Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
czarna owca dobrze,ze poszlaś do lekarza ciekawe czy niedlugo wyjdą ząbki .
U mnie termin zbliża się wielkimi krokami!!! ale jakiś skurczy bolących czy innych objawów brak.
W czwartek bylismy na ktg i usg .37tc i ważyła okolo 2816 gram. Usg miałam na najnowszym sprzęcie w szpitalu ,gdzie błąd pomiaru to +/-5%. Także jakaś wielka nie bedzie (ufff..lepiej dla mnie heh). Dwie lekarki badały mnie na usg,jedna drugą uczyła A młoda fikała i fikała.
aa Motylkowa dobre pytanie jeżeli chodzi o pępuszek ,bo co osoba to inna odpowiedź. Ja tez zamierzam uzywać octanisept ,jak owca.
-
Ja nie uzywalam nic do pepka. Odpadl w 8 dniu. Jedynie czyscilam wacikami.
Owieczka, Max tez mial ostatnio taka kupke. W dodatku musialam ja "wyciagac" kateterem. Jak kogel mogel wygladala. Ponoc normalne. I dowiedzialam sie, ze przy kolkach bywaja zielonkawe kupki. Nie wiem, ile w tym prawdy, bo Max nie ma kolek. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
My juz w domku. Byly problemy z jedzeniem. Dla malej to duzy wysilek. Teraz je z piersi ale chyba nie za duzo po 2 karmieniach jest b.glodna na kolejnym i konczy sie na butelce z moim pokarmem i jeszcze hipp eko.Martwi mnie, ze potem nagle taka glodna i je za 2 na raz. Chyba wprowadze raz piers raz butla.Pokarmu mam raczej na styk i to mnie troche martwi. W szpitalu co 3 ha wybudzali i podawalismy sonda i biustem czasami tez butelka.
Kamillka wazyla 2653kg. I jedyne problemy to wynikaly z samodzielnym jedzeniem.
Zastanawiam sie, kiedy helsestasjon sie skontaktuje z nami teraz. I jak wyglada ich pomoc?Musze kontrolowac przyrost wagi.Nasza myszka jest już z nami -
Dzień dobry:)
Jestem sierpniową mamą i najpóźniej za tydzień synek będzie z nami. Zapytam doświadczone mamy o to samo co na szwedzkim wątku: czy używacie, możecie polecić któreś początkowe pieluchy LIBERO. W Polsce nie widziałam by były dostępne, ale mam możliwość używać właśnie tych. znam jedynie libero up&go i byłam z nich mega zadowolona. Na stronie producenta widzę, że są różne w tej samej rozmiarówce. Ciekawi mnie czy są elastyczne w pasie i od jakich rozpocząć przygodę, czy rozmiar/waga podana na opakowaniu pokrywa się z wagą dziecka czyjednak lepsze są o rozmiar większe - tak miałam z up&go, pasowały oba rozmiary, ale wygodniejszy był większy.
I wogole będę wdzięczna za uwagi na temat tych pieluszek jeśli znajdziecie czas. Bo może sie napaliłam a wcale nie są fajne. -
Hej ja je lubię naprawde obecnie używamy pampers bo w moim osiedlowym sklepie jest mały wybór i nigdy nie ma libero używałam na początku tylko ich i sa naprawde fajne! Ale tak jak piszesz, lepsze są te ciut większe... My zaczynałyśmy od newborn 1 i ich używałam moze tydzień. Ale córka ważyła ponad 4 kg i była krotka, wiec kuleczka straszna... Zdecydowanie w tych rozmiarach 1-3 libero są lepsze niz pampers. Ja tych pampers premium care nienawidzę mają w srodku jakąś durną siateczkę i robi sie błoto- nie polecam. Dopiero wyższe rozmiary są w acitve dry i te są ok dziewczyny polecają tez libero touh. Są bardziej miękkie ale pancerna dupka mojej Emmy nie widziała różnicy a roznica w cenie to ok 10-12 kr na malutkiej paczce wiec ja je brałam sporadycznie reasumując to od rozm 1 do 3 polecam libero- pampers premium care to straszna lipa. Od rozmiaru 3 są pampers baby dry i te są faktycznie fajne ale i libero wciąż są super wiec to juz co wolisz u mnie wygrywa dostępność pampersow
Gilis lubi tę wiadomość
-
Dziękuję Pianistko za szybką odpowiedź. nie wiem czy pampersy w Polsce, a te u Ciebie mogą się różnic jakością ale ja zielone znienawidziłam za krótkie bibułki z przodu, co odstają na boczki. Przebierałam małego po kilka razy w nocy, aż w końcu zareklamowałam u producenta. Kazali sobie przysłać kilkanaście wadliwych sztuk,a w zamian dostałam 2 paczki z tą samą wadą i pięknie brzmiącym listem Obiecałam sobie, że więcej nie kupie, chyba że te fioletowe fit, które też nie są dostępne w Pl.
Libero up&go kupowaliśmy w Bilka.dk i często w wielopakach wychodziło tyle samo czy taniej niż pampers u mnie. Kolejny plus - nigdy nie przeciekły.
Skoro Twoja córcia zmieściła się jeszcze do jedynek to spróbuję od dwójek, bo mam już jedynki pampersa właśnie zakupione. I jak patrzyłam na siateczkę wewnątrz właśnie mi się wydawało, że może być tak jak piszesz.
Mój pierwszy synek miał tylko 2800 i teraz właśnie marzy mi się taka kuleczka bliżej 4 kg -
Gilis, to życzę aby się spełniło
Ja używam pampers ciut na wyrost, wolę większe... i choć jeszcze 3 byłyby na styk to od miesiąca mamy 4...
Ale jeśli zasadniczo chcesz potwierdzenia, czy libero są ok, to zdecydowanie tak! Moim zdaniem najlepsze
Mi po prostu łatwiej dostać pampers a że używam większych, to nie są jakieś trudne w zapinaniu. a libero nie używałam up & go tylko newborn i comfortGilis lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny!
Motylkowa gratuluję i z całego serca Życzę Ci spokojnego macierzyństwa. Powiem Ci coś od siebie, jeżeli nie będziesz dawać rady wykarmic małej, nie Męcz się, ja tak miałam Przez 3mies i prawie depresji dostałam.
U nas ok, na usg wszystko w porządku, nast mam ww wt, usg ze wskazaniem na płeć
Nie mam czasu na net, bo cały czas się UrlopujemyMotylkowa1 lubi tę wiadomość
-
Dziękuję. Ja to głównie się pompuje. Cycka bardziej dla przytulania daje bo mało z niego je.z jakimi mm macie doswiadczenie? Mimo problemów brzuszkowych. Gazy i ulewanie czasami spore przybiera na wadze b.ładnie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2016, 22:30
Nasza myszka jest już z nami -
ja tez zaczelam uzywac hipp. nan ma bardzo zle opinie.
musialam wprowadzic mm bo moj pokarm mimo iz jest go masa jest malo wartosciowy niestety u mnie z porzadna dieta bardzo slabo.
daje malej mm 1 lub 2x na dzien i nie ma problemow z brzuszkiem czy z ulewaniem. -
A my po hipp mieliśmy ogromne problemy brzuszkowe. Ale z racji ze jest wczesniaki em może. W polsce zamówiłam nan sensitive a w no spróbuję nan h.p. z apteki . Hipoalergiczne. Jest inny niż nan ze sklepu w składzie. Tu jak wiecie 2 mleka do wyboru. Najlepiej czuje się po moim mleku ale zaczyna się nienajadac. A ja to b.przezywam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2016, 19:39
Nasza myszka jest już z nami