fajne przeceny jak ostatnio szukałam po stronach śle nic nie było. Wyciągnęłam siaty z ubrankami dzis robię rachunek sumienia.

Pianistka Beff jak sie czujecie ?

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu ja w UK kupowałam w Next, bo tam były promocje a na norweskiej stronie Nexta nie było. I w sumie tylko tyle, nie szalałam bardzo. Kilka ciuszków kupiłam tu stacjonarnie w sklepach, albo z promocji H&M online. Też nie natrafiłam na jakieś super promocje u nas. Więc albo nie było albo ja nie umiem szukać :P

A z PL nie wysyłam nic pocztą tylko prywatnym przewoźnikiem. 3 paczki już tak zamawiałam, w tym jedną z wózkiem odbierałam sama w Szwecji i żadnej mi nie sprawdzali na granicy. W piątek właśnie przyszła mi paczka, 30kg, prawie cała wyprawka tylko bez ciuszków.

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beff wysłałam Ci pw :)

Miuu, Befff lubią tę wiadomość

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bez zmian...
    ale gdzie jest Befff?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
‹‹ 482 483 484 485 486 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ