X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja fantastyczne wieści. Skoro zadeklarowałś się dbać o groszka to do dzieła :-) Zacznij od tego,żeby zniwelować stres,bo to akurat teraz działa na Waszą niekorzyść :-/
    W Pl idz prywatnie na morfologie i glukoze oraz zrób hcg,najlepiej dzień przed wizyta,żebyś z wynikami poszła do gina,niech spojrzy na nie też,zażywaj kw foliowy,i kup sobie wit e Pl,tutaj nie wspominają nawet o wit,bo rzekomo pobieramy je z produktów,ale nie oszukujmy się,wszystko w Norge jest chemią :-) a w III trymestrze może się doczlapac anemia.

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • NanaOktawia Koleżanka

Wysłany: 11 grudnia 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och dziewczyny, dziewczyny... Właśnie podczytuje sobie wasze poprzednie posty, do przed chwilą myślałam, że szał zakupowy dla mojej pyzy póki co mam z głowy. Po czym zaczęłam otwierać linki z upatrzonymi przez was ciuszkami :p

Nana

bhywtv73k49vqdx7.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He he, Nana my już tak mamy :-) Zagladaj częściej do nas,na bieżąco informujemy się o promocjach w H&M,niestety ja jestem skazana na zakupy online. Jutro i w sobotę może coś kupię,bo na lad płyne,więc coś może wyhacze. Chociaż dla dziewczynek są piękniejsze rzeczy niż dla boysów ;-)

NanaOktawia lubi tę wiadomość

p19uskjok4jap6fv.png
  • NanaOktawia Koleżanka

Wysłany: 11 grudnia 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie tego zaglądania ,,częściej,, już się obawiam ;p. Na szczęście do miasta mam aż 40 min więc na częste zakupy pozwolić sobie nie mogę :p chociaż przyznac szczerze, że stronę online h&m mam już odpaloną. Jak nie kupie to chętnie pooglądam, chociaż jeszcze trochę i trzeba będzie kompletować kolejny rozmiar. Właśnie wyczytałam, że większość mam mieszka w Oslo, bądź okolicy, a Ty Derii taka bidulka. Nie martw się pocieszę Cię, mieszkam jeszcze dalej na północ. W Bjerkvik po między Narvik, a Harstad. Co do większego wyboru ciuszków dla dziewczynek, masz stuprocentową racje, jednak póki co za najpraktyczniejsze ubranka uważam body, śpiochy i ewentualnie półśpiochy.

derii84 lubi tę wiadomość

Nana

bhywtv73k49vqdx7.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana,jak często bywacie w Pl???

p19uskjok4jap6fv.png
  • NanaOktawia Koleżanka

Wysłany: 11 grudnia 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm... Mieszkam tutaj ponad 2 lata póki co jeszcze nie byliśmy. Dopiero na wakacje planujemy się wybrać.

Nana

bhywtv73k49vqdx7.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Synkowi i mi także leci drugi rok teraz,mąż w maju będzie miał 4 lata pobytu tutaj. My na wakacje jeździmy,a w tamtym roku na Święta byliśmy,w tym roku odpada z racji ciąży :-)
    A gdzie reszta kobitek?? Halo,żyjecie??

p19uskjok4jap6fv.png
  • NanaOktawia Koleżanka

Wysłany: 11 grudnia 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój P rówież około 4 lat już tu jest. W tym roku planowliśmy wakacje spędzić w Polsce, ale właśnie ze względu na ciążę przeniosły się na kolejny rok. :)

Nana

bhywtv73k49vqdx7.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Diana95 :) ja mieszkam w Drammen, także niedaleko ;)
    Kitaja - ja mam w domku luteine w tabl pod język- jeżeli Cię poratuję, mogę wysłać.

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja zarumieniłam się przez ciebie, dziekuję :) Super,że wszystko wporządku jednak kciuki na darmo nie trzymałyśmy z Derii :P

Niestety mnie dopadła anemia, ale myslę, że przy następnej wizycie wszystko wróci do normy :)

Wy się kobitki cieszcie, że do sklepów macie daleko, albo nie ma ich wcale...tyle pokus się w nich czai,że niedługo mężula mnie z domu wygna :/
    Właśnie wróciłam z Jyska ehhh

Kitaja lubi tę wiadomość

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siamyrka dziekuje bardzo juz dostalam progesteron :-) teraz juz jestem spokojniejsza<3kafabi pochwal sie kochana co kupilas w jysku?maju a co tam u Ciebie? Jak zabki?

kafabi lubi tę wiadomość

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już nie mogę się doczekac jutra,jak wydam trochę pieniążków :-D

Maja daj znać co z Tb

p19uskjok4jap6fv.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja do 60 % były wyprzedaże na wszystkie świąteczne dekoracje od świeczek po stojace mikołaje i drzewka ze światełkami :) Więc nabyłam tego dość sporo , będzie na przyszły rok :P Rownież narożnik dla synka, bo już nie chce na piętrowym łóżku spac hihih

Derii jutro będziesz zapewne w swoim żywiole, abyś trafiła super wyprzedaze :)

derii84 lubi tę wiadomość

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem,jestem i jeszcze zyje.Dzisiaj znowu nie spałam do 6.00 potem przysnełam na troche i do 15.00 miałam spokoj i juz miałąm nadzieje,ze mi przejdzie a tu lipa zaczeło się na nowo więc poszłam znowu do dentysty.
    Zrobili mi przeswietlenie i niby sie okazalo,ze cos sie dzieje w jednym zebie,który robiłam w Polsce.Babka dała mi dwie opcje albo wyrwać albo leczyc kanałowo za 5 tys. Doszliśmy do tego,że mi usuneła plombe i zatruła zęba i poczekamy do jutra czy przejdzie.(zapłaciłam 1700 koron.szok.)Jak mi przejdzie,to moze wytrzymam do wakacji jak pojade do Polski i go zrobię a jak nie,to chyba go wyrwe ale jest jeszcze taki problem,że nie działaja na mnie znieczulenia.Dzisiaj dostałam tyle i nic nie zadzialalo na zęba a pół buzi mam znieczuloną do teraz.Zab dalej pobolewa jak zacisne zęby.Mam nadzieje,że to wogóle bolało przez tego zęba a nie przez cos innego,bo jeszcze wyjdzie na to,że usunę zęba a mnie dalej bedzie bolało.Biedne te moje dziecię ostatnio,bo jak nie dostaje paracetu,to znieczulenia ale mam nadzieje,że jakos to przetrwa.

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
    Moi 2 Anielscy synkowie [*] [*] 20.02.2014. (18tc)
    Ciocia aniołka Julci (*) 24.01.2015 (37tc)
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja groszek da radę :-)
    Wiem co czujesz,jak byłam nastolatka to miałam stan zapalny 6,niestety nic nie pomogło i musiałam usunąć :-(

Pamiętaj,żeby nie zwlekac z bólem.

Ale dentysci tutaj kroją....ja pierd.....!!!!

p19uskjok4jap6fv.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)
    Wstalismy z bólem gardła i katarkiem,ale na szczęście został tylko katarek teraz.

Jakie plany na dzisiaj??
    U mnie odkurzanie,przyjemny prysznic,spakowanie małej torby i wio....Kafabi mam nadzieję,ze się obłowi:-)

kafabi lubi tę wiadomość

p19uskjok4jap6fv.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry, mnie od rana mecza mdlosci i wy...ty.Udanych zakupow i ja mam w planach zawitac do yska moze i u nas trafie na promocje ;-) Maju duzo pozytywnej energi Ci sle,jak Ci sie spalo dzis po tym znieczuleniu?slyszalam,ze dentysci w Norge sa drodze,ale ze az tak ....

maja35 lubi tę wiadomość

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

Ja właśnie się podniosłam, przysnęło mi się przed 9tą i spałam do teraz....zakręcona jestem jak diabli, może kawusia mnie otrzezwi :)

Nie bede pisała ile wydałam w tamtym roku na zęba w Norwegii, ale byłam zła,że wydając tyle pieniędzy będe zęba miała zrobionego dobrze!!! Niestety przeliczyłam się i w Polsce musiałam poprawiać :/

Derii miłego wypadu na ląd Tobie życzę obłów się !! :P

Kitaja wspołczuję wymiotów, ja do 4 miesiaca całymi dniami wymiotowałam i uwierz nie chciałabym cofnąć czasu,żeby przezyć to jeszcze raz :( Wolę moje łazenie po nocach, jak zoombie i brak czucia w rękach, które teraz doświadczam. Duzo już nie zostało :)

Dzisiaj 33 tydzien <3

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny,ale słaba jestem i czuję,ze z tych zakupów będzie kicha :-/

Kitaja,teraz to miałam mdłości i tylko dwa lub trzy razy zwymiotowalam. Ale z Tymkiem.....nawet pawia puscilam 2 h przed porodem :-P

p19uskjok4jap6fv.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehe ...a ja się boję,że "dwojkę" zrobię jak bedę parła i wstyd na pół szpitala będzie :( Nie wiem jak tutaj jest z tą lewatywą ehhh

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
‹‹ 49 50 51 52 53 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ