Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
Pytanie do mam - czy pępuszek zanim odpadnie jeszcze kikut, może troche nieprzyjemnie pachnieć? Czyścimy mu patyczkami tam wszystko w srodku i wietrzymy. Myśle, ze nie ma stanu zapalnego ale ten zapaszek troche mnie niepokoi. Czytałam, ze problemy z pępuszkiem mogą pojawić sie w 5-6 dobie i u nas tak faktycznie jest.
-
Pianistka, ano fajnie 35 tydzien. Nowosc dla mnie
Ale troche mnie zmartwili, bo tu wyciagaja pessar w 36 tyg... A moja szyjka, ktora jest chyba tylko dla ozdoby i trzymania pessara??? No trudno, skoro Alex czeka, to najwyzej rozpakujemy sie wczesniej.czarna_owca lubi tę wiadomość
-
Witam dziewczyny!
Gratuluję Maluszków
Sama jestem w 14 tygodniu ciązy i tutaj moje pytanie.
O ile wizyty u fastlege nie mają przede mną tajemnic o tyle prywatna wizyta kontrolna mnie zastanawia.
Jutro jesteśmy umówieni do milej Pani ginekolog i nie wiem czego się spodziewać. Jedyne na czym mi zależy to usg, by zobaczyć czy wszystko z maluszkiem w porządku.
Jakie są Wasze doświadczenia z prywatnymi wizytami?
Czy jest szansa na poznanie płci ( jutro kończę 14 i zaczynam 15 tydzień )
Pozdrawiam -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja chodze na przemian jordmor i po 2 tyg.fastlege. Mialam 2 usg tutaj. Jedno w Pl. Poprosilam fastlege o dodatkowe usg. Bede miala po 30tyg. Po 35 tyg. zrobia mi tez na paciorkowce. Poczytalam na norweskich stronach i robia jak sie martwimy.
Zalezyod fastlege i marudzenia. Ja mowie wprost co chce sprawdzic.Nasza myszka jest już z nami -
nick nieaktualny
-
Martynka, ja nie pomogę bo ja miałam w brzuchu 53 cm więcej niż zwykle i mój brzuch należał do gignatów... a co do sprawdzania wagi to mi przed porodem położna wymacała z brzucha wagę małej dokładniej jak USG w dniu terminu miałam wizytę i powiedziała że jest 4 kg jak nic a 5 dni później urodziłam 4150g więc zgadzało się w 100%
Pterusinska, ja chodziłam na prywatne wizyty, miałam chyba 7 prywatnych USG... co do poznawania płci tak wcześnie... w 14 tygodniu osóbka w avatrku (ta dama w czerwonej sukience) była chłopcem tak wiec ja na Twoim miejscu nawet nie chciałabym znać... pamiętam jak się nastawiłam na chłopca, wybraliśmy imię a potem na półówkowych rozczarowanie, potem płacz bo "gdzie mój synek?"... po co ci to na tym etapie płeć to jakieś bajki...
Ja na prywatne USG chodziłam sobie sama a u ginekologa byłam 2 razy. Raz ze skierowaniem od fastlege a raz sama się zapisałam. a jak wygląda wizyta? zależy dlaczego idziesz. Jak tylko sprawdzić co z dzidziusiem to pewnie tylko USG a jak np niepokoi was szyjka itp to zbada...
Nefer, ale 36 tc to już przecież ok Wiadomo, lepiej urodzić w 39 czy 40 ale myślę, że nie masz się co obawiać też nikt nie powiedział, że gdy zdejmą pessar to urodzisz na drugi dzień znam dziewczynę, która bez szyjki ciążę przenosiła powodzenia aczkolwiek przenoszenia nie życzęmartynka870 lubi tę wiadomość
-
Pianistka o to niezłą piłeczkę miałaś Ja własnie czytałam ,że z usg to tak niedokładne są te pomiary jeżeli chodzi o wagę. Ale dobrze,ze mam to skierowanie. Teraz czekam na list z datą ,kiedy mam się zgłosić.
Pianistka a napiszesz jakie masz łóżeczko? bo nie wiem czy z PL zamawiać. -
A ja myślę nad wózkiem. Taki na asfalt i trochę kamyki. Raczej będę chodzić trasy min 1h-2h dziennie. I chętnie 3w1 z siedziskiem do min 2-3lat. I wchodzi w grę oddanie do przedszkola po roku a tam chyba spanie w siedziskach? Stokke trailz, Britax go next? Macie doświadczenia?Nasza myszka jest już z nami
-
Tak koła pompowane są ważne. Pani w sklepie chwalił brio go next. Długie użytkowanie do 3 lat.kola pompowane.dobra b.amortyzacja.ale siedzisko nie leży całkiem. Za to mogę odwracać do kontaktu z dzieckiem. Łatwe składanie.i dobre zadaszenie przed wiatrem i chłodem. Stokke znowu siedzisko takie mniejsze i dużo miejsca po zlozeniuNasza myszka jest już z nami