X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Felice Przyjaciółka

Wysłany: 15 maja 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze coś jest nie tak. Tyle napisałam a tylko to poszło.
    To było cesarskie cięcie więc nie bardzo jest co opisywać. Synek za to książkowo zdrowy i oczywiście dla Mamuni najpiękniejszy

Motylkowa1, martynka870 lubią tę wiadomość

71c6b05c.gif
  • Motylkowa1 Przyjaciółka

Wysłany: 15 maja 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje Felice.

Nasza myszka jest już z nami
  • martynka870 Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje wielkie !!!

e96b0e4df0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2016, 11:02

• czarna_owca Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felice wielkie gratulacje dla szczęśliwej mamy :) dużo sił i zdrówka dla Was :)

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje i od Nas :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Felice Przyjaciółka

Wysłany: 15 maja 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję bardzo dziewczyny

71c6b05c.gif
  • nefer Przyjaciółka

Wysłany: 15 maja 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Kitaja!
    Gratuluje Felice!

d869f9fdbd.png

Wysłany: 17 maja 2016, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak sie czujecie Felice? Masz kogos do pomocy? Z tego co pamietam jestes sama z dzidzia?

• Je Nowa

Wysłany: 17 maja 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Jestem tu nowa :-) tez mieszkam w Norwegii i jestem w 6tyg ciąży. Mam nadzieję, że mogę przyłączyć się do waszego forum :)

martynka870 lubi tę wiadomość

• Je Nowa

Wysłany: 17 maja 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawia mnie jedna rzecz i moze tu dowiem sie odpowiedzi. Skoro przysluguje w Norwegii tylko 1usg w 17-19tyg, to skąd oni wiedzą czy dziecko ułożyło się główką w dół?

• StokrotkaV Znajoma

Wysłany: 17 maja 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiekszosc z nas mysle ze lata do polski na prywatne usg lub ewent. mozesz je robic tutaj. Poza tym jak bedziesz juz miala spotkanie z polozna to ona wyczuje dlonmi polozenie glowki :)
    Narazie w 12 tyg zamow sobie wizyte u fast lege. On/ona pokieruja cie dalej.
    A do 13 tyg zalecam ci zrobienie usg genetycznego. Najlepiej w pl abys wszystko miala wytlumaczone i zrozumiane.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2016, 15:17

• Je Nowa

Wysłany: 17 maja 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobie tutaj bo mam tu fajną i zaufana ginekolog, ale prywatnie.
    Dzieki za odpowiedz :)

• StokrotkaV Znajoma

Wysłany: 17 maja 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sluchajcie dziewczeta ja juz tak ubolewalam ze mi ciezko, ze juz chce swoja lusie w ramionach i dzis szok!! Godz 3:45 a ja czuje jakies chlusty i cieplo. Oczywiscie pierwsza mysl "sni mi sie ze sie posiusialam" no ale nie..to nie byl sen..
    do terminu 2 tyg, i absolutnie zero boli i skurczy.. od 4 na nogach..o 5 telefon do szpitala..mysle sobie pieknie 17maja czy ktos cos ogarnie..
    Droga zablokowana. Poczatek torgetu..tak przy wejsciu do szpitala jak na zlosc :/ no ale 10:20 sie zameldowalam. Boli nadal brak :( podlaczyli mnie, posprawdzali no i odeslali..kaza czekac do jutra do 8 i jak cos dzwonic, obserwowac wody.
    Czuje w kosciach ze mimo ze mloda jest baaardzo nisko to bedzie wywolywana. Moje nadzieje na porod ksiazkowy legly :( niby jakis bolik sie pojawia w dole ale to bardziej smyranie, bardziej bola mnie plecki..
    Miala ktoras taka niespodzianke?

• alda Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-)

Felice gratulacje :-)

Od ktorego tygodnia ciazy bralyscie magnez ? Jaki magnez polecicie z apteki norweskiej?

Pianistka sliczna ta Twoja Emma :-) Doradz mi cos odnosnie magnezu i witamin dla kobiet w ciazy :-)

e5skzzc.png

[**]

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotko, ja nie pomogę bo ja się męczyłam ze skurczami miesiąc... ale trzymam kciuki by szybko poszło!

Je, mi położna wymacała idealnie położenie córki... BA! 5 dni przed porodem okresliła MACAJĄC brzuch wagę małej na 4kg... 5 dni później urodziłam 4150g ;) ale USG miałam w sumie chyba 7 czy 8, wszystkie tu w No ;)

Alda, ja magnez brałam od początku, i to dość sporo bo męczyły mnie skurcze, miałam plamienia a i przed ciążą niedobory ;) bardzo dobry magnez jest z NYCOPLUS podobnie jak witaminy ;) wkleję Ci link ;)

https://www.apotek1.no/produkter/nycoplus-magnesium-300mg-tabletter-100stk-876043p

oraz witaminy
    https://www.apotek1.no/produkter/nycoplus-gravid-tabletter-og-kapsler-5656stk-968389p

Nefer, jak sytuacja?

A ja zrobiłam sobie nowy tatuaż, poświęcony mojemu macierzyństwu :) taki prezent na 'dzień mamy' i zarówno dzień, kiedy dowiedziałam się o ciąży

martynka870 lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • martynka870 Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Chciałam tylko poinformować, że w wizzair nawet nie zwrócili uwagi na brzuch. W sumie zaslonilam się trochę kurtką i torebka. Także spoko było. Ale na powrót z PL też biorę zaświadczenie od lekarza w razie czego.

Monia8823 lubi tę wiadomość

e96b0e4df0.png
  • nefer Przyjaciółka

Wysłany: 18 maja 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka. Cisza totalna. Braxtony sie skonczyly. Czasem mam skurcze przepowiadajace. Bolesne. Ale da rade wytrzymac.
    Wczoraj nastapilo tąpnięcie mojego brzucha. W chwile obnizyl sie o jakies 10cm. Mam teraz duuuza przerwe miedzy piersiami a dnem macicy. I na tym narazie koniec.
    Maz wyjechal dzis rano w podroz sluzbowa i jestem sama z synkiem i piesem do niedzieli zapewne.
    Ciekawe, czy cos wyjdzie. Sprzatam, myje okna i jak narazie to nic mnie nie boli. Jakbym w ciazy nie byla.

d869f9fdbd.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefer :D jeszcze będzie tak, że przenosisz :) Ja bolesne przepowiadające miałam miesiąc, a brzuch opadł w grudniu... wstałam rano i był już nisko :D I co? na koniec latałam jak głupia bo już chciałam urodzić :) Ale ciesz się! W końcu tego chciałaś :) Jesteś tak daleko :) Cudownie!

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png

Wysłany: 18 maja 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez polozna okresla polozenie malej dzisiaj, ale jeszcze moze sie zmienic. Lezy glowka w dol. Ja biore doraznie magzez jak mnie skurcze lapia.Wczesniej nie bralam. I teraz biore zelazo bo choc hb ok samo zelazo niskie. I kwas foliowy lykam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2016, 19:44

‹‹ 529 530 531 532 533 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ