Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Wiekszosc z nas mysle ze lata do polski na prywatne usg lub ewent. mozesz je robic tutaj. Poza tym jak bedziesz juz miala spotkanie z polozna to ona wyczuje dlonmi polozenie glowki
Narazie w 12 tyg zamow sobie wizyte u fast lege. On/ona pokieruja cie dalej.
A do 13 tyg zalecam ci zrobienie usg genetycznego. Najlepiej w pl abys wszystko miala wytlumaczone i zrozumiane.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2016, 15:17
-
Sluchajcie dziewczeta ja juz tak ubolewalam ze mi ciezko, ze juz chce swoja lusie w ramionach i dzis szok!! Godz 3:45 a ja czuje jakies chlusty i cieplo. Oczywiscie pierwsza mysl "sni mi sie ze sie posiusialam" no ale nie..to nie byl sen..
do terminu 2 tyg, i absolutnie zero boli i skurczy.. od 4 na nogach..o 5 telefon do szpitala..mysle sobie pieknie 17maja czy ktos cos ogarnie..
Droga zablokowana. Poczatek torgetu..tak przy wejsciu do szpitala jak na zlosc no ale 10:20 sie zameldowalam. Boli nadal brak podlaczyli mnie, posprawdzali no i odeslali..kaza czekac do jutra do 8 i jak cos dzwonic, obserwowac wody.
Czuje w kosciach ze mimo ze mloda jest baaardzo nisko to bedzie wywolywana. Moje nadzieje na porod ksiazkowy legly niby jakis bolik sie pojawia w dole ale to bardziej smyranie, bardziej bola mnie plecki..
Miala ktoras taka niespodzianke? -
Stokrotko, ja nie pomogę bo ja się męczyłam ze skurczami miesiąc... ale trzymam kciuki by szybko poszło!
Je, mi położna wymacała idealnie położenie córki... BA! 5 dni przed porodem okresliła MACAJĄC brzuch wagę małej na 4kg... 5 dni później urodziłam 4150g ale USG miałam w sumie chyba 7 czy 8, wszystkie tu w No
Alda, ja magnez brałam od początku, i to dość sporo bo męczyły mnie skurcze, miałam plamienia a i przed ciążą niedobory bardzo dobry magnez jest z NYCOPLUS podobnie jak witaminy wkleję Ci link
https://www.apotek1.no/produkter/nycoplus-magnesium-300mg-tabletter-100stk-876043p
oraz witaminy
https://www.apotek1.no/produkter/nycoplus-gravid-tabletter-og-kapsler-5656stk-968389p
Nefer, jak sytuacja?
A ja zrobiłam sobie nowy tatuaż, poświęcony mojemu macierzyństwu taki prezent na 'dzień mamy' i zarówno dzień, kiedy dowiedziałam się o ciążymartynka870 lubi tę wiadomość
-
Pianistka. Cisza totalna. Braxtony sie skonczyly. Czasem mam skurcze przepowiadajace. Bolesne. Ale da rade wytrzymac.
Wczoraj nastapilo tąpnięcie mojego brzucha. W chwile obnizyl sie o jakies 10cm. Mam teraz duuuza przerwe miedzy piersiami a dnem macicy. I na tym narazie koniec.
Maz wyjechal dzis rano w podroz sluzbowa i jestem sama z synkiem i piesem do niedzieli zapewne.
Ciekawe, czy cos wyjdzie. Sprzatam, myje okna i jak narazie to nic mnie nie boli. Jakbym w ciazy nie byla. -
Nefer jeszcze będzie tak, że przenosisz Ja bolesne przepowiadające miałam miesiąc, a brzuch opadł w grudniu... wstałam rano i był już nisko I co? na koniec latałam jak głupia bo już chciałam urodzić Ale ciesz się! W końcu tego chciałaś Jesteś tak daleko Cudownie!
-
Mi tez polozna okresla polozenie malej dzisiaj, ale jeszcze moze sie zmienic. Lezy glowka w dol. Ja biore doraznie magzez jak mnie skurcze lapia.Wczesniej nie bralam. I teraz biore zelazo bo choc hb ok samo zelazo niskie. I kwas foliowy lykam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2016, 19:44
Nasza myszka jest już z nami