Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
A takie pytanie - odbijacie po kazdym karmieniu - ja karmie piersi.i w jakiej pozycji najlepiej? Ja sie staram na ramieniu ale czasem tak sie wierci ze się nie da.
Nierozpakowane dziewczyny Przepraszam ze tak truje tutaj ale to nasze pierwsze dziecko i czasami zastanawiam się czy robie to czy tamto poprawnie.
Niedługo mam nadzieje ze tez bedziecie z maluszkiem:-)
-
Ale, u nas z ulewaniem podobnie. Tez czasem duzo, czasem wcale. Nieraz nawet mu sie cofnie takie przerobione mleczko, ale bardzo rzadko. Staram sie, zeby mu sie odbijało po kazdym jedzeniu, ale nieraz nie chce. Czytałam gdzies, ze jak dzidzia cmoka podczas ssania to znaczy ze mleczko sie pieni i wtedy połyka powietrze i trzeba odbić. Jeśli nie ma żadnych dźwięków tzn ze powietrza jest mniej. W norweskiej książce, ktora dostałam w szpitalu jest napisane, ze niektóre dzieci nie potrzebują odbijania. Jeśli nie boli brzuszek, nie ma kołek ani wzdęć to nie trzeba odbijać.
Ale, u nas mały czuje sie najlepiej podczas przebierania w cieplej łazience. Wieczorem do kąpieli włączam taką dmuchawę. Moze tez spróbuj . Maluszek jeszcze nie ma duzo tłuszczyku, dlatego szybko marznie. -
planeta
ja pracuje w hotelu,na poczatku na dzien przez rok,a od dwoch lat na nockach. Na szczescie w ciazy na nockach nie moge pracować, a na dzień nie mają dla mnie pracy ,kryzys. I nie mogą zapewnić mi mojego etatu. Lekarz mi wypisał na formularzu,że nocki zabronione a w dzien,wieczorami mogę pracować. Zaniosłam ten formularz dzisiaj do pracodawcy,aby wypelnił swoją część. On oczywiscie nie wie co ma zaznaczyć, bo moze mialby dla mnie kilka godzin pracy,ale nie cały etat,albo wcale. ( to niech zaznaczy ,że nie ma dla mnie roboty) ....takze on nie wie co ma zaznaczyc i zadzwoni do Navu Jutro do niego dzwonie i go ponaglę bo chce miec juz wszystko załatwione.
A Ty długo czekałaś na zaakceptowanie i kasę?Froggie lubi tę wiadomość
-
Befff, jak sytuacja?
Ja dzisiaj miałam aktywny dzień, byłam na poczcie, w CH po buty, kupiłam oczywiście kilka ciuszków dla małej i sobie szminkę w sumie to przeszłam kawał drogi i spojenie boli
Na jutro mam plan zmienić nam pościel, zrobić pranie i potem sobie manicure i tak powoli lecą te dni
czemu tu taka cisza??? -
Pianistka, U mnie ciągle nic Też dziś ogarnelam trochę mieszkanie, wybieram się zaraz z mężem na zakupy, moZe jakiś spacer jeszcze zaliczymy. Ale cisza niestety. Jutro mam wizytę u jordmor i szczerze mówiąc liczyłam że będę ja musiała odwołać
-
u mnie było troche skurczów przepowiadających ale minęły
za to kręgosłup mocno dokucza w tych ostatnich dniach...
Musimy czekać cierpliwie do drugiego terminu masz jeszcze 2 dni
Ja mam kilka różnych terminów : 30.01, 02.02, 04.02, 06.02... tak więc tydzień...
i liczę, że rozpakuję się podczas tego tygodnia czyli odliczam do soboty i czekamBefff lubi tę wiadomość
-
Gianna
Moja Sroczka poleży chwilę na brzuszku, posiłuje się z główką, czasami przewróci się na plecki i tyle Moja Klarka jeszcze nie podnosiła głowy jak miała tyle co Julka, dobrze, że mała lubi leżeć na brzuszku, przynajmniej później nie będziesz miała problemu Zresztą co ja Ci mówię jak Ty jesteś doświadczona mamuśka.
Ale
U nas nie zawsze się odbija szczególnie w nocy jak Klara śpi i je prawie na śpioszka i nic się nie ulewa po tym.
Moja mała dziś prawie nie spała, tylko na spacerku może 30 min przysnęła i teraz próbuje uciąć sobie drugą drzemkęGiannaa lubi tę wiadomość
-
martynka870 wrote:Cynnia ,ale ten wozek to tylko spacerówka?
Ja poszukuję 2in1 ,z hamulcem ręcznym ,oczwyiście.
Wózek jest uniwersalny, dokupujemy gondolę i masz głęboki, mozna tez zamocować fotelik samochodowy, pasuje wiele typów ja mam akurat maxi cosi. Mi w tym wózku sie spodobało to, ze możesz sama dobierać rożne rzeczy i dowolnie go rozbudowywać.
Tutaj moj wozek
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/394925d66660.jpg
-
Ale u mnie tak jak u Cynia z ulewaniem, przebierak mamy na komodzie w łazience i ogrzewanie podłogowe wiec jest to ulubione miejsce młodej. Mamy tam tez przewujakowa zabawkę, ktora pełni funkcje rozpraszania uwagi jak cos sie nie podoba, a to cos w przypadku naszej młodej to czesto rękawki :p
-
U nas to samo. Nie dosc, ze łazienka ciepła to jeszcze grzeje dmuchawa do kąpieli. Mąż sie śmieje, ze Daniel to mały ekshibicjonista, uwielbia leżeć na golaska, ale tylko w łazience.
Carolline, a jak u Was z podawaniem tranu? U nas kiepsko, młody nie lubi i nie chce połykać. Wylatuje mu bokiem i potem śmierdzi jak stary rybak -
Miuu, jesli lekarz przepisal Ci antybiotyk to moze warto go zastosowac. Oni tu bardzo rzadko przepisuja antybiotyki, wiec moze faktycznie sytuacja w Twoim gardle tego wymagała. A na pewno przepisal Ci lek bezpieczny dla Maluszka.
Carolline lubi tę wiadomość
-
Hej
Dziekuje za rady, niestety nie mam jak przewijac malego w lazience bo po prostu nie mam tam miejsca, zadnego, nad czym wlasnie bardzo ubolewam.
pozostaje mi czekac az wiecej bedzie wazyl i nie bedzie tak sie wychladzal, chociaz w domu mamy bardzo cieplo, ok 21-22, moze do przewijania troche za malo ale nie moge miec tez w calym domu 25 stopni.
musze uciekac. maly -
Skoro jesteśmy już przy temacie przewijania, czy widziałyście tutaj w Norwegii taką wanienkę z przewijakiem, gdzie mogłabym coś takiego kupić?
http://allegro.pl/ceba-suzie-komoda-wanienka-przewijak-3w1-hit-i5942664318.html
Taki zestaw 3w1 byłby idealny do naszej małej łazienki, a dolne półeczki są bardzo praktyczne do przechowywania pieluch i innych przyborów dla maluszka, szczególnie przy braku półek w łazience