X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylkowa, fakt, ciąża leci strasznie szybko!
    Ja pamiętam jak chciałam już utulić malutką, a ona ma już 4,5 miesiąca! Już pluje na mnie kaszką jedząc ją na śniadanie a wczoraj śmiała się w głos pierwszy raz tak, że aż się zanosiła a na koniec dostała czkawki <3
    wyciąga rączki gdy chce by ją wziąć i zaczęła ogarniać że Mama to Mama bo u obcej kobiety na rękach jest słabo ;) i tarmosi już psa :D
    kurcze, tak szybko to leci... chciałoby się uchwycić każdy najmniejszy moment, ale te dni lecą tak szybko, wszystko ciągle się zmienia... często wracam myślą do porodu, pierwszych dni razem... by ich nigdy nie zapomnieć. robię setki zdjęć i nagrywam filmiki ale i tak gdzieś jest taki smutek, że ona tak szybko rośnie i nie zdążyłam się nacieszyć tym małym przytulaskiem... no bo już się tulić nie lubi :D

Dziewczyny, delektujcie się pierwszymi chwilami... naprawdę, nie zróbcie tego błędu co ja! :( Chciałam być cholerną perfekcyjną panią domu i zamiast cały dzień leżeć z okruszkiem na sofie bo mała lubiła spać na moim brzuchu, to ja się wściekałam bo w domu nie lśni, bo obiad nie zrobiony... a srać na to! teraz żałuję, trzeba było tulić to mięciutkie ciałko i nie jęczeć... z niepoodkurzanej chaty jeszcze nikt nie umarł a te chwile jakoś tak uciekły mi przez palce :( :(

Motylkowa1, Motylkowa1, Monia8823, Carolline lubią tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nefer Przyjaciółka

Wysłany: 21 czerwca 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka, to ja chyba instynktownie olewam cala chate i ciesze sie kazda sekunda z Maxem. Meza pogonilam na dol, aby mogl sie wysypiac, mam wiec mozliwosc wziecia Maxa do lozka, jak mi sie zachce. Nie denerwuje sie budzeniem w nocy, powtarzalnoscia tych wszystkich czynnosci. Czesto przysypiam na cycu razem z Maxiem. :P
    Tulam go, masuje, pieszczocham, pokazuje swiat, rozmawiamy, stroimy minki. Potem juz zniknie to bezpowrotnie.
    Bardzo tez lubie spac z nim na klacie, jak ma bol brzuszka, bo jemu to pomaga a mi jest bosko :DDDD
    Jutro skonczy 2 tygodnie!

martynka870, Monia8823, Carolline lubią tę wiadomość

d869f9fdbd.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma spała z nami 6 tygodni :) niesamowita wygoda przy kp :) :) piękne chwile :) chciałabym to jeszcze przeżyc choć w ciąży zarzekałam się że chcę jednego dziecka :D

martynka870 lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • czarna_owca Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka masz racje, czas tak szybko leci, te piękne chwile juz nie wrócą. Pamietam jak mogłam zanieść Alexa na przewijak na jednej ręce a teraz zaraz skończy 2 mc nie wiem kiedy... Jak zobaczyłam Maxia Nefer jaka jest malutka kruszynka, ja juz nie pamietam juz jak Alex był taki maly, dobrze ze sa zdjęcia i filmy. Teraz jyz jest taaaki duży :) wyrasta juz z ubrań 62, od 2 tyg gaworzy i chyba juz uśmiecha sie świadomie bo bardzo sie cieszy jak uda mu sie wydobyć z siebie głos :D

My tez często usypiamy w nocy przy karmieniu i spi z nami, a ja uwielbiam go tulić, szczególnie ze w nocy jest taka cieplutką paróweczką :D

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • Motylkowa1 Przyjaciółka

Wysłany: 23 czerwca 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak oceniacie rozmiar 56 body z lindexu? Kupiłam 8szt rozm 56. Jak otulacie maluszki teraz na ta zmienna pogodę? Kołdra. Kocyk czy jakiś cieplejszych pajacyk? Nie bardzo wiem ile czego kupić. Ale widzę ze rozmiar z pl 62 to chyba jak lindexu kapphal 56?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2016, 14:47

Nasza myszka jest już z nami
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No lindex 56 jest faktycznie spore! :D 56 z lindex to jak 62 z h&m np :) Emma 56 lindex nosiła 2 miesiące :d a przecież urodziła się spora :)
    Emma śpi w dzień pod cienkim ażurowym kocykiem, w nocy w pajacyku i kocyk... dla noworodka jednak polecam otulacz :) i bardzo sobie chwalimy baby nest :) Emma śpi w nim od urodzenia

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png

Wysłany: 23 czerwca 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do spania w domu mam woombie i otulacz. Myślę tylko czy do wozka kocyk ok?czy kołderka dla noworodka w sierpniu? Teraz widzę mają kołderki dla noworodków w wózkach? U mnie raz 15c raz 24c

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2016, 17:38

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocyk moim zdaniem :) ja w ogóle kołderek nie lubię. bo są grube i jakby sztywne... nie otulają dziecka fajnie

Motylkowa1 lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • czarna_owca Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mysle, ze kocyk, koldry jak dla takich maluszkow sa za grube. Jeszcze zalezy jakie jest dziecko bo moj Alex jest zdecydowanie chlodnolubny, w nocy spi w samym bodziaku przykryty tylko pieluszka tetrowa pod wszystkim innym sie poci. Raz po kapieli otulilam go koldra puchowa to po 10 min tak plakal nie wiedzielismy dlaczego, wystarczylo wyjac dziecko spod koldry i od razu lepiej. A na spacery jak jest chlodniej mamy kocyk minky z wypelnieniem 1cm a jak jest tak ok 17-22 stopnie to najlepszy jest norweski azurowy kocyk 100 proc bawelny, polecam.

Jesli chodzi o bodziaki to ja bardzo lubie te kopertowe z HM, sa super wyprofilowane kolo nozek, nigdzie nie odstaja tak ze pieluszka nam nie ucieka i sie nie przesuwa i rozmiarowo tez odpowiadaja swoim rozmiarom, moze sa ciutke wieksze ale to zawsze lepiej w te strone.

A co myslicie o pajacykach z next? odpowiadaja swoim rozmiarom, czy sa raczej wieksze lub mniejsze? chcialam teraz zamowic i zastanawiam sie nad rozmiarem bo teraz niektore ciuszki na 62 sa juz za male, te z HM sa idealne i mysle, ze jeszcze z 2 tyg w nich pochodzi a 68 na razie jeszcze sporo za duze. W next jest taki rozmiar 62-68 i 68 i zastanawiam sie ktory wybrac...

Motylkowa1 lubi tę wiadomość

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • czarna_owca Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o matko moj syn konczy dzis 2 mc! ale dorosly chlopak :)))

martynka870, Carolline lubią tę wiadomość

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też lubię body kopertowe z h&m ale u Emmy one szybko robią się wąskie przy nózkach i ciężko zapiąć...
    pajace z nexta są świetne! Uwielbiam je!
    Jednak rozmiar... Emma teraz nosi h&m 74, lindex, kappahl 68.... a z nexta pajace 68-74 są już na styk, zaczynamy 80-86 czyli te na 9-12 miesięcy... I prawda taka, ze te 68-74 i 80-86 różnią się o może 3 cm :/
    Jak nosicie h&m 62, to pewnie lindex i kappahl 56... to ja bym z nexta wzięła ten 62-68 jeśli chcesz na styk albo większy, to dłużej posłuży.. tylko pamietaj, ze zamawiając z nexta, przyjdzie Ci fakturka z cłem ;)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png

Wysłany: 24 czerwca 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w dotyku bardzo odpowiadają z lindex body. Hm tez coś mam i kapphal. Ile sztuk polecacie na początek body 56 i spodenek? Pajace mam też.
    A jakie materace kupiłyscie do łóżeczka? Ja kupiłam za namową pani sprzedającej sprężynowy z dodatkiem pianek, ale koleżanka mi mówi ze musi być pianka tylko...wiec chyba wymienię. W barnashus tez jest jakiś piankowy. Ja kupiłam ten :(

http://m.ikea.com/no/no/catalog/products/art/50150186/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2016, 17:01

Wysłany: 24 czerwca 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To te lindex 56 traktować musze jak 62. Wiec dokupie chyba coś 50-56w lindex i hm 56

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2016, 17:04

Wysłany: 24 czerwca 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w 33tyg. już mi ciezko. Spie słabo. Niewygodnie. Pracuje już 50%. Nie cwicze juz. A spacery to tempo słonia. Nie wiem jak ty Pianistka mogłaś tyle km robić pod koniec ciąży. Mam 12.7kg na plusie a czuje się jak plus 20. I już puchne. Wcale nie jem więcej. Ale przemiana materii z pewnością zwolniła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2016, 17:08

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylkowa, ja miałam +20 km i w styczniu chodziłam po kilka km :o masakra... nie wiem JAK... :o
    co do materaca to ja mam własnie ten! i jest ok myślę :) sama pianka może się deformować...
    co do ciuszków jeszcze, to Emma miała 4,2 wagę urodzeniową a mimo to body 50-56 z lindex nosiła z 1,5 miesiąca :D Myślę że możesz kupić kilka :) ogólnie rozm 56 ja miałam dużo za dużo... myslę że wystarczy ok 5-7 bodziaków, z 5 par spodenek (zwróć uwagę by była szeroka guma dla takiego malucha)...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png

Wysłany: 24 czerwca 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za podpowiedzi.

• czarna_owca Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za podpowiedzi :) chyba wezmę jednak te na 68 widząc jak szybko rośnie ;) zamawiając z norweskiego nexta dolicza mi cło?

Alex przy urodzeniu miał 53cm i w ciuszkach na 56 chodził 6tyg, ja mialam ok 10 sztuk body z długim rękawem i kilka z krótkim, tych z krótkim niektórych nawet nie założył ale za to z długim zdarzało mi sie podbierać z większego rozmiaru ;) także jesli nie chcesz wstawiać prania codziennie lub co drugi dzien moze przydać sie troche wiecej ;) u mnie za to najbardziej niepraktyczne okazały sie śpiochy a te welurowe to juz w ogóle, za grube jak na te porę roku.

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • czarna_owca Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny cieszcie sie każdym karmieniem, bo do ok 6 tyg dziecię je tak zapamiętale jakby to była najważniejsza czynność w jego życiu :) a pozniej świat dookoła staje sie ciekawszy i coraz trudniej skupić uwagę na jedzeniu ;)

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    owco, tak, jak zamówisz z neta to naliczą cło...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • czarna_owca Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwne... nawet jezeli wysylaja z magazynu zza granicy, zalando tez wysyla nie z Norwegii i nigdy cla nie doliczaja. No nic, zamowie z polskiego nexta z dostawa do Pl, bedzie jak znalazl na wakacje :)

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
‹‹ 534 535 536 537 538 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ