Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
Czarnulka, na nim jest wszystko. Dziecko jest dokladnie mierzone, sprawdzana jest obecność wszystkich paluszków, kończyn, sprawdzają żołądek, glowe, nerki itd. Bardzo dokldnie serduszko i przepływy...
Ja normalnie wymiękam nadal rzygam jak kot a Emma domaga sie uwagi nie mam siłyczarnulka24 lubi tę wiadomość
-
Pianistka wrote:Czarnulka, na nim jest wszystko. Dziecko jest dokladnie mierzone, sprawdzana jest obecność wszystkich paluszków, kończyn, sprawdzają żołądek, glowe, nerki itd. Bardzo dokldnie serduszko i przepływy...
Ja normalnie wymiękam nadal rzygam jak kot a Emma domaga sie uwagi nie mam siły
współczuje wymiotów ;/
dziękuję za info27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Ja poznałam płeć w 16 tyg, lekarka powiedziała mi że na 90% jest przekonana
Ostatnio jak byłam na usg prenatalnym to mi tylko potwierdzili, nie da się ukryć tego małego siurka
Pianistka ok, dzięki porobię scan lub zdjęcia i wrzucę Ci na messengerze
Dziewczyny macie więcej sposobów na zgagę prócz jedzenia migdałów? mam taka straszną, okropna i to prawie co dzień , masakra, pali mnie i śliny się przełknąć nie da -
Kaja, mi z Emmą baaardzo pomagało zimne mleko migdałowe... i w sumie tylko to. piłam litrami. no i ranigast i rennie można brać. ale dla mnie to już ostatecznosć...
a Ty kochana nie miałaś dziś usg w szpitalu? czy mi się pokićkało?
i wrzuć te dokumenty to Ci przetłumacze -
ok dokumenty wrzucę jutro bo mam wolne i będę mieć więcej czasu
Tak, byliśmy z mężem na tym usg, trwało jakieś 15 min, mierzyła mózg i sprawdzała poszczególne kończyny, wszytko w normie się potwierdziło wszystko spoko przebiegło to sprawnie, dała mi wykres i można było zdjęcie za 70 koron kupić ale nie skorzystaliśmy bo mam z poprzedniego usg genetycznego co robiłam w Polsce kiedy następne takie usg? czy także mnie poinformują?
Pianistka, całkowicie przeszły Ci wymioty? jak się czujesz? -
Oj z tym rzyganiem , mnie to męczyło strasznie, nawet nie tyle co rzygałam co mnie tak naciągało non stop , taki mega kac i nie smak co dzień
O kurcze, myślałam że jakieś jeszcze mnie czeka to poszaleli!!
Oni mi tu wyznaczyli termin na 24 kwietnia ... się zobaczy kiedy tak naprawdę będzie , ja tam bym wolała wcześniej Grunt że leci szybko, weszłam właśnie w 6 miesiąc...super
Ciekawe jak przebiegło rozpakowywanie u Jenty ? -
Pianistka chetnie dołączę do grupy jak juz rodzina bedzie wiedziała o ciąży bo czekamy do wigilii zeby rodzicom powiedzieć wiec sie jeszcze nic nie zdradzam
Współczuje wymiotów, ja jak na razie tylko delikatne mdłości czasami, az sie troche martwię czy wszystko tam ok. Nie moge sie doczekać usg pod koniec grudnia. A w pierwszej ciąży tez Cie tak męczyło?
Kaja gratuluje chłopca! Ciekawe czy u mnie bedzie synek czy córka. Ale z tym jednym usg to troche szaleństwo co?Aniołek 29.12.16
-
Ahh wczoraj mialam okropny dzien w pracy, nerwowy, stresujacy... ale tak sobie mysle ze nie mozna tak bo to wszystko odbija sie tylko na synku, tylko o na tym cierpi ...o nie koniec z nerwami!!!
Jeszcze tydzien i Swieta z rodzina, super!!!
Coraz mocniej moj synus kopie, ciesze sie bardzo -
Troszke wyskoczyl, ale jak ktos mnie nie zna to wciaz nie widzi, ale czasem widac go bardziej a czasem mniej, chyba to zalezy jak on tam sie ulozy...
Wychodzi na to ze dlugo sie nie nachodze z brzucholkiem skoro juz tyle czasu minelo a ja mam luz, a moze wogole bede miec mega maly, czytalam tez o takich dziewczynach co wogole nie mialy, ale to nie ma wplywu na zdrowie dziecka, wszystko jest ok
Pianistka a z Emma kiedy Ci wyskoczyl ? -
Kaja, z Emmą ok 13 tc ja i mąż już zauważaliśmy że coś się dzieje, ale na ulicy jeszcze nikt nie widział, że ciężarna idzie
To zdj z 21 tc, ok 17-18 tc już robił się taki większy, jednoznaczny
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d9c56eef360c.jpg
A to teraz, 14 tc
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bf3a19d3f122.jpg
Jest obecnie porównywalny do tego jaki miałam z Emmą w tym 20-22 tc
I sama mam koleżankę, która do porodu jechała z brzuszkiem mniejszym niż ja mam teraz a córeczkę urodziła zdrową fakt, mniejszą niż była Emma, ale w normie dużo zależy od ilości wód, położenia dziecka, genów... Ja z Emmą miałam wielowodzie, więc nie wiadomo czy teraz też mnie to nie czeka
Pomyśl też, że mając mniejszy brzuszek, najpewniej unikniesz rozstępów, obwisłej skóry etc to duży plus
no i na końcówce będzie Ci lżej bez wielkiego balastu
aczkolwiek nie mówmy hop! bo może Ci jeszcze wyskoczy -
hehehe to mamy te same terminy
zobaczymy kiedy tak naprawdę będzie mu się chciało wyskoczyć bo jak na razie to się tak kokosi i urządza jakby tam sobie robił miejscówkę na dłużej
Moja szwagierka jest takich grubszych kości i myśli że jak ciąża to powinnam być ogromna , jak jej pokazałam moje zdjęcie z brzuszkiem jaki teraz mam to się przeraziła, myśli że nic nie jem lamentuje że taka chudzinka jestem
ona nic nie rozumie...
Pianistka no fajniusi masz brzusio, zgrabniutki -
Hej Pianistka i reszta:))) Musze opowiedzie o rewitalizacji pochwy laserem MonaLisa Touch bo to jest poprostu fenomen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Po pierwszym zabiegu efekty były rewelacyjne!!! Pieczenie podczas współzycia w miejscu gdzie byłam szyta znikło całkowicie a dozania są takie jak przed porodem a nawet wydaje mi się że lepsze. Receptory odbudowały się rewelacyjnie i pochwa się obkurczyła:))))Lekarz mówił, że niektóre pacjentki po laserze zaczynają mieć orgazm pochwowy. To są moje najlepiej wydane pieniądze w życiu. Przed zabiegiem po urodzeniu w Norwegii dziecka 4,31 kg seks nie sprawiał mi przyjemności a wręcz jeszcze piecznie na bliźnie po szyciu, czułam jakbym miała wiadro a nie pochwę. Nie każdemu pochwa wraca do stanu z przed porodu!
Teraz miałam drugi zabieg i 3 tg wstrzemięźliwości aby wszystkio się ladnie odbudowało, w maju przylecę na trzeci zabieg. Lekarz zalecił 3 ze względu na mocno opadniętą ścianę pochwy po porodzie.
Co to hemoroidów to bardzo dobry proktolog załatwiła je metodą gumkowania (jednego w środku, przez którego tak cierpiała-krew przy każdym załatwieniu i mega ból), zabieg od razu na wizycie bezbolesny za 200 zł
Uważam że rewitalizacja pochwy jest rewelacyjna i są to najlepiej wydane pieniądze w moim życiu.
Dalej jednak uważam, że nie powinno się rodzić naturalnie tak dużych dzieci i dziękuję Bogu, że mój synek urodził się bez powikłań.
Uważam, że Norwegia to kraj trzeciego świata pod względem opieki zdrowotnej. Moja koleżanka rodziła duża córeczkę i nie miała tyle szczęścia co ja. Małą wyciągali kleszczami, poród był traumatyczny, rok dochodziła do siebie.Gdyby mój synek nie urodził się w terminie to miałby jakieś 4.8 kg.... Ale jak mi wspaniały ginekolog w norweskim szpitalu powiedziała: duże dziecko to nie problem, małe jest problemem a położna ze ona rodziła prawie 5 kg dziecko i wszystko ok a jeszcze inna ze mam mały brzuch i na jej oko będzie 3.6kg!!!!!! Mój Adaś miał tylko 52 cm i 4,31 kg, był klocem i miał duże barki tylko mam szerokie biodra i go wypchałam.
I całe szczęcie że jest laser i mnie naprawili bo nie wyobrażam sobie...
takiego życia...
Trzymaj za was kciuki!!! Nie martwcie się bo zwykle dzieci są małe a warunki porodu w norwegi pod względem opieki nad pacjentem o pomoc jak urlop w hotelu:))))