Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
derii nie wiem do konca jak jest z tym koszem.Tak sie doczytalysmy z córka podczas zamawiania ale dla mnie to troche dziwne.Do tych koszy trzeba miec tez wklady z workami i nie sa one tutaj tanie.Ja zamawialam w Polsce na allegro.
-
Jestem tu nowa wiec pare slow, to moja druga ciaza aczkolwiek pierwsza tutaj i totalnie jestem przerazona i zielona jak to tutaj bedzie prowadzona ta ciaza no z tego co juz sie przekonalam to mam lekarza mega buca i jedyna moja mysl na teraz to zwiewac stadzywiolek3
-
Witamy kolejną koleżankę,jak miło Zywiolek3:)
Z tą opieką tak jest,nie przejmuj się,to nie Polska Będziesz mieć jedne usg i tylko jedno,no chyba,że pójdziesz sobie prywatnie do gina
Tutaj standardem jest,że pobierają mocz i morfologię plus HIV,Toksoplazmozę i Hbs.
Moje pierwsze wyniki przyszły do lekarza i dopiero na kolejnej wizycie dowiedziałam się,że jestem zdrowa
Czekaj na list ze szpitala,na te usg.
My na szczęście powoli zaczynamy finiszować(Maja,Myszka,Kafabi i ja),z czego bynajmniej moja osoba się cieszy
Aleeeeeeeeeeeee nuddddddddyyyyyyyyyyyyyyyyy -
Witaj derii84 czyli to norma haha, no tylko zastanawia mnie to bo jak zakladal mi ta karte to mowil zeby zawsze z nia wszedzie chodzic a jak chcialam ja zabrac od niego to mowil ze teraz daje pielegniarce bo tam mialam tez dwie kartki z zaleconymi badaniamizywiolek3
-
no i tak w ten sam dzien pobraly mi krew i oddalam mocz i ta karta zostala u nich bo one potrzebuja a na drugi dzien mialam glukoze i jak zapytalam czy moge wziasc karte to ona wielkie oczy na mnie ze przeciez ja nic niedawal im takiego i ze wszystko przyjdzie pocztazywiolek3
-
bylam prywatnie u ginekologa w 14 tygodniu no ale z tego co wiem oni tu robia polowkowe tylko czyli 20 tydzien a ja mam juz 21 i teraz nie wiem co robic bo tez chcialabym teraz zobaczyc co i jak no i oczywiscie w koncu sie dowiedziec w jakie kolory mam isc roze czy niebieskie hizywiolek3
-
Derii a piszesz ze dopiero na nastepnej wizycie sie dowiedzialas wyniki ale ja jak sie pytalam kiedy mam przyjsc nastepnym razem to powiedzial ze teraz to juz nie do niego tylko zeby do poloznej isc chyba ze ona stwierdzi ze cos nie tak to odesle mnie do niego to normalne bo nie wiemzywiolek3
-
hej ja na pierwszej wizycie byłam w 10 tyg u fastlege. tam pobrali mi krew. przy pobieraniu pielęgniarka powiedziała mi, że lepiej jest chodzić do położnej, bo one zajmują się typowo ciążą. a do lekarza tylko, jak trzeba zrobić badanie krwi. na następną wizytę zapisałam się do położnej. znalazłam w Internecie helsestasjon w moim mieście, zadzwoniłam i zarejestrowałam się. parę dni później, dostałam list ze szpitala o wyznaczonym terminie usg (automatycznie to poszło, razem z rejestracją u położnej). zadzwoniłam do fastlege i poprosiłam o przesłanie mi wyników badań, bo idę na kolejną wizytę do położnej- nie było żadnego problemu. a kartę ciąży nikt mi nie zabierał. zawsze tylko uzupełniają i oddają.
-
no czyli cos jest nie halo ,wlasnie tez myslalam ze karte moge zabrac ale skoro pielegniarka mi mowi ze musi zostac bo ona jej potrzebuje do wynikow i patrzy sie na mnie jak na idiotke ze w ogole jak smialam sie jej zapytac to pomyslalam no okej skoro mowi ze wszystko przesla to chyba tak bedziezywiolek3
-
ek.med. Witold Szczęsny
adres: Sinsenklinikken, Lørenveien 55, 0580 Oslo
telefon: 23 37 47 57
lek.med. Piotr Wolos
adres: Hausmannsgata 8, 182 Oslo, Norwegia
telefon: 22209001
email: [email protected]
www.ankerlegesenter.no -
No wlasnie jutro mam zamiar tam podjechac do poloznej szczerze mysle o zmianie lekarza dwa tygodnie temu dostalam zapalenia zatok ale juz tydzien wczesniej mnie cos pobolewalo wiec poszlam do niego no i co popatrzal i powiedzial ze na razie to zebym wziela paracet i tyle no to wzielam
Za 4 dni bol nie do zniesienia weekend co tu robic jedyne wyjscie legevakt tam pobrali mi krew i wyszlo mi ostre zapalenie zatok antybiotyk 10 dni i zwolnienie na 3 dni tylko ale mysle oki mam wizyte u mojego z ciaza to sie zapytam
Poszlam do niego mowie ze biore antybiotyk i mam tylko 3 dni zwolnienia a dodam ze mnie bolalo zaj.... bo zaczelo mi dopiero schodzic z tych zatok i czy moze mi dac wiecej zwolninia a on mi na to ze jak tylko goraczki nie mam to smialo moge chodzic do pracyzywiolek3 -
to rzeczywiście masz bardzo nieciekawego tego lekarza... może zmień po prostu lekarza na innego (nie koniecznie pryw.). bo położna zwolnienia, w razie czego, nie może wystawić. ten się chyba za bardzo nie interesuje. mój co prawda też cały czas powtarza "ciąża to nie choroba", ale jest bardziej przyjazny i dostępny.
-
Siamyrka no wlasnie ja wiesz nie chcialam tego zwolnienia bez powodu ,myslalam ze skoro mnie nadal boli jestem na antybiotyku to bez problemu chcociaz do konca wybrania leku mi da
Stresuje sie ta cala sytucja ,w dodatku szef jakos krzywo patrzy teraz a umowa konczy mi sie z ostatnim grudniem wiec chyba moge zapomniec o przedluzeniu a to z kolei bedzie brak macierzynskiego chyba
zywiolek3