X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja fantastyczne wieści. Skoro zadeklarowałś się dbać o groszka to do dzieła :-) Zacznij od tego,żeby zniwelować stres,bo to akurat teraz działa na Waszą niekorzyść :-/
    W Pl idz prywatnie na morfologie i glukoze oraz zrób hcg,najlepiej dzień przed wizyta,żebyś z wynikami poszła do gina,niech spojrzy na nie też,zażywaj kw foliowy,i kup sobie wit e Pl,tutaj nie wspominają nawet o wit,bo rzekomo pobieramy je z produktów,ale nie oszukujmy się,wszystko w Norge jest chemią :-) a w III trymestrze może się doczlapac anemia.

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • NanaOktawia Koleżanka

Wysłany: 11 grudnia 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och dziewczyny, dziewczyny... Właśnie podczytuje sobie wasze poprzednie posty, do przed chwilą myślałam, że szał zakupowy dla mojej pyzy póki co mam z głowy. Po czym zaczęłam otwierać linki z upatrzonymi przez was ciuszkami :p

Nana

bhywtv73k49vqdx7.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He he, Nana my już tak mamy :-) Zagladaj częściej do nas,na bieżąco informujemy się o promocjach w H&M,niestety ja jestem skazana na zakupy online. Jutro i w sobotę może coś kupię,bo na lad płyne,więc coś może wyhacze. Chociaż dla dziewczynek są piękniejsze rzeczy niż dla boysów ;-)

NanaOktawia lubi tę wiadomość

p19uskjok4jap6fv.png
  • NanaOktawia Koleżanka

Wysłany: 11 grudnia 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie tego zaglądania ,,częściej,, już się obawiam ;p. Na szczęście do miasta mam aż 40 min więc na częste zakupy pozwolić sobie nie mogę :p chociaż przyznac szczerze, że stronę online h&m mam już odpaloną. Jak nie kupie to chętnie pooglądam, chociaż jeszcze trochę i trzeba będzie kompletować kolejny rozmiar. Właśnie wyczytałam, że większość mam mieszka w Oslo, bądź okolicy, a Ty Derii taka bidulka. Nie martw się pocieszę Cię, mieszkam jeszcze dalej na północ. W Bjerkvik po między Narvik, a Harstad. Co do większego wyboru ciuszków dla dziewczynek, masz stuprocentową racje, jednak póki co za najpraktyczniejsze ubranka uważam body, śpiochy i ewentualnie półśpiochy.

derii84 lubi tę wiadomość

Nana

bhywtv73k49vqdx7.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana,jak często bywacie w Pl???

p19uskjok4jap6fv.png
  • NanaOktawia Koleżanka

Wysłany: 11 grudnia 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm... Mieszkam tutaj ponad 2 lata póki co jeszcze nie byliśmy. Dopiero na wakacje planujemy się wybrać.

Nana

bhywtv73k49vqdx7.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Synkowi i mi także leci drugi rok teraz,mąż w maju będzie miał 4 lata pobytu tutaj. My na wakacje jeździmy,a w tamtym roku na Święta byliśmy,w tym roku odpada z racji ciąży :-)
    A gdzie reszta kobitek?? Halo,żyjecie??

p19uskjok4jap6fv.png
  • NanaOktawia Koleżanka

Wysłany: 11 grudnia 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój P rówież około 4 lat już tu jest. W tym roku planowliśmy wakacje spędzić w Polsce, ale właśnie ze względu na ciążę przeniosły się na kolejny rok. :)

Nana

bhywtv73k49vqdx7.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Diana95 :) ja mieszkam w Drammen, także niedaleko ;)
    Kitaja - ja mam w domku luteine w tabl pod język- jeżeli Cię poratuję, mogę wysłać.

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja zarumieniłam się przez ciebie, dziekuję :) Super,że wszystko wporządku jednak kciuki na darmo nie trzymałyśmy z Derii :P

Niestety mnie dopadła anemia, ale myslę, że przy następnej wizycie wszystko wróci do normy :)

Wy się kobitki cieszcie, że do sklepów macie daleko, albo nie ma ich wcale...tyle pokus się w nich czai,że niedługo mężula mnie z domu wygna :/
    Właśnie wróciłam z Jyska ehhh

Kitaja lubi tę wiadomość

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siamyrka dziekuje bardzo juz dostalam progesteron :-) teraz juz jestem spokojniejsza<3kafabi pochwal sie kochana co kupilas w jysku?maju a co tam u Ciebie? Jak zabki?

kafabi lubi tę wiadomość

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już nie mogę się doczekac jutra,jak wydam trochę pieniążków :-D

Maja daj znać co z Tb

p19uskjok4jap6fv.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja do 60 % były wyprzedaże na wszystkie świąteczne dekoracje od świeczek po stojace mikołaje i drzewka ze światełkami :) Więc nabyłam tego dość sporo , będzie na przyszły rok :P Rownież narożnik dla synka, bo już nie chce na piętrowym łóżku spac hihih

Derii jutro będziesz zapewne w swoim żywiole, abyś trafiła super wyprzedaze :)

derii84 lubi tę wiadomość

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem,jestem i jeszcze zyje.Dzisiaj znowu nie spałam do 6.00 potem przysnełam na troche i do 15.00 miałam spokoj i juz miałąm nadzieje,ze mi przejdzie a tu lipa zaczeło się na nowo więc poszłam znowu do dentysty.
    Zrobili mi przeswietlenie i niby sie okazalo,ze cos sie dzieje w jednym zebie,który robiłam w Polsce.Babka dała mi dwie opcje albo wyrwać albo leczyc kanałowo za 5 tys. Doszliśmy do tego,że mi usuneła plombe i zatruła zęba i poczekamy do jutra czy przejdzie.(zapłaciłam 1700 koron.szok.)Jak mi przejdzie,to moze wytrzymam do wakacji jak pojade do Polski i go zrobię a jak nie,to chyba go wyrwe ale jest jeszcze taki problem,że nie działaja na mnie znieczulenia.Dzisiaj dostałam tyle i nic nie zadzialalo na zęba a pół buzi mam znieczuloną do teraz.Zab dalej pobolewa jak zacisne zęby.Mam nadzieje,że to wogóle bolało przez tego zęba a nie przez cos innego,bo jeszcze wyjdzie na to,że usunę zęba a mnie dalej bedzie bolało.Biedne te moje dziecię ostatnio,bo jak nie dostaje paracetu,to znieczulenia ale mam nadzieje,że jakos to przetrwa.

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
    Moi 2 Anielscy synkowie [*] [*] 20.02.2014. (18tc)
    Ciocia aniołka Julci (*) 24.01.2015 (37tc)
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja groszek da radę :-)
    Wiem co czujesz,jak byłam nastolatka to miałam stan zapalny 6,niestety nic nie pomogło i musiałam usunąć :-(

Pamiętaj,żeby nie zwlekac z bólem.

Ale dentysci tutaj kroją....ja pierd.....!!!!

p19uskjok4jap6fv.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)
    Wstalismy z bólem gardła i katarkiem,ale na szczęście został tylko katarek teraz.

Jakie plany na dzisiaj??
    U mnie odkurzanie,przyjemny prysznic,spakowanie małej torby i wio....Kafabi mam nadzieję,ze się obłowi:-)

kafabi lubi tę wiadomość

p19uskjok4jap6fv.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry, mnie od rana mecza mdlosci i wy...ty.Udanych zakupow i ja mam w planach zawitac do yska moze i u nas trafie na promocje ;-) Maju duzo pozytywnej energi Ci sle,jak Ci sie spalo dzis po tym znieczuleniu?slyszalam,ze dentysci w Norge sa drodze,ale ze az tak ....

maja35 lubi tę wiadomość

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

Ja właśnie się podniosłam, przysnęło mi się przed 9tą i spałam do teraz....zakręcona jestem jak diabli, może kawusia mnie otrzezwi :)

Nie bede pisała ile wydałam w tamtym roku na zęba w Norwegii, ale byłam zła,że wydając tyle pieniędzy będe zęba miała zrobionego dobrze!!! Niestety przeliczyłam się i w Polsce musiałam poprawiać :/

Derii miłego wypadu na ląd Tobie życzę obłów się !! :P

Kitaja wspołczuję wymiotów, ja do 4 miesiaca całymi dniami wymiotowałam i uwierz nie chciałabym cofnąć czasu,żeby przezyć to jeszcze raz :( Wolę moje łazenie po nocach, jak zoombie i brak czucia w rękach, które teraz doświadczam. Duzo już nie zostało :)

Dzisiaj 33 tydzien <3

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny,ale słaba jestem i czuję,ze z tych zakupów będzie kicha :-/

Kitaja,teraz to miałam mdłości i tylko dwa lub trzy razy zwymiotowalam. Ale z Tymkiem.....nawet pawia puscilam 2 h przed porodem :-P

p19uskjok4jap6fv.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehe ...a ja się boję,że "dwojkę" zrobię jak bedę parła i wstyd na pół szpitala będzie :( Nie wiem jak tutaj jest z tą lewatywą ehhh

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
‹‹ 49 50 51 52 53 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ