X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co robicie dzisiaj na obiadek?
    Ja gotuje rosołek a mąż robi makaron :-)
    Coś mnie dzisiaj troche brzusio pobolewa jak na okres.

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
    Moi 2 Anielscy synkowie [*] [*] 20.02.2014. (18tc)
    Ciocia aniołka Julci (*) 24.01.2015 (37tc)
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja urobiona jestem po pachy,piore trzecią partie firanek,choinkę ubralismy,okna pomyte,nie mam sił dosłownie.

Mój T przeszedł dzisiaj sam siebie,szczyt lenistwa,dopiero jak zaczęłam wieszać firanki zapytał się czy mi ma pomoc ,myślałam ze dosłownie pierdol.....ale bynajmniej widzę,ile zrobiłam.

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana ty tak nie szalej,bo jeszcze nam tu urodzisz. Fajnie jak tak pachnie świeżością i choinka już stoi,bo czuc już święta,

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja luzik,dam radę,Młody ma nakaz siedzenia w brzuchu. Za to te sprzątanie dało mu dawkę mega kolysania,bo bardzo grzeczny jest :-/ mimo wszystko wolę jak buszuje :-)

p19uskjok4jap6fv.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kafabi kurna,,gdzie jesteś??!!!!!!

p19uskjok4jap6fv.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Kochana spokojnie jestem i na pewno nie tam gdzie myślałaś,że jestem (porodówka ??) Miałam problemy ze sprzętami laptopem ,telefonem, ale w połowie sytuacja już opanowana :)

Super dziewczynki,że umawiacie się na spacerki ...szkoda,że mam do Was daleko bo też może bym się doturlała na jeden z tych spacerków :) Myślę, że spacerki nie pochłoną Was do reszty i będziecie z nami na forum dalej, bo ktoś musi podbijać stronki,żeby wątek nie spadł na sam dół :)

Miłego dnia wszystkim mmuśką życzę :)

Myszka a ty gdzie znowu zaginęłaś, odezwij się !!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 10:43

derii84 lubi tę wiadomość

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny ,ja juz odliczam dni do wyjazdu do Polski jeszcze 5dni tylko <3yupi....co tam dzis porabiacie?widze ze przed swiateczne porzadki u was?

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do was pytanie jako do bardziej doswiadczonych mamusiek ;-) Od ktorego tyg mozna robic badanie prenatalne?

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

• kafabi Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja zalezy o jakie chodzi badania prenatalne nieinwazyjne albo inwazyjne :)

Nieinwazyjne to test Papp-a (10-15 tyg), test potrójny (15-20tyg),usg genetyczne (11-14tyg).
    Test zintegrowany - jest to jedna z najdoskonalszych metod wykrywania wad płodu. Polega na wykonaniu testu PAPP-A w 11.-13. tygodniu ciąży i testu potrójnego w 15.-20. tygodniu ciąży.

U mnie już od 1 grudnia świątecznie w domu i udekorowane :) Tylko choinka w tym tygodniu zostanie ubrana, bo chce żeby dotrwała do świąt(żywa):)

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wróciłam z pracy.Musiałam isc do szefa,żeby jeszcze raz wyslal dokument do Navu,bo chyba zly wyslal albo nie doszlo. Umowilam sie w sobote na USG.Mam nadzieje,że maluszek pokaże co ma pomiedzy nogami hehe.Mógłby sprawić prezencik rodzicom na swieta i potwierdzić czy jest chłopcem,czy dziewczynką.
    Ja juz mam w zasadzie najgorsze porobione zostanie tylko zwykle sprzatanie przed swietami ale zagonie do tego meża siostre i tesciowa hehe a ja bede sie lenila.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 14:55

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-)

Ja za to jestem nie zwykle zamulona dzisiaj,ale i radosna,bo na jutro mi obiad został z dzisiaj :-)

Popoludnie przelezalam sobie w formie relaksu,a teraz idę zjeść ryż na mleku z cynamonem i cukrem,a kto ciężarnej zabroni :-D

Kitaja lubi tę wiadomość

p19uskjok4jap6fv.png
  • Diana95 Przyjaciółka

Wysłany: 15 grudnia 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, Dzisiaj wzięłam sie za swiateczne porzadki. Pod wieczór poszla mi krew z nosa,na szczęście nie duzo ale sie przestraszylam ! dodam, ze na widok krwi lub gdy usłyszę słowo ŻYŁA od razu miękną mi nogi hehe. Dzisiaj ugotowałam obiad na dwa dni wiec jutro mogę trochę poleniuchować :)

f2w36vgcq1hspw3i.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana,jeszcze do nie dawna gotowalam codziennie,ale w końcu dałam sobie na wstrzymanie,nic im się nie stanie jak zjedzą to samo dwa razy pod rząd ;-)

Leżę sobie w łóżku,powoli przygotowując się do snu :-)

Jutro w planach mam ogarniecie szafy Tymka i przesiew ubrań,za małe spakować :-)
    Powiem Wam,ze teraz ten ostatni trymestr lepiej sie czuję w jak poprzednich,przeraża mnie to ;-)

Życzę Wam forumowe ciotki spokojnej nocki,do juterka

p19uskjok4jap6fv.png
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam od dzisiaj kotka w domu.Znajomi zostawili go nam na 2 tygodnie.Mój nie lubi kotów i zamiast kot na niego,to on warczy na kota he.Ciekawe jak minie dzisiaj noc.Mam nadzieje,że kot bedzie spokojny i da nam pospac.
    Dziewczyny nie szalejcie za bardzo z tym sprzataniem.Rozłózcie sobie to na raty i nie przemęczajcie się za mocno.

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,Maja jak minęła noc z kotkiem??
    Mój też nie bardzo lubil koty,a o mnie już nie wspomnę,bo od zawsze psiarą jestem.
    Ale pewnego dnia mój synus był chory i był pod opieką tesciowej,a obok jej domu sąsiadka miała małe kotki. Taki jeden cały czas lazil za nią i za Tymkiem,no i tego dnia Tymus nie.mogl wyjść więc babcia wzięła kotka do siebie....jak wróciłam z praktyki,Tymek spał z kotem.Jak się obudził zapytał czy kot może jechać z nami do domku na jedną noc....i tak kot jest z nami dwa lata.mąż po dwóch mies przyjechal do domu na Święta(oczywiście wiedział ze kot jest) był zły,bo kot ciągle za nim lazil,wchodzil na łóżko i kładł mu się nad głowa,zrzucal doniczki z okien,rano juz miauczal bo głodny. Ale po Świętach wzięliśmy kotka i wykastrowalismy,no i się zmienił kotek. Nadal czasami pobuszuje w nocy,ale to rzadkość.
    Teraz Figaro-nasz kotek,jest członkiem naszej rodziny. Już przeżywamy,ze na wakacje z nami nie pojedzie,ale nie damy rady ogarnąć Tymka,Olafka,wózek i jeszcze klatkę z kotem na promie czy też w hotelu,także Figus zostanie na wyspie,pod opieką któregoś ze znajomych.

He he,fajnie tak sobie powspominac :-D

p19uskjok4jap6fv.png
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    derii noc do 5.30 mineła spokojnie,bo kotek spał u nas pod łózkiem ale nad ranem zaczal miauczec i skakac na drzwi. wejsciowe i do lazienki. Nie jestesmy do tego przyzwyczajeni i oboje bylismy zli.Najgorzej,że mieszkamy w bloku i mamy maly przedpokoj wiec nie zamkniemy w nim kota,bo by cala noc szalal dlatego musza byc otwarte drzwi do pokoju w ktrorym spimy a mąż zawsze mi zamykal drzwi od pokoju jak wychodzil do pracy,bo wiadomo robil sobie w kuchni sniadanie,kawe,potem córki wstaja do szkoly i moglam sobie dluzej pospac a dzisiaj nie mialam spania dopoki wszyscy nie wyszli z domu. Nie wiem ja to bedzie dalej ale cienko to widze jak widzialam rano zlosc mężą jak wyganial kota i wkurzal sie ,ze kot nam podrapie całe drzwi.

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie kot może wam podrapac drzwi,a jak drepta to pewnie stuka pazurami o panele.i kafelki :-/ może kot do kuwety chciał,albo gnojek głodny był....współczuję

p19uskjok4jap6fv.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny,ja zawsze bylam psiara :-) jak kupilam w pazdzierniku yorka miniaturke narazie jest w Polsce ze wzgledu na paszport i inne papiery ktore musimy zalatwic przed przyjazdem tutaj:-) po swietach bedzie juz z nami :-) maz nie chcial yorka,ale ugiol sie pod moim urokiem osobistym ;-) teraz sie smieje,ze bedzie mini "szczur"biegal po domu ;-)milego dnia dziewczynki dla was i maluszkow:-*

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

• Diana95 Przyjaciółka

Wysłany: 16 grudnia 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja wspolczuje ci bardzo wyboru pieska, ja mam w domu dwa yorki(sunia i pies) i obydwa gustuja w zalatwianiu sie na dywany, kilka innych osob ktore maja yorki tez maja z nimi ten problem.Oby tobie trafil sie grzeczny i ulozony york! :D Mam tez kota i wole jego towarzystwo, ale od zawsze bylam kociara straszna :)
    Derii, ja tez jestem tego zdania ze dwa dni mozna zjesc to samo i nic sie nie stanie, szczegolnie teraz kiedy przeszkadzaja mi zapachy i ciezko mi sie gotuje heheh :)
    Maja, ale masz sie z tym kotem. Moj na szczescie jak spi w domu to kladzie sie spac i tak spi do rana, ewentualnie zmienia miejsce spania w ciagu nocy ale nie biega i nie drapie drzwi, chyba bym zwariowala :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 10:55

f2w36vgcq1hspw3i.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj nie wiedzialam,ze to takie szkodniki :-( a takie to male i slodkie <3

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

‹‹ 51 52 53 54 55 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ