X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • alda Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mar2śka czy wszystko Ok ? Martwi mnie ta cisza z Twojej strony ............

e5skzzc.png

[**]

• alda Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znacie ten sklep ;-) ?

https://www.jollyroom.no

e5skzzc.png

[**]

• mar2śka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alda wrote:
    Mar2śka czy wszystko Ok ? Martwi mnie ta cisza z Twojej strony ............
    Hej! Wszystko Ok !! :) U nas sobota to zakupowa i jak zawsze biegamy . A wczoraj odpadłam , mam problem ze snem i od 3 w nocy byłam na nogach wiec jak wróciłam do domu to zasnęłam , potem obiad chwila z Mężem i znów zasnęłam :P późnej usiądę przy kom to napisze dokładniej o wizycie. Ja znam ten sklep kupiłam tam przewijak i dostawkę do łóżka moweo bo o wiele tańsza niż chicco a wyglada tak samo i jakość bardzo fajna . Mam jasno- szarą z odpinanym dołem :)

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • alda Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar2śka wrote:
    Wszystko Ok !! :)

To super ;-) bo już widziałam Cię oczami wyobraźni na porodówce ;-)

Ten sklep ma bardzo atrakcyjne ceny ;-)

e5skzzc.png

[**]

• mar2śka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alda wrote:
    To super ;-) bo już widziałam Cię oczami wyobraźni na porodówce ;-)

Ten sklep ma bardzo atrakcyjne ceny ;-)
    Nie nie ja w grudniu będę rodziła :P to prawda ten sklep bardzo fajny jest. Mi się udało kupić jak mieli wyprzedaż przewijak z waninką (wrzuciłam link jak wyglada ) za 400 nok ... w spozywczaku więcej zostawiam :)

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • Mała czrna Koleżanka

Wysłany: 18 listopada 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej po usg super. Wszystko jest dobrze maluszek rozwija się prawidłowo :) całe 6,4 cm. Usg przebiegło świetnie łzy same leciały po zobaczeniu dzidziusia i usłyszeniu serduszka :D coś niesamowitego. Na badania mam poczekać tydzień. Zostałam zgłoszona do szpitala i założoną mam kartę ciążową. Ogólnie samopoczucie jest dobre, jestem mega szczęśliwa. Teraz spokojnie czekamy na wyniki badań :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2018, 16:21

K., Alutka 32, Zoja36, Czarodziejka, alda lubią tę wiadomość

• Czarodziejka Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżżżu ... doczytalam do końca ;)

Dziewczyny, jaki kupić odciągacz do pokarmu? Który lepszy?
    Wózka tez jeszcze nie mamy. I tak sie zastanawiam czy gondola nam będzie wogole potrzebna. U mnie na dalekiej północy w lutym zazwyczaj jest Ok -15, przy -10 można wyjść z dzieckiem na 10 minut. Moze wystarczy taka wielofunkcyjna spacerówka która można rozłożyć na płasko? Co o tym myślicie?

• alda Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarodziejka może kupić taką miękką gondolę - nosidełko którą się wkłada do spacerówki ..... Nie wiem czy w Norwegii są takie gondolki ja widziałam w Polsce ;-)

Ja dopiero "raczkuje " w tych wszystkich akcesoriach ;-) może dziewczyny podpowiedzą ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2018, 15:34

e5skzzc.png

[**]

• Zoja36 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarodziejka gondoli można używać do 6-8 miesiąca. Zależy jak długo jest u Was aż tak zimno. Mi nawet nie przyszło do głowy że nie kupować wózka bez gondoli. Zależy jaki wózek wybierzesz to gondole możesz kupić używaną. Często sprzedają samą gondole.
    To o czym napisała Alda to ja nie wiem, nie szukałam czegoś takiego.

k0kdx1hpz2nssibk.png
  • Zoja36 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz black friday, więc można dużo rzeczy kupić taniej. :)

k0kdx1hpz2nssibk.png
  • mar2śka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawiazując do wizyty u położnej...utwierdziłam się w przekonaniu, że plan porodu jest niezbędny. Warto zaplanować wcześniej jak widzimy przebieg porodu. Ja się np boję/ bałam epiduralu. Teraz wiem, że znieczulenie podawane jest tak żebyśmy dalej mogły być aktywne. Ja miałam wyobrażenie, że po znieczuleniu będę zmuszona leżeć bo zazwyczaj tak wyglada to w PL. Przeraża mnie również opcja nacinania. Warto wiec napisać , że bardzo zależy nam na uniknięciu tego. Są różne sposoby zapobiegania w trakcie porodu, zdąża się że nacinają tylko po to żeby było szybko. A wystarczy chwilkę poczekać żeby tkanka się rozluźniła . Jeśli już będzie potrzeba nacięcia to najpierw podają znieczulenie . A i jeszcze jedno podobno w 36 tc standardem jest, że robi się usg żeby upewnić się co do położenia dziecka- warto to wiedzieć i nalegać na wykonanie takiego usg nawet prostym sprzętem.

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • mar2śka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie są gondole wkładane do spacerówki w emmaljundze nxt jest takie rozwiązanie i chyba jeszcze w kilku modelach. Gondola taka jest tańszym rozwiązaniem . Ja również nie wyobrażam sobie nie mieć gondoli i tak jak podpowiada Zoja warto wybrać dłuższy model żeby posłużyła na dłużej . Ja osobiście zamierzam jak najdłużej wozić w gondoli ze względu na plecki. Nie wolno zbyt się spieszyć z sadzeniem w spacerowce . Wybór rozkładanych całkowicie na płasko jest mały i one tym bardziej nie uchronią malucha przed zimnem bo nie sa tak zabudowane jak gondola.

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • alda Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mar2śka dzięki za cenne informacje :-)

Dziewczyny jaki krem do rąk polecicie ? Mój nie zdaje egzaminu mam bardzo suche dłonie :-(

e5skzzc.png

[**]

• mar2śka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lubię neutrogenę skoncentrowany bezzapachowy krem do rąk. W sumie ostatnio używałam z lidla kremu i bardzo mi podpasował ... krem marki cien sos , tani a moim zdaniem genialny ! Ja nałogowo kremu używam ;)

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • Zoja36 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krem do rąk z firmy La roche-posay seria lipikar xerand. Jest rewelacyjny, nie jest tani ale wydajny i naprawdę działa. Kupowałam w Polsce w aptece albo stoi na półce w Super Pharm w części aptecznej.

k0kdx1hpz2nssibk.png
  • mar2śka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alda a jak Ty się czujesz? Doszły Ci jeszcze jakieś ciążowe dolegliwości czy póki co na mdłościach sie skończyło? Bo mi się zaczęło mdłościami, wstrętem do mięsa a jak zaczęłam wymiotować...to myślałam, że nigdy się to nie skończy :P

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • alda Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar2śka wrote:
    alda a jak Ty się czujesz? Doszły Ci jeszcze jakieś ciążowe dolegliwości czy póki co na mdłościach sie skończyło? Bo mi się zaczęło mdłościami, wstrętem do mięsa a jak zaczęłam wymiotować...to myślałam, że nigdy się to nie skończy :P

To może być jeszcze gorzej :/...........

Mdłości , mdłości i jeszcze raz mdłości .......... Ugotowałam sobie DUŻO zupy pomidorowej i ona mnie trzyma przy życiu ;-)

Śmierdzi mi dosłownie WSZYSTKO ................

Nie przypuszczałam że tak źle się będę czuła ....... Muszę to przetrwać ;-) z nadzieją że kiedyś będzie lepiej ;-)

Dziewczyny co u Was ???

e5skzzc.png

[**]

• mar2śka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alda wrote:
    To może być jeszcze gorzej :/...........

Mdłości , mdłości i jeszcze raz mdłości .......... Ugotowałam sobie DUŻO zupy pomidorowej i ona mnie trzyma przy życiu ;-)

Śmierdzi mi dosłownie WSZYSTKO ................

Nie przypuszczałam że tak źle się będę czuła ....... Muszę to przetrwać ;-) z nadzieją że kiedyś będzie lepiej ;-)

Dziewczyny co u Was ???
    Hehehe a no może...czego Ci oczywiście nie życzę ;) Mi też pomidorowa bardzo smakowała. Przetrwasz i dasz radę, do końca życia tak nie będzie :D

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • Zoja36 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alda ja miałam mdłości, zawroty głowy, ciągle było mi słabo i od wszystkiego mnie odrzucało. Każdego dnia wstawałam i zastanawiałam się czy warto ;) . Trwało to tak mniej więcej do 14 tygodnia A potem było coraz lepiej. Wymioty miałam tylko raz.
    Obecnie każdego dnia mam spięty brzuch i jest mi coraz ciężej i mam wrażenie że brzuch rośnie mi w oczach ;). Długo u mnie nic nie było widać. Choć mówią że mam mały brzuch i tylko 5,5 kg na plusie to mi się wydaje że i tak jest duży i ciężki :)

k0kdx1hpz2nssibk.png
  • Alutka 32 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jako jedyna z grupy mdłości nie doświadczyłam . Nawet zła trochę byłam na początku tą sytuacją . Tylko u mnie te bóle brzucha które mam często do tej pory. I wiecznie problemy . Mam delikatnie zły przepływ w lewej tętnicy macicznej prawa idealnie, lekarz pociesza ze prawa tętnica najważniejsza. Dziś miałam ciut podwyższone ciśnienie, które spadało z kolejnym sprawdzaniem. I dodatkowo brzuch zbyt wysoko o 1 cm. A mała główkę ma ułożona bardzo nisko . Mnie ta ciąża wykończy . Tak bardzo martwię się o małą . Tyle problemów na raz .

Alutka
‹‹ 580 581 582 583 584 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ