Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
Oj oj Beff dawaj bo Emma czeka grzecznie w kolejce !!
Pianistka po zwykłej spirali mogą byc obfitsze ja mam zawsze 7 dni ale hormonalna reguluje i skraca miałam po 4 i jormony działają w konkretnym miejscu wiec mniej szkodliwa i mniej skutków ubocznych. Ewentualna suchość pichwy tak jak niestety przy doustnych
Befff lubi tę wiadomość
-
Miuu, to jeśli ja bez spirali mam 7 dniowe, nie jestem w stanie funkcjonować z bólu... to co może być po spirali?
mówisz ze hormonalna reguluje... ale jesli ja tak źle reagowałam na tabletki to boję się, że założę spiralę hormonalną i będzie koszmar... po tabletkach miałam straszne migreny, zmienność nastrojów gorszą niż teraz przed porodem...
albo stosunek przerywany :d 2 lata działało, potem jak zaczęliśmy się starać o dziecko to i tak zeszło nam 3 lata z kalendarzem w ręku, testami owu... więc wpadka w naszym przypadku jest wątpliwa
no nie wiem, muszę przemyśleć co z tym fantem zrobić...
Befff, a ty masz do którejś kontakt telefoniczny żeby dać nam znać? -
Pianistka ja mam to samo po tabletkach. Po spirali hormonalnej normalnie funkcjonowałem 4 lata. Lekarz mi tłumaczył ze tabletki krążą w krwiobiegu a spirala dział tylko miejscowo. No nie wiem co ci doradzić. U mnie było duzo lepiej po
A przed ciaza tez mnie brzuch bolał a po ciąży przestał i migreny zeszły. Duzo sie czasem zmienia po ciąży. Sama zobaczyszWiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2016, 13:47
-
mi własnie lekarz mówił, że u pacjentek z migreną tak juz jest, że tabletki nasilają ją... ale ciekawe co ze spiralą...
trzeba się gina pytać
myślę że po tych 6 tygodniach po porodzie kupię tabletki a jesli bedzie źle, to bede myśleć dalej... łatwiej jednak odstawić niepasujące tabletki niż usunąć spiralę -
Pojedyncze skurcze się pojawiają znowu Teraz już od razu konkretne A nie jak w nocy ze od slabiutkich się zacYnalo
Stresa mam bo mąż pojechał na lotnisko po mame mamy pół godzinki Ale to zawsze stresik
Ajj jakbym chciała Malutka już mieć dziś przy sobie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2016, 14:03
-
Pianistka takie typowe jak na okres mialam w nocy na poczatku, w podbrzuszu i w krzyżu bolało. Z tym ze ja te okresowe zazwyczaj mam slabiutkie.no i bolalo przedewszystkim caly czas.
A Teraz czuję jak idzie fala, trzyma mega mocno w podbrzuszu i odpływa po chwili. Juz jak odchodzi to mega ulga. Boli mocno ale jak przechodzi to czuję się normalnie jak gdyby nigdy nic.
Może i Ciebie ruszy w końcu w końcu była umowa. Ja sobota po 15 a Ty w niedzielę -
no ja mam teraz skurcze i to dość mocne...
ściska brzuch i podbrzusze tak, że aż oddychać ciężko... trzyma 30-40 sekund i odchodzi... jednak nie boli mnie dzisiaj okresowo...
boli codziennie, ale akurat nie dzisiaj
więc to nie mój dzień ten dzień należy do was!
u mnie się może jutro coś ruszy albo na tygodniu zobaczymy -
To masz taki sam ból jak ja mam teraz...
A może to ja się nakrecam a to skurcze przepowiadajace dopiero Ale ja to niedoswiadczona więc dla mnie tyle godzin nieregularnych skurczy Plus to plamienie to już coś się dzieje wielkiego -
Ja nieregularne skurcze takie jak teraz mam od kilku tygodni codziennie, więc wiem, że u mnie to nic porodowego...
Raz miałam skurcze nieregularne przez kilka godzin a potem zmieniły się w regularne, trwały ze 2 godziny i aplikacja napisała by jechać do szpitala, ale poszłam spać i się wyciszyło..
Ale może akurat u Ciebie to nie jest fałszywy alarm... ja takie skurcze mam od dawna więc dlatego ja czekam na jakieś "bum"
no i wiesz, to plamienie sugeruje, że to jednak coś grubszego się dzieje
A na jaki kolor plamisz? krwią? -
Miuu, ja mam takie mocno spinające... aż sie ruszyć nie mogę, jakbym miała brzuch w gipsie i czuję je aż w kroczu, taki mega ścisk w kroczu / szyjce, cały brzuch napięty...
Ale to mnie nie boli więc nie panikuję
czekam na "bum"
według aplikacji są co 6-8 minut... i tak od 2 tygodni
Jedna lutówka właśnie rodzi miała termin z OM na 6.02 tak jak ja, a z USG na wczoraj ja mam na dziś
i też miała takie przepowiadające od dawna i dziś jej wody poszły
jednak ona już bez czopa, ja nie zauwazyłam by czop odszedł
Befff, jak sytuacja?