Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co robicie dzisiaj na obiadek?
    Ja gotuje rosołek a mąż robi makaron :-)
    Coś mnie dzisiaj troche brzusio pobolewa jak na okres.

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
    Moi 2 Anielscy synkowie [*] [*] 20.02.2014. (18tc)
    Ciocia aniołka Julci (*) 24.01.2015 (37tc)
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja urobiona jestem po pachy,piore trzecią partie firanek,choinkę ubralismy,okna pomyte,nie mam sił dosłownie.

Mój T przeszedł dzisiaj sam siebie,szczyt lenistwa,dopiero jak zaczęłam wieszać firanki zapytał się czy mi ma pomoc ,myślałam ze dosłownie pierdol.....ale bynajmniej widzę,ile zrobiłam.

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana ty tak nie szalej,bo jeszcze nam tu urodzisz. Fajnie jak tak pachnie świeżością i choinka już stoi,bo czuc już święta,

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja luzik,dam radę,Młody ma nakaz siedzenia w brzuchu. Za to te sprzątanie dało mu dawkę mega kolysania,bo bardzo grzeczny jest :-/ mimo wszystko wolę jak buszuje :-)

p19uskjok4jap6fv.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kafabi kurna,,gdzie jesteś??!!!!!!

p19uskjok4jap6fv.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Kochana spokojnie jestem i na pewno nie tam gdzie myślałaś,że jestem (porodówka ??) Miałam problemy ze sprzętami laptopem ,telefonem, ale w połowie sytuacja już opanowana :)

Super dziewczynki,że umawiacie się na spacerki ...szkoda,że mam do Was daleko bo też może bym się doturlała na jeden z tych spacerków :) Myślę, że spacerki nie pochłoną Was do reszty i będziecie z nami na forum dalej, bo ktoś musi podbijać stronki,żeby wątek nie spadł na sam dół :)

Miłego dnia wszystkim mmuśką życzę :)

Myszka a ty gdzie znowu zaginęłaś, odezwij się !!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 10:43

derii84 lubi tę wiadomość

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny ,ja juz odliczam dni do wyjazdu do Polski jeszcze 5dni tylko <3yupi....co tam dzis porabiacie?widze ze przed swiateczne porzadki u was?

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do was pytanie jako do bardziej doswiadczonych mamusiek ;-) Od ktorego tyg mozna robic badanie prenatalne?

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

• kafabi Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja zalezy o jakie chodzi badania prenatalne nieinwazyjne albo inwazyjne :)

Nieinwazyjne to test Papp-a (10-15 tyg), test potrójny (15-20tyg),usg genetyczne (11-14tyg).
    Test zintegrowany - jest to jedna z najdoskonalszych metod wykrywania wad płodu. Polega na wykonaniu testu PAPP-A w 11.-13. tygodniu ciąży i testu potrójnego w 15.-20. tygodniu ciąży.

U mnie już od 1 grudnia świątecznie w domu i udekorowane :) Tylko choinka w tym tygodniu zostanie ubrana, bo chce żeby dotrwała do świąt(żywa):)

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wróciłam z pracy.Musiałam isc do szefa,żeby jeszcze raz wyslal dokument do Navu,bo chyba zly wyslal albo nie doszlo. Umowilam sie w sobote na USG.Mam nadzieje,że maluszek pokaże co ma pomiedzy nogami hehe.Mógłby sprawić prezencik rodzicom na swieta i potwierdzić czy jest chłopcem,czy dziewczynką.
    Ja juz mam w zasadzie najgorsze porobione zostanie tylko zwykle sprzatanie przed swietami ale zagonie do tego meża siostre i tesciowa hehe a ja bede sie lenila.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 14:55

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-)

Ja za to jestem nie zwykle zamulona dzisiaj,ale i radosna,bo na jutro mi obiad został z dzisiaj :-)

Popoludnie przelezalam sobie w formie relaksu,a teraz idę zjeść ryż na mleku z cynamonem i cukrem,a kto ciężarnej zabroni :-D

Kitaja lubi tę wiadomość

p19uskjok4jap6fv.png
  • Diana95 Przyjaciółka

Wysłany: 15 grudnia 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, Dzisiaj wzięłam sie za swiateczne porzadki. Pod wieczór poszla mi krew z nosa,na szczęście nie duzo ale sie przestraszylam ! dodam, ze na widok krwi lub gdy usłyszę słowo ŻYŁA od razu miękną mi nogi hehe. Dzisiaj ugotowałam obiad na dwa dni wiec jutro mogę trochę poleniuchować :)

f2w36vgcq1hspw3i.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana,jeszcze do nie dawna gotowalam codziennie,ale w końcu dałam sobie na wstrzymanie,nic im się nie stanie jak zjedzą to samo dwa razy pod rząd ;-)

Leżę sobie w łóżku,powoli przygotowując się do snu :-)

Jutro w planach mam ogarniecie szafy Tymka i przesiew ubrań,za małe spakować :-)
    Powiem Wam,ze teraz ten ostatni trymestr lepiej sie czuję w jak poprzednich,przeraża mnie to ;-)

Życzę Wam forumowe ciotki spokojnej nocki,do juterka

p19uskjok4jap6fv.png
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam od dzisiaj kotka w domu.Znajomi zostawili go nam na 2 tygodnie.Mój nie lubi kotów i zamiast kot na niego,to on warczy na kota he.Ciekawe jak minie dzisiaj noc.Mam nadzieje,że kot bedzie spokojny i da nam pospac.
    Dziewczyny nie szalejcie za bardzo z tym sprzataniem.Rozłózcie sobie to na raty i nie przemęczajcie się za mocno.

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,Maja jak minęła noc z kotkiem??
    Mój też nie bardzo lubil koty,a o mnie już nie wspomnę,bo od zawsze psiarą jestem.
    Ale pewnego dnia mój synus był chory i był pod opieką tesciowej,a obok jej domu sąsiadka miała małe kotki. Taki jeden cały czas lazil za nią i za Tymkiem,no i tego dnia Tymus nie.mogl wyjść więc babcia wzięła kotka do siebie....jak wróciłam z praktyki,Tymek spał z kotem.Jak się obudził zapytał czy kot może jechać z nami do domku na jedną noc....i tak kot jest z nami dwa lata.mąż po dwóch mies przyjechal do domu na Święta(oczywiście wiedział ze kot jest) był zły,bo kot ciągle za nim lazil,wchodzil na łóżko i kładł mu się nad głowa,zrzucal doniczki z okien,rano juz miauczal bo głodny. Ale po Świętach wzięliśmy kotka i wykastrowalismy,no i się zmienił kotek. Nadal czasami pobuszuje w nocy,ale to rzadkość.
    Teraz Figaro-nasz kotek,jest członkiem naszej rodziny. Już przeżywamy,ze na wakacje z nami nie pojedzie,ale nie damy rady ogarnąć Tymka,Olafka,wózek i jeszcze klatkę z kotem na promie czy też w hotelu,także Figus zostanie na wyspie,pod opieką któregoś ze znajomych.

He he,fajnie tak sobie powspominac :-D

p19uskjok4jap6fv.png
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    derii noc do 5.30 mineła spokojnie,bo kotek spał u nas pod łózkiem ale nad ranem zaczal miauczec i skakac na drzwi. wejsciowe i do lazienki. Nie jestesmy do tego przyzwyczajeni i oboje bylismy zli.Najgorzej,że mieszkamy w bloku i mamy maly przedpokoj wiec nie zamkniemy w nim kota,bo by cala noc szalal dlatego musza byc otwarte drzwi do pokoju w ktrorym spimy a mąż zawsze mi zamykal drzwi od pokoju jak wychodzil do pracy,bo wiadomo robil sobie w kuchni sniadanie,kawe,potem córki wstaja do szkoly i moglam sobie dluzej pospac a dzisiaj nie mialam spania dopoki wszyscy nie wyszli z domu. Nie wiem ja to bedzie dalej ale cienko to widze jak widzialam rano zlosc mężą jak wyganial kota i wkurzal sie ,ze kot nam podrapie całe drzwi.

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie kot może wam podrapac drzwi,a jak drepta to pewnie stuka pazurami o panele.i kafelki :-/ może kot do kuwety chciał,albo gnojek głodny był....współczuję

p19uskjok4jap6fv.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny,ja zawsze bylam psiara :-) jak kupilam w pazdzierniku yorka miniaturke narazie jest w Polsce ze wzgledu na paszport i inne papiery ktore musimy zalatwic przed przyjazdem tutaj:-) po swietach bedzie juz z nami :-) maz nie chcial yorka,ale ugiol sie pod moim urokiem osobistym ;-) teraz sie smieje,ze bedzie mini "szczur"biegal po domu ;-)milego dnia dziewczynki dla was i maluszkow:-*

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

• Diana95 Przyjaciółka

Wysłany: 16 grudnia 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja wspolczuje ci bardzo wyboru pieska, ja mam w domu dwa yorki(sunia i pies) i obydwa gustuja w zalatwianiu sie na dywany, kilka innych osob ktore maja yorki tez maja z nimi ten problem.Oby tobie trafil sie grzeczny i ulozony york! :D Mam tez kota i wole jego towarzystwo, ale od zawsze bylam kociara straszna :)
    Derii, ja tez jestem tego zdania ze dwa dni mozna zjesc to samo i nic sie nie stanie, szczegolnie teraz kiedy przeszkadzaja mi zapachy i ciezko mi sie gotuje heheh :)
    Maja, ale masz sie z tym kotem. Moj na szczescie jak spi w domu to kladzie sie spac i tak spi do rana, ewentualnie zmienia miejsce spania w ciagu nocy ale nie biega i nie drapie drzwi, chyba bym zwariowala :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 10:55

f2w36vgcq1hspw3i.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj nie wiedzialam,ze to takie szkodniki :-( a takie to male i slodkie <3

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

‹‹ 51 52 53 54 55 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ