X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • alda Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka miałaś już krzywą cukrową ?

Dziewczyny podpisujecie jakoś pojemniczki z moczem , nazwisko, numer personalny ?

e5skzzc.png

[**]

• Alutka 32 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alda wrote:
    Alutka miałaś już krzywą cukrową ?

Dziewczyny podpisujecie jakoś pojemniczki z moczem , nazwisko, numer personalny ?

Tak miałam , cukier do wypicia musiałam kupić w aptece. Brak telefonu w Poniedziałek oznacza ze wszystko jest ok.
    Ja podpisuje nazwiskiem ale raczej badany mocz jest przy mnie. I dostaje na karteczce wynik .

Alutka
  • alda Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka kiedy Ci powiedzieli że masz kupić glukozę w aptece ? Chyba w ostatniej chwili ;-) bo ostatnio nic nie piasałaś ;-)

Czy glukoza jest na receptę ?

Alutka 32 lubi tę wiadomość

e5skzzc.png

[**]

• Alutka 32 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alda wrote:
    Alutka kiedy Ci powiedzieli że masz kupić glukozę w aptece ? Chyba w ostatniej chwili ;-) bo ostatnio nic nie piasałaś ;-)

Czy glukoza jest na receptę ?
    Mar2śks napisała ze nie zawsze glukoza jest dostępna u lekarza , wiec na wszelki wydatek kupiłam przed badaniem , i bardzo dobrze zrobiłam glukoza nie jest na receptę , kosztowała jakieś 170-180 nok.

Alutka
  • alda Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dobrze że ja Was „mam” na tym forum :-)

Alutka 32, mar2śka lubią tę wiadomość

e5skzzc.png

[**]

• Mała czrna Koleżanka

Wysłany: 14 listopada 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mam jutro pierwsza wizytę u ginekologa coś powinnam mieć na niej? Będę chciała zrobić również usg. Wizytę mam prywatnie, Wiecie może ile mnie wyniesie wizyta + badania + usg?

• alda Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała czrna wrote:
    Hej dziewczyny mam jutro pierwsza wizytę u ginekologa coś powinnam mieć na niej? Będę chciała zrobić również usg. Wizytę mam prywatnie, Wiecie może ile mnie wyniesie wizyta + badania + usg?

Ja byłam bardzo dawno temu prywatnie płaciłam wtedy 1200kr za USG i badanie krwi .

Sprawdź cennik na stronie ginekologa do którego idziesz ?

e5skzzc.png

[**]

• alda Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj nudności na całego, cały dzień przespałam . Zrobienie dzisiaj obiadu równało się ze zdobyciem "Everestu" ;-)

e5skzzc.png

[**]

• Alutka 32 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała czrna wrote:
    Hej dziewczyny mam jutro pierwsza wizytę u ginekologa coś powinnam mieć na niej? Będę chciała zrobić również usg. Wizytę mam prywatnie, Wiecie może ile mnie wyniesie wizyta + badania + usg?[/QUOTEj
    Ja płaciłam 1,350 nok .

Alutka
  • alda Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka Ty używasz Mustela kupujesz tutaj - gdzie ?

Ja dzisiaj kupiłam ale dostałam tylko dla dzieci - będę używać bo mam skórę suchą ale przydałby się jakiś kosmetyk dla ciężarnej ;-)

Do rąk też sobie kupiłam krem dla dzieci ;-) - wariatka ;-) Ma fajny skład : https://www.apotek1.no/produkter/dermica-baby-krem-100ml-922645p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2018, 20:16

e5skzzc.png

[**]

• mar2śka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alda ja chyba zaliczyłam wszystkie „przyjemności” 1 trymestru ... a nawet 2 ;) wiec wiem co czujesz. Mimo wszystko mi w początkowych tygodniach te wszystkie dolegliwości dawały nadzieję, że będzie dobrze bo czułam, że coś się dzieje . Cieszę się, że moje doświadczenia na coś się Wam przydały :) A ja dzisiaj kończę 36tc i chyba mogę powoli odetchnąć , wizja przedwczesnego porodu strasznie mnie stresowała. Niby nic strasznego się nie działo a mimo wszystko była jakaś obawa z tyłu głowy ... chociaż po wszystkich przejściach chyba nie ma się co dziwić ;)

Alutka 32 lubi tę wiadomość

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • mar2śka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała czrna wrote:
    Ja co prawda miałam wizytę ale potraktowano ją jak ze skierowaniem wiec nie wiem ile się płaci . Nie trzeba nic zabierać ...oprócz karty ciąży jeśli już masz.

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • alda Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar2śka wrote:
    A ja dzisiaj kończę 36tc i chyba mogę powoli odetchnąć , wizja przedwczesnego porodu strasznie mnie stresowała. Niby nic strasznego się nie działo a mimo wszystko była jakaś obawa z tyłu głowy ... chociaż po wszystkich przejściach chyba nie ma się co dziwić ;)

Super :-)

Jak już coś się zacznie "dziać" to daj nam tutaj znać ;-)

Potem w miarę możliwości , jak Ci malutka pozwoli też prosimy o szczegółowe relacje. :-)

e5skzzc.png

[**]

• alda Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie w karcie ciąży zapisane że bierzecie euthyrox?

e5skzzc.png

[**]

• mar2śka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alda wrote:
    Tak, ja mam wpisane. Pewnie, że dam znać i na pewno nie zniknę nagle jak Malutka się urodzi bo tez chcę wiedzieć co u Was słychać .

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • Alutka 32 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alda - krem Mustela kupowałam w Polsce w aptece.
    Wszystkie leki które biorę mam zapisane w karcie ciąży

Alutka
  • Mała czrna Koleżanka

Wysłany: 15 listopada 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki wam za odpowiedzi. Dobrze, że dołączyłam do tego forum dużo można się dowiedzieć i zawsze liczyć na waszą pomoc.

mar2śka lubi tę wiadomość

• Zoja36 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alda wrote:
    No to jestem tutaj :)
    Ja mam wpisane, że mam Hashimoto i niedoczynność i że biorę hormon.

mar2śka lubi tę wiadomość

k0kdx1hpz2nssibk.png
  • Zoja36 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5 stron wstecz poczytałam, WOW Alda ależ zadałaś pytań. Większość odpowiedzi dostałaś to nie będę powielać.
    Ja kupiłam wózek Stokke Trailz, gondola, spacerówka i fotelik z isofix. Wanienka też Stokke ta turystyczna wraz z wkładką dla niemowlaka. Wózek 2 w 1 Nowy i w Norwegii wychodzi taniej niż w Polsce. Fotelik kupiłam używany.
    Łóżeczko kupiłam w Polsce turystyczne, które ma w sobie już przewijak firmy Caretero model Grande 2016.
    Wyprawkę z kosmetyków robiłam na podstawie listy od Mar2śki i mojej bratowej która rodziła w lipcu zeszłego roku. Wszystko właściwie w Polsce kupiłam. Generalnie zakupów zrobiłam tyle żeby mi starczyło mniej więcej na pół roku.
    Kapsułki do prania i płyn do płukania firmy Lovela.
    Ciuszki prawie wszystko używane, część dostałam, część kupiłam.
    Jeśli coś pominęłam A chciałabyś wiedzieć ode mnie pytaj śmiało :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2018, 19:28

k0kdx1hpz2nssibk.png
  • alda Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoja36 wrote:
    WOW Alda ależ zadałaś pytań.

Ja się dopiero rozkręcam z tymi pytaniami ;-)

Zoja36 lubi tę wiadomość

e5skzzc.png

[**]

‹‹ 578 579 580 581 582 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ