X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Befff Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Befff próbuje to rozchodzic ;-) jeden spacer zaliczony, niedługo wychodzimy na drugi ;-)

W nocy czułam bol w krzyżu, co chwila napinal mi się brzuch i pobolewal. Ale na tyle lekko ze spałam do rana. Więc bez większych rewelacji ;-)

Always look on the bright side of life.

km5s9vvjz35pb937.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się czuję tak ociężała że nie umiem tego opisać... :(
    brzuch boli i się napina, boli spojenie, kręgosłup...
    już zmęczona jestem moim samopoczuciem :(

Befff, gratuluję terminu! :) u mnie w sobotę :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Befff Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka dziękuję ;-) to już 10 miesiac ciazy ;-)

Mnie spojenie najbardziej doskwiera choć mam wrażenie ze od kilku dni jakby mniej ;-) i czuję małą bardzo nisko ;-)

km5s9vvjz35pb937.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja od 3 dni czuję się jak rozjechana :/ chce mi się wymiotować, brzuch boli... spojenie też daje popalić bo nogi nie mogę podnieść :( a jeszcze 3 dni temu skakałam, myłam okna itd...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Befff Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka już nie dużo nam zostało ;-) co dzien to bliżej ;-)
    Ja wierzyłam, ze to będzie dziś ;-) Ale jak widac Malutka jeszcze się nie spakowala ;-)

km5s9vvjz35pb937.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niech się zbiera :) bo moja chce być kulturalna i puścić koleżankę przodem według kolejki :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Befff Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toż ja jej to ciągle mówię ;-) ze w końcu się jej wepchna koleżanki kolejkę i będzie płacz ;P

km5s9vvjz35pb937.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie! więc niech wychodzi jak chce być pierwsza, bo my długo czekać nie chcemy :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Befff Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka właśnie zamawiam ten Kolagen o którym mówiłaś :) rzeczywiście jest tak wydajny jak piszą?

km5s9vvjz35pb937.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiesz co, ciężko mi powiedzieć bo używam dopiero miesiąc... ale wystarczy 1,5 pompki na cały brzuszek :) więc podejrzewam, że faktycznie będzie wydajny

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia, Tobie się wody sączyły... jak to wygląda? ile tego jest? jak się zorientowałaś?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka, cos sie u Ciebie zaczyna?

Ja najpierw myslalam ze sie posiusialam w majtki :) zaczęło sie od tego, ze ubierałam rano spodnie i jak podniosłam nogę to poczułam, ze mi cos wypływa. Potem było tego wiecej, ale tak jakby falami nie cały czas. Najbardziej leciało jak położna uciskała mi brzuch i jak wstawałam z pozycji leżącej.

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co, kilka razy dziś wieczorem miałam mokrą plamę na majtkach, myślałam że to mocz ale wąchałam i absolutnie nie był to mocz... też to raczej nie upławy bo do tej pory były białe, gęste i lepkie. ale malutko tego jest, bo te plamki to takie po 3-4 cm średnicy...
    absolutnie jak wstaję to mi po nogach nie cieknie ;)
    pewnie to jednak wodniste upławy...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaki kolor? Bo u mnie najpierw przezroczysty, a potem troche różowy. Rzeczywiscie bez zapachu. Ale na tyle duzo, ze leciało po nogach. Duze podpaski starczały na chwile. Jak siedziałam spokojnie to nic nie leciało.
    Nie wiem czy u mnie to było sączenie, moze tak po prostu odchodzą wody. Przy pierwszym porodzie po prostu chlusnęło.
    Z tego co pamietam, Marti sączyły sie wody dosc długo. Moze takie plamki co u Ciebie to początek sączenia?

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolor? Raczej bezbarwne. No jak woda ;) ale będę obserwować :) idę spać i jeśli nie obudzę sie w mokrym łożku to po prostu będzie oznaczało zwykle upławy ;)
    Dzięki :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • czarna_owca Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka, jak wody? Cos sie wydarzylo w nocy? Jeszcze nie zdazylam Ci napisac jaki piekny brzuszek a Ty zaraz na porodowke bedziesz jechac :) Mnie tez ostatnio lekarz mowil ze wody maja kolor lekko rozowawy (jak zlecenia na morfologie do laboratorium) ;)

Beff moze u Ciebie cos sie ruszylo? bo my tu czekamy ;)

Mnie zaczynaja dopadac bezsenne noce... a mala zaba szaleje. Za rowne 3 mc nadejdzie moj termin

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • Befff Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna owco u mnie dalej bez zmian. Wręcz zwatpilam po dzisiejszej nocy. Wczoraj to coś czułam chociaż A dziś znów zupełnie nic... Może ruszy nagle, bez żadnych wcześniejsZych oznak.

km5s9vvjz35pb937.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie wody ;) sucho ;)
    Upławy...
    Melduje sie i wracam spać

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • planeta Koleżanka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!
    NAV przynał mi svangerskapspenger:))) Trwało to miesiąc i oczywiście były problemy ale się udało. Brakowało mi dużo dokumentów. Jak dzwoniłam na infolinię to powiedzieli, że trzeba tylko wniosek i zaświadczenie o zarobkach to tego. A potem przyszło pismo co mam dosłać (umowy, paski płacowe, pozwolenie na pobyt, zaświadczenie o terminie porodu itp.) Ale już mnie to nie zdziwiło, że każdy mówi co w NAVie co innego:)Wnioski: umowę miałam do końca grudnia, pracodawca wypisał mi papiery, że nie ma dla mnie lżejszej pracy w grudniu, przyznali mi kase na styczeń (plus za kilka dni z grudnia)więc kontynuacja umowy nie była potrzebna - tak mi też powiedział pracodawca, że NAV przyznaje i potem jest kontynuacja do porodu i nie trzeba nowych umów. Ale pracodawca musi wypisać wniosek na svangerskapspenger, więc może tym potwierdza dalszą współpracę, i nie wiem co napisał na druku o stosunku pracy i zarobkach bo to zostało wysłane przez pracodawcę bezpośrednio do NAVu.

Byłam w Polsce i miałam USG w 18 tg, urodze synka:)))Wszystko jest ok.

Nie wiem co z wyjazdami bo na stronie NANu pisze, że wyjazdy na moim zasiłku trzeba zgłaszać.

Meld fra om endringer

Hvis du får endringer i inntekt, familiesituasjon og/eller jobbsituasjon, eller planlegger opphold i utlandet, kan det ha betydning for beløpet du får utbetalt fra NAV. I slike tilfeller må du derfor straks melde fra til NAV.

No i cały NAV, mój mąż pisał na czacie do konsultanta z pytaniem czy da sie to zrobić przez internet a konsultant napisał, że jak są krótkie wyjazdy na 10dni to nie trzeba zgłaszac. Więc chyba zgłaszać, nie będę, zachowam tylko środki osntrożność czyli brak sladów. Mąż zachował czat z konsultantem więc w razie czego mamy podkładkę:)

Teraz mam 18 tg +4 i wyczuwam już delikatne ruchy dziecka, takie muśnięcia, mega:))))

Pozdrawiam serdecznie!

• martynka870 Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej planeta,

Ja własnie jestem w trakcie kompletowania dokumentów do svangerskapspenger. Fajnie,że wypisałaś wszystko co trzeba, bo mi oczywiście w Navie też powiedzieli,że tylko formularz :)
    Cieszę sie,ze Tobie się udało i to nawet szybko jak na Norwegię :D
    Gratulacje synka!!

e96b0e4df0.png
‹‹ 483 484 485 486 487 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ