X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Diana95 Przyjaciółka

Wysłany: 10 grudnia 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mieszkam w Lier, jakies 20 km od Drammen :)

f2w36vgcq1hspw3i.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To kolejna mamusia po drugiej stronie fjordu :) Ja wyczekuję na jakąś mamusię z mojej okolicy, ale niestety jak narazie pozostaje mi czekanie :)

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Diana95 Przyjaciółka

Wysłany: 10 grudnia 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może jest tutaj jeszcze kilka dziewczyn które czytają posty z ukrycia i niedługo także do nas dołącza tak jak ja hihi :)

f2w36vgcq1hspw3i.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heheheh żywię taką nadzieję,że może tak jest :) Jak przechodzisz ciążę !?

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Diana95 Przyjaciółka

Wysłany: 10 grudnia 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj bylam u mojego lekarza i poinformowalam ja o tym ze jestem w ciazy, zalozyla mi karte ciazy , kazala zrobic badania(pobrali mi az 7 fiolek krwii!) i kazala za miesiac przyjsc z porannym moczem. Nie dowiedzialam sie niczego konkretnego oprocz tego, ze jest tylko jedno usg przez cala ciaze.

f2w36vgcq1hspw3i.png
  • Diana95 Przyjaciółka

Wysłany: 10 grudnia 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciaze przechodze spokojnie, od okolo 5 tygodni mecza mnie poranne mdlosci i wymioty ale powoli przechodzi :) :)

f2w36vgcq1hspw3i.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety takie są realia , ale zawsze możesz iść prywatnie na to pierwsze USG i dowiedzieć się jak rozwija się zarodek :)Chyba ,że na świeta jedziesz do Polski to tam możesz sobie zrobic :)

Mnie wymioty męczyły do 4 miesiaca, to było cos strasznego :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2014, 20:51

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Diana95 Przyjaciółka

Wysłany: 10 grudnia 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na swieta zostajemy tutaj z mężem, zastanowie sie nad tym prywatnym usg. Wiecie moze do jakich badan potrzebowali az tyle krwii?? fastlege powiedziala mi tylko, ze przyszlam w odpowiednim momencie na pierwsze badania ale nie sprecyzowała jakie

derii84 lubi tę wiadomość

f2w36vgcq1hspw3i.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grupa krwi, czynnik Rh (przy ujemnym proba powtarzana w 32 i 36 t.c.),
    test na syfilis i HIV (tylko przy pierwszej wizycie)
    proba przeciwcial rozyczki (tylko przy pierwszej wizycie, chyba ze zachodzi koniecznosc powtorzenia)
    poziom żelaza (wykrycie niedokrwistosci)tzw. % krwi, czyli HCT i HGB
    proba na toksoplazmoze, hepatitt-B i hepatitt-C

Ja mam grupę krwi "-" u nas konflikt jest i wlasnie miałam powtarzaną próbe w 32 tyg. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2014, 21:01

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Dianę,która z ukrycia wyskoczyła ;) Cieszę się,że nasze gronko solidnie się powiększa :)

Kafabi nie narzekaj,bo doskonale wiesz,że najgorzej mam ja :)

Diana,tak jak Kafabi mówi,chcesz to idź do gina prive lub zrób badania w Pl sobie :) Ja mam ten komfort,że mój fastlege wykonuje usg,bezpomiarowe,ale na każdej wizycie mogę pooglądać syneczka :)
    Mdłości powinny przejść,mi pomagał swieżo zalewany wrzątkiem imbir :)

Tak niestety tutaj jest z tą opieką,ale wychodzę z założenia,że lepiej wiedzieć mniej i się nie nakręcać.Z resztą zawsze można zadzwonić do fastlege lub położnej :)

Uwierzcie wiem co mówię,niektórym we łbie nie źle się pierd....o nadmiaru informacji i od czytania bzdur w necie :)

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza Maja chyba w końcu odpoczywa :)

MAJA śpij słodko,odetchnij od tego bólu :*

p19uskjok4jap6fv.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooooo Derii wyjęłaś mi to z ust, to prawda nakręcanie się przez czytanie w necie to na łeb pada :/ Ale i towarzystwo forumowe może cię niezle nakręcić,że już nie wiesz czy czasem nie urodziłaś :P

derii84, Diana95 lubią tę wiadomość

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiiiiiiiihiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii,Kafabi wydaje mi się,że wiem,co masz na myśli :P :D

kafabi lubi tę wiadomość

p19uskjok4jap6fv.png
  • NanaOktawia Koleżanka

Wysłany: 10 grudnia 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Derii84- a my właśnie od początku ustaliliśmy, że płci nie chcemy znać. Jednak pod naciskiem rodzinki, na połówkowym próbowaliśmy się dowiedzieć Kto ten mój brzuszek zamieszkał, jednak nasza pyza również wypieła się pupą. Nie miałam żadnych przeczuć co do płci, pragnęłam córci, więc ubzdurałam sobie, że za bardzo chcę tej córci, ze na pewno jest synek. Z resztą cała rodzinka tak obstawiała. Jedynie moja siostra była święcie przekonana, że będzie miała chrześnicę :) tak więc niespodzianka była niesamowicie miłym zaskoczeniem :) A mój P. do ostatniej chwili gdy parłam dodawał mi otuchy -kochanie jeszcze troszkę już widać główkę Olafka :p

Ogólnie co do opieki w całej ciązy, powiem wam szczerze, że jeszcze nigdy nie byłam tak spokojna. Na co dzień jestem straszną panikarą, z byle powodu się martwię i zazwyczaj dmucham na zimne. A jednak ciążę w całości miałam prowadzoną (że tak powiem) po norwesku (jedno usg, zero dodatkowych badań) całkowicie zaufałam lekarzom i położnym i jestem jak najbardziej zadowolona, tyle ile mi powiedziano wystarczyło by zaspokoić moją ciekawość.

Nana

bhywtv73k49vqdx7.png
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A maja to sie zwija z bólu i chyba ta nocka tez bedzie nie przespana,bo tym razem ból jest duzo gorszy niz ten przed wizyta u dentysty.Pól głowy mnie teraz boli.wrrrr Nie wiem jak ja wytrzymam do rana i ile ewentualnie paracetow na dzien moge wziasc,bo z checia wziełabym jeszcze jeden na noc,bo nie wytrzymam.

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
    Moi 2 Anielscy synkowie [*] [*] 20.02.2014. (18tc)
    Ciocia aniołka Julci (*) 24.01.2015 (37tc)
  • Diana95 Przyjaciółka

Wysłany: 10 grudnia 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo bym sie ucieszyla jesli podpowiedziały byście mi jakie pytania zadac na nastepnej wizycie? Bo moja fastlege nie mowi mi zadnych szczegolow a ja nie bardzo wiem co jest wazne, o co warto zapytac

f2w36vgcq1hspw3i.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego my z Kafabi stwierdziłyśmy,że im mniej tym lepiej :)po co mamy się nakręcać i wywoływać wilka z lasu.
    Nie powiem,że się nie martwiłam czy nie martwię,ale nie słyszę co może być,ufam fastlege bezgranicznie,on jak coś mu nie pasuje kieruje mnie do szpitala,do specjalisty. Na szczęście ostatnio powiedział,że wszystko jest w porządku z dzieckiem,a dolegliwości ciążowe to są w okresie ciąży i po miną :),,,może jedynie problem być z rzuceniem wagi,ale Kafabi jest świetna i mnie motywuje i nie pozwala myśleć,że będzie źle,grubo i z nadwagą :)

p19uskjok4jap6fv.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja do 1grama na 4 godz,czyli 2*500mg,tak mi powiedział gin jak byłam wtedy w szpitalu.

Diana,Niech Ci przedstawi harmonogram wizyt.
    To jest twoja pierwsza ciaża,więc może umów się z położną na rozm.

p19uskjok4jap6fv.png
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Derii to czyli wychodzi 5 tabletek na dobe? To czyli moge wziasc dzisiaj druga nie?

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
    Moi 2 Anielscy synkowie [*] [*] 20.02.2014. (18tc)
    Ciocia aniołka Julci (*) 24.01.2015 (37tc)
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak masz napisane na tabletkach??
    Jeżeli jest Paracetamolum 500mg,tzn ze 1 tabletka ma 500,więc dwie mają 1 g. Takze takich tabletek niby możesz przyjąć 12,ale 6 to już będzie dużo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2014, 22:06

p19uskjok4jap6fv.png
‹‹ 47 48 49 50 51 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ