X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka, na nim jest wszystko. Dziecko jest dokladnie mierzone, sprawdzana jest obecność wszystkich paluszków, kończyn, sprawdzają żołądek, glowe, nerki itd. Bardzo dokldnie serduszko i przepływy...

Ja normalnie wymiękam :( nadal rzygam jak kot a Emma domaga sie uwagi :( nie mam siły

czarnulka24 lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Czarnulka, na nim jest wszystko. Dziecko jest dokladnie mierzone, sprawdzana jest obecność wszystkich paluszków, kończyn, sprawdzają żołądek, glowe, nerki itd. Bardzo dokldnie serduszko i przepływy...

Ja normalnie wymiękam :( nadal rzygam jak kot a Emma domaga sie uwagi :( nie mam siły

współczuje wymiotów ;/
    dziękuję za info ;)

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie umówiłam na usg za 2 tyg :)

Kaja w którym dokldnie tc ty poznałaś płeć

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Kaja87 Koleżanka

Wysłany: 7 grudnia 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poznałam płeć w 16 tyg, lekarka powiedziała mi że na 90% jest przekonana :-)
    Ostatnio jak byłam na usg prenatalnym to mi tylko potwierdzili, nie da się ukryć tego małego siurka :-P

Pianistka ok, dzięki porobię scan lub zdjęcia i wrzucę Ci na messengerze :-)

Dziewczyny macie więcej sposobów na zgagę prócz jedzenia migdałów? mam taka straszną, okropna i to prawie co dzień , masakra, pali mnie i śliny się przełknąć nie da :-/

Czekając na nasze największe Szczęście ...
    3jgxgywl4bxnffgo.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja, mi z Emmą baaardzo pomagało zimne mleko migdałowe... i w sumie tylko to. piłam litrami. no i ranigast i rennie można brać. ale dla mnie to już ostatecznosć...

a Ty kochana nie miałaś dziś usg w szpitalu? czy mi się pokićkało?

i wrzuć te dokumenty to Ci przetłumacze :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Kaja87 Koleżanka

Wysłany: 9 grudnia 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok dokumenty wrzucę jutro bo mam wolne i będę mieć więcej czasu :-)

Tak, byliśmy z mężem na tym usg, trwało jakieś 15 min, mierzyła mózg i sprawdzała poszczególne kończyny, wszytko w normie się potwierdziło :-D wszystko spoko przebiegło to sprawnie, dała mi wykres i można było zdjęcie za 70 koron kupić ale nie skorzystaliśmy bo mam z poprzedniego usg genetycznego co robiłam w Polsce :-) kiedy następne takie usg? czy także mnie poinformują?

Pianistka, całkowicie przeszły Ci wymioty? jak się czujesz?

3jgxgywl4bxnffgo.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja, jakie następne kochana? :D ni ma :P

ja nadal rzygam :/

Jutro kończymy 1 trymestr a na wadze +0,0... a już było +0,8

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Kaja87 Koleżanka

Wysłany: 10 grudnia 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj z tym rzyganiem , mnie to męczyło strasznie, nawet nie tyle co rzygałam co mnie tak naciągało non stop , taki mega kac i nie smak co dzień :-P

O kurcze, myślałam że jakieś jeszcze mnie czeka :-D to poszaleli!! :-P
    Oni mi tu wyznaczyli termin na 24 kwietnia ... się zobaczy kiedy tak naprawdę będzie , ja tam bym wolała wcześniej :-) Grunt że leci szybko, weszłam właśnie w 6 miesiąc...super :-D

Ciekawe jak przebiegło rozpakowywanie u Jenty ?

3jgxgywl4bxnffgo.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja szybko leci! Gratuluje 6 miesiąca :)
    U mnie dzis ostatni dzien I trymestru a na wadze dzis -0,7 kg

A Jenta miała cc, porod nie postępował :) ale napisze pewnie sama jak sie ogarną

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Lili91 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka chetnie dołączę do grupy jak juz rodzina bedzie wiedziała o ciąży :) bo czekamy do wigilii zeby rodzicom powiedzieć wiec sie jeszcze nic nie zdradzam :)

Współczuje wymiotów, ja jak na razie tylko delikatne mdłości czasami, az sie troche martwię czy wszystko tam ok. Nie moge sie doczekać usg pod koniec grudnia. A w pierwszej ciąży tez Cie tak męczyło?

Kaja gratuluje chłopca! Ciekawe czy u mnie bedzie synek czy córka. Ale z tym jednym usg to troche szaleństwo co? :)

Aniołek 29.12.16

hchy3e3ka4wry07j.png
  • Kaja87 Koleżanka

Wysłany: 10 grudnia 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wysilili się z tym jednym usg ... co kraj to obyczaj wiec trzeba uszanować i podporządkować się ichniejszym zwyczajom

Coraz bliżej święta ... jakieś konkretne plany macie mamuśki ?

3jgxgywl4bxnffgo.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili, z Emmą miałam mdłości moze kilka razy :/
    A teraz nie ma dnia bez wymiotów... No moze czasem ;)

My na święta zostajemy w domu :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Kaja87 Koleżanka

Wysłany: 13 grudnia 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahh wczoraj mialam okropny dzien w pracy, nerwowy, stresujacy... ale tak sobie mysle ze nie mozna tak bo to wszystko odbija sie tylko na synku, tylko o na tym cierpi ...o nie koniec z nerwami!!!

Jeszcze tydzien i Swieta z rodzina, super!!!

Coraz mocniej moj synus kopie, ciesze sie bardzo

3jgxgywl4bxnffgo.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja super! :) a jak brzuszek? wyskoczył?

Mój już jest spoooory :)

a za tydzień USG! :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Kaja87 Koleżanka

Wysłany: 14 grudnia 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troszke wyskoczyl, ale jak ktos mnie nie zna to wciaz nie widzi, ale czasem widac go bardziej a czasem mniej, chyba to zalezy jak on tam sie ulozy...
    Wychodzi na to ze dlugo sie nie nachodze z brzucholkiem skoro juz tyle czasu minelo a ja mam luz, a moze wogole bede miec mega maly, czytalam tez o takich dziewczynach co wogole nie mialy, ale to nie ma wplywu na zdrowie dziecka, wszystko jest ok

Pianistka a z Emma kiedy Ci wyskoczyl ?

3jgxgywl4bxnffgo.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja, z Emmą ok 13 tc ja i mąż już zauważaliśmy że coś się dzieje, ale na ulicy jeszcze nikt nie widział, że ciężarna idzie :P
    To zdj z 21 tc, ok 17-18 tc już robił się taki większy, jednoznaczny :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d9c56eef360c.jpg

A to teraz, 14 tc :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bf3a19d3f122.jpg

Jest obecnie porównywalny do tego jaki miałam z Emmą w tym 20-22 tc :P

I sama mam koleżankę, która do porodu jechała z brzuszkiem mniejszym niż ja mam teraz :) a córeczkę urodziła zdrową :) fakt, mniejszą niż była Emma, ale w normie :) dużo zależy od ilości wód, położenia dziecka, genów... Ja z Emmą miałam wielowodzie, więc nie wiadomo czy teraz też mnie to nie czeka :)

Pomyśl też, że mając mniejszy brzuszek, najpewniej unikniesz rozstępów, obwisłej skóry etc :) to duży plus :)
    no i na końcówce będzie Ci lżej bez wielkiego balastu :)

aczkolwiek nie mówmy hop! bo może Ci jeszcze wyskoczy :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • czarna_owca Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja ja tez mialam termin na 24 kwietnia i urodziłam dokladnie w dniu planowanego terminu :) czego rownież Tobie życzę :) kwietniowe chłopaki sa super a te z 24 to juz najfajniejsze :D

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • Kaja87 Koleżanka

Wysłany: 14 grudnia 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehe to mamy te same terminy :-P
    zobaczymy kiedy tak naprawdę będzie mu się chciało wyskoczyć bo jak na razie to się tak kokosi i urządza jakby tam sobie robił miejscówkę na dłużej :-D
    Moja szwagierka jest takich grubszych kości i myśli że jak ciąża to powinnam być ogromna , jak jej pokazałam moje zdjęcie z brzuszkiem jaki teraz mam to się przeraziła, myśli że nic nie jem :-P lamentuje że taka chudzinka jestem :-/
    ona nic nie rozumie...

Pianistka no fajniusi masz brzusio, zgrabniutki :-D

3jgxgywl4bxnffgo.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja, zabija mnie takie myślenie... :D

Ja wyglądam jakbym napadała na lodówę po nocach, a tak serio to nic nie mogę jeść a waga dalej na -

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • planeta Koleżanka

Wysłany: 14 grudnia 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Pianistka i reszta:))) Musze opowiedzie o rewitalizacji pochwy laserem MonaLisa Touch bo to jest poprostu fenomen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Po pierwszym zabiegu efekty były rewelacyjne!!! Pieczenie podczas współzycia w miejscu gdzie byłam szyta znikło całkowicie a dozania są takie jak przed porodem a nawet wydaje mi się że lepsze. Receptory odbudowały się rewelacyjnie i pochwa się obkurczyła:))))Lekarz mówił, że niektóre pacjentki po laserze zaczynają mieć orgazm pochwowy. To są moje najlepiej wydane pieniądze w życiu. Przed zabiegiem po urodzeniu w Norwegii dziecka 4,31 kg seks nie sprawiał mi przyjemności a wręcz jeszcze piecznie na bliźnie po szyciu, czułam jakbym miała wiadro a nie pochwę. Nie każdemu pochwa wraca do stanu z przed porodu!

Teraz miałam drugi zabieg i 3 tg wstrzemięźliwości aby wszystkio się ladnie odbudowało, w maju przylecę na trzeci zabieg. Lekarz zalecił 3 ze względu na mocno opadniętą ścianę pochwy po porodzie.

Co to hemoroidów to bardzo dobry proktolog załatwiła je metodą gumkowania (jednego w środku, przez którego tak cierpiała-krew przy każdym załatwieniu i mega ból), zabieg od razu na wizycie bezbolesny za 200 zł:)

Uważam że rewitalizacja pochwy jest rewelacyjna i są to najlepiej wydane pieniądze w moim życiu.

Dalej jednak uważam, że nie powinno się rodzić naturalnie tak dużych dzieci i dziękuję Bogu, że mój synek urodził się bez powikłań.

Uważam, że Norwegia to kraj trzeciego świata pod względem opieki zdrowotnej. Moja koleżanka rodziła duża córeczkę i nie miała tyle szczęścia co ja. Małą wyciągali kleszczami, poród był traumatyczny, rok dochodziła do siebie.Gdyby mój synek nie urodził się w terminie to miałby jakieś 4.8 kg.... Ale jak mi wspaniały ginekolog w norweskim szpitalu powiedziała: duże dziecko to nie problem, małe jest problemem a położna ze ona rodziła prawie 5 kg dziecko i wszystko ok a jeszcze inna ze mam mały brzuch i na jej oko będzie 3.6kg!!!!!! Mój Adaś miał tylko 52 cm i 4,31 kg, był klocem i miał duże barki tylko mam szerokie biodra i go wypchałam.

I całe szczęcie że jest laser i mnie naprawili bo nie wyobrażam sobie...
    takiego życia...

Trzymaj za was kciuki!!! Nie martwcie się bo zwykle dzieci są małe a warunki porodu w norwegi pod względem opieki nad pacjentem o pomoc jak urlop w hotelu:))))

‹‹ 550 551 552 553 554 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ