X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Felice Przyjaciółka

Wysłany: 15 maja 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze coś jest nie tak. Tyle napisałam a tylko to poszło.
    To było cesarskie cięcie więc nie bardzo jest co opisywać. Synek za to książkowo zdrowy i oczywiście dla Mamuni najpiękniejszy

Motylkowa1, martynka870 lubią tę wiadomość

71c6b05c.gif
  • Motylkowa1 Przyjaciółka

Wysłany: 15 maja 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje Felice.

Nasza myszka jest już z nami
  • martynka870 Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje wielkie !!!

e96b0e4df0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2016, 11:02

• czarna_owca Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felice wielkie gratulacje dla szczęśliwej mamy :) dużo sił i zdrówka dla Was :)

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje i od Nas :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Felice Przyjaciółka

Wysłany: 15 maja 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję bardzo dziewczyny

71c6b05c.gif
  • nefer Przyjaciółka

Wysłany: 15 maja 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Kitaja!
    Gratuluje Felice!

d869f9fdbd.png

Wysłany: 17 maja 2016, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak sie czujecie Felice? Masz kogos do pomocy? Z tego co pamietam jestes sama z dzidzia?

• Je Nowa

Wysłany: 17 maja 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Jestem tu nowa :-) tez mieszkam w Norwegii i jestem w 6tyg ciąży. Mam nadzieję, że mogę przyłączyć się do waszego forum :)

martynka870 lubi tę wiadomość

• Je Nowa

Wysłany: 17 maja 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawia mnie jedna rzecz i moze tu dowiem sie odpowiedzi. Skoro przysluguje w Norwegii tylko 1usg w 17-19tyg, to skąd oni wiedzą czy dziecko ułożyło się główką w dół?

• StokrotkaV Znajoma

Wysłany: 17 maja 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiekszosc z nas mysle ze lata do polski na prywatne usg lub ewent. mozesz je robic tutaj. Poza tym jak bedziesz juz miala spotkanie z polozna to ona wyczuje dlonmi polozenie glowki :)
    Narazie w 12 tyg zamow sobie wizyte u fast lege. On/ona pokieruja cie dalej.
    A do 13 tyg zalecam ci zrobienie usg genetycznego. Najlepiej w pl abys wszystko miala wytlumaczone i zrozumiane.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2016, 15:17

• Je Nowa

Wysłany: 17 maja 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobie tutaj bo mam tu fajną i zaufana ginekolog, ale prywatnie.
    Dzieki za odpowiedz :)

• StokrotkaV Znajoma

Wysłany: 17 maja 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sluchajcie dziewczeta ja juz tak ubolewalam ze mi ciezko, ze juz chce swoja lusie w ramionach i dzis szok!! Godz 3:45 a ja czuje jakies chlusty i cieplo. Oczywiscie pierwsza mysl "sni mi sie ze sie posiusialam" no ale nie..to nie byl sen..
    do terminu 2 tyg, i absolutnie zero boli i skurczy.. od 4 na nogach..o 5 telefon do szpitala..mysle sobie pieknie 17maja czy ktos cos ogarnie..
    Droga zablokowana. Poczatek torgetu..tak przy wejsciu do szpitala jak na zlosc :/ no ale 10:20 sie zameldowalam. Boli nadal brak :( podlaczyli mnie, posprawdzali no i odeslali..kaza czekac do jutra do 8 i jak cos dzwonic, obserwowac wody.
    Czuje w kosciach ze mimo ze mloda jest baaardzo nisko to bedzie wywolywana. Moje nadzieje na porod ksiazkowy legly :( niby jakis bolik sie pojawia w dole ale to bardziej smyranie, bardziej bola mnie plecki..
    Miala ktoras taka niespodzianke?

• alda Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-)

Felice gratulacje :-)

Od ktorego tygodnia ciazy bralyscie magnez ? Jaki magnez polecicie z apteki norweskiej?

Pianistka sliczna ta Twoja Emma :-) Doradz mi cos odnosnie magnezu i witamin dla kobiet w ciazy :-)

e5skzzc.png

[**]

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotko, ja nie pomogę bo ja się męczyłam ze skurczami miesiąc... ale trzymam kciuki by szybko poszło!

Je, mi położna wymacała idealnie położenie córki... BA! 5 dni przed porodem okresliła MACAJĄC brzuch wagę małej na 4kg... 5 dni później urodziłam 4150g ;) ale USG miałam w sumie chyba 7 czy 8, wszystkie tu w No ;)

Alda, ja magnez brałam od początku, i to dość sporo bo męczyły mnie skurcze, miałam plamienia a i przed ciążą niedobory ;) bardzo dobry magnez jest z NYCOPLUS podobnie jak witaminy ;) wkleję Ci link ;)

https://www.apotek1.no/produkter/nycoplus-magnesium-300mg-tabletter-100stk-876043p

oraz witaminy
    https://www.apotek1.no/produkter/nycoplus-gravid-tabletter-og-kapsler-5656stk-968389p

Nefer, jak sytuacja?

A ja zrobiłam sobie nowy tatuaż, poświęcony mojemu macierzyństwu :) taki prezent na 'dzień mamy' i zarówno dzień, kiedy dowiedziałam się o ciąży

martynka870 lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • martynka870 Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Chciałam tylko poinformować, że w wizzair nawet nie zwrócili uwagi na brzuch. W sumie zaslonilam się trochę kurtką i torebka. Także spoko było. Ale na powrót z PL też biorę zaświadczenie od lekarza w razie czego.

Monia8823 lubi tę wiadomość

e96b0e4df0.png
  • nefer Przyjaciółka

Wysłany: 18 maja 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka. Cisza totalna. Braxtony sie skonczyly. Czasem mam skurcze przepowiadajace. Bolesne. Ale da rade wytrzymac.
    Wczoraj nastapilo tąpnięcie mojego brzucha. W chwile obnizyl sie o jakies 10cm. Mam teraz duuuza przerwe miedzy piersiami a dnem macicy. I na tym narazie koniec.
    Maz wyjechal dzis rano w podroz sluzbowa i jestem sama z synkiem i piesem do niedzieli zapewne.
    Ciekawe, czy cos wyjdzie. Sprzatam, myje okna i jak narazie to nic mnie nie boli. Jakbym w ciazy nie byla.

d869f9fdbd.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefer :D jeszcze będzie tak, że przenosisz :) Ja bolesne przepowiadające miałam miesiąc, a brzuch opadł w grudniu... wstałam rano i był już nisko :D I co? na koniec latałam jak głupia bo już chciałam urodzić :) Ale ciesz się! W końcu tego chciałaś :) Jesteś tak daleko :) Cudownie!

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png

Wysłany: 18 maja 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez polozna okresla polozenie malej dzisiaj, ale jeszcze moze sie zmienic. Lezy glowka w dol. Ja biore doraznie magzez jak mnie skurcze lapia.Wczesniej nie bralam. I teraz biore zelazo bo choc hb ok samo zelazo niskie. I kwas foliowy lykam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2016, 19:44

‹‹ 529 530 531 532 533 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ