X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to nie kibicują? Jestesmy i czekamy :)

Giannaa, u nas to samo ze spaniem. Po kapieli około 19 do 22-23 młody nie spi, albo drzemie, najchętniej na rękach ;)

zem3sg18fbglipi0.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia to mamy to samo u nas tez najlepiej na rekach ...jak ją odkładam to kwęka zawsze na wieczór to samo... ja nie wiem czy to taka norma u dzieci...Pamiętam, że z Olkiem miałam to samo za cholerę nie mogłam go uśpić kładłam go w leżaczku i nogą bujałam tak długo az uśnie potem przekładałam do łóżeczka. Nie Pamiętam kiedy to minęło. Nie urywam ...godz 20 sta i dzieci powinny spać bo ja chce mieć czas dla siebie ;-) Olek o 19:30 już w łóżko leży po 10 min już śpi ;-) No chyba, że jest weekend.

Co dziecko to inne, widzę duże różnice między moimi pociechami. Chociaż akurat problem z zasypianiem się powtarza ale Olek przez pierwsze miesiące budził się równo co 3h na butle. Jak miał około 6 m-cy to nawet po 7 razy do niego wstawałam i tak do roku i 3m-cy kiedy to zaczął przesypiać noce... młoda od urodzenia ładnie spi i 3 godziny w ciągłości to najmniej spałą w nocy a najwięcej 7h ;-) Aż się boje, że za chwile to dobre się skończy :P

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa, a może zmienić jej porę kąpieli to będzie zasypiała szybciej?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tak prawdę mówiąc zaczął spać całe noce jak przeszłam na mleko modyfikowane. A tak budził sie w nocy na karmienie

Owco poszło

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna
    U nas dopiero powoli się to normuje, owszem próbowałam wcześniej, ale to nie miału sensu. A terz ok 20-21 piżamka, karmienie w sypialni przy małych światełkach i lulu. Czasami zasypia sama, czasami troszkę pobujam i poszumie.

Szukam jakiejś maty edukacyjnej na finn.no oczywiście u mnie nic nie ma, fajnie ma macie dziewczyny pod tym względem że możecie łatwo i szybko kupić używane rzeczy. Ja musze prosić o wysyłkę i to nie każdy się zgadza ...:(:(:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 15:31

3i49krhmik48bp05.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orientujecie sie czy za sykemelding distansene tez feriepenger z Nav ?

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez próbowałam roznych por kapieli, bywają dni ze ładnie zaśnie zaraz po kapieli i karmieniu a nieraz marudzi sobie, chce zeby go nosić do 23. Oczy szeroko otwarte i nic nie pomaga, ani śpiewanie, ani kołysanki ani bujanie w kołysce.

Pamietam, ze z córka nie było problemow z zasypianiem. W ogole była śpiochem. Cała noc przespała jak miała 3 mies bo wtedy przestałam karmić piersią i przeszłam na mm.

zem3sg18fbglipi0.png
  • nefer Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    publicznosc jest, tylko my sie niedlugo podusimy od wstrzymywania oddechu w oczekiwaniu!!
    Miuu, Nav wyplaca feriepenger za pierwsze 48 dni roboczych w roku kalendarzowym. Reszte feriepenger na sykemeldingu sie niestety traci :(

Befff, Miuu lubią tę wiadomość

d869f9fdbd.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D no dobra, przekonałyście mnie... bierzemy się do roboty :D

marti87, Cynnia, Befff, Miuu lubią tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Befff Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka czyżbyś coś czuła? ;-) ze zabierasz się do roboty?

Ja coś dziwnego poczułam niedawno, ni to ból w podbrzuszu, ni to jakieś uderzenie w krzyż ;-) takie dwa w jednym z ulamku sekundy .Az gwiazdki miałam przed oczami prawie ;-)

Always look on the bright side of life.

km5s9vvjz35pb937.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka to chyba nie pory kąpania ale zobaczymy, dzisiaj jej nie wykapie.
    Marti, Cynnia kąpiecie dzieciaczki codziennie ? Bo ja tak i zastanawiam czy nie zacząć kąpać co drugi dzień. Są różne opinie na ten temat ile razy kąpać.

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Befff, u mnie skurcze cały dzień, pobolewa jak na @ i to dość ostro... w nocy mnie ból wybudzal dzisiaj...
    Ale to raczej taki standardzik u mnie ;)

też jestem ciekawa opinii o kąpielach :) ja na początku, pierwsze 2 tygodnie planuję tak 2 razy w tygodniu a potem codziennie lub co 2 dni :) ale nie wiem czy dobrze to wymyśliłam

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia, jak wygląda u nas w szpitalu kwestia parkingu... widziałam na necie że kosztuje 144 nok za dobę.. ale gdzie to trzeba wykupić, bo wątpię by na automacie była taka opcja...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka te Twoje skurcze są denerwujące już by mogło coś z tego być ;-)

Kąpiel to jest temat rzeka ... Olka na początku kąpałam codziennie a później co drugi dzień i tak mi zostało to przyzwyczajenie ... ale czytałam artykuły gdzie pisali, żeby kąpać 3 razy w tyg inni pisali, że codziennie ...jednak jest takie powiedzenie "częste mycie skraca życie" :P jednak jakby nie patrzeć przez kąpiel zmywamy ze skóry to co ją chroni... i podobno wtedy jest większe prawdopodobieństwo wystąpienia alergii.

a.png
    a.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na początku kąpaliśmy 2-3 razy w tygodniu. Często myję malutką pod kranem jak jest wielka dwójka po plecy:P Jak nie kąpiemy to oczywiście przemywam ją nawilżoną wodą chusteczką. Oliwki używam maks raz w tygodniu, chcę na maksa ograniczyć wcieranie kosmetyków w dziecko, żeby skóra się nie przyzwyczaiła. Raz dziennie, krem pod pieluszkę.

Pianistka, Beff
    a przysiady robicie ? hehehe

Beff jak gwiazdki przed oczami to może coś za raz się wydarzy :)

A wczoraj mała zasnęła o 19 obudziła się tylko o 24 i zjadła na śpiocha później 3.30 i 6.30 ale o 7 to ona była już wyspana :) Teraz już też śpi, szybko ją kąpaliśmy o 18.30, bo już odlatywała. a mieliśmy plan kąpać o 19.00.

Giannaa lubi tę wiadomość

3i49krhmik48bp05.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti, ja przysiady całą ciążę robię... ale teraz one mi niewiele zmienią bo już 2 tygodnie temu mała była główką w kanale i położna mówiła że główka nieruchomo :/ a przysiady mają pomóc obniżyć...

co do kosmetyków to popieram :) ja oprócz kąpieli będę stosować krem pod pieluszkę ale raz - dwa razy dziennie, oliwki wcale, szamponu wcale... olej migdałowy do kąpieli i przed wyjściem kremik na buzię :)
    mam też krem z cynkiem ale to w razie W

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i dalej cisza :( wiec trzymam kciuki nadal, aby cos się rozpoczęło :)

Któraś pytała o mate edukacyjną ...niestety tyle naskrobalyscie,że nie pamiętam :/ Mam do sprzedania jak któraś zainteresowana :)

Co do spania to u Nas od poczatku kąpiel o 19tej, jedzonko i spanie i do tej pory tak jest :P

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jedzonko przed kąpielą, bo niestety jak jest głodny to tak sie drze, ze nie sposób go wykapać. A przynajmniej pocycka sobie trochę a resztę pozniej.
    My kąpiemy co drugi dzien, czasem codziennie bo młody uwielbia się kąpać.
    Teraz oczywiscie jeszcze nie spi, chociaz przed kąpielą juz przysypiał :/

zem3sg18fbglipi0.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kafabi ja szukam maty :) wysyłam zaproszenie do przyjaciółek.

3i49krhmik48bp05.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas mała przedstawiliśmy ze spania 1-2 do spania 22 w 3 tygodnie wiec uważam to za sukces. Ucięliśmy młodej ostatnia drzemkę, ktora sobie robiła 22-23 i zamiast tego przeszukaliśmy ja do 23 i do kąpieli (paru znajomych sie w głowy stukało) a po kąpieli wygaszany światła, muzyczka wolna i cyc. zaczęła zasypiać najpierw koło północy a my sukcesywnie przesuwamy czas po kwadransie co pare dni i juz mamy kąpiel o 21 :) ja słyszałam, ze jak dziecko lubi to mozna codziennie kapać a jak nie to co drugi/trzeci wystarcza. Nasza lubi wiec mamy nasz mały rytuał wieczorny. Po kąpieli jakies 45 min zajmuje zaśnięcie. Co do kosmetyków my tylko oleju kokosowego do kąpieli i na ciemieniuche stosujemy/stosowaliśmy a bepanthen jak ma zaczerwienione co pare dni i tyle.

Cynnia, Giannaa lubią tę wiadomość

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
‹‹ 488 489 490 491 492 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ