X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to nie kibicują? Jestesmy i czekamy :)

Giannaa, u nas to samo ze spaniem. Po kapieli około 19 do 22-23 młody nie spi, albo drzemie, najchętniej na rękach ;)

zem3sg18fbglipi0.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia to mamy to samo u nas tez najlepiej na rekach ...jak ją odkładam to kwęka zawsze na wieczór to samo... ja nie wiem czy to taka norma u dzieci...Pamiętam, że z Olkiem miałam to samo za cholerę nie mogłam go uśpić kładłam go w leżaczku i nogą bujałam tak długo az uśnie potem przekładałam do łóżeczka. Nie Pamiętam kiedy to minęło. Nie urywam ...godz 20 sta i dzieci powinny spać bo ja chce mieć czas dla siebie ;-) Olek o 19:30 już w łóżko leży po 10 min już śpi ;-) No chyba, że jest weekend.

Co dziecko to inne, widzę duże różnice między moimi pociechami. Chociaż akurat problem z zasypianiem się powtarza ale Olek przez pierwsze miesiące budził się równo co 3h na butle. Jak miał około 6 m-cy to nawet po 7 razy do niego wstawałam i tak do roku i 3m-cy kiedy to zaczął przesypiać noce... młoda od urodzenia ładnie spi i 3 godziny w ciągłości to najmniej spałą w nocy a najwięcej 7h ;-) Aż się boje, że za chwile to dobre się skończy :P

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa, a może zmienić jej porę kąpieli to będzie zasypiała szybciej?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tak prawdę mówiąc zaczął spać całe noce jak przeszłam na mleko modyfikowane. A tak budził sie w nocy na karmienie

Owco poszło

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna
    U nas dopiero powoli się to normuje, owszem próbowałam wcześniej, ale to nie miału sensu. A terz ok 20-21 piżamka, karmienie w sypialni przy małych światełkach i lulu. Czasami zasypia sama, czasami troszkę pobujam i poszumie.

Szukam jakiejś maty edukacyjnej na finn.no oczywiście u mnie nic nie ma, fajnie ma macie dziewczyny pod tym względem że możecie łatwo i szybko kupić używane rzeczy. Ja musze prosić o wysyłkę i to nie każdy się zgadza ...:(:(:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 15:31

3i49krhmik48bp05.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orientujecie sie czy za sykemelding distansene tez feriepenger z Nav ?

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez próbowałam roznych por kapieli, bywają dni ze ładnie zaśnie zaraz po kapieli i karmieniu a nieraz marudzi sobie, chce zeby go nosić do 23. Oczy szeroko otwarte i nic nie pomaga, ani śpiewanie, ani kołysanki ani bujanie w kołysce.

Pamietam, ze z córka nie było problemow z zasypianiem. W ogole była śpiochem. Cała noc przespała jak miała 3 mies bo wtedy przestałam karmić piersią i przeszłam na mm.

zem3sg18fbglipi0.png
  • nefer Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    publicznosc jest, tylko my sie niedlugo podusimy od wstrzymywania oddechu w oczekiwaniu!!
    Miuu, Nav wyplaca feriepenger za pierwsze 48 dni roboczych w roku kalendarzowym. Reszte feriepenger na sykemeldingu sie niestety traci :(

Befff, Miuu lubią tę wiadomość

d869f9fdbd.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D no dobra, przekonałyście mnie... bierzemy się do roboty :D

marti87, Cynnia, Befff, Miuu lubią tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Befff Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka czyżbyś coś czuła? ;-) ze zabierasz się do roboty?

Ja coś dziwnego poczułam niedawno, ni to ból w podbrzuszu, ni to jakieś uderzenie w krzyż ;-) takie dwa w jednym z ulamku sekundy .Az gwiazdki miałam przed oczami prawie ;-)

Always look on the bright side of life.

km5s9vvjz35pb937.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka to chyba nie pory kąpania ale zobaczymy, dzisiaj jej nie wykapie.
    Marti, Cynnia kąpiecie dzieciaczki codziennie ? Bo ja tak i zastanawiam czy nie zacząć kąpać co drugi dzień. Są różne opinie na ten temat ile razy kąpać.

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Befff, u mnie skurcze cały dzień, pobolewa jak na @ i to dość ostro... w nocy mnie ból wybudzal dzisiaj...
    Ale to raczej taki standardzik u mnie ;)

też jestem ciekawa opinii o kąpielach :) ja na początku, pierwsze 2 tygodnie planuję tak 2 razy w tygodniu a potem codziennie lub co 2 dni :) ale nie wiem czy dobrze to wymyśliłam

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia, jak wygląda u nas w szpitalu kwestia parkingu... widziałam na necie że kosztuje 144 nok za dobę.. ale gdzie to trzeba wykupić, bo wątpię by na automacie była taka opcja...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka te Twoje skurcze są denerwujące już by mogło coś z tego być ;-)

Kąpiel to jest temat rzeka ... Olka na początku kąpałam codziennie a później co drugi dzień i tak mi zostało to przyzwyczajenie ... ale czytałam artykuły gdzie pisali, żeby kąpać 3 razy w tyg inni pisali, że codziennie ...jednak jest takie powiedzenie "częste mycie skraca życie" :P jednak jakby nie patrzeć przez kąpiel zmywamy ze skóry to co ją chroni... i podobno wtedy jest większe prawdopodobieństwo wystąpienia alergii.

a.png
    a.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na początku kąpaliśmy 2-3 razy w tygodniu. Często myję malutką pod kranem jak jest wielka dwójka po plecy:P Jak nie kąpiemy to oczywiście przemywam ją nawilżoną wodą chusteczką. Oliwki używam maks raz w tygodniu, chcę na maksa ograniczyć wcieranie kosmetyków w dziecko, żeby skóra się nie przyzwyczaiła. Raz dziennie, krem pod pieluszkę.

Pianistka, Beff
    a przysiady robicie ? hehehe

Beff jak gwiazdki przed oczami to może coś za raz się wydarzy :)

A wczoraj mała zasnęła o 19 obudziła się tylko o 24 i zjadła na śpiocha później 3.30 i 6.30 ale o 7 to ona była już wyspana :) Teraz już też śpi, szybko ją kąpaliśmy o 18.30, bo już odlatywała. a mieliśmy plan kąpać o 19.00.

Giannaa lubi tę wiadomość

3i49krhmik48bp05.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti, ja przysiady całą ciążę robię... ale teraz one mi niewiele zmienią bo już 2 tygodnie temu mała była główką w kanale i położna mówiła że główka nieruchomo :/ a przysiady mają pomóc obniżyć...

co do kosmetyków to popieram :) ja oprócz kąpieli będę stosować krem pod pieluszkę ale raz - dwa razy dziennie, oliwki wcale, szamponu wcale... olej migdałowy do kąpieli i przed wyjściem kremik na buzię :)
    mam też krem z cynkiem ale to w razie W

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i dalej cisza :( wiec trzymam kciuki nadal, aby cos się rozpoczęło :)

Któraś pytała o mate edukacyjną ...niestety tyle naskrobalyscie,że nie pamiętam :/ Mam do sprzedania jak któraś zainteresowana :)

Co do spania to u Nas od poczatku kąpiel o 19tej, jedzonko i spanie i do tej pory tak jest :P

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jedzonko przed kąpielą, bo niestety jak jest głodny to tak sie drze, ze nie sposób go wykapać. A przynajmniej pocycka sobie trochę a resztę pozniej.
    My kąpiemy co drugi dzien, czasem codziennie bo młody uwielbia się kąpać.
    Teraz oczywiscie jeszcze nie spi, chociaz przed kąpielą juz przysypiał :/

zem3sg18fbglipi0.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kafabi ja szukam maty :) wysyłam zaproszenie do przyjaciółek.

3i49krhmik48bp05.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas mała przedstawiliśmy ze spania 1-2 do spania 22 w 3 tygodnie wiec uważam to za sukces. Ucięliśmy młodej ostatnia drzemkę, ktora sobie robiła 22-23 i zamiast tego przeszukaliśmy ja do 23 i do kąpieli (paru znajomych sie w głowy stukało) a po kąpieli wygaszany światła, muzyczka wolna i cyc. zaczęła zasypiać najpierw koło północy a my sukcesywnie przesuwamy czas po kwadransie co pare dni i juz mamy kąpiel o 21 :) ja słyszałam, ze jak dziecko lubi to mozna codziennie kapać a jak nie to co drugi/trzeci wystarcza. Nasza lubi wiec mamy nasz mały rytuał wieczorny. Po kąpieli jakies 45 min zajmuje zaśnięcie. Co do kosmetyków my tylko oleju kokosowego do kąpieli i na ciemieniuche stosujemy/stosowaliśmy a bepanthen jak ma zaczerwienione co pare dni i tyle.

Cynnia, Giannaa lubią tę wiadomość

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
‹‹ 488 489 490 491 492 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ