X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefer tak :D dokładnie 13 tygodni i 2 dni :D duża laska z niej juz ;) z dnia na dzień się zmienia, wczoraj pierwszy raz się podniosła na rękach, łapie juz zabawki w dwie rączki, dużo gaworzy :) <3 cudownie patrzeć jak z dnia na dzień rośnie i się rozwija... ja tego tak nie widzę ale nie raz mąż wraca z pracy i mówi że wczoraj była inna :)
    I już do 7 kg klucha dobija :D :D

Ale i u Ciebie szybciutko ciąża zleciała :) tak bardzo Ci kibicowałam byś donosiła i zobacz :) już jest donoszona :) dla Ciebie na pewno nie był to łatwy okres... tyle lęków i niepewności :) ale już lada moment i będziecie razem :*
    Wiem, że u Ciebie szyjka to nie to co u mnie ale ja dość długo miałam takie uczucie że mi dziecko wyleci :P ale to bylo spowodowane tym, że brzuch mi opadł strasznie wcześnie i mała była w kanale już długo przed porodem... bo raz, że ja latałam pod koniec ciąży jak głupia, dziennie po kilka km spacerów, sprzątanie obsesyjne (syndrom wicia gniazda mnie wykańczał) to na dodatek jej gabaryty ;) i dlatego tak ciążyła :) a czop najpierw taki mały glut brązowy wyszedł w sobote, w niedzielę byłam na baaardzo intensywnym długim spacerze i w poniedziałek już więcej ciemniejszego czopa, we wtorek znowu ale jasny a w środę rano już tak zdrowo go było i miałam plamienie i w nocy urodziłam :) ale tak naprawdę to dopiero na porodówce po badaniu rozwarcia przy przyjęciu zobaczyłam co to znaczy czop :D ojjjj cudowne chwile <3

Ty masz mieć cc czy mi się już coś w głowie miesza od tego macierzyńskiego zakręcenia? :) a jaką wagę szacują maluchowi?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nefer Przyjaciółka

Wysłany: 13 maja 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sn. Wagi nie szacuja. Niby teraz wazy ok 2900. Ale to jest +-420g. Chcialam cc ze wzgl na ryzyko wrosnietego lozyska, ale teraz chce sn i juz nie moge sie doczekac :))) nic a nic sie nie boje. Chce tylko aby juz byl po tej str brzuszka, zeby historia sie nie powtorzyla.

d869f9fdbd.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefer, bardzo mocno trzymam kciuki :) a mały nie jest duży! Pójdzie Ci napewno dobrze :) czekamy na niego :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • martynka870 Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie dostałam zaświadczenia , ze mogę lecieć w 31 tc samolotem . Lekarka mówiła, ze to za duża odpowiedzialność , ze potem kobiety nie wracają , albo lecą gdzieś daleko. I dupa. Mam nadzieje , ze uda mi sie przemycić brzusio a z Polski od lekarza powinnam juz dostać to zaświadczenie . Mam dziś te usg w szpitalu, myślicie , ze lekarz który wykonuje usg mógłby wypisać takie zaświadczenie ?

e96b0e4df0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka nie mam pojęcia. Ja próbowałam sie zapisać do lekarza ale maja cały tydzień zamknięte. I chyba tez nie zostaje mi jic innego jak przemycić brzuch. Masakra. Dotąd nikt mnie nie prosił o zgodę a dość często latałam

• martynka870 Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia ja zapytam sie jeszcze na tym usg i czy mi wypisze.Jak nie, to bedziemy razem przemycać .. :D

e96b0e4df0.png
  • martynka870 Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani lekarz z usg bez problemu mi wypisała

e96b0e4df0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to widzisz czyli zależy od
    Lekarza. Cieszę sie ze sie
    Udało. Ja mam lekkiego
    Stresa i sie zastanawiam co tu ubrać? Trzymaj kciuki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2016, 08:22

• martynka870 Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia 3mam ..a kiedy lecisz?
    Ja i tak ubiorę się luźniej. Mam taka szerszą koszulę jeansową i do tego kurtkę przeciwdeszczowa ,która nawet kryje brzuszek- to ją ubiorę przed wejściem do samolotu. Odprawę mam online,także mnie nawet nie zobaczą ,dopiero przy wejściu do samolotu.

e96b0e4df0.png
  • StokrotkaV Znajoma

Wysłany: 14 maja 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Dzien dobry.
    Wiec bylam na visningu. Mimo braku wolnych miejsc na najblizsze 10dni upchneli mnie na 30min. Sluchajcie jestem pod wrazeniem standardu szpitala. Pokoje zaskoczyly mnie wielkoscia, w kazdym lazienka z wanna mniejsza wieksza ale jest. Najpierw krotka pogadanka co w torbe dla mnie, dla dzidzi, dla meza.
    Pozniej poszlismy sie przejsc. Mialam szczescie ze akurat pokoje zarowno do rodzenia jak i family room byly wolne, moglam wejsc, popatrzec oswoic sie.
    A propo tego rodzenia w wodzie.. mozliwa jest kazda z opcji. Siedzenie w wodzie a pozniej wyjscie na samo wypchniecie oraz calkowity porod do wody.
    Epidural daja przy 5-6cm rozwarcia i dozuja pompą co jest dobrym rozwiazaniem zeby nas przypadkiem nie sparalizowalo bo to roznie bywa przy tym znieczuleniu.
    Ogolnie jestem zadowolona i polecam wam.
    A tak wogole moja Lusia moglaby juz wyjsc. Obnizyla sie znacznie tak ze znow mam zebra ;) naciski i jej przeciagania nie do zniesienia. No ale juz blizej niz dalej. Bedzie moim prezentem w dzien dziecka, oby :)

martynka870 lubi tę wiadomość

• martynka870 Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Same zadowolone opinie :) oby tak dalej.
    Ja byłam wczoraj na usg ,bo niby "brzusio" za wolno rośnie,ale ale..wszystko jest ok. Mała waży niecałe 1500 gram, rozwija się prawidłowo. Parametry wszystkie w normie. Główka jest troche mniejsza niż "średnia" w tym tygodniu,ale to babka nie była do końca pewna bo mała się tak obróciła głową i trochę ciężko byo zmierzyć :)
    Jak na razie pupa na dole. niech no mi sie ladnie przekręca..powoli :P

e96b0e4df0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka lece 23 w poniedziałek. A ty kiedy lecisz?
    Stokrotka podaj liste do szpitala jaka Ci dali

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2016, 11:13

• martynka870 Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W środę

e96b0e4df0.png
  • StokrotkaV Znajoma

Wysłany: 14 maja 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla dzidzi nic oprocz ubranek nie potrzeba. A dla mnie podklady, podpaski, kosmetyki do mycia, cos do porodu i po porodzie do ubrania i jedzonko jesli w nocy przyjdzie mi rodzic. Bo w ciagu dnia otwarta kantyna.

Martyna ja tez bylam w 30tyg na usg. Moja tez wazyla 1500 i wymiary miala ksiazkowe. I juz byla przekrecona. Wielkosc brzuszka naprawde o niczym nie swiadczy. Wazniejsza ilosc wod. Zwrocili na to uwage przy badaniu?

Monia8823 lubi tę wiadomość

• martynka870 Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, wody w porządku tez

e96b0e4df0.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefer powodzenia!pozytywne myślenie to juz polowa sukcesu,z z Jasiem trzymamy mocno kciuki za Was

nefer lubi tę wiadomość

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • czarna_owca Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez leciałam w 30tc do Pl (na usg, na którym Mały ważył wtedy 1600, czyli idealnie w 50 centylu) ryanairem i na lotnisku wymagali ode mnie zaświadczenia na specjalnym druku ryanair'era, ze ciąża przebiega bezproblemowo i moge lecieć. Na druku trzeba było uzupełnić dokładne dni wylotu i przylotu i zaświadczenie wystawione nie wczesniej niż na 2 tyg przed planowanym lotem. Moze wizz tez ma takie specjalne druki. Ja oczywiście tego zaświadczenia nie mialam i nie chcieli mnie wpuścić do samolotu, choć mialam przy sobie cała dokumentacje ciąży (norweska i polska) z terminem porodu, ale oni wymagali ich druku. Po pertraktacjach nas wpuścili, w powrotna droga mialam juz ten druk wypełniony przez polskiego lekarza.

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • martynka870 Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owca wizzair nie ma takiego druku , ryanair to wiem,ze ma.
    Mi lekarz napisał,ze jestem zdrowa ,wszystko się rozwija prawidłowo i nie ma przeciwwskazań do lotu. Na kilka dni przed wylotem mi wystawiła. Zobaczymy co będzie .

e96b0e4df0.png
  • Felice Przyjaciółka

Wysłany: 15 maja 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny

Chciałam się pochwalić że 6.05 przyszedł na świat mój synek Mateusz.

martynka870, czarna_owca, Pianistka, kafabi, Carolline lubią tę wiadomość

71c6b05c.gif
  • Felice Przyjaciółka

Wysłany: 15 maja 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

71c6b05c.gif
‹‹ 528 529 530 531 532 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ