X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • NanaOktawia Koleżanka

Wysłany: 12 grudnia 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kafabi- jak to w Norwegii ,,poród jak najbardziej naturalnie,, wiec i lewatywy nie praktykują. ,,przecież organizm sam sie przed porodem oczyszcza,, -słowa mojej położnej Przynajmniej w moim szpitalu tak było.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2014, 15:57

Nana

bhywtv73k49vqdx7.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!
    Szkoda, że tak późno się ten wątek rozkręcił... Ja już mam 3-miesięcznego synka, jest najcudowniejszy na świecie <3
    Kafabi- jeśli chodzi o "dwójkę" podczas porodu, to nie przejmuj się ;) Mnie to spotkało, ale przyznaję, że nawet nie zarejestrowałam tego faktu podczas porodu ;) Więc luzik, będziesz miała "większą" misję do wykonania :)
    Jeśli miałybyście jakieś pytania walcie śmiało! Będę tu zaglądać :)
    Dbajcie o siebie :D

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak myślałam,że tutaj nie robią. No trudno nie ja pierwsza i nie ostatnia ku..ę zrobie przy porodzie :p

Witaj Sylka super, że do nas dołączyłaś i możesz nam odpowiedzieć na nurtujące Nas pytania :) gratuluję synusia <3

Co pakowałyście kochane do szpitala !?

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kafabi,no stre,w Pl też się nie.zdąża z tą lewatywa. Miałam pacjentke która przyjechala na porodowke z glowka już widoczną,3 parcia i po wszystkim,z pupy też polecialo,ale kto by się przejmował,jak wszyscy skupieni na noworodku byliśmy :-)

Sylka my także oczekujemy Olafka :-) odliczamy te długie dni

NanaOktawia lubi tę wiadomość

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • NanaOktawia Koleżanka

Wysłany: 12 grudnia 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do szpitala brałam tylko wygodne ciuchy dla siebie, co by po szpitalu śmigać. Ciuchy na wyjście dla siebie i pyzy. Kosmetyki dla siebie. Wszystko inne mieliśmy dostępne w szpitalu.

Właśnie mi się teraz przypomniało, parę wątków wcześniej któraś pisała, że położne przebierają maluszki i prywatne ciuszki giną. Nie wiem jak jest w innych szpitalach, ale u mnie pyza była z nami od samego początku, przebieraliśmy ją sami. A kąpiel miała w drugiej dobie, również byliśmy wtedy obecni. Polozna tylko pokazała jak mała trzymać i dalej kąpał ją mój P. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2014, 18:13

kafabi, derii84 lubią tę wiadomość

Nana

bhywtv73k49vqdx7.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuję NanaOktawia za odpowiedz :) więc dużo nie trzeba pakować całe szczęście !! Jak czytam na lutówkach co dziewczyny musza spakować to walizki by nie starczyło :/

derii84 lubi tę wiadomość

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj zaczełam 8 miesiąc według Ovu.
    Szok jak czas leci. Ja planuje tak za miesiac spakowalac torbe do szpitala,zeby już sobie leżała naszykowana,bo nigdy nic nie wiadomo.
    Jak Przezylam moje zęby,to może i poród jakoś pójdzie hehe.
    Dzisiaj przespałam całą noc.Boli mnie jeszcze szczeka od znieczulenia i ząb lekko ćmi jak go dotkne ale juz jest dużo lepiej i duża ulga.Mam nadzieje,ze już będzie ok. a jak nie to niech chociaz wytrzyma do porodu,bo wtedy dali by mi konkretne znieczulenie i mogłabym go wyrwac.

Jak tam przygotowania do Świąt?. Ja dzisiaj ubrałam już choinke.Jutro mąż ma umyc okna jak nie bedzie mrozu a kolezanka zawiesi mi firanki. Za tydzien przylatuje tesciowa z córką.Już nie możemy sie ich doczekac.

derii84 lubi tę wiadomość

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
    Moi 2 Anielscy synkowie [*] [*] 20.02.2014. (18tc)
    Ciocia aniołka Julci (*) 24.01.2015 (37tc)
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam wam napisac,że znalazłam w domu opaske na reke,która miała moja mama jak mnie rodziła 36 lat temu :-)

siamyrka lubi tę wiadomość

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co tu dzisiaj taka cisza?
    U mnie dzisiaj są porządki.Mąż z koleżanką sprzataja mieszkanko więc już jestem coraz bliżej świąt :-)

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej lasencje,siedzę sobie na promie wyluzowana. Na lądzie u nas jest piękna zima,aż żal mi dupsko ściska,ze my nie mamy takie pogody na wyspie :-(

Zakupy-średnio udane,z przeceny świątecznych nic już nie było,a w ozdobach kiszka. Z braku czasy zapomniałam odebrać paczki,jestem na siebie zła,niestery :-/

Faktycznie dzisiaj cisza u nas na forum,widocznie wszystkie pochłoniete obowiązkami przedświątecznymi :-)

p19uskjok4jap6fv.png
  • Diana95 Przyjaciółka

Wysłany: 13 grudnia 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siamyrka wrote:
    cześć Diana95 :) ja mieszkam w Drammen, także niedaleko ;)
    Kitaja - ja mam w domku luteine w tabl pod język- jeżeli Cię poratuję, mogę wysłać.
    Czesc Siamyrka, ciesze sie ze mieszkamy tak niedaleko siebie.Nie wiem czy powinnam ale zapytam, ile masz lat ? :) ja jestem jeszcze bardzo mlodziutka, w kwietniu mam 20ste urodziny.

f2w36vgcq1hspw3i.png
  • Diana95 Przyjaciółka

Wysłany: 13 grudnia 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Derii, wydaje mi sie ze chyba masz racje, świąteczne przygotowania pochłonęły nas :D Maja, a mi ciezko zagonic meza do umycia okien, bardzo tego nie lubi ;) Sama bym to zrobila ale okna baardzo ciezko chodza i boje sie uzywac tyle sily majac dzidzi w brzuszku.

f2w36vgcq1hspw3i.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) ja dzis tez zakupy, sprzatanko i przygotowania do wyjazdu do Pl.
    Diana - czemu nie powinnas :) moj wiek to nie tajemnica hehe. Ja mam 27. A Ty w ktorym tygodniu jestes? Moze kiedys na wspolne spacerki sie wybierzemy? :)

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Diana95 Przyjaciółka

Wysłany: 13 grudnia 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w 12 tyg+ 2 dni. Fajnie by bylo gdyby z tymi wspólnymi spacerkami wyszlo :)

f2w36vgcq1hspw3i.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana - mysle, ze wyjdzie :) mozemy juz po nowym roku zaczac :) i ciagnac do porodu a potem z Dzidzkami hihi

Diana95 lubi tę wiadomość

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Diana95 Przyjaciółka

Wysłany: 13 grudnia 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siamyrka baaardzo chetnie :)

f2w36vgcq1hspw3i.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w niedzielny poranek:-*To ja sie pisze z wami na te spacery;-)jak nie macie nic przeciwko:-)

Diana95 lubi tę wiadomość

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się i my :-),wczoraj z Olafkiem weszliśmy w 32 tydzien,a mamy 31 :-).
    Miałam Wam napisać,ze w Rema 1000 jest fajna cena Pampers 23 szt,paczuszka do szpitala za ok 9kr i chusteczki Pampers Sensitive te białe 4 paczki za 50kr.

Mój mąż kupił wczoraj dla jeszcze nienarodzonego fajna karuzelke mini to fotelika czy do wózka lub na nasz biedny bujaczek i przytulanke w formie malego kocyka,bo mi się takie podobają :-) najlepsze jest to,ze był z tego taki dumny,jak nie on hi hi. Dzisiaj u nas lenistwo,tzn w końcu dzisiaj lozeczko zniesie ze strychu i je sprawdzimy ;-)

p19uskjok4jap6fv.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope- jasne! :) im nas więcej tym radośniej i raźniej :) ja dziś już po Kościółku i teraz też będę się lenić :))) miłej niedzieli Mamusie! :)

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana!
    Derii fajnie,że cos jednak udało wasm się kupić. Ja karuzele zamówilam sobie w Polsce i przyjedzie poświętach. Mi też sie podobaja te kocyki przytulanki ale może kupie jak będe po Usg albo po porodzie,żeby dobrac kolorystycznie. Mój mąż dostał z pracy karte do wykorzystania w różnych sklepach na 1000 koron więc będziemy mogli ją wykorzystać,żeby kupić coś maluszkowi. W domku mam juz praktycznie wszystko porobione,choinka stoi i teraz mogę się już relaksować.

Życze wam kobitki miłej niedzieli.

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
‹‹ 50 51 52 53 54 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ