X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka, jeśli chodzi o parking to tez słyszałam o tym dobowym bilecie, ale niestety nie mam pojecia gdzie sie to płaci. Mąż płacił normalnie w automacie. Mozna zawsze zapytac w informacji na dole

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok, dzięki ;) no bo on za godzinę kosztuje 20 nok, a dobowy 144... więc jesli mąż ma spędzić u mnie 12 godzin to lepiej mieć już ten dobowy...
    no zobaczymy :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    befff, i jak?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti jak Ty nie weźmiesz tej maty od Kafabi to ją wezmę ;-) Wiec się decyduj.

a.png
    a.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa u mnie szkoły pozamykali i mosty. Bedzie wiało.

A jak u Was ?

Kupiłam juz wczoraj wszystko dla małego i łóżeczko i przewijaczka. Juz sie nie moge doczekać aż przyjdzie. Jeszcze muszę mu kocys wyszydełkować no i na koniec wozek z fotelikiem. Ale z tym to bedzie walka. Nie mam pojęcia jaki i w ogole.

Cynnia a ty gdzie kupowałas swój wózeczek? Bo tez sie nad nim zastanawiam. Jeszcze Bugaboo biorę pod uwagę. No i nie wiem jaki jeszcze.

Kupiłam wczoraj taki słodziutki kocys z merynosa. Mam nadzieje ze bedzie dobrze grzał i wystarczy na wiosnę.

Dziewczyny czy dałam ciała ? Kupiłam lamme skin w Ikea. Ona sie nadaje dla dziecka ?

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kafabi
    Podeślij co to za mata i na ile nok wyceniasz ? ;)
    Ja mam dwie upatrzone które bym chciała :) Moja Klarka boksuje juz wszystko co nad nią wisi !

3i49krhmik48bp05.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu, wozek kupiłam w Babyshop stacjonarnym. Zauważyłam, ze na ich stronie nie ma takich promocji jak w sklepach. Bogaboo tez mi sie podobały, ale tam spacerówka nie ma rozkładanego oparcia no i o wiele droższy :(

Tez sie zastanawiałam nad skórką z Ikea ale nie wiem czy nadaje sie dla bobo. Ja potrzebuje na podłogę, zeby Danielek sobie leżał i zeby miał ciepło

Nie śmiem pytac jak nasze mamusie na finiszu ;)

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia, pytaj śmiało, dzisiaj nie gryzę ! :D
    Aczkolwiek wczoraj strasznie się popłakałam, wkurzyłam na męża i w ogóle...
    ale dziś już mi lepiej ;)

co do skóry, ja do wózka mam z jollyroom bo jest ładnie obszyta i pasuje rozmiarem, ale na podłogę tak do leżenia powinna być ok i z ikei :) tak mysle :)

Mi siostra robi dywanik taki wełniany z pomponów :) miał być do pokoju malutkiej, ale będę go trzymała w salonie do leżenia dla małej :)

A dziewczyny, kiedy kupić dziecku takie rzeczy typu zawieszki jakieś do wózka / fotelika zabawkowe?

Cynnia lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe czy u mnie jest stacjonarny babyshop muszę sprawdzić.

Pianistka ja miałam zawieszkę od 3 tyg. Ale jeszcze małemu wieszałam balony bo wyraźnie i podobno dzieci je szybko widza.

W sumie co do tych skór to ta z jolly ma atest ? One w ogole maja atesty. Bo tak jak sie rozglądałam to nic nie znalazłam. A na moj chłopski rozum skóra to skóra musi byc tylko czysta wiec ta wypore firmę pod rozmiar no i cena była dobra bo na ikea klub 170 Nok. Chyba ze sie mylę. :D

Pianistka i Tak jestes dzielna. A wcale ci sie nie dziwie ze nerwy Ci puszczają. Ja nie znoszę na nic czekać wiec podziwiam was za wasz spokój. Ja bym mojego męża to chyba juz w tym terminie rozniosła. Trzymam kciuki abyście w weeken juz utuliły wasze dzidzie.

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu u nas też wieje i do tego pada :/ zaraz mój syn ma wrócić ze szkoły aż się boje czy go po drodze nie zdmuchnie :/

Dziewczyny dostałyście normalnie Barnetrygd dzisiaj ? Ja się zastanawiam o co chodzi bo zawsze z samego rana były pieniądze a teraz jeszcze nie ma sprawdzałam bo byłam ciekawa czy na młoda z automatu przydzielą a tu nawet pieniędzy na Olka nie ma i zastanawiam się czy coś do navu powinnam złożyć z nowym rokiem ? Ale żadnej informacji na nav nie dostałam ;/

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa, ja dzisiaj czekam na macierzyńskie, ale ja zawsze dostałam pieniądze z NAVu po godzinie 14 :) sprawdz konto za godzinę :)

Miuu, nie wiem czy skóra ma atest :) mi chodzi o to, że ta z jolly była docięta i obszyta w kształcie do gondoli, tak pasująco...

Nerwy mi puściły, bo przytyłam dużo, napuchłam i wyglądam jak pasztet :/ nigdy nie byłam sex bombą no ale teraz to masakra, bo nawet ubrać się nie mogę fajnie :( i wczoraj rzuciłam się na męża z ryjem za to, że jakąś laskę polajkował na instagramie ^^ no hormony no...
    a potem, mi dowalił, bo stwierdził, ze ON NIE WIE PO CO MA BYĆ PRZY PORODZIE... nosz kurde, myślałam, ze rozszarpię! jak to nie wie?! miesiąc temu wiedział a teraz nie wie?! bo jak będą mi kazali chodzić po korytarzu to on nie będzie chodził ze mną jak pajac bo bede miała taki fajny chodzik :/
    No wkurwiłam się konkretnie :/ zaczęłam ryczeć ze mnie nie wspiera, że czuję się z tym sama i chociażby trzymanie za ręke mi pomoże bo się zaczynam bać porodu... a ten do mnie, że wszystkie baby rodziły i żyją :/
    Mało brakowało i chyba bym go wczoraj pobiła...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to przegiął. Wcale Ci sie nie dziwie. Ja tez sie czuje jak mastodont. Jeszcze do tego mi sie zmarchy ze starości robią i mam starego męża i boje sie ze bedzie jak dziadek wyglądał i siada mi na głowę bo nie ustawia np solniczki tam gdzie trzeba ale zwalam to na ciąże.
    Wagę szybciutko zrzucisz sama zobaczysz a po Ciąży z reguły lepuej sie wyglada wbtrww pozorom niż przed jak sie tylko trochę zadba.
    Moj to w ogole nie chce byc przy porodzie a ja nie chce byc sama bo to wspólne dziecko i jyz sie nachowalam dzieci sama.
    To mu walnij jak jest takim szowinista to prosze bardzo ty przejmujesz role baby będziesz po ciąży leżeć i pachnieć a niech on ogarnie tyłek i utrzyma was na odpowiednim poziomie. Cos mu nawciskam bo jak ty typowa baba to niech on bedzie głowa rodziny. I sie nie martw. Chłopy sa czasami głupie. To przez to tornado co idzie na mózg im siada

Aaaaa mojemu rura mięknie jak pierdzieli o babach i facetach ze jak ja baba to niech zapitala po nowa torebkę korsa bo tu wszystkie baby noszą wiec jak tak chce podziału to prosze bardzo. I jeszcze mu wyjeżdżam z fryzjerem i kosmetyczka norweska. Wtedy jest grzeczny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 13:47

Carolline lubi tę wiadomość

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka
    w przyszłym tygodniu pewnie będziesz już rozpakowana :) Teraz sobie odpoczywaj i rób to co sprawia Ci przyjemność :)
    Mąż pewnie sam spanikowany, no ale to my mamy gorzej :P No i my Cie wspieramy pamiętaj :* Normalnie już nie mogę się doczekać Twojej małej gwiazdki :)
    My to już o drugim dziecku myślimy, ciekawa jestem jakie będzie :)

W ogóle w końcu odzyskałam smak, po porodzie nie miałam na nic specjalnego ochoty jadła bo jadłam, a dla mnie to jakaś masakra.

Noo i dziś zobaczyłam w końcu słońce, ja pierd*** jakie mam brudne okna :P

Carolline lubi tę wiadomość

3i49krhmik48bp05.png
  • nefer Przyjaciółka

Wysłany: 29 stycznia 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beff sie nie odzywa. czyzby to juz??

Miuu, a gdzie Ty mieszkasz, ze az szkoly pozamykali?

Oslo ma ominac, jedynie wiatr ma byc ciut mocniejszy. Nic ponadto. Ale slisko ponoc tak, ze maz zabronil mi gdziekolwiek dzis wychodzic. A mialam uciec z wiezienia na chwilke chociaz do sklepu... :(

d869f9fdbd.png
  • Befff Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dalej nic, nic totalnie. Będzie lutowa, ja to czuję ;-)

Mój mąż był ze mną ostatnio u położnej. I choć od początku zakładał ze bedIe ze mną przy porodzie, to nawkladala mu położna do głowy różne rzeczy tak chyba na wszelki wypadek, żeby się nie rozmyslil, ze najważniejsze żeby był itd i widzę że jeszcze bardziej podjarany, ze choćby nie wie co musi być ;-)

Always look on the bright side of life.

km5s9vvjz35pb937.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.youtube.com/watch?v=2WAKdrKQqnk

u nas tak to wygląda co roku ;)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti odebrałam zaproszenie :) z roboty własnie wróciłam wiec zaraz wrzuce link :P

http://www.toysrus.no/serier/bellino/bellino-aktivitetsgym?id=630624&vid=411953#.VqtvUvkvfIU

to taka kupiona w marcu 2015 i używana 3 miesiace :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 14:56

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefer w Bergen. Szkoły zamkle mosty chcą zamknąć. Ale na razie wcale nie wieje

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Befff wrote:
    U mnie dalej nic, nic totalnie. Będzie lutowa, ja to czuję ;-)

Lutowe dzieciaczki cudne są ;) wiec już w poniedzialek możesz rodzic :P przewalone w tym roku bedą mieć dzieciaczki co urodzą się 29 lutego ;)

Befff lubi tę wiadomość

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu, u nas to samo. w gazecie czytałam ze ludzi helikopterami ściągają z platform bo fale mają być do 30m...

a mąż od początku mówił, ze będzie przy porodzie, chodził na kurs, oglądał filmiki, interesował się... a teraz mu coś odwaliło.. może naprawdę to stres i zniecierpliwienie. mam nadzieję, że się nie zawiodę..

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
‹‹ 489 490 491 492 493 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ