X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Motylkowa1 Przyjaciółka

Wysłany: 4 maja 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez myślałam o 3 kołowym ale w sklepie doradzali 4 kołowe. Stabilniejsze itd.MOUNTAIN BUGGY URBAN JUNGLE podoba mi się bsrdzo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2016, 10:22

Nasza myszka jest już z nami
  • martynka870 Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie ten mountain buggy wydaje się "idealny" . Ale quinny z kolei też mi się bardzo podoba i ma też rozkładane siedzisko. Teraz w maju obejrze je na żywo i zadecydujemy w końcu.

e96b0e4df0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łóżeczko mam z ikei :) jestem zadowolona :) ładne, zgrabne. Ma potem zdejmowany bok dla starszego dziecka :)

A wózek mamy expander mondo (z polski) bo mi sie żaden z tych w Norwegii nie podobał (stokke tak, ale jest malutka spacerówka). Ma i pompowane koła i rozkładane siedzenie

http://www.ikea.com/no/no/catalog/products/00248567/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2016, 21:04

martynka870 lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png

Wysłany: 5 maja 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łóżeczko tez kupie w Ikea i przewijak najprostszy. Ale z wózkiem mam dylemat. U mnie często wieje pada.Szczegolnie jesień zima. Tak Stokke ma ta spacerowke mniejsza.wiec chyba britax go next wybiorę. Jeszcze czekam z zakupem...zaglądam do sklepu. Próbuje :)

• Jenta Przyjaciółka

Wysłany: 5 maja 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, witam się w 12tygodniu :)
    Pianistko mam wielką nadzieję że rzuciłaś na mnie czar i faktycznie za 5 razem będzię dobrze :* póki co jest podręcznikowo ale myślę że nawiększą role spełniły zastrzyki z Ovitrelle i to dzięki nim jest wszystko ok :) u mnie za wcześnie na wyprawkę, mawet nie mam ochoty zagladać do sklepów dziecięcych, raz że jest za wcześnie a dwa że coś mam parszywy humor ostatnio :) niby tak czekałam a teraz mnie wątpliwości dopadły i to ogromne :(

Ja mam na codzień kontakt ze stokke trailz i sama nie kupię innego wózka. A to siedzenie sport lub jak kto woli głęboko- spacerowy jest regulowany i śmiało posłuży min. na 1,5 roku przy dużym dzieciątku :)

21.03 beta 5165
    25.03 beta 13635
    31.03 usg - jest serduszko ! bąbelek 6,9mm 14.04usg - 19,5mm
    3jgxyx8dhyvbu9v6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ma któraś ten najprostszy przewijak z ikea? Do niego można Wziasc ten pompowany przewijak ale nie podoba mi sie to. Czy taki przewijak zwykły myślicie ze będzie pasować na ten stojak-przewijak z ikea?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenta, trzymam kciuki i wszystko będzie dobrze

Wysłany: 5 maja 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenta ja też poronilam 2 razy wcześniej i było ciezej zajść w ciążę 35plus. Teraz książkowa ciaza. Chodzę na aqua aerobik 3 razy w tyg od początku. Po po chodzeniu bolą mnie b.nogi,wiec tylko basen został teraz. 0 pomocy w postaci leków podtrzymujacych. Tez się bałam kolejnego poronienia.Ale coś w tym norweskim podejściu jest. Poronienia się zdarzają. Nawet kilka a potem rodzą się zdrowe dzieci. Mam przykłady w pracy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2016, 12:42

Wysłany: 5 maja 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie myślę o tym przewijaku. Nie chce takiego mebla większego na parę miesięcy kupować.

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylkowa, ja poroniłam 4 razy a 5 ciaza donoszona i mam piękną córunie :)

Jenta trzymam kciuki :) a humor w ciazy juz taki jest :) raz jest a raz go nie ma

Ja mam ten najtańszy przewijak z ikei tylko pomalowaliśmy go na biało ;) i materacyk kupiłam na Jollyroom bo te pompowane mi sie nie widzą. I od razu mowię ze przewijak taki 50x70 jest za duży do tego stolika z ikei. Mam taki w łazience i jest za duzy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2016, 13:15

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png

Wysłany: 5 maja 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszym trymestrze to albo spałam albo się śmiałam lub płakałam czy damy rade itd. Nawet porodu sie mniej boje. A mam wpisane ze bardzo w karcie i czeka mnie rozmowa i planowanie go w szpitalu.Zredukowalam wtedy troche prace. Mdlosci i sen ustąpiły po 14tyg. W 2 juz dużo lepiej.Wrocilam na 100%. Nawet poleciałam na urlop itd. Zaraz zaczynam 3 i nogi trochę siadają po 1h spacerze i kręgosłup wiec musze skrócić. Zobaczymy jak psychicznie będzie. Pracuje nadal 100% ale myślę że zredukuje trochę za parę tyg. Cieszę się że mogę pracować i chodzić na gimnastyke w wodzie.woda masuje ciało przy kg rosnących :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2016, 13:29

• nefer Przyjaciółka

Wysłany: 5 maja 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka. Ja w pn wyladowalam w szpitalu na obserwacji ze wzgl na skoki cisnienia, epizody hipoglikemii i bole serca. No i moja lekarka przesunela mi wyjecie pessara na 36+6, wiec bede rodzic juz w min 37 tyg. Wiec tu tez sie wszystko unormowalo. A co do szyjki, kiedy sie podda, to jedna wielka niewiadoma. Nigdy jeszcze tak wysoko w ciazy nie bylam. :)
    Mam non stop bole jak na @, ale jakos funkcjonuje.

d869f9fdbd.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefer, ja od 32 tc miałam codziennie bóle jak na @ i strasznie się bałam porodu przedwczesnego a przecież urodziłam po terminie... tak czy siak, za kilka dni masz ciążę donoszoną, więc i tak jest wspaniale! :)

Moja księżniczka spała pół godzinki na rękach a teraz leży w huśtawce i się bawi :) cudak mały

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pianistka, podpowiedz jaki materacyk do tego przewijaka kupiłaś na jollyroom

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.jollyroom.no/produkter/petite-cherie-stellematte-chevron-grey

taki :) bardzo fajny jest, miękki ;) mała w ogóle lubi przewijak :)

Monia8823 lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Nel@ Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja tak na sekundke. Wiem ze nie w temacie ale nie moge znalezc watku na forum a moze Wy sie orientujecie :) znacie jakies ciezarne kobitki mieszkajace w Danii i udzielajace sie gdzies na forum? Dziekuje za odpowiedzi :)

wg USG 3fbf22ea43.png
    Wg OM 2nn3pc0z4dzwif2k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie w piękny słoneczny dzien ☀️☀️☀️☀️ Czy któraś z Was leciała z zaświadczeniem które było sprawdzane? Wizzair zastrzegł sobie aby w 28-32 latać z zaswiadczeniem wypisanym nie wczesniej jak 6 dni przed odlotem. Jak to powinno wyglądać? Mi wypisała położna papier potwierdzający ciąże i na kiedy mam termin. Podobne do tego co sie składa o macierzyńskie. Mam przeczucie ze inaczej powinno to wyglądać...?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2016, 10:03

• martynka870 Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,ja idę po zaświadczenie w piątek. Sama nie wiem jak ma taki coś wyglądać. Ale chyba tydzień ciąży i napisane,ze nie ma przeciwwskazań powinno wystarczyć.

e96b0e4df0.png
  • martynka870 Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie może czy z Polski jak będę wracać to wystarczy zaświadczenie od lekarza rodzinnego ?

e96b0e4df0.png
  • Pacia Nowa

Wysłany: 11 maja 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny czy jest może ktoś z was w Norwegi w ciąży? Rodze w 2016 Chciałbym popytać o parę rzeczy. Pozdrawiam

‹‹ 526 527 528 529 530 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ