X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka ja poleciałam norwegianem we wtorek chciałam byc szybciej w Polsce. Nikt mnie o nic nie prosił. Zobaczymy powrót

• Paulaa;)) Nowa

Wysłany: 19 maja 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) witam, jestem na forum pierwszy raz i ciesze sie bardzo, ze moge dolaczyc do was. Jestem w 33 tyg i 2 d ciazy i bede rodzic w Ahus w Lørenskog. To moja pierwsza ciążą, więc mam troszke pytań o poród i pobyt w szpitalu. Z góry dziekuje za odpowiedzi wszystkich mam. zastanawiam sie czy pisalyscie plan porodu i wysylalyscie wczesniej do szpitala? mam na mysli odpowiedzi na pytania ktore zapewne tez dostalyscie z listem o przyznaniu miejsca na oddziale i zaproszeniu na usg?Pozdrawiam

• czarna_owca Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psulaa ja rodziłam w AHUS i bardzo dobrze wspominam poród choc był długi. Byłam bardzo zadowolona z warunków i opieki w szpitalu jak i po porodzie w hotelu przyszpitalnym. Jak znajdę dłuższa chwile to postaram sie napisać cos więcej ale to dobry wybór :) ja nie wypełniałam tego listu

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • Motylkowa1 Przyjaciółka

Wysłany: 21 maja 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak czulyscie sie w 3 trymestrze? zaczelam 29 tydz. i widze, ze musze juz wiecej odpoczywac. Jordmor zasugerowa zredukowanie pracy ze 100 do 60, bo srednio spie.Podziw Pianistka, ze tyle chodzilas i tak intensywnie sprzatalas w koncowce. Ja to basenik i relaksacyjny spacer er nok :)

Nasza myszka jest już z nami
  • nefer Przyjaciółka

Wysłany: 21 maja 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w 3. trymestrze jestem baardzo zmeczona i spiaca. Tzn bylam. Bo od kiedy mi brzuch opadl, to sprzatam, okna myje, podlogi szoruje, z psem na spacer chodze. Wszystko szybkim tempem. Braxtony znikly zupelnie, wiec gdyby nie przeszkadzajacy brzuch przy zawiazywaniu butow oraz puchnace nogi, to nie powiedzialabym, ze w ciazy jestem.

d869f9fdbd.png

Wysłany: 21 maja 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi pomaga herbata z pokrzywy na puchniecie. Jak w pracy siedze kilka godzin to zdarzalo sie ze puchlam. Wczesniej przed okresem. Pokrzywa pomaga w pozbywaniu sie wody w organizmie. W pozywtywnym znaczeniu. Kupilam tez sobie sok z pokrzywy ale stosuje min.dawki, bo mam niskie zelazo.Ale hb ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2016, 14:23

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylkowa, ja przeleżałam pierwszy trymestr ze względu na krwawienia... w drugim czułam się świetnie, fakt... Ale w trzecim miałam taki napływ energii że nie mogłam na dupie usiedzieć! :D Wstawałam o 6 rano i kombinowałam co by tu dziś porobić... sprzątałam, gotowałam, lepiłam pierogi... a na samej końcówce, czyli ostatni miesiąc to już w ogóle szał :D była olbrzymia, ledwo chodziłam ale i tak nie mogłam usiedzieć... a wieczorem ryczałam tak mnie kręgosłup bolał :D
    Jeszcze pamiętam sylwestra, 36 tc a ja wysprzątałam cały dom, zrobiłam sushi, upiekłam ciasta... :D potem prałam i prasowałam pościel po gościach :) naprawdę jakiś taki mega przypływ energii miałam

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png

Wysłany: 21 maja 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha :) może mi jeszcze energia wróci.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis zaczęłam puchnąć. Mam nogi jak balony.

Wysłany: 22 maja 2016, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi pomaga herbata z pokrzywy ale 2-3 kubki dziennie min. Polecam. Mozna kupic w tych sklepach ze zdrowa zywnoscia.

• Pterusinska Nowa

Wysłany: 22 maja 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) witam się w 17 tygodniu :)
    Mam problem, Dostałam papiery ze szpitala do wypełnienia, konkretnie jednostronicowy formularz. Wsztsko byłoby dobrze gdyby nie nynorsk :D
    O którym nie mam bladego pojęcia i jedno pytanie sprawia mi kłopot, może któraś będzie w tanie mi pomóc?

Vil erkjenning av farskap verte underskreve før fødsel?

I teraz nie wiem, czy chodzi o to czy ojciec uznaje dziecko i zaznaczyć tak? Czy o to ze ojciec chce potwierdzić badaniami ze dziecko jest jego i zaznaczyć nie?

Pomożecie?

• czarna_owca Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie gdzie moge kupic woreczki do mrożenia pokarmu?

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarna_owca wrote:
    Wiecie gdzie moge kupic woreczki do mrożenia pokarmu?

http://www.jollyroom.no/produkter/dr-brown-oppbevaringspose-brystmelk

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • czarna_owca Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Pianistka, jak zawsze jestes niezastapiona :D

Pianistka lubi tę wiadomość

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • StokrotkaV Znajoma

Wysłany: 26 maja 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najwspanialszego dla świeżo upieczonych mam!!!

Muszę się pochwalić że i ja dołaczylam do tego grona :)
    Moja Lilusia ma dokładnie tydzień. Jesteśmy zakochani w niej na maxa.

Poród miałam ciezki, wywolywany, skurcze wspomagane oksytocyna, bole krzyzowe, do tego goraczka i brak snu przez 2,5 doby. Ale dalam rade dla malenstwa.
    Pozdrawiam Was

martynka870 lubi tę wiadomość

• martynka870 Ekspertka

Wysłany: 26 maja 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka wielkie gratulacje :) zdrówka dla waszej dwójki :)

e96b0e4df0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka, gratulacje :)
    A jak malutka się miewa? :)

Czarna owco, jak u Was leci? To już miesiąc?! Kiedy :o

A ja się pochwalę, że dzisiaj pierwszy raz spałam we własnej sypialni a Emma u siebie w pokoju :) wcześniej ja spałam na sofce u niej, bo śpiąc w swoim łózku nie słyszałam jej przez nianię... tzn niania przekazywała, ale na mnie to wrażenia nie robiło... a wczoraj mąż stwierdził, że koniec takiego spania oddzielnie, bo to niszczy nasz związek... przywiercił wkręta w ścianę nad moją głową i zawiesił mi odbiornik nad uszami :D i dzisiaj słyszałam malutką :) tak więc noc spędzona z mężem we własnym łózku, córka u siebie... cudownie! <3

No i zaczęłyśmy zabawę w chustonoszenie :)

Nefer, coś czuję, że już po :) daj znać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2016, 10:48

martynka870 lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka Wszystkiego Najlepszego!!!! Gratulacje !!

• nefer Przyjaciółka

Wysłany: 26 maja 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka, ja powtarzam Twoj schemat. Bole na okraglo, z ktorych nic nie wynika. :)

d869f9fdbd.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A niech to! I czemu Cię tak męczy? :( Wiem co przeżywasz, doskonale wiem... Bolało mnie miesiąc, mężowi co 2-3 dni mówiłam że to już... :D a jak przyszło co do czego i zadzwoniłam by wracał do domu bo zaczynam rodzić to się mnie pyta czy może na nadgodziny zostać :D :D Oby ruszyło! Kurcze! Ale ja tak czułam :D Że pessar pessarem ale przyjdzie co do czego to jeszcze będą wywoływać :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
‹‹ 530 531 532 533 534 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ