Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
Łóżeczko mam z ikei jestem zadowolona ładne, zgrabne. Ma potem zdejmowany bok dla starszego dziecka
A wózek mamy expander mondo (z polski) bo mi sie żaden z tych w Norwegii nie podobał (stokke tak, ale jest malutka spacerówka). Ma i pompowane koła i rozkładane siedzenie
http://www.ikea.com/no/no/catalog/products/00248567/Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2016, 21:04
martynka870 lubi tę wiadomość
-
Łóżeczko tez kupie w Ikea i przewijak najprostszy. Ale z wózkiem mam dylemat. U mnie często wieje pada.Szczegolnie jesień zima. Tak Stokke ma ta spacerowke mniejsza.wiec chyba britax go next wybiorę. Jeszcze czekam z zakupem...zaglądam do sklepu. PróbujeNasza myszka jest już z nami
-
Cześć dziewczyny, witam się w 12tygodniu
Pianistko mam wielką nadzieję że rzuciłaś na mnie czar i faktycznie za 5 razem będzię dobrze :* póki co jest podręcznikowo ale myślę że nawiększą role spełniły zastrzyki z Ovitrelle i to dzięki nim jest wszystko ok u mnie za wcześnie na wyprawkę, mawet nie mam ochoty zagladać do sklepów dziecięcych, raz że jest za wcześnie a dwa że coś mam parszywy humor ostatnio niby tak czekałam a teraz mnie wątpliwości dopadły i to ogromne
Ja mam na codzień kontakt ze stokke trailz i sama nie kupię innego wózka. A to siedzenie sport lub jak kto woli głęboko- spacerowy jest regulowany i śmiało posłuży min. na 1,5 roku przy dużym dzieciątku -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Jenta ja też poronilam 2 razy wcześniej i było ciezej zajść w ciążę 35plus. Teraz książkowa ciaza. Chodzę na aqua aerobik 3 razy w tyg od początku. Po po chodzeniu bolą mnie b.nogi,wiec tylko basen został teraz. 0 pomocy w postaci leków podtrzymujacych. Tez się bałam kolejnego poronienia.Ale coś w tym norweskim podejściu jest. Poronienia się zdarzają. Nawet kilka a potem rodzą się zdrowe dzieci. Mam przykłady w pracy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2016, 12:42
Nasza myszka jest już z nami -
Motylkowa, ja poroniłam 4 razy a 5 ciaza donoszona i mam piękną córunie
Jenta trzymam kciuki a humor w ciazy juz taki jest raz jest a raz go nie ma
Ja mam ten najtańszy przewijak z ikei tylko pomalowaliśmy go na biało i materacyk kupiłam na Jollyroom bo te pompowane mi sie nie widzą. I od razu mowię ze przewijak taki 50x70 jest za duży do tego stolika z ikei. Mam taki w łazience i jest za duzyWiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2016, 13:15
-
Ja w pierwszym trymestrze to albo spałam albo się śmiałam lub płakałam czy damy rade itd. Nawet porodu sie mniej boje. A mam wpisane ze bardzo w karcie i czeka mnie rozmowa i planowanie go w szpitalu.Zredukowalam wtedy troche prace. Mdlosci i sen ustąpiły po 14tyg. W 2 juz dużo lepiej.Wrocilam na 100%. Nawet poleciałam na urlop itd. Zaraz zaczynam 3 i nogi trochę siadają po 1h spacerze i kręgosłup wiec musze skrócić. Zobaczymy jak psychicznie będzie. Pracuje nadal 100% ale myślę że zredukuje trochę za parę tyg. Cieszę się że mogę pracować i chodzić na gimnastyke w wodzie.woda masuje ciało przy kg rosnących
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2016, 13:29
Nasza myszka jest już z nami -
Pianistka. Ja w pn wyladowalam w szpitalu na obserwacji ze wzgl na skoki cisnienia, epizody hipoglikemii i bole serca. No i moja lekarka przesunela mi wyjecie pessara na 36+6, wiec bede rodzic juz w min 37 tyg. Wiec tu tez sie wszystko unormowalo. A co do szyjki, kiedy sie podda, to jedna wielka niewiadoma. Nigdy jeszcze tak wysoko w ciazy nie bylam.
Mam non stop bole jak na @, ale jakos funkcjonuje.
-
Nefer, ja od 32 tc miałam codziennie bóle jak na @ i strasznie się bałam porodu przedwczesnego a przecież urodziłam po terminie... tak czy siak, za kilka dni masz ciążę donoszoną, więc i tak jest wspaniale!
Moja księżniczka spała pół godzinki na rękach a teraz leży w huśtawce i się bawi cudak mały -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWitajcie w piękny słoneczny dzien ☀️☀️☀️☀️ Czy któraś z Was leciała z zaświadczeniem które było sprawdzane? Wizzair zastrzegł sobie aby w 28-32 latać z zaswiadczeniem wypisanym nie wczesniej jak 6 dni przed odlotem. Jak to powinno wyglądać? Mi wypisała położna papier potwierdzający ciąże i na kiedy mam termin. Podobne do tego co sie składa o macierzyńskie. Mam przeczucie ze inaczej powinno to wyglądać...?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2016, 10:03