X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa i prawdopodobnie dziś 6 tydz zaczynam, zobaczymy, okaże się,teraz pragnę tego dziecka, adware dni była tragedia po teście

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Derii, kciuki za serduszko :) Daj znać :)
    A co do spania Olafa i tego że jest gorzej... udaję że nie przeczytałam :D

Owco, no jak była noworodkiem to spała ok 2,5 - 3h.. a to dla noworodka zajebiście dobrze... ja teraz to wiem... bo teraz mi się budzi co 2-3 h. jak 3-4 h wytrzyma w nocy to szał :/ z tym że jak była noworodkiem to jedna pobudka potrafiła trwac godzinę, a teraz ogarniamy się w 15 minut.
    Ale co z tego jak czasem potrafi mi zafundować 7 pobudek! :(
    ostatnio spała od 20 i pobudki 23, 00:30, 1:30, 3:00, 4:00 i o 4:30 wstała już... toż to pochlastać się idzie :/
    A jak była noworodkiem to w nocy spała lepiej... ale w dzień potrafiła spać 2 h od rana do wieczora... :/ nic się nie dało w domu zrobić bo ani nie spała, ani nie dała się odłożyć... teraz też mało śpi w dzień ale przynajmniej umie się sama sobą zająć :)
    U nas akurat im dalej tym gorzej z tym jej spaniem... i mam nadzieję, ze wkrótce zacznie się poprawiać bo naprawdę zmęczona jestem :( pobudkami jak pobudkami... ale wstawaniem o 5 rano codziennie po tych pobudkach...

Nefer, no to kciuuuuuuki żeby poszło szybko :) ja urodziłam 11 dni po terminie z USG także no :P ale to nigdy nic nie wiadomo :) a detektor? miałam i też wiele razy ocalił moją psychikę :P

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deriii! Tak właśnie zaczaiłam... to ty będziesz lutówką <3 ajjj, będę śledzić :) cudowne wspomnienia :D na którego Ci termin wychodzi?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg Belly na 29 stycznia, ale jak nic będzie luty, choć jeszcze mogę się zdziwić, hahahhahahhaahhaah, tzn mam nadzieje, ze będzie wszystko w porządku

p19uskjok4jap6fv.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hah, ale będą emocje!!! :) Mi z USG wychodziło na 30.01 a wg belly 3.02 :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z was ma może luteine zbędna lub duphaston? Chętnie odkupie te skurcze mnie dobijaja, czuje, ze to samo będzie co z Olafem, wiec bez tego może stać się najgorsze, ehhh

p19uskjok4jap6fv.png
  • czarna_owca Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deri mi zostalo 1 opakowanie luteiny, nieruszone. Chętnie Ci odstąpię :) możesz mi na priv podać adres to Ci wyślę :)

Dziekuje za wszystkie Wasze porady :) z ta wysypka zauważyłam, ze jak jestesmy na spacerze jak jest chłodniej to mu bledna te krostki a czerwone ma zawsze po tej str twarzy i głowy na której spal bo ta str sie bardziej zagrzała.

Pianistka doczytałam w końcu cały artykuł, który poleciłaś o czasie snu i czuwania, bardzo fajny

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • czarna_owca Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pół posta mi zjadło :/ pozniej go dopisze

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owca nie mogę Cię dodać do przyjaciółek :-(

Wyprzedzilas mnie,napisałam priv

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2016, 13:13

p19uskjok4jap6fv.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owco, a jaka jest temp i jak ubierasz małego? może to zwykłe potówki?

Derii, niestety nie pomogę :( do połowy ciąży byłam na luteinie z powodu wcześniejszych poronień ale to co mi zostało to porozdawałam potrzebującym dziewczynom :(

derii84 lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Zapomniałam jak bycie w ciąży na początku może być nieprzyjemne. Mdłości dokuczają mi bardziej, dziś doszedł piekacy ból sutkow, ble. Właśnie szykuje owsianke z gruszka dla Olafka i siebie, oczywiście noc paskudna, chyba wyprowadze go za okno następnym razem, bo zwariuje :-p

p19uskjok4jap6fv.png
  • czarna_owca Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deri dodałam Cie do przyjaciółek, wystarczy tylko ze zaakceptujesz zaproszenie i juz możesz pisać do mnie na priv. Sprawdzę w domu na komp.

Wracamy z helse, bylismy na pierwszym szczepieniu i ważeniu. Moja kluska wazy juz 4760 :D
    Położna i lekarz w helse tez mówią, ze ta wysypka to od moich hormonów i w ciagu 2 tyg powinna zejść. Ale juz widzę, ze krostki sa bledsze i obsuszaną sie, wiec chyba powoli pozbywamy sie wysypki ale za to wczoraj dostał kataru, wczoraj skończył magiczne 6 tyg kiedy był chroniony moimi przeciwciałami a teraz jego system immunologiczny musi zacząć funkcjonować.

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owca wysłałam wczoraj priv.

Ale rośnie synuś, pięknie :-)
    Widzisz, nie.martw się,to ten trądzik niemowlęcy, ale.jak.mozesz to ogranicz sobie białko nie wyeliminowanie jest tu konieczne, ale zniwelowanie.

Wczoraj moi mężczyźni złapali seje i dorsza, rybki mąż obsmazyl i dał do.octu, a.ja.na to patrzeć nie mogłam, a przed chwila rzuciłam się na.rybe jak pirania na mięso hahhahah,ciekawie

p19uskjok4jap6fv.png
  • nefer Przyjaciółka

Wysłany: 6 czerwca 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis zaszlam sobie do szpitala, bo sie nie moglam dodzwonic do mojej lekarki. Wziela mnie na fotel. Sprawdzila Maxa, wody, pepowine, lozysko. Wszystko ok. Wychodzi na to, ze ma ok 3400g.
    Szyjke sprawdzila. Okazuje sie, ze od nie wiadomo kiedy chodze z 3-centymetrowym rozwarciem. :P
    Chciala mnie umowic na nastepna kontrole za tydzien, ale na koniec umowila mi juz wizyte na wywolywanie porodu. W nastepny poniedzialek, 13.6. na 8:30.
    No, ale w sumie to tak mi dzis pomerdala ta szyjka, ze caly czas krew leci i bole mam caly czas. Na poczatku byly non stop. Teraz co nie wiem, ile minut, bo zapominam wlaczac timer :P
    Ale jak sa, to po poltorej minuty minimum.
    Dzis jest 40t4d.
    Wypadaloby urodzic a nie miec wywolywanie po pessarze... :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 17:34

derii84, martynka870 lubią tę wiadomość

d869f9fdbd.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefer to.zacznij w.koncu, pogadaj z Synkiem, że już dłużej tak być nie.moze hahahah. Wiem co to znaczy przechodzić termin i mieć wywolywany poród, wiec lepiej z nim pogadaj tak na serio.
    A może już rodzisz :-) powodzenia

Ja z nudów testowalam, bo przyszedł mi jeszcze jeden test z Witaminami, oczywiście nie zaskoczył mnie :-P

p19uskjok4jap6fv.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczęście uniknęłam wywoływania ale urodziłam w 41+0 więc no.. znam bol :D ale faktycznie, wywolywanie po pessarze to istna komedia :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka870 wróciłaś juz? Ja wracałam wczoraj. Przed odprawa pytała w którym jestem tyg i czy mam zaświadczenie. I ba tym sie skończyło. Zas przed wejściem do samolotu nikt mnie i jic nie prosił. Tak wiec jestem juz i teraz juz siadam i nigdzie nie lece

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 08:05

• martynka870 Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia tak,juz wrocilam.2 tygodnie temu,a wydaje mi się jakbym miesiac temu była w PL :(
    nikt mnie o nic nie pytał,nie zwracał na mnie uwagi ani w jedną ani w drugą stronę :)

e96b0e4df0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to super. To zależy na kogo sie trafi. Ważne ze obyło sie bez nie potrzebnego stresu. Mi sie z polski nie chciało wyjeżdżać

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 05:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Zbieram sie by pakować torbę do szpitala, pisać liste życzeń. Jak wy sie pakowalyscie do szpitala?

‹‹ 532 533 534 535 536 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ