Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
Nefer tak dokładnie 13 tygodni i 2 dni duża laska z niej juz z dnia na dzień się zmienia, wczoraj pierwszy raz się podniosła na rękach, łapie juz zabawki w dwie rączki, dużo gaworzy cudownie patrzeć jak z dnia na dzień rośnie i się rozwija... ja tego tak nie widzę ale nie raz mąż wraca z pracy i mówi że wczoraj była inna
I już do 7 kg klucha dobija
Ale i u Ciebie szybciutko ciąża zleciała tak bardzo Ci kibicowałam byś donosiła i zobacz już jest donoszona dla Ciebie na pewno nie był to łatwy okres... tyle lęków i niepewności ale już lada moment i będziecie razem :*
Wiem, że u Ciebie szyjka to nie to co u mnie ale ja dość długo miałam takie uczucie że mi dziecko wyleci ale to bylo spowodowane tym, że brzuch mi opadł strasznie wcześnie i mała była w kanale już długo przed porodem... bo raz, że ja latałam pod koniec ciąży jak głupia, dziennie po kilka km spacerów, sprzątanie obsesyjne (syndrom wicia gniazda mnie wykańczał) to na dodatek jej gabaryty i dlatego tak ciążyła a czop najpierw taki mały glut brązowy wyszedł w sobote, w niedzielę byłam na baaardzo intensywnym długim spacerze i w poniedziałek już więcej ciemniejszego czopa, we wtorek znowu ale jasny a w środę rano już tak zdrowo go było i miałam plamienie i w nocy urodziłam ale tak naprawdę to dopiero na porodówce po badaniu rozwarcia przy przyjęciu zobaczyłam co to znaczy czop ojjjj cudowne chwile
Ty masz mieć cc czy mi się już coś w głowie miesza od tego macierzyńskiego zakręcenia? a jaką wagę szacują maluchowi? -
Sn. Wagi nie szacuja. Niby teraz wazy ok 2900. Ale to jest +-420g. Chcialam cc ze wzgl na ryzyko wrosnietego lozyska, ale teraz chce sn i juz nie moge sie doczekac )) nic a nic sie nie boje. Chce tylko aby juz byl po tej str brzuszka, zeby historia sie nie powtorzyla.
-
nie dostałam zaświadczenia , ze mogę lecieć w 31 tc samolotem . Lekarka mówiła, ze to za duża odpowiedzialność , ze potem kobiety nie wracają , albo lecą gdzieś daleko. I dupa. Mam nadzieje , ze uda mi sie przemycić brzusio a z Polski od lekarza powinnam juz dostać to zaświadczenie . Mam dziś te usg w szpitalu, myślicie , ze lekarz który wykonuje usg mógłby wypisać takie zaświadczenie ?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Monia 3mam ..a kiedy lecisz?
Ja i tak ubiorę się luźniej. Mam taka szerszą koszulę jeansową i do tego kurtkę przeciwdeszczowa ,która nawet kryje brzuszek- to ją ubiorę przed wejściem do samolotu. Odprawę mam online,także mnie nawet nie zobaczą ,dopiero przy wejściu do samolotu. -
Hej. Dzien dobry.
Wiec bylam na visningu. Mimo braku wolnych miejsc na najblizsze 10dni upchneli mnie na 30min. Sluchajcie jestem pod wrazeniem standardu szpitala. Pokoje zaskoczyly mnie wielkoscia, w kazdym lazienka z wanna mniejsza wieksza ale jest. Najpierw krotka pogadanka co w torbe dla mnie, dla dzidzi, dla meza.
Pozniej poszlismy sie przejsc. Mialam szczescie ze akurat pokoje zarowno do rodzenia jak i family room byly wolne, moglam wejsc, popatrzec oswoic sie.
A propo tego rodzenia w wodzie.. mozliwa jest kazda z opcji. Siedzenie w wodzie a pozniej wyjscie na samo wypchniecie oraz calkowity porod do wody.
Epidural daja przy 5-6cm rozwarcia i dozuja pompą co jest dobrym rozwiazaniem zeby nas przypadkiem nie sparalizowalo bo to roznie bywa przy tym znieczuleniu.
Ogolnie jestem zadowolona i polecam wam.
A tak wogole moja Lusia moglaby juz wyjsc. Obnizyla sie znacznie tak ze znow mam zebra naciski i jej przeciagania nie do zniesienia. No ale juz blizej niz dalej. Bedzie moim prezentem w dzien dziecka, oby
martynka870 lubi tę wiadomość
-
Same zadowolone opinie oby tak dalej.
Ja byłam wczoraj na usg ,bo niby "brzusio" za wolno rośnie,ale ale..wszystko jest ok. Mała waży niecałe 1500 gram, rozwija się prawidłowo. Parametry wszystkie w normie. Główka jest troche mniejsza niż "średnia" w tym tygodniu,ale to babka nie była do końca pewna bo mała się tak obróciła głową i trochę ciężko byo zmierzyć
Jak na razie pupa na dole. niech no mi sie ladnie przekręca..powoli -
nick nieaktualny
-
Dla dzidzi nic oprocz ubranek nie potrzeba. A dla mnie podklady, podpaski, kosmetyki do mycia, cos do porodu i po porodzie do ubrania i jedzonko jesli w nocy przyjdzie mi rodzic. Bo w ciagu dnia otwarta kantyna.
Martyna ja tez bylam w 30tyg na usg. Moja tez wazyla 1500 i wymiary miala ksiazkowe. I juz byla przekrecona. Wielkosc brzuszka naprawde o niczym nie swiadczy. Wazniejsza ilosc wod. Zwrocili na to uwage przy badaniu?Monia8823 lubi tę wiadomość
-
Nefer powodzenia!pozytywne myślenie to juz polowa sukcesu,z z Jasiem trzymamy mocno kciuki za Was
nefer lubi tę wiadomość
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Ja tez leciałam w 30tc do Pl (na usg, na którym Mały ważył wtedy 1600, czyli idealnie w 50 centylu) ryanairem i na lotnisku wymagali ode mnie zaświadczenia na specjalnym druku ryanair'era, ze ciąża przebiega bezproblemowo i moge lecieć. Na druku trzeba było uzupełnić dokładne dni wylotu i przylotu i zaświadczenie wystawione nie wczesniej niż na 2 tyg przed planowanym lotem. Moze wizz tez ma takie specjalne druki. Ja oczywiście tego zaświadczenia nie mialam i nie chcieli mnie wpuścić do samolotu, choć mialam przy sobie cała dokumentacje ciąży (norweska i polska) z terminem porodu, ale oni wymagali ich druku. Po pertraktacjach nas wpuścili, w powrotna droga mialam juz ten druk wypełniony przez polskiego lekarza.