Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
alda wrote:Alutka miałaś już krzywą cukrową ?
Dziewczyny podpisujecie jakoś pojemniczki z moczem , nazwisko, numer personalny ?
Tak miałam , cukier do wypicia musiałam kupić w aptece. Brak telefonu w Poniedziałek oznacza ze wszystko jest ok.
Ja podpisuje nazwiskiem ale raczej badany mocz jest przy mnie. I dostaje na karteczce wynik .Alutka -
alda wrote:Alutka kiedy Ci powiedzieli że masz kupić glukozę w aptece ? Chyba w ostatniej chwili bo ostatnio nic nie piasałaś
Czy glukoza jest na receptę ?Alutka -
Mała czrna wrote:Hej dziewczyny mam jutro pierwsza wizytę u ginekologa coś powinnam mieć na niej? Będę chciała zrobić również usg. Wizytę mam prywatnie, Wiecie może ile mnie wyniesie wizyta + badania + usg?
Ja byłam bardzo dawno temu prywatnie płaciłam wtedy 1200kr za USG i badanie krwi .
Sprawdź cennik na stronie ginekologa do którego idziesz ?
-
Mała czrna wrote:Hej dziewczyny mam jutro pierwsza wizytę u ginekologa coś powinnam mieć na niej? Będę chciała zrobić również usg. Wizytę mam prywatnie, Wiecie może ile mnie wyniesie wizyta + badania + usg?[/QUOTEj
Ja płaciłam 1,350 nok .Alutka -
Alutka Ty używasz Mustela kupujesz tutaj - gdzie ?
Ja dzisiaj kupiłam ale dostałam tylko dla dzieci - będę używać bo mam skórę suchą ale przydałby się jakiś kosmetyk dla ciężarnej
Do rąk też sobie kupiłam krem dla dzieci - wariatka Ma fajny skład : https://www.apotek1.no/produkter/dermica-baby-krem-100ml-922645p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2018, 20:16
-
alda ja chyba zaliczyłam wszystkie „przyjemności” 1 trymestru ... a nawet 2 wiec wiem co czujesz. Mimo wszystko mi w początkowych tygodniach te wszystkie dolegliwości dawały nadzieję, że będzie dobrze bo czułam, że coś się dzieje . Cieszę się, że moje doświadczenia na coś się Wam przydały A ja dzisiaj kończę 36tc i chyba mogę powoli odetchnąć , wizja przedwczesnego porodu strasznie mnie stresowała. Niby nic strasznego się nie działo a mimo wszystko była jakaś obawa z tyłu głowy ... chociaż po wszystkich przejściach chyba nie ma się co dziwić
Alutka 32 lubi tę wiadomość
-
Mała czrna wrote:Hej dziewczyny mam jutro pierwsza wizytę u ginekologa coś powinnam mieć na niej? Będę chciała zrobić również usg. Wizytę mam prywatnie, Wiecie może ile mnie wyniesie wizyta + badania + usg?
-
mar2śka wrote:A ja dzisiaj kończę 36tc i chyba mogę powoli odetchnąć , wizja przedwczesnego porodu strasznie mnie stresowała. Niby nic strasznego się nie działo a mimo wszystko była jakaś obawa z tyłu głowy ... chociaż po wszystkich przejściach chyba nie ma się co dziwić
Super
Jak już coś się zacznie "dziać" to daj nam tutaj znać
Potem w miarę możliwości , jak Ci malutka pozwoli też prosimy o szczegółowe relacje.
-
5 stron wstecz poczytałam, WOW Alda ależ zadałaś pytań. Większość odpowiedzi dostałaś to nie będę powielać.
Ja kupiłam wózek Stokke Trailz, gondola, spacerówka i fotelik z isofix. Wanienka też Stokke ta turystyczna wraz z wkładką dla niemowlaka. Wózek 2 w 1 Nowy i w Norwegii wychodzi taniej niż w Polsce. Fotelik kupiłam używany.
Łóżeczko kupiłam w Polsce turystyczne, które ma w sobie już przewijak firmy Caretero model Grande 2016.
Wyprawkę z kosmetyków robiłam na podstawie listy od Mar2śki i mojej bratowej która rodziła w lipcu zeszłego roku. Wszystko właściwie w Polsce kupiłam. Generalnie zakupów zrobiłam tyle żeby mi starczyło mniej więcej na pół roku.
Kapsułki do prania i płyn do płukania firmy Lovela.
Ciuszki prawie wszystko używane, część dostałam, część kupiłam.
Jeśli coś pominęłam A chciałabyś wiedzieć ode mnie pytaj śmiałoWiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2018, 19:28