Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
alda wrote:Mar2śka czy wszystko Ok ? Martwi mnie ta cisza z Twojej strony ............
-
alda wrote:To super bo już widziałam Cię oczami wyobraźni na porodówce
Ten sklep ma bardzo atrakcyjne ceny -
Hej po usg super. Wszystko jest dobrze maluszek rozwija się prawidłowo całe 6,4 cm. Usg przebiegło świetnie łzy same leciały po zobaczeniu dzidziusia i usłyszeniu serduszka coś niesamowitego. Na badania mam poczekać tydzień. Zostałam zgłoszona do szpitala i założoną mam kartę ciążową. Ogólnie samopoczucie jest dobre, jestem mega szczęśliwa. Teraz spokojnie czekamy na wyniki badań
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2018, 16:21
K., Alutka 32, Zoja36, Czarodziejka, alda lubią tę wiadomość
-
Jeżżżu ... doczytalam do końca
Dziewczyny, jaki kupić odciągacz do pokarmu? Który lepszy?
Wózka tez jeszcze nie mamy. I tak sie zastanawiam czy gondola nam będzie wogole potrzebna. U mnie na dalekiej północy w lutym zazwyczaj jest Ok -15, przy -10 można wyjść z dzieckiem na 10 minut. Moze wystarczy taka wielofunkcyjna spacerówka która można rozłożyć na płasko? Co o tym myślicie? -
Czarodziejka może kupić taką miękką gondolę - nosidełko którą się wkłada do spacerówki ..... Nie wiem czy w Norwegii są takie gondolki ja widziałam w Polsce
Ja dopiero "raczkuje " w tych wszystkich akcesoriach może dziewczyny podpowiedzą
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2018, 15:34
-
Czarodziejka gondoli można używać do 6-8 miesiąca. Zależy jak długo jest u Was aż tak zimno. Mi nawet nie przyszło do głowy że nie kupować wózka bez gondoli. Zależy jaki wózek wybierzesz to gondole możesz kupić używaną. Często sprzedają samą gondole.
To o czym napisała Alda to ja nie wiem, nie szukałam czegoś takiego. -
Nawiazując do wizyty u położnej...utwierdziłam się w przekonaniu, że plan porodu jest niezbędny. Warto zaplanować wcześniej jak widzimy przebieg porodu. Ja się np boję/ bałam epiduralu. Teraz wiem, że znieczulenie podawane jest tak żebyśmy dalej mogły być aktywne. Ja miałam wyobrażenie, że po znieczuleniu będę zmuszona leżeć bo zazwyczaj tak wyglada to w PL. Przeraża mnie również opcja nacinania. Warto wiec napisać , że bardzo zależy nam na uniknięciu tego. Są różne sposoby zapobiegania w trakcie porodu, zdąża się że nacinają tylko po to żeby było szybko. A wystarczy chwilkę poczekać żeby tkanka się rozluźniła . Jeśli już będzie potrzeba nacięcia to najpierw podają znieczulenie . A i jeszcze jedno podobno w 36 tc standardem jest, że robi się usg żeby upewnić się co do położenia dziecka- warto to wiedzieć i nalegać na wykonanie takiego usg nawet prostym sprzętem.
-
Faktycznie są gondole wkładane do spacerówki w emmaljundze nxt jest takie rozwiązanie i chyba jeszcze w kilku modelach. Gondola taka jest tańszym rozwiązaniem . Ja również nie wyobrażam sobie nie mieć gondoli i tak jak podpowiada Zoja warto wybrać dłuższy model żeby posłużyła na dłużej . Ja osobiście zamierzam jak najdłużej wozić w gondoli ze względu na plecki. Nie wolno zbyt się spieszyć z sadzeniem w spacerowce . Wybór rozkładanych całkowicie na płasko jest mały i one tym bardziej nie uchronią malucha przed zimnem bo nie sa tak zabudowane jak gondola.
-
mar2śka wrote:alda a jak Ty się czujesz? Doszły Ci jeszcze jakieś ciążowe dolegliwości czy póki co na mdłościach sie skończyło? Bo mi się zaczęło mdłościami, wstrętem do mięsa a jak zaczęłam wymiotować...to myślałam, że nigdy się to nie skończy
To może być jeszcze gorzej ...........
Mdłości , mdłości i jeszcze raz mdłości .......... Ugotowałam sobie DUŻO zupy pomidorowej i ona mnie trzyma przy życiu
Śmierdzi mi dosłownie WSZYSTKO ................
Nie przypuszczałam że tak źle się będę czuła ....... Muszę to przetrwać z nadzieją że kiedyś będzie lepiej
Dziewczyny co u Was ???
-
alda wrote:To może być jeszcze gorzej ...........
Mdłości , mdłości i jeszcze raz mdłości .......... Ugotowałam sobie DUŻO zupy pomidorowej i ona mnie trzyma przy życiu
Śmierdzi mi dosłownie WSZYSTKO ................
Nie przypuszczałam że tak źle się będę czuła ....... Muszę to przetrwać z nadzieją że kiedyś będzie lepiej
Dziewczyny co u Was ???
-
Alda ja miałam mdłości, zawroty głowy, ciągle było mi słabo i od wszystkiego mnie odrzucało. Każdego dnia wstawałam i zastanawiałam się czy warto . Trwało to tak mniej więcej do 14 tygodnia A potem było coraz lepiej. Wymioty miałam tylko raz.
Obecnie każdego dnia mam spięty brzuch i jest mi coraz ciężej i mam wrażenie że brzuch rośnie mi w oczach . Długo u mnie nic nie było widać. Choć mówią że mam mały brzuch i tylko 5,5 kg na plusie to mi się wydaje że i tak jest duży i ciężki -
A ja jako jedyna z grupy mdłości nie doświadczyłam . Nawet zła trochę byłam na początku tą sytuacją . Tylko u mnie te bóle brzucha które mam często do tej pory. I wiecznie problemy . Mam delikatnie zły przepływ w lewej tętnicy macicznej prawa idealnie, lekarz pociesza ze prawa tętnica najważniejsza. Dziś miałam ciut podwyższone ciśnienie, które spadało z kolejnym sprawdzaniem. I dodatkowo brzuch zbyt wysoko o 1 cm. A mała główkę ma ułożona bardzo nisko . Mnie ta ciąża wykończy . Tak bardzo martwię się o małą . Tyle problemów na raz .Alutka