X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Befff Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Befff próbuje to rozchodzic ;-) jeden spacer zaliczony, niedługo wychodzimy na drugi ;-)

W nocy czułam bol w krzyżu, co chwila napinal mi się brzuch i pobolewal. Ale na tyle lekko ze spałam do rana. Więc bez większych rewelacji ;-)

Always look on the bright side of life.

km5s9vvjz35pb937.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się czuję tak ociężała że nie umiem tego opisać... :(
    brzuch boli i się napina, boli spojenie, kręgosłup...
    już zmęczona jestem moim samopoczuciem :(

Befff, gratuluję terminu! :) u mnie w sobotę :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Befff Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka dziękuję ;-) to już 10 miesiac ciazy ;-)

Mnie spojenie najbardziej doskwiera choć mam wrażenie ze od kilku dni jakby mniej ;-) i czuję małą bardzo nisko ;-)

km5s9vvjz35pb937.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja od 3 dni czuję się jak rozjechana :/ chce mi się wymiotować, brzuch boli... spojenie też daje popalić bo nogi nie mogę podnieść :( a jeszcze 3 dni temu skakałam, myłam okna itd...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Befff Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka już nie dużo nam zostało ;-) co dzien to bliżej ;-)
    Ja wierzyłam, ze to będzie dziś ;-) Ale jak widac Malutka jeszcze się nie spakowala ;-)

km5s9vvjz35pb937.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niech się zbiera :) bo moja chce być kulturalna i puścić koleżankę przodem według kolejki :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Befff Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toż ja jej to ciągle mówię ;-) ze w końcu się jej wepchna koleżanki kolejkę i będzie płacz ;P

km5s9vvjz35pb937.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie! więc niech wychodzi jak chce być pierwsza, bo my długo czekać nie chcemy :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Befff Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka właśnie zamawiam ten Kolagen o którym mówiłaś :) rzeczywiście jest tak wydajny jak piszą?

km5s9vvjz35pb937.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiesz co, ciężko mi powiedzieć bo używam dopiero miesiąc... ale wystarczy 1,5 pompki na cały brzuszek :) więc podejrzewam, że faktycznie będzie wydajny

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia, Tobie się wody sączyły... jak to wygląda? ile tego jest? jak się zorientowałaś?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka, cos sie u Ciebie zaczyna?

Ja najpierw myslalam ze sie posiusialam w majtki :) zaczęło sie od tego, ze ubierałam rano spodnie i jak podniosłam nogę to poczułam, ze mi cos wypływa. Potem było tego wiecej, ale tak jakby falami nie cały czas. Najbardziej leciało jak położna uciskała mi brzuch i jak wstawałam z pozycji leżącej.

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co, kilka razy dziś wieczorem miałam mokrą plamę na majtkach, myślałam że to mocz ale wąchałam i absolutnie nie był to mocz... też to raczej nie upławy bo do tej pory były białe, gęste i lepkie. ale malutko tego jest, bo te plamki to takie po 3-4 cm średnicy...
    absolutnie jak wstaję to mi po nogach nie cieknie ;)
    pewnie to jednak wodniste upławy...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaki kolor? Bo u mnie najpierw przezroczysty, a potem troche różowy. Rzeczywiscie bez zapachu. Ale na tyle duzo, ze leciało po nogach. Duze podpaski starczały na chwile. Jak siedziałam spokojnie to nic nie leciało.
    Nie wiem czy u mnie to było sączenie, moze tak po prostu odchodzą wody. Przy pierwszym porodzie po prostu chlusnęło.
    Z tego co pamietam, Marti sączyły sie wody dosc długo. Moze takie plamki co u Ciebie to początek sączenia?

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolor? Raczej bezbarwne. No jak woda ;) ale będę obserwować :) idę spać i jeśli nie obudzę sie w mokrym łożku to po prostu będzie oznaczało zwykle upławy ;)
    Dzięki :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • czarna_owca Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka, jak wody? Cos sie wydarzylo w nocy? Jeszcze nie zdazylam Ci napisac jaki piekny brzuszek a Ty zaraz na porodowke bedziesz jechac :) Mnie tez ostatnio lekarz mowil ze wody maja kolor lekko rozowawy (jak zlecenia na morfologie do laboratorium) ;)

Beff moze u Ciebie cos sie ruszylo? bo my tu czekamy ;)

Mnie zaczynaja dopadac bezsenne noce... a mala zaba szaleje. Za rowne 3 mc nadejdzie moj termin

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • Befff Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna owco u mnie dalej bez zmian. Wręcz zwatpilam po dzisiejszej nocy. Wczoraj to coś czułam chociaż A dziś znów zupełnie nic... Może ruszy nagle, bez żadnych wcześniejsZych oznak.

km5s9vvjz35pb937.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie wody ;) sucho ;)
    Upławy...
    Melduje sie i wracam spać

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • planeta Koleżanka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!
    NAV przynał mi svangerskapspenger:))) Trwało to miesiąc i oczywiście były problemy ale się udało. Brakowało mi dużo dokumentów. Jak dzwoniłam na infolinię to powiedzieli, że trzeba tylko wniosek i zaświadczenie o zarobkach to tego. A potem przyszło pismo co mam dosłać (umowy, paski płacowe, pozwolenie na pobyt, zaświadczenie o terminie porodu itp.) Ale już mnie to nie zdziwiło, że każdy mówi co w NAVie co innego:)Wnioski: umowę miałam do końca grudnia, pracodawca wypisał mi papiery, że nie ma dla mnie lżejszej pracy w grudniu, przyznali mi kase na styczeń (plus za kilka dni z grudnia)więc kontynuacja umowy nie była potrzebna - tak mi też powiedział pracodawca, że NAV przyznaje i potem jest kontynuacja do porodu i nie trzeba nowych umów. Ale pracodawca musi wypisać wniosek na svangerskapspenger, więc może tym potwierdza dalszą współpracę, i nie wiem co napisał na druku o stosunku pracy i zarobkach bo to zostało wysłane przez pracodawcę bezpośrednio do NAVu.

Byłam w Polsce i miałam USG w 18 tg, urodze synka:)))Wszystko jest ok.

Nie wiem co z wyjazdami bo na stronie NANu pisze, że wyjazdy na moim zasiłku trzeba zgłaszać.

Meld fra om endringer

Hvis du får endringer i inntekt, familiesituasjon og/eller jobbsituasjon, eller planlegger opphold i utlandet, kan det ha betydning for beløpet du får utbetalt fra NAV. I slike tilfeller må du derfor straks melde fra til NAV.

No i cały NAV, mój mąż pisał na czacie do konsultanta z pytaniem czy da sie to zrobić przez internet a konsultant napisał, że jak są krótkie wyjazdy na 10dni to nie trzeba zgłaszac. Więc chyba zgłaszać, nie będę, zachowam tylko środki osntrożność czyli brak sladów. Mąż zachował czat z konsultantem więc w razie czego mamy podkładkę:)

Teraz mam 18 tg +4 i wyczuwam już delikatne ruchy dziecka, takie muśnięcia, mega:))))

Pozdrawiam serdecznie!

• martynka870 Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej planeta,

Ja własnie jestem w trakcie kompletowania dokumentów do svangerskapspenger. Fajnie,że wypisałaś wszystko co trzeba, bo mi oczywiście w Navie też powiedzieli,że tylko formularz :)
    Cieszę sie,ze Tobie się udało i to nawet szybko jak na Norwegię :D
    Gratulacje synka!!

e96b0e4df0.png
‹‹ 483 484 485 486 487 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ