X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.barnashus.no/cam-icaro-sammenleggbart-stellebord-m-badebalje-8005549482050.html

coś takiego znalazłam ;)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia
    Podaje Malutkiej witamine D3 w kropelkach, kupioną tu w aptece, kropelki bardzo szybko lecą i nie ma żadnego problemu:)

Miuuu
    Bierz ten antybiotyk i się nie zastanawiaj, ja brałam antybiotyk na zapalenie pęcherza w ciąży. Bakterie mogą wywołać wcześniejszy poród także trzeba być bardzo ostrożnym.
    Dodatkowo możesz płukać gardło, mi bardzo pomagało siemię lniane, szałwia ...

3i49krhmik48bp05.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę biorę antybiotyk ale nic nie daje i zastanawiam sie czym to wspomóc zeby gardło zelżało. Jeszcze tak chora nigdy nie byłam

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu, ja miałam koszmarne bóle gardła i piłam ciągle letnie mleko i mi pomagało trochę... ale antybiotyk bierz, jednak musi troche minąć zanim zacznie działać... duzo zdrówka :*

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • martynka870 Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia wrote:
    Wózek jest uniwersalny, dokupujemy gondolę i masz głęboki, mozna tez zamocować fotelik samochodowy, pasuje wiele typów ja mam akurat maxi cosi. Mi w tym wózku sie spodobało to, ze możesz sama dobierać rożne rzeczy i dowolnie go rozbudowywać.

Tutaj moj wozek

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/394925d66660.jpg

a kupiłas przez neta czy w sklepie stacjonarnym?
    Bardzo mi się spodobał ten wózek i czytałam o nim opinie. Przekonuje mnie.

e96b0e4df0.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owco poszukaj na finnie ;-) ja kupiłam taką komode kąpielową za 400nok używaną i nic nie zniszczoną ;-)
    Marticzy Klarci przetłuszczają się włoski ? Mojej młodej bardzo :/ wieczorem myte a rano tłuste. Zastanawiam się czy nie wpływa na to codziennie mycie głowy.

a.png
    a.png
  • czarna_owca Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu, domyslam sie co czujesz, ja tez w ciazy przechodzilam przeziebiebie i znosilam je 10 razy gorzej niz normalnie. Siemie lniane i szalwia bardzo pomagaja, ja jeszcze pilam herbate z miodem, cytryna i imbirem i mleko z miodem. Propolis bardzo lagodzi gardlo i mozna go stosowac w ciazy. Tylko nie bierz zadnych tabletek z tymiankiem i podbialem.

Pianistka, dziekuje za podpowiedz :) tez wlasnie widzialam tylko takie wanienki na stelazu ale nie bardzo mi to odpowiada i chyba jednak bede musiala sprowadzic z Polskii taki mebelek.

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • czarna_owca Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna dziekuje :)

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czemu tymianku nie można ? Nie moge ani mleka ani miodu bo mi cukrzyca wyszła :(. Po jakim czasie zaczyna działać antybiotyk ?

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka, wozek kupiłam w Babyshop, akurat była promocja 30% i na wozek i na gondolę. Poczekaj troche, oni co chwile mają przeceny. Mi sie bardzo podobał ten niebieski, niestety wtedy był juz wyprzedany. Fajny tez jest ten z większymi kołami Citi Elite, ale wiadomo, zajmuje wiecej miejsca. Fajne jest tez to, ze składa sie go jedna ręką np trzymając dziecko w drugiej ręce :)

Marti, tez mam kropelki i sie zastanawiałam czy dawać. Moze sprobuje bo z tranem nam nie idzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 15:06

martynka870 lubi tę wiadomość

zem3sg18fbglipi0.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna
    My kąpiemy Klarkę co drugi dzień, a z włosami różnie bywa ... ale nie chce używać jeszcze szamponu. Fakt jak była mniejsza to chyba przetłuszczały się troszkę bardziej, teraz się trochę przerzedziły i zjaśniały.

3i49krhmik48bp05.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu
    antybiotyk zazwyczaj pomaga szybko na ból, ale oczywiście trzeba przyjąć całe opakowanie, żeby to miało sens, a kiedy zaczęłaś brać ??

3i49krhmik48bp05.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martii wczoraj rano. I nic mi opuchlizna nie schodzi. Moze jeszcze za szybko ?

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa, Danielkowi tez sie przetłuszczają włoski. Nie ma takich długich jak Wasze dziewczyny ale troche ich ma :) Myje mu szamponem Libero, a mimo to na drugi dzien juz ma tluste

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 15:41

zem3sg18fbglipi0.png
  • Befff Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ;)
    Byłam dziś na wizycie u jordmor. Ciśnienie, mocz ok. Mała wstawila się już nisko w kanał ;-) więc czekamy dalej.Jutro termin z usg. Jak nic się nie będzie działo to 4.02 mam wizytę w szpitalu i wtedy będzie jakaś decyzja, ale jeśli będzie ok to dostanę kolejny termin i bedziemy czekać dalej ;-) ja mam nadzieje ze nie doczekam nawet weekendu żeby tu kolejki nie zatrzymywac ;-)

Pianistka A Ty jak się trzymasz? Rusza coś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 16:43

Always look on the bright side of life.

km5s9vvjz35pb937.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba w takim razie normalne ;-) Olek jak się urodził to miał 3 włosy na krzyż :P do tego zawsze miał cała główkę natłuszczoną wiec nie miałam możliwości zaobserwować.
    Ja chyba zacznę od tranu i zobaczymy jak to będzie bo mam w domu. Mam tran smakowy cytrusowy i dziwne, że pielęgniarka powiedziała, że taki jest ok...co o tym myślicie ? Przecież cytrusy są uczulające.

Befff Trzymam kciuki, żeby co weekendu było po wszystkim!

Udało mi się zważyć małą ma 4940g ;-) ładnie przybiera bo przytyła 500g w 2 tyg ;-) a tak bardzo się bałam. Młoda szybko się najada w 6 min wyciągnęła z piersi około 100ml ;-) już wiem dlaczego tak szybko się najada ;-)

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Befff wrote:
    Witajcie ;)
    Byłam dziś na wizycie u jordmor. Ciśnienie, mocz ok. Mała wstawila się już nisko w kanał ;-) więc czekamy dalej.Jutro termin z usg. Jak nic się nie będzie działo to 4.02 mam wizytę w szpitalu i wtedy będzie jakaś decyzja, ale jeśli będzie ok to dostanę kolejny termin i bedziemy czekać dalej ;-) ja mam nadzieje ze nie doczekam nawet weekendu żeby tu kolejki nie zatrzymywac ;-)

Pianistka A Ty jak się trzymasz? Rusza coś?

super wieści :D w ramach pocieszenia, powiem Ci, że moja mała miała główkę nieruchomo w kanale już 2 tygodnie temu i położna wróżyła mi rychłe rozwiązanie :d i jak widać... no :P nico :P
    Fajnie, że przynajmniej mają plan :)
    Ale oczywiście trzymam kciuki żeby do weekendu było po sprawie! :)
    Ja do terminu z USG mam 3 dni i planuję się wypakować w sobotę / niedzielę... więc streszczajcie się dziewczyny :P

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka nie wiem czemu ale ja Ci wróżę datę 02.02 ;-) Trzymaj się jeszcze chwila :-)

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa, ja sobie też od dłuższego czasu wyczuwałam 02.02 :) no i w sumie to wychodzi po środku pomiędzy datami z USG a z OM :) to już chwilka :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej juz sie nue moge doczekać jak urodzicie. Ale to szybko zleciało :) :)

Befff, Pianistka lubią tę wiadomość

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
‹‹ 486 487 488 489 490 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ