Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
Czesc dziewczyny,czy moge sie do was dolaczyc? Moze opowiem cos o sobie od 4,5roku mieszkamy z mezem w Norwegii,dokladnie w sætre to jest 25km do Drammen,a 40do Oslo.Jestem obecnie w drugiej ciazy,pierwsza stracilam tego roku w maju w 13tyg.Teraz ponownie jestem w ciazy sa to poczatki,niestety mecza sie z mdlosciami,wymiotami i zawrotami glowy,ale to nie ma znaczenia,najwazniejsze jest dzieciatko,by ono mialo sie dobrze tak jak Maja pracuje w przedszkolu,dzis bylam u fastlege po zwolnienie,bo niestety moje dolegliwosci ciazowe nie pozwalaja mi normalnie funkcjonowacCzekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Musialam podpisac papiery dotyczace mojego zwolnienia i wypelnic dokument o macierzynski.Musze jeszcze dostarczyc kopie z Nav ale jeszcze nic od nich nie dostałam. A wy dostalyscie juz jakas odpowiedz?
Mi szpital sami przyznali . -
Witaj kitaja! Zapraszamy do nas. Fajnie,że będzie nas troche więcej. Ja też straciłam ciąże w tym roku i mam nadzieje,że tym razem donosimy ja do końca i będziemy się cieszyły maleństwami.
-
Rozgośc się Kitaja i trzymam kciuki,żeby tym razem się udało Mieszkasz po drugiej stronie fjordu, ja jestem z Sarpsborga
Maja ja dostałam po tygodniu pismo z Navu,że otrzymali mój wniosek i teraz mają 2 miesiace na rozpatrzenie, wiec czekam Skladałam 14 listopada, wiec zaraz będzie miesiąc
A dostałaś jakiś dokument,że tam Ciebie przyjmą (szpital)!? -
Witaj Kitaja,kolejna mamuska z okolic Oslo
Mam nadzieję,ze tym razem wszystko się potoczy dobrym torem i nie długo poinformujemy nas,,czy będziesz miała córkę czy synka
A ja jeszcze nie zdążyłam papierów,u nas się składa dopiero na 6 tyg przed terminem(dowiadywalam się i pytałam znajomej która urodziła końcem września),także jestem spokojna
Kafabi,faktycznie,ja mam taki szeroki wybór,ze nie.mogę się zdecydować gdzie mój maly trollik na świat przyjdzieKitaja lubi tę wiadomość
-
Dziekuje dziewczyny za mile przyjecie mnie do waszego grona :-* ciesze sie ,ze zawsze bede mogla poradzic sie bardziej doswiadczonych kolezanek:-* jak tam Maju Twoje zabki? Moze to jakis stan zapalny?Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Kafabi dostałam pismo ze szpitala do którego mnie przydzielili i numer telefonu pod który mam dzwonić jak zaczne rodzic.
Kitaja myślę teraz tak samo,że to chyba jakis stan zapalny,bo przyjżałam się dokładniej moim zębom i mam troche zaczerwienione dziąsła od środka. Czuje,że dzisiaj znowu nocki nie przespie. -
kurna ja nic nie dostałam, jedynie w 18tyg. jak byłam w szpitalu na Usg, ktore robiła mi położna to otrzymałam druk do wypełnienia i mam go zabrac jak będę rodzic, razem z karta ciążową. Moze ja nic nie dostanę, bo to jedyny szpital w okolicy, nastepny dopiero w Moss, więc siłą rzeczy wyboru nie mam
Ide się położyć zobaczymy ile pośpię .DobranocWiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 23:58
-
Ja dostalam te pismo zaraz jak lekarz zalozyl mi karte ciazy.Zapytaj sie swojego kekarza na nastepnej wizycie,bo mi powiedziala,ze jak nie dostane nic to mam jej powiedziec i oni wysla jeszcze raz zgloszenie.
Ja nie spie,bo juz mi nawet paracet nie pomaga.Obym jakos wytrzymala do rana to od razu umowie sie do dentysty.Pewnie dostane jakies antybiotyki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2014, 01:35
-
Dzień dobry
Maja wyobrażam sobie przez co przechodzisz,a najgorsze jest to,ze nie mamy jak Ci pomoc
Kitaja,no problemos z tym doradzaniem,w końcu się komuś na coś przydamy he he.
Mój ślubny miał dzisiaj pezerabana noc przeze mnie ale był kochany,wczoraj narzekałam ze nic gonie budzi,a dziś czujny z każdym moim westchnieniem
Szkoda mi go,bo on do pracy,synka odwiezie,a ja będę mogła pospać w razie czego....
Pomysł na drugie,prosty....mielone,nie będę się meczyc z wymyslaniem do cholery -
Ledwo żyje z niewyspania i bólu.Mam nadzieje,że jak zadzwonie o 10.00,to mnie szybko przyjmą.
Ja dzisiaj nie wiem czy coś ugotuje,bo jak mi cos zaradza na zeby,to będe musiała odespac nocke a jeszcze mialam jechac z córka odebrac kosz na pampersy z Barnas Hus ale wątpie,że dzisiaj dam rade.
derii a coś ty tak wzdychala w nocy? -
Kosz nie ucieknie,odpocznij sobie.
U mnie jak zwykle to samo,suche powietrze,ból pleców,ale dajemy radę.
Teraz mam inne zmartwienie,mąż chciał dobrze,zabrał Tymka a okazało się,ze jego kolegi i mamy nie ma w domu,więc zawiózł go do szkoły....biedne dziecko,ponad pół godziny może 55 min sam zapewne siedział na korytarzu,płakać mi się chce na samą myśl :'( -
Maju daj znac jak juz bedzie po co z tymi zebami.Jak masz plyn do plykania ust to plucz moze troszke pomoze,napewno nie zaszkodzi.Biedna :-*Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
derii własnie ten kosz musze odebrac na dniach,bo jest termin na odebranie 3 tyg od chwili rejestracji a ja sie jakos zarejestrowalam z 2 tyg temu.
Zaraz będe dzwonila do dentysty.Zobaczymy co powiedza i czy mnie szybko przyjma. -
Zamowiłam wizyte na 14.00 u Polskiego dentysty.Może dam rade wytrzymac.Chciał na pózniejsza mnie wcisnac ale powiedzialam,ze za długo bedzie dla mnie.
-
Qrde czy to oznacza,ze mój kosz poszedł w sina dal??? Cholera
To o 14 będę trzymać kciuki za cb Maja :-*
A ja ogarnelam dom,ta pogoda jest do dupy!!!
Najlepsze jest to,że teraz mam mega fajne samopoczucie,im bliżej końca tym lepsze,ale ze mnie dziwoląg