Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja urobiona jestem po pachy,piore trzecią partie firanek,choinkę ubralismy,okna pomyte,nie mam sił dosłownie.
Mój T przeszedł dzisiaj sam siebie,szczyt lenistwa,dopiero jak zaczęłam wieszać firanki zapytał się czy mi ma pomoc ,myślałam ze dosłownie pierdol.....ale bynajmniej widzę,ile zrobiłam.
-
Dzień dobry
Kochana spokojnie jestem i na pewno nie tam gdzie myślałaś,że jestem (porodówka ??) Miałam problemy ze sprzętami laptopem ,telefonem, ale w połowie sytuacja już opanowana
Super dziewczynki,że umawiacie się na spacerki ...szkoda,że mam do Was daleko bo też może bym się doturlała na jeden z tych spacerków Myślę, że spacerki nie pochłoną Was do reszty i będziecie z nami na forum dalej, bo ktoś musi podbijać stronki,żeby wątek nie spadł na sam dół
Miłego dnia wszystkim mmuśką życzę
Myszka a ty gdzie znowu zaginęłaś, odezwij się !!Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 10:43
derii84 lubi tę wiadomość
-
Czesc dziewczyny ,ja juz odliczam dni do wyjazdu do Polski jeszcze 5dni tylko <3yupi....co tam dzis porabiacie?widze ze przed swiateczne porzadki u was?Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Mam do was pytanie jako do bardziej doswiadczonych mamusiek Od ktorego tyg mozna robic badanie prenatalne?Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Kitaja zalezy o jakie chodzi badania prenatalne nieinwazyjne albo inwazyjne
Nieinwazyjne to test Papp-a (10-15 tyg), test potrójny (15-20tyg),usg genetyczne (11-14tyg).
Test zintegrowany - jest to jedna z najdoskonalszych metod wykrywania wad płodu. Polega na wykonaniu testu PAPP-A w 11.-13. tygodniu ciąży i testu potrójnego w 15.-20. tygodniu ciąży.
U mnie już od 1 grudnia świątecznie w domu i udekorowane Tylko choinka w tym tygodniu zostanie ubrana, bo chce żeby dotrwała do świąt(żywa)derii84 lubi tę wiadomość
-
A ja wróciłam z pracy.Musiałam isc do szefa,żeby jeszcze raz wyslal dokument do Navu,bo chyba zly wyslal albo nie doszlo. Umowilam sie w sobote na USG.Mam nadzieje,że maluszek pokaże co ma pomiedzy nogami hehe.Mógłby sprawić prezencik rodzicom na swieta i potwierdzić czy jest chłopcem,czy dziewczynką.
Ja juz mam w zasadzie najgorsze porobione zostanie tylko zwykle sprzatanie przed swietami ale zagonie do tego meża siostre i tesciowa hehe a ja bede sie lenila.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 14:55
-
Hej
Ja za to jestem nie zwykle zamulona dzisiaj,ale i radosna,bo na jutro mi obiad został z dzisiaj
Popoludnie przelezalam sobie w formie relaksu,a teraz idę zjeść ryż na mleku z cynamonem i cukrem,a kto ciężarnej zabroniKitaja lubi tę wiadomość
-
hej, Dzisiaj wzięłam sie za swiateczne porzadki. Pod wieczór poszla mi krew z nosa,na szczęście nie duzo ale sie przestraszylam ! dodam, ze na widok krwi lub gdy usłyszę słowo ŻYŁA od razu miękną mi nogi hehe. Dzisiaj ugotowałam obiad na dwa dni wiec jutro mogę trochę poleniuchować
-
Diana,jeszcze do nie dawna gotowalam codziennie,ale w końcu dałam sobie na wstrzymanie,nic im się nie stanie jak zjedzą to samo dwa razy pod rząd
Leżę sobie w łóżku,powoli przygotowując się do snu
Jutro w planach mam ogarniecie szafy Tymka i przesiew ubrań,za małe spakować
Powiem Wam,ze teraz ten ostatni trymestr lepiej sie czuję w jak poprzednich,przeraża mnie to
Życzę Wam forumowe ciotki spokojnej nocki,do juterka -
A ja mam od dzisiaj kotka w domu.Znajomi zostawili go nam na 2 tygodnie.Mój nie lubi kotów i zamiast kot na niego,to on warczy na kota he.Ciekawe jak minie dzisiaj noc.Mam nadzieje,że kot bedzie spokojny i da nam pospac.
Dziewczyny nie szalejcie za bardzo z tym sprzataniem.Rozłózcie sobie to na raty i nie przemęczajcie się za mocno.
-
Dzień dobry,Maja jak minęła noc z kotkiem??
Mój też nie bardzo lubil koty,a o mnie już nie wspomnę,bo od zawsze psiarą jestem.
Ale pewnego dnia mój synus był chory i był pod opieką tesciowej,a obok jej domu sąsiadka miała małe kotki. Taki jeden cały czas lazil za nią i za Tymkiem,no i tego dnia Tymus nie.mogl wyjść więc babcia wzięła kotka do siebie....jak wróciłam z praktyki,Tymek spał z kotem.Jak się obudził zapytał czy kot może jechać z nami do domku na jedną noc....i tak kot jest z nami dwa lata.mąż po dwóch mies przyjechal do domu na Święta(oczywiście wiedział ze kot jest) był zły,bo kot ciągle za nim lazil,wchodzil na łóżko i kładł mu się nad głowa,zrzucal doniczki z okien,rano juz miauczal bo głodny. Ale po Świętach wzięliśmy kotka i wykastrowalismy,no i się zmienił kotek. Nadal czasami pobuszuje w nocy,ale to rzadkość.
Teraz Figaro-nasz kotek,jest członkiem naszej rodziny. Już przeżywamy,ze na wakacje z nami nie pojedzie,ale nie damy rady ogarnąć Tymka,Olafka,wózek i jeszcze klatkę z kotem na promie czy też w hotelu,także Figus zostanie na wyspie,pod opieką któregoś ze znajomych.
He he,fajnie tak sobie powspominac -
derii noc do 5.30 mineła spokojnie,bo kotek spał u nas pod łózkiem ale nad ranem zaczal miauczec i skakac na drzwi. wejsciowe i do lazienki. Nie jestesmy do tego przyzwyczajeni i oboje bylismy zli.Najgorzej,że mieszkamy w bloku i mamy maly przedpokoj wiec nie zamkniemy w nim kota,bo by cala noc szalal dlatego musza byc otwarte drzwi do pokoju w ktrorym spimy a mąż zawsze mi zamykal drzwi od pokoju jak wychodzil do pracy,bo wiadomo robil sobie w kuchni sniadanie,kawe,potem córki wstaja do szkoly i moglam sobie dluzej pospac a dzisiaj nie mialam spania dopoki wszyscy nie wyszli z domu. Nie wiem ja to bedzie dalej ale cienko to widze jak widzialam rano zlosc mężą jak wyganial kota i wkurzal sie ,ze kot nam podrapie całe drzwi.
-
Czesc dziewczyny,ja zawsze bylam psiara jak kupilam w pazdzierniku yorka miniaturke narazie jest w Polsce ze wzgledu na paszport i inne papiery ktore musimy zalatwic przed przyjazdem tutaj:-) po swietach bedzie juz z nami maz nie chcial yorka,ale ugiol sie pod moim urokiem osobistym teraz sie smieje,ze bedzie mini "szczur"biegal po domu ;-)milego dnia dziewczynki dla was i maluszkow:-*
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Kitaja wspolczuje ci bardzo wyboru pieska, ja mam w domu dwa yorki(sunia i pies) i obydwa gustuja w zalatwianiu sie na dywany, kilka innych osob ktore maja yorki tez maja z nimi ten problem.Oby tobie trafil sie grzeczny i ulozony york! Mam tez kota i wole jego towarzystwo, ale od zawsze bylam kociara straszna
Derii, ja tez jestem tego zdania ze dwa dni mozna zjesc to samo i nic sie nie stanie, szczegolnie teraz kiedy przeszkadzaja mi zapachy i ciezko mi sie gotuje heheh
Maja, ale masz sie z tym kotem. Moj na szczescie jak spi w domu to kladzie sie spac i tak spi do rana, ewentualnie zmienia miejsce spania w ciagu nocy ale nie biega i nie drapie drzwi, chyba bym zwariowalaWiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 10:55