X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • NanaOktawia Koleżanka

Wysłany: 12 grudnia 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kafabi- jak to w Norwegii ,,poród jak najbardziej naturalnie,, wiec i lewatywy nie praktykują. ,,przecież organizm sam sie przed porodem oczyszcza,, -słowa mojej położnej Przynajmniej w moim szpitalu tak było.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2014, 15:57

Nana

bhywtv73k49vqdx7.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!
    Szkoda, że tak późno się ten wątek rozkręcił... Ja już mam 3-miesięcznego synka, jest najcudowniejszy na świecie <3
    Kafabi- jeśli chodzi o "dwójkę" podczas porodu, to nie przejmuj się ;) Mnie to spotkało, ale przyznaję, że nawet nie zarejestrowałam tego faktu podczas porodu ;) Więc luzik, będziesz miała "większą" misję do wykonania :)
    Jeśli miałybyście jakieś pytania walcie śmiało! Będę tu zaglądać :)
    Dbajcie o siebie :D

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak myślałam,że tutaj nie robią. No trudno nie ja pierwsza i nie ostatnia ku..ę zrobie przy porodzie :p

Witaj Sylka super, że do nas dołączyłaś i możesz nam odpowiedzieć na nurtujące Nas pytania :) gratuluję synusia <3

Co pakowałyście kochane do szpitala !?

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kafabi,no stre,w Pl też się nie.zdąża z tą lewatywa. Miałam pacjentke która przyjechala na porodowke z glowka już widoczną,3 parcia i po wszystkim,z pupy też polecialo,ale kto by się przejmował,jak wszyscy skupieni na noworodku byliśmy :-)

Sylka my także oczekujemy Olafka :-) odliczamy te długie dni

NanaOktawia lubi tę wiadomość

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • NanaOktawia Koleżanka

Wysłany: 12 grudnia 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do szpitala brałam tylko wygodne ciuchy dla siebie, co by po szpitalu śmigać. Ciuchy na wyjście dla siebie i pyzy. Kosmetyki dla siebie. Wszystko inne mieliśmy dostępne w szpitalu.

Właśnie mi się teraz przypomniało, parę wątków wcześniej któraś pisała, że położne przebierają maluszki i prywatne ciuszki giną. Nie wiem jak jest w innych szpitalach, ale u mnie pyza była z nami od samego początku, przebieraliśmy ją sami. A kąpiel miała w drugiej dobie, również byliśmy wtedy obecni. Polozna tylko pokazała jak mała trzymać i dalej kąpał ją mój P. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2014, 18:13

kafabi, derii84 lubią tę wiadomość

Nana

bhywtv73k49vqdx7.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuję NanaOktawia za odpowiedz :) więc dużo nie trzeba pakować całe szczęście !! Jak czytam na lutówkach co dziewczyny musza spakować to walizki by nie starczyło :/

derii84 lubi tę wiadomość

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj zaczełam 8 miesiąc według Ovu.
    Szok jak czas leci. Ja planuje tak za miesiac spakowalac torbe do szpitala,zeby już sobie leżała naszykowana,bo nigdy nic nie wiadomo.
    Jak Przezylam moje zęby,to może i poród jakoś pójdzie hehe.
    Dzisiaj przespałam całą noc.Boli mnie jeszcze szczeka od znieczulenia i ząb lekko ćmi jak go dotkne ale juz jest dużo lepiej i duża ulga.Mam nadzieje,ze już będzie ok. a jak nie to niech chociaz wytrzyma do porodu,bo wtedy dali by mi konkretne znieczulenie i mogłabym go wyrwac.

Jak tam przygotowania do Świąt?. Ja dzisiaj ubrałam już choinke.Jutro mąż ma umyc okna jak nie bedzie mrozu a kolezanka zawiesi mi firanki. Za tydzien przylatuje tesciowa z córką.Już nie możemy sie ich doczekac.

derii84 lubi tę wiadomość

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
    Moi 2 Anielscy synkowie [*] [*] 20.02.2014. (18tc)
    Ciocia aniołka Julci (*) 24.01.2015 (37tc)
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam wam napisac,że znalazłam w domu opaske na reke,która miała moja mama jak mnie rodziła 36 lat temu :-)

siamyrka lubi tę wiadomość

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co tu dzisiaj taka cisza?
    U mnie dzisiaj są porządki.Mąż z koleżanką sprzataja mieszkanko więc już jestem coraz bliżej świąt :-)

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej lasencje,siedzę sobie na promie wyluzowana. Na lądzie u nas jest piękna zima,aż żal mi dupsko ściska,ze my nie mamy takie pogody na wyspie :-(

Zakupy-średnio udane,z przeceny świątecznych nic już nie było,a w ozdobach kiszka. Z braku czasy zapomniałam odebrać paczki,jestem na siebie zła,niestery :-/

Faktycznie dzisiaj cisza u nas na forum,widocznie wszystkie pochłoniete obowiązkami przedświątecznymi :-)

p19uskjok4jap6fv.png
  • Diana95 Przyjaciółka

Wysłany: 13 grudnia 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siamyrka wrote:
    cześć Diana95 :) ja mieszkam w Drammen, także niedaleko ;)
    Kitaja - ja mam w domku luteine w tabl pod język- jeżeli Cię poratuję, mogę wysłać.
    Czesc Siamyrka, ciesze sie ze mieszkamy tak niedaleko siebie.Nie wiem czy powinnam ale zapytam, ile masz lat ? :) ja jestem jeszcze bardzo mlodziutka, w kwietniu mam 20ste urodziny.

f2w36vgcq1hspw3i.png
  • Diana95 Przyjaciółka

Wysłany: 13 grudnia 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Derii, wydaje mi sie ze chyba masz racje, świąteczne przygotowania pochłonęły nas :D Maja, a mi ciezko zagonic meza do umycia okien, bardzo tego nie lubi ;) Sama bym to zrobila ale okna baardzo ciezko chodza i boje sie uzywac tyle sily majac dzidzi w brzuszku.

f2w36vgcq1hspw3i.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) ja dzis tez zakupy, sprzatanko i przygotowania do wyjazdu do Pl.
    Diana - czemu nie powinnas :) moj wiek to nie tajemnica hehe. Ja mam 27. A Ty w ktorym tygodniu jestes? Moze kiedys na wspolne spacerki sie wybierzemy? :)

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Diana95 Przyjaciółka

Wysłany: 13 grudnia 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w 12 tyg+ 2 dni. Fajnie by bylo gdyby z tymi wspólnymi spacerkami wyszlo :)

f2w36vgcq1hspw3i.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana - mysle, ze wyjdzie :) mozemy juz po nowym roku zaczac :) i ciagnac do porodu a potem z Dzidzkami hihi

Diana95 lubi tę wiadomość

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Diana95 Przyjaciółka

Wysłany: 13 grudnia 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siamyrka baaardzo chetnie :)

f2w36vgcq1hspw3i.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w niedzielny poranek:-*To ja sie pisze z wami na te spacery;-)jak nie macie nic przeciwko:-)

Diana95 lubi tę wiadomość

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się i my :-),wczoraj z Olafkiem weszliśmy w 32 tydzien,a mamy 31 :-).
    Miałam Wam napisać,ze w Rema 1000 jest fajna cena Pampers 23 szt,paczuszka do szpitala za ok 9kr i chusteczki Pampers Sensitive te białe 4 paczki za 50kr.

Mój mąż kupił wczoraj dla jeszcze nienarodzonego fajna karuzelke mini to fotelika czy do wózka lub na nasz biedny bujaczek i przytulanke w formie malego kocyka,bo mi się takie podobają :-) najlepsze jest to,ze był z tego taki dumny,jak nie on hi hi. Dzisiaj u nas lenistwo,tzn w końcu dzisiaj lozeczko zniesie ze strychu i je sprawdzimy ;-)

p19uskjok4jap6fv.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope- jasne! :) im nas więcej tym radośniej i raźniej :) ja dziś już po Kościółku i teraz też będę się lenić :))) miłej niedzieli Mamusie! :)

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana!
    Derii fajnie,że cos jednak udało wasm się kupić. Ja karuzele zamówilam sobie w Polsce i przyjedzie poświętach. Mi też sie podobaja te kocyki przytulanki ale może kupie jak będe po Usg albo po porodzie,żeby dobrac kolorystycznie. Mój mąż dostał z pracy karte do wykorzystania w różnych sklepach na 1000 koron więc będziemy mogli ją wykorzystać,żeby kupić coś maluszkowi. W domku mam juz praktycznie wszystko porobione,choinka stoi i teraz mogę się już relaksować.

Życze wam kobitki miłej niedzieli.

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
‹‹ 50 51 52 53 54 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ