X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • martynka870 Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarna owca dobrze,ze poszlaś do lekarza :) ciekawe czy niedlugo wyjdą ząbki .

U mnie termin zbliża się wielkimi krokami!!! ale jakiś skurczy bolących czy innych objawów brak.
    W czwartek bylismy na ktg i usg .37tc i ważyła okolo 2816 gram. Usg miałam na najnowszym sprzęcie w szpitalu ,gdzie błąd pomiaru to +/-5%. Także jakaś wielka nie bedzie (ufff..lepiej dla mnie heh). Dwie lekarki badały mnie na usg,jedna drugą uczyła :D A młoda fikała i fikała.

aa Motylkowa dobre pytanie jeżeli chodzi o pępuszek ,bo co osoba to inna odpowiedź. Ja tez zamierzam uzywać octanisept ,jak owca.

e96b0e4df0.png
  • nefer Przyjaciółka

Wysłany: 6 lipca 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie uzywalam nic do pepka. Odpadl w 8 dniu. Jedynie czyscilam wacikami.
    Owieczka, Max tez mial ostatnio taka kupke. W dodatku musialam ja "wyciagac" kateterem. Jak kogel mogel wygladala. Ponoc normalne. I dowiedzialam sie, ze przy kolkach bywaja zielonkawe kupki. Nie wiem, ile w tym prawdy, bo Max nie ma kolek.

d869f9fdbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylkowa jak sie czujesz ? Wszystko ok?

• Motylkowa1 Przyjaciółka

Wysłany: 8 lipca 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz po .zakończone cesarka. Obie mamy się dobrze.

martynka870, Monia8823, derii84, Carolline lubią tę wiadomość

Nasza myszka jest już z nami
  • martynka870 Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje

Motylkowa1 lubi tę wiadomość

e96b0e4df0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2016, 02:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę sie ze wszystko dobrze. Ze miałaś dobra opiekę co jest bardzo ważne. Ja juz bym
    Chciała mieć to za sobą. Odpoczywajcie teraz i dużo zdrówka dla
    was

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a bralyscie coś dla swoich mężczyzn do szpitala?

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylkowa gratulacje :)

Monia, koszulkę i spodenki na zmianę i tyle :) możesz wziąć klapki jakieś...

Monia8823 lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylkowa a jak waga małej? i imię? :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png

Wysłany: 22 lipca 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz w domku. Byly problemy z jedzeniem. Dla malej to duzy wysilek. Teraz je z piersi ale chyba nie za duzo po 2 karmieniach jest b.glodna na kolejnym i konczy sie na butelce z moim pokarmem i jeszcze hipp eko.Martwi mnie, ze potem nagle taka glodna i je za 2 na raz. Chyba wprowadze raz piers raz butla.Pokarmu mam raczej na styk i to mnie troche martwi. W szpitalu co 3 ha wybudzali i podawalismy sonda i biustem czasami tez butelka.
    Kamillka wazyla 2653kg. I jedyne problemy to wynikaly z samodzielnym jedzeniem.
    Zastanawiam sie, kiedy helsestasjon sie skontaktuje z nami teraz. I jak wyglada ich pomoc?Musze kontrolowac przyrost wagi.

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylkowa, na dniach zadzwoni do Was pielęgniarka :) a wagę możesz sprawdzać w każdej chwili w helsestasjon :) bez żadnej wizyty czy umawiania. powodzenia

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Gilis Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)
    Jestem sierpniową mamą i najpóźniej za tydzień synek będzie z nami. Zapytam doświadczone mamy o to samo co na szwedzkim wątku: czy używacie, możecie polecić któreś początkowe pieluchy LIBERO. W Polsce nie widziałam by były dostępne, ale mam możliwość używać właśnie tych. znam jedynie libero up&go i byłam z nich mega zadowolona. Na stronie producenta widzę, że są różne w tej samej rozmiarówce. Ciekawi mnie czy są elastyczne w pasie i od jakich rozpocząć przygodę, czy rozmiar/waga podana na opakowaniu pokrywa się z wagą dziecka czyjednak lepsze są o rozmiar większe - tak miałam z up&go, pasowały oba rozmiary, ale wygodniejszy był większy.
    I wogole będę wdzięczna za uwagi na temat tych pieluszek jeśli znajdziecie czas. Bo może sie napaliłam a wcale nie są fajne.

dqpr3e5eiqwlopbv.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) ja je lubię :) naprawde :) obecnie używamy pampers bo w moim osiedlowym sklepie jest mały wybór i nigdy nie ma libero :/ używałam na początku tylko ich i sa naprawde fajne! Ale tak jak piszesz, lepsze są te ciut większe... My zaczynałyśmy od newborn 1 i ich używałam moze tydzień. Ale córka ważyła ponad 4 kg i była krotka, wiec kuleczka straszna... Zdecydowanie w tych rozmiarach 1-3 libero są lepsze niz pampers. Ja tych pampers premium care nienawidzę :/ mają w srodku jakąś durną siateczkę i robi sie błoto- nie polecam. Dopiero wyższe rozmiary są w acitve dry i te są ok :) dziewczyny polecają tez libero touh. Są bardziej miękkie :) ale pancerna dupka mojej Emmy nie widziała różnicy a roznica w cenie to ok 10-12 kr na malutkiej paczce wiec ja je brałam sporadycznie :) reasumując to od rozm 1 do 3 polecam libero- pampers premium care to straszna lipa. Od rozmiaru 3 są pampers baby dry i te są faktycznie fajne :) ale i libero wciąż są super wiec to juz co wolisz :) u mnie wygrywa dostępność pampersow

Gilis lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Gilis Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Pianistko za szybką odpowiedź. :) nie wiem czy pampersy w Polsce, a te u Ciebie mogą się różnic jakością ale ja zielone znienawidziłam za krótkie bibułki z przodu, co odstają na boczki. Przebierałam małego po kilka razy w nocy, aż w końcu zareklamowałam u producenta. Kazali sobie przysłać kilkanaście wadliwych sztuk,a w zamian dostałam 2 paczki z tą samą wadą i pięknie brzmiącym listem :) Obiecałam sobie, że więcej nie kupie, chyba że te fioletowe fit, które też nie są dostępne w Pl.
    Libero up&go kupowaliśmy w Bilka.dk i często w wielopakach wychodziło tyle samo czy taniej niż pampers u mnie. Kolejny plus - nigdy nie przeciekły.
    Skoro Twoja córcia zmieściła się jeszcze do jedynek to spróbuję od dwójek, bo mam już jedynki pampersa właśnie zakupione. I jak patrzyłam na siateczkę wewnątrz właśnie mi się wydawało, że może być tak jak piszesz.
    Mój pierwszy synek miał tylko 2800 i teraz właśnie marzy mi się taka kuleczka bliżej 4 kg :)

dqpr3e5eiqwlopbv.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gilis, to życzę aby się spełniło :)
    Ja używam pampers ciut na wyrost, wolę większe... i choć jeszcze 3 byłyby na styk to od miesiąca mamy 4...
    Ale jeśli zasadniczo chcesz potwierdzenia, czy libero są ok, to zdecydowanie tak! Moim zdaniem najlepsze :)
    Mi po prostu łatwiej dostać pampers a że używam większych, to nie są jakieś trudne w zapinaniu. a libero nie używałam up & go tylko newborn i comfort :)

Gilis lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

Motylkowa gratuluję i z całego serca Życzę Ci spokojnego macierzyństwa. Powiem Ci coś od siebie, jeżeli nie będziesz dawać rady wykarmic małej, nie Męcz się, ja tak miałam Przez 3mies i prawie depresji dostałam.

U nas ok, na usg wszystko w porządku, nast mam ww wt, usg ze wskazaniem na płeć

Nie mam czasu na net, bo cały czas się Urlopujemy :-)

Motylkowa1 lubi tę wiadomość

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png

Wysłany: 30 lipca 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję. Ja to głównie się pompuje. Cycka bardziej dla przytulania daje bo mało z niego je.z jakimi mm macie doswiadczenie? Mimo problemów brzuszkowych. Gazy i ulewanie czasami spore przybiera na wadze b.ładnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2016, 22:30

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylkowa, my jestesmy na mm i polecam hipp. po nan Emma miała zatwardzenia

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • StokrotkaV Znajoma

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez zaczelam uzywac hipp. nan ma bardzo zle opinie.
    musialam wprowadzic mm bo moj pokarm mimo iz jest go masa jest malo wartosciowy niestety u mnie z porzadna dieta bardzo slabo.
    daje malej mm 1 lub 2x na dzien i nie ma problemow z brzuszkiem czy z ulewaniem.

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my po hipp mieliśmy ogromne problemy brzuszkowe. Ale z racji ze jest wczesniaki em może. W polsce zamówiłam nan sensitive a w no spróbuję nan h.p. z apteki . Hipoalergiczne. Jest inny niż nan ze sklepu w składzie. Tu jak wiecie 2 mleka do wyboru. Najlepiej czuje się po moim mleku ale zaczyna się nienajadac. A ja to b.przezywam.:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2016, 19:39

‹‹ 536 537 538 539 540 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ