Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
Aaaaa u mnie szkoły pozamykali i mosty. Bedzie wiało.
A jak u Was ?
Kupiłam juz wczoraj wszystko dla małego i łóżeczko i przewijaczka. Juz sie nie moge doczekać aż przyjdzie. Jeszcze muszę mu kocys wyszydełkować no i na koniec wozek z fotelikiem. Ale z tym to bedzie walka. Nie mam pojęcia jaki i w ogole.
Cynnia a ty gdzie kupowałas swój wózeczek? Bo tez sie nad nim zastanawiam. Jeszcze Bugaboo biorę pod uwagę. No i nie wiem jaki jeszcze.
Kupiłam wczoraj taki słodziutki kocys z merynosa. Mam nadzieje ze bedzie dobrze grzał i wystarczy na wiosnę.
Dziewczyny czy dałam ciała ? Kupiłam lamme skin w Ikea. Ona sie nadaje dla dziecka ? -
Miuu, wozek kupiłam w Babyshop stacjonarnym. Zauważyłam, ze na ich stronie nie ma takich promocji jak w sklepach. Bogaboo tez mi sie podobały, ale tam spacerówka nie ma rozkładanego oparcia no i o wiele droższy
Tez sie zastanawiałam nad skórką z Ikea ale nie wiem czy nadaje sie dla bobo. Ja potrzebuje na podłogę, zeby Danielek sobie leżał i zeby miał ciepło
Nie śmiem pytac jak nasze mamusie na finiszu -
Cynnia, pytaj śmiało, dzisiaj nie gryzę !
Aczkolwiek wczoraj strasznie się popłakałam, wkurzyłam na męża i w ogóle...
ale dziś już mi lepiej
co do skóry, ja do wózka mam z jollyroom bo jest ładnie obszyta i pasuje rozmiarem, ale na podłogę tak do leżenia powinna być ok i z ikei tak mysle
Mi siostra robi dywanik taki wełniany z pomponów miał być do pokoju malutkiej, ale będę go trzymała w salonie do leżenia dla małej
A dziewczyny, kiedy kupić dziecku takie rzeczy typu zawieszki jakieś do wózka / fotelika zabawkowe?Cynnia lubi tę wiadomość
-
Ciekawe czy u mnie jest stacjonarny babyshop muszę sprawdzić.
Pianistka ja miałam zawieszkę od 3 tyg. Ale jeszcze małemu wieszałam balony bo wyraźnie i podobno dzieci je szybko widza.
W sumie co do tych skór to ta z jolly ma atest ? One w ogole maja atesty. Bo tak jak sie rozglądałam to nic nie znalazłam. A na moj chłopski rozum skóra to skóra musi byc tylko czysta wiec ta wypore firmę pod rozmiar no i cena była dobra bo na ikea klub 170 Nok. Chyba ze sie mylę.
Pianistka i Tak jestes dzielna. A wcale ci sie nie dziwie ze nerwy Ci puszczają. Ja nie znoszę na nic czekać wiec podziwiam was za wasz spokój. Ja bym mojego męża to chyba juz w tym terminie rozniosła. Trzymam kciuki abyście w weeken juz utuliły wasze dzidzie. -
Miuu u nas też wieje i do tego pada zaraz mój syn ma wrócić ze szkoły aż się boje czy go po drodze nie zdmuchnie
Dziewczyny dostałyście normalnie Barnetrygd dzisiaj ? Ja się zastanawiam o co chodzi bo zawsze z samego rana były pieniądze a teraz jeszcze nie ma sprawdzałam bo byłam ciekawa czy na młoda z automatu przydzielą a tu nawet pieniędzy na Olka nie ma i zastanawiam się czy coś do navu powinnam złożyć z nowym rokiem ? Ale żadnej informacji na nav nie dostałam ;/ -
Giannaa, ja dzisiaj czekam na macierzyńskie, ale ja zawsze dostałam pieniądze z NAVu po godzinie 14 sprawdz konto za godzinę
Miuu, nie wiem czy skóra ma atest mi chodzi o to, że ta z jolly była docięta i obszyta w kształcie do gondoli, tak pasująco...
Nerwy mi puściły, bo przytyłam dużo, napuchłam i wyglądam jak pasztet nigdy nie byłam sex bombą no ale teraz to masakra, bo nawet ubrać się nie mogę fajnie i wczoraj rzuciłam się na męża z ryjem za to, że jakąś laskę polajkował na instagramie ^^ no hormony no...
a potem, mi dowalił, bo stwierdził, ze ON NIE WIE PO CO MA BYĆ PRZY PORODZIE... nosz kurde, myślałam, ze rozszarpię! jak to nie wie?! miesiąc temu wiedział a teraz nie wie?! bo jak będą mi kazali chodzić po korytarzu to on nie będzie chodził ze mną jak pajac bo bede miała taki fajny chodzik
No wkurwiłam się konkretnie zaczęłam ryczeć ze mnie nie wspiera, że czuję się z tym sama i chociażby trzymanie za ręke mi pomoże bo się zaczynam bać porodu... a ten do mnie, że wszystkie baby rodziły i żyją
Mało brakowało i chyba bym go wczoraj pobiła... -
Oj to przegiął. Wcale Ci sie nie dziwie. Ja tez sie czuje jak mastodont. Jeszcze do tego mi sie zmarchy ze starości robią i mam starego męża i boje sie ze bedzie jak dziadek wyglądał i siada mi na głowę bo nie ustawia np solniczki tam gdzie trzeba ale zwalam to na ciąże.
Wagę szybciutko zrzucisz sama zobaczysz a po Ciąży z reguły lepuej sie wyglada wbtrww pozorom niż przed jak sie tylko trochę zadba.
Moj to w ogole nie chce byc przy porodzie a ja nie chce byc sama bo to wspólne dziecko i jyz sie nachowalam dzieci sama.
To mu walnij jak jest takim szowinista to prosze bardzo ty przejmujesz role baby będziesz po ciąży leżeć i pachnieć a niech on ogarnie tyłek i utrzyma was na odpowiednim poziomie. Cos mu nawciskam bo jak ty typowa baba to niech on bedzie głowa rodziny. I sie nie martw. Chłopy sa czasami głupie. To przez to tornado co idzie na mózg im siada
Aaaaa mojemu rura mięknie jak pierdzieli o babach i facetach ze jak ja baba to niech zapitala po nowa torebkę korsa bo tu wszystkie baby noszą wiec jak tak chce podziału to prosze bardzo. I jeszcze mu wyjeżdżam z fryzjerem i kosmetyczka norweska. Wtedy jest grzecznyWiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 13:47
Carolline lubi tę wiadomość
-
Pianistka
w przyszłym tygodniu pewnie będziesz już rozpakowana Teraz sobie odpoczywaj i rób to co sprawia Ci przyjemność
Mąż pewnie sam spanikowany, no ale to my mamy gorzej No i my Cie wspieramy pamiętaj :* Normalnie już nie mogę się doczekać Twojej małej gwiazdki
My to już o drugim dziecku myślimy, ciekawa jestem jakie będzie
W ogóle w końcu odzyskałam smak, po porodzie nie miałam na nic specjalnego ochoty jadła bo jadłam, a dla mnie to jakaś masakra.
Noo i dziś zobaczyłam w końcu słońce, ja pierd*** jakie mam brudne oknaCarolline lubi tę wiadomość
-
Beff sie nie odzywa. czyzby to juz??
Miuu, a gdzie Ty mieszkasz, ze az szkoly pozamykali?
Oslo ma ominac, jedynie wiatr ma byc ciut mocniejszy. Nic ponadto. Ale slisko ponoc tak, ze maz zabronil mi gdziekolwiek dzis wychodzic. A mialam uciec z wiezienia na chwilke chociaz do sklepu...
-
U mnie dalej nic, nic totalnie. Będzie lutowa, ja to czuję
Mój mąż był ze mną ostatnio u położnej. I choć od początku zakładał ze bedIe ze mną przy porodzie, to nawkladala mu położna do głowy różne rzeczy tak chyba na wszelki wypadek, żeby się nie rozmyslil, ze najważniejsze żeby był itd i widzę że jeszcze bardziej podjarany, ze choćby nie wie co musi być
-
Marti odebrałam zaproszenie z roboty własnie wróciłam wiec zaraz wrzuce link
http://www.toysrus.no/serier/bellino/bellino-aktivitetsgym?id=630624&vid=411953#.VqtvUvkvfIU
to taka kupiona w marcu 2015 i używana 3 miesiaceWiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 14:56
-
Miuu, u nas to samo. w gazecie czytałam ze ludzi helikopterami ściągają z platform bo fale mają być do 30m...
a mąż od początku mówił, ze będzie przy porodzie, chodził na kurs, oglądał filmiki, interesował się... a teraz mu coś odwaliło.. może naprawdę to stres i zniecierpliwienie. mam nadzieję, że się nie zawiodę..