X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Motylkowa1 Przyjaciółka

Wysłany: 4 maja 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez myślałam o 3 kołowym ale w sklepie doradzali 4 kołowe. Stabilniejsze itd.MOUNTAIN BUGGY URBAN JUNGLE podoba mi się bsrdzo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2016, 10:22

Nasza myszka jest już z nami
  • martynka870 Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie ten mountain buggy wydaje się "idealny" . Ale quinny z kolei też mi się bardzo podoba i ma też rozkładane siedzisko. Teraz w maju obejrze je na żywo i zadecydujemy w końcu.

e96b0e4df0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łóżeczko mam z ikei :) jestem zadowolona :) ładne, zgrabne. Ma potem zdejmowany bok dla starszego dziecka :)

A wózek mamy expander mondo (z polski) bo mi sie żaden z tych w Norwegii nie podobał (stokke tak, ale jest malutka spacerówka). Ma i pompowane koła i rozkładane siedzenie

http://www.ikea.com/no/no/catalog/products/00248567/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2016, 21:04

martynka870 lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png

Wysłany: 5 maja 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łóżeczko tez kupie w Ikea i przewijak najprostszy. Ale z wózkiem mam dylemat. U mnie często wieje pada.Szczegolnie jesień zima. Tak Stokke ma ta spacerowke mniejsza.wiec chyba britax go next wybiorę. Jeszcze czekam z zakupem...zaglądam do sklepu. Próbuje :)

• Jenta Przyjaciółka

Wysłany: 5 maja 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, witam się w 12tygodniu :)
    Pianistko mam wielką nadzieję że rzuciłaś na mnie czar i faktycznie za 5 razem będzię dobrze :* póki co jest podręcznikowo ale myślę że nawiększą role spełniły zastrzyki z Ovitrelle i to dzięki nim jest wszystko ok :) u mnie za wcześnie na wyprawkę, mawet nie mam ochoty zagladać do sklepów dziecięcych, raz że jest za wcześnie a dwa że coś mam parszywy humor ostatnio :) niby tak czekałam a teraz mnie wątpliwości dopadły i to ogromne :(

Ja mam na codzień kontakt ze stokke trailz i sama nie kupię innego wózka. A to siedzenie sport lub jak kto woli głęboko- spacerowy jest regulowany i śmiało posłuży min. na 1,5 roku przy dużym dzieciątku :)

21.03 beta 5165
    25.03 beta 13635
    31.03 usg - jest serduszko ! bąbelek 6,9mm 14.04usg - 19,5mm
    3jgxyx8dhyvbu9v6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ma któraś ten najprostszy przewijak z ikea? Do niego można Wziasc ten pompowany przewijak ale nie podoba mi sie to. Czy taki przewijak zwykły myślicie ze będzie pasować na ten stojak-przewijak z ikea?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenta, trzymam kciuki i wszystko będzie dobrze

Wysłany: 5 maja 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenta ja też poronilam 2 razy wcześniej i było ciezej zajść w ciążę 35plus. Teraz książkowa ciaza. Chodzę na aqua aerobik 3 razy w tyg od początku. Po po chodzeniu bolą mnie b.nogi,wiec tylko basen został teraz. 0 pomocy w postaci leków podtrzymujacych. Tez się bałam kolejnego poronienia.Ale coś w tym norweskim podejściu jest. Poronienia się zdarzają. Nawet kilka a potem rodzą się zdrowe dzieci. Mam przykłady w pracy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2016, 12:42

Wysłany: 5 maja 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie myślę o tym przewijaku. Nie chce takiego mebla większego na parę miesięcy kupować.

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylkowa, ja poroniłam 4 razy a 5 ciaza donoszona i mam piękną córunie :)

Jenta trzymam kciuki :) a humor w ciazy juz taki jest :) raz jest a raz go nie ma

Ja mam ten najtańszy przewijak z ikei tylko pomalowaliśmy go na biało ;) i materacyk kupiłam na Jollyroom bo te pompowane mi sie nie widzą. I od razu mowię ze przewijak taki 50x70 jest za duży do tego stolika z ikei. Mam taki w łazience i jest za duzy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2016, 13:15

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png

Wysłany: 5 maja 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszym trymestrze to albo spałam albo się śmiałam lub płakałam czy damy rade itd. Nawet porodu sie mniej boje. A mam wpisane ze bardzo w karcie i czeka mnie rozmowa i planowanie go w szpitalu.Zredukowalam wtedy troche prace. Mdlosci i sen ustąpiły po 14tyg. W 2 juz dużo lepiej.Wrocilam na 100%. Nawet poleciałam na urlop itd. Zaraz zaczynam 3 i nogi trochę siadają po 1h spacerze i kręgosłup wiec musze skrócić. Zobaczymy jak psychicznie będzie. Pracuje nadal 100% ale myślę że zredukuje trochę za parę tyg. Cieszę się że mogę pracować i chodzić na gimnastyke w wodzie.woda masuje ciało przy kg rosnących :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2016, 13:29

• nefer Przyjaciółka

Wysłany: 5 maja 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka. Ja w pn wyladowalam w szpitalu na obserwacji ze wzgl na skoki cisnienia, epizody hipoglikemii i bole serca. No i moja lekarka przesunela mi wyjecie pessara na 36+6, wiec bede rodzic juz w min 37 tyg. Wiec tu tez sie wszystko unormowalo. A co do szyjki, kiedy sie podda, to jedna wielka niewiadoma. Nigdy jeszcze tak wysoko w ciazy nie bylam. :)
    Mam non stop bole jak na @, ale jakos funkcjonuje.

d869f9fdbd.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefer, ja od 32 tc miałam codziennie bóle jak na @ i strasznie się bałam porodu przedwczesnego a przecież urodziłam po terminie... tak czy siak, za kilka dni masz ciążę donoszoną, więc i tak jest wspaniale! :)

Moja księżniczka spała pół godzinki na rękach a teraz leży w huśtawce i się bawi :) cudak mały

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pianistka, podpowiedz jaki materacyk do tego przewijaka kupiłaś na jollyroom

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.jollyroom.no/produkter/petite-cherie-stellematte-chevron-grey

taki :) bardzo fajny jest, miękki ;) mała w ogóle lubi przewijak :)

Monia8823 lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Nel@ Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja tak na sekundke. Wiem ze nie w temacie ale nie moge znalezc watku na forum a moze Wy sie orientujecie :) znacie jakies ciezarne kobitki mieszkajace w Danii i udzielajace sie gdzies na forum? Dziekuje za odpowiedzi :)

wg USG 3fbf22ea43.png
    Wg OM 2nn3pc0z4dzwif2k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie w piękny słoneczny dzien ☀️☀️☀️☀️ Czy któraś z Was leciała z zaświadczeniem które było sprawdzane? Wizzair zastrzegł sobie aby w 28-32 latać z zaswiadczeniem wypisanym nie wczesniej jak 6 dni przed odlotem. Jak to powinno wyglądać? Mi wypisała położna papier potwierdzający ciąże i na kiedy mam termin. Podobne do tego co sie składa o macierzyńskie. Mam przeczucie ze inaczej powinno to wyglądać...?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2016, 10:03

• martynka870 Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,ja idę po zaświadczenie w piątek. Sama nie wiem jak ma taki coś wyglądać. Ale chyba tydzień ciąży i napisane,ze nie ma przeciwwskazań powinno wystarczyć.

e96b0e4df0.png
  • martynka870 Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie może czy z Polski jak będę wracać to wystarczy zaświadczenie od lekarza rodzinnego ?

e96b0e4df0.png
  • Pacia Nowa

Wysłany: 11 maja 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny czy jest może ktoś z was w Norwegi w ciąży? Rodze w 2016 Chciałbym popytać o parę rzeczy. Pozdrawiam

‹‹ 526 527 528 529 530 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ