X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas tez strasznie wieje ,aż leb urywa :/ a mowili ,że u Nas nie bedzie tak wiało jak na zachodzie !

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zawiedziesz sie. Nie wybaczył by tego sobie. Tyle czekaliście na dzidzie. Nie martw sie i uszy do góry. Stres was przytłacza i tyle.

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez wieje, na spacerku musiałam mocno trzymać wozek

Marti rozbroilas mnie tymi oknami :D

Pianistka, moj mąż tez stwierdził ze nie ma po co byc przy porodzie, sama sobie poradzę. Nosz kurde... nawymyślalam mu, powiedziałam, ze nie bede sama sie męczyć, niech zobaczy ze urodzić dziecko to nie to co puścić bąka. Potem stwierdził ze dobrze ze był. Tylko no czywiscie jak to facet niczego sie sam nie domyślił, zeby np przetrzeć mi czoło czy podać wodę. Wszystko musiałam mu mowić.

Zawieszkę do wózka kupiłam od poczatku, takiego pajacyka drewnianego z dzwoneczkiem.

zem3sg18fbglipi0.png
  • Befff Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kafabi wrote:
    Lutowe dzieciaczki cudne są ;) wiec już w poniedzialek możesz rodzic :P przewalone w tym roku bedą mieć dzieciaczki co urodzą się 29 lutego ;)

Jedno jest pewne ;-) Do 29 lutego się wyrobie :D

Carolline lubi tę wiadomość

Always look on the bright side of life.

km5s9vvjz35pb937.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia, no właśnie to samo mu wczoraj wygarnęłam, żeby sam się domyślał i wiedział co robić. a on że nie, że będę mu musiała mówić :/ i tak trzeba bedzie "daj mi wode" "przynieś ręcznik" :/ sam nie wpadnie na to... a prosiłam, żeby się przygotował...

mam nadzieję, że jak przyjdzie co do czego to będzie ok :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nefer Przyjaciółka

Wysłany: 29 stycznia 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie oczekujcie od swoich facetow, ze beda zgadywac Wasze potrzeby podczas porodu. To tylko faceci :P
    zreszta beda w takim szoku i stresie, ze nawet przez mysl nie przejdzie im nic innego tylko: "dasz rade, nie zemdlejesz, dasz rade, nie zemdlejesz". hihi.
    Moj oczywiscie bedzie, ale po kazdym porodzie slabo mu sie robilo, mroczki przed oczami i sam potrzebowal opieki. Nie ma pojecia skad, nie przez krew. Moze przez ten ogrom cierpienia? :)

d869f9fdbd.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z innej beczki. Ma któraś z was płytę gazowa albo zna kogoś kto ma w Norwegii ?

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, które już rodziły w No... czy po porodzie fastlege lub położna może przepisać tabletki antykoncepcyjne? czy musi ginekolog?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka, fastlege na kontroli po 6 tyg

zem3sg18fbglipi0.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kafabi
    Już zorganizowałam matę z PL także bardzo dziękuję :) ale Gianna chętna :)

Pianistka
    Mi już proponowali receptę na antykoncepcję w szpitalu, ale to chyba ze względu na cc, podczas rozmowy z lekarką, która mnie operowała. Na kontroli po 6 tygodniach, fastelege wszystko zbadała plus cytologia i tabletki na razie jednoskładnikowe cerazzete a jak skończę całkowicie karmić to normalne.

Miuuu
    Ja widziałam tylko gaz na jednej kuchni gdzie kiedyś pracował mój mąż, a dlaczego pytasz ?? Mój kuzyn właśnie mówi, że ostatnio spotkał kogoś kto chce założyć.

kafabi lubi tę wiadomość

3i49krhmik48bp05.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się antykoncepcji hormonalnej czepiałam 2 razy i miałam tak obrzydliwe skutki uboczne, ze trochę się obawiam :/
    spróbuję, jesli bedzie źle to pójdę do gina żeby zrobić badania hormonalne i lepiej dobrać tabletki...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też dwa razy:) teraz mam takiego stresa przez tą cesarkę, że muszę min odczekać rok z kolejną ciążą, że nie ma co ryzykować.

3i49krhmik48bp05.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti, my przez 5 lat się nie zabezpieczalismy i dopiero po 3 latach starań z kalendarzem i testami sie udało. a 2 razy brałam leczniczo... ale to było masakryczne :/ więc jesli tabletki mi nie podpasują, to najwyżej założę spiralę i po problemie. bo dzieci więcej nie planujemy

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka ja tez nie planowałam wiecej dzieci, ale odezwał się instynkt macierzyński po 8 latach :P

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spiralę zawsze można usunąć :) przecież to odwracalne :)

nigdy nie mówię nigdy, ale w najbliższej przyszłości nie chcę :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martii bo dla mnie porażka gotowanie na czymś innym np woka nie nagrzeje jak człowiek na indukcji i kombinuje jak by choć jeden palnik miec.

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Padam już na twarz...usypianie młodej to czysty horror... na szczęście już spi.

Ja też się zastanawiam nad spiralą ale trochę się jej boje pomimo tego, że już więcej dzieci nie planuje... tabletki jednoskładnikowe nie są dla mnie tak samo plastry szajs nieziemski. Dwuskładnikowych tabletek nie mogę w ogóle antykoncepcji która zawiera jak dobrze pamiętam progesteron wiec chyba pozostaje mi się zaszyć :P

a.png
    a.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry

Ja miałam spirale hormonalna i byłam bardzo zadowolona. Teraz jak bede zakładać to tez spirale ale niehormonalna. Po co sie truć. Na tabletki sie nie zdecyduje bo za duża jak dla mnie ingerencja i za duzo problemie po nich miałam. Jak je odłożyłam to całkowicie inne samopoczucie w moim wydaniu.

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie Miuu o to chodzi też u mnie, że po tabletkach i ringu miałam tak masakryczne skutki uboczne :/
    dlatego wolałabym uniknąć tego. jednak czytałam o spiralach i podobno jest niepolecana u kobiet z bardzo obfitymi i bolesnymi miesiaczkami, bo może je jeszcze wzmagać :/ a ja miałam potwornie bolesne miesiączki, 7 dniowe i lało się ze mnie jak z zażynanego prosięcia :/ więc wolałabym żeby jeszcze gorsze nie były

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Befff Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;-)
    U mnie coś się rozkreca ;-) od 3 w nocy skurcze, bardzo nieregualarne między 3 a 10 minut i poplamilam troche. kąpiel ani nic nie pomagalo.
    O 9 przez jakis czas były co 5 minut a nawet mniej, zadzwonilismy już nawet do szpitala i mogłam jechać jeśli chciałam, ale sugerowali zjeść śniadanie i dopiero przyjechać. Póki co ok 11 wszystko ustalo, plamienia tez nie ma ;-) I to na tyle, ale coś rusza powoli ;-) czekam dalej ;-)

Always look on the bright side of life.

km5s9vvjz35pb937.png
‹‹ 490 491 492 493 494 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ