Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
Kafabi- jak to w Norwegii ,,poród jak najbardziej naturalnie,, wiec i lewatywy nie praktykują. ,,przecież organizm sam sie przed porodem oczyszcza,, -słowa mojej położnej Przynajmniej w moim szpitalu tak było.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2014, 15:57
-
Hej Dziewczyny!
Szkoda, że tak późno się ten wątek rozkręcił... Ja już mam 3-miesięcznego synka, jest najcudowniejszy na świecie
Kafabi- jeśli chodzi o "dwójkę" podczas porodu, to nie przejmuj się Mnie to spotkało, ale przyznaję, że nawet nie zarejestrowałam tego faktu podczas porodu Więc luzik, będziesz miała "większą" misję do wykonania
Jeśli miałybyście jakieś pytania walcie śmiało! Będę tu zaglądać
Dbajcie o siebie -
Tak myślałam,że tutaj nie robią. No trudno nie ja pierwsza i nie ostatnia ku..ę zrobie przy porodzie :p
Witaj Sylka super, że do nas dołączyłaś i możesz nam odpowiedzieć na nurtujące Nas pytania gratuluję synusia
Co pakowałyście kochane do szpitala !?
-
Kafabi,no stre,w Pl też się nie.zdąża z tą lewatywa. Miałam pacjentke która przyjechala na porodowke z glowka już widoczną,3 parcia i po wszystkim,z pupy też polecialo,ale kto by się przejmował,jak wszyscy skupieni na noworodku byliśmy
Sylka my także oczekujemy Olafka odliczamy te długie dniNanaOktawia lubi tę wiadomość
-
Ja do szpitala brałam tylko wygodne ciuchy dla siebie, co by po szpitalu śmigać. Ciuchy na wyjście dla siebie i pyzy. Kosmetyki dla siebie. Wszystko inne mieliśmy dostępne w szpitalu.
Właśnie mi się teraz przypomniało, parę wątków wcześniej któraś pisała, że położne przebierają maluszki i prywatne ciuszki giną. Nie wiem jak jest w innych szpitalach, ale u mnie pyza była z nami od samego początku, przebieraliśmy ją sami. A kąpiel miała w drugiej dobie, również byliśmy wtedy obecni. Polozna tylko pokazała jak mała trzymać i dalej kąpał ją mój P.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2014, 18:13
kafabi, derii84 lubią tę wiadomość
-
Ja dzisiaj zaczełam 8 miesiąc według Ovu.
Szok jak czas leci. Ja planuje tak za miesiac spakowalac torbe do szpitala,zeby już sobie leżała naszykowana,bo nigdy nic nie wiadomo.
Jak Przezylam moje zęby,to może i poród jakoś pójdzie hehe.
Dzisiaj przespałam całą noc.Boli mnie jeszcze szczeka od znieczulenia i ząb lekko ćmi jak go dotkne ale juz jest dużo lepiej i duża ulga.Mam nadzieje,ze już będzie ok. a jak nie to niech chociaz wytrzyma do porodu,bo wtedy dali by mi konkretne znieczulenie i mogłabym go wyrwac.
Jak tam przygotowania do Świąt?. Ja dzisiaj ubrałam już choinke.Jutro mąż ma umyc okna jak nie bedzie mrozu a kolezanka zawiesi mi firanki. Za tydzien przylatuje tesciowa z córką.Już nie możemy sie ich doczekac.derii84 lubi tę wiadomość
-
Zapomniałam wam napisac,że znalazłam w domu opaske na reke,która miała moja mama jak mnie rodziła 36 lat temu
siamyrka lubi tę wiadomość
-
Hej lasencje,siedzę sobie na promie wyluzowana. Na lądzie u nas jest piękna zima,aż żal mi dupsko ściska,ze my nie mamy takie pogody na wyspie
Zakupy-średnio udane,z przeceny świątecznych nic już nie było,a w ozdobach kiszka. Z braku czasy zapomniałam odebrać paczki,jestem na siebie zła,niestery
Faktycznie dzisiaj cisza u nas na forum,widocznie wszystkie pochłoniete obowiązkami przedświątecznymi -
siamyrka wrote:cześć Diana95 ja mieszkam w Drammen, także niedaleko
Kitaja - ja mam w domku luteine w tabl pod język- jeżeli Cię poratuję, mogę wysłać. -
Derii, wydaje mi sie ze chyba masz racje, świąteczne przygotowania pochłonęły nas Maja, a mi ciezko zagonic meza do umycia okien, bardzo tego nie lubi Sama bym to zrobila ale okna baardzo ciezko chodza i boje sie uzywac tyle sily majac dzidzi w brzuszku.
-
Witam w niedzielny poranek:-*To ja sie pisze z wami na te spacery;-)jak nie macie nic przeciwko:-)
Diana95 lubi tę wiadomość
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Witamy się i my ,wczoraj z Olafkiem weszliśmy w 32 tydzien,a mamy 31 .
Miałam Wam napisać,ze w Rema 1000 jest fajna cena Pampers 23 szt,paczuszka do szpitala za ok 9kr i chusteczki Pampers Sensitive te białe 4 paczki za 50kr.
Mój mąż kupił wczoraj dla jeszcze nienarodzonego fajna karuzelke mini to fotelika czy do wózka lub na nasz biedny bujaczek i przytulanke w formie malego kocyka,bo mi się takie podobają najlepsze jest to,ze był z tego taki dumny,jak nie on hi hi. Dzisiaj u nas lenistwo,tzn w końcu dzisiaj lozeczko zniesie ze strychu i je sprawdzimy -
Witam z rana!
Derii fajnie,że cos jednak udało wasm się kupić. Ja karuzele zamówilam sobie w Polsce i przyjedzie poświętach. Mi też sie podobaja te kocyki przytulanki ale może kupie jak będe po Usg albo po porodzie,żeby dobrac kolorystycznie. Mój mąż dostał z pracy karte do wykorzystania w różnych sklepach na 1000 koron więc będziemy mogli ją wykorzystać,żeby kupić coś maluszkowi. W domku mam juz praktycznie wszystko porobione,choinka stoi i teraz mogę się już relaksować.
Życze wam kobitki miłej niedzieli.