Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Alutka 32 wrote:Placenta marginales . Pani doktor namalowała mi jak to wyglada później porównałam sobie z tym co znalazłam na necie .
Położna dała nam trochę przetłumaczonego słownictwa ale ja nie potrafię przesłać zdjęcia
Zoja może Ty wyślesz? -
Alutka 32 wrote:
lekko mi nachodzilło na szyjkę . Brzeżnie przodujące ułożone na tylnej ścianie. Z rana poleciała mi krew a później już brązowe plamienia . Przeszło samo po dwóch tygodniach .
To ja mam chyba podobne Na pewno łożysko jest bardzo blisko szyjki macicy jakby na granicy .........
-
alda wrote:To ja mam chyba podobne Na pewno łożysko jest bardzo blisko szyjki macicy jakby na granicy .........
-
mar2śka wrote:To pewnie jest przyczyna plamienia bo często tak bywa przy przodującym. Ale nic się nie martw! Jak macica będzie się rozrastać to jest bardzo duże prawdopodobieństwo, że łożysko się podniesie.
Dokładnie !! Mi ładnie poszło do góry . A pracowałam mialam ruch .oszczedzalam się tylko . Nie podnosiłam nic i strarałam się wszystko robić wolniej . W domu normalnie gotowałam , sprzątałam tylko odkurzał mąż . Ale przez okres w którym plamiłam nie robiłam praktycznie nic .
Oszczędzaj się i będzie wszystko dobrzemar2śka lubi tę wiadomość
Alutka -
mar2śka wrote:To pewnie jest przyczyna plamienia bo często tak bywa przy przodującym. Ale nic się nie martw! Jak macica będzie się rozrastać to jest bardzo duże prawdopodobieństwo, że łożysko się podniesie.
U mine to nie było planienie tym bym się aż tak bardzo nie przejęła
Użyłam wczoraj 3 największe podpaski - dobrze że miałam
U lekarza już nawet nie był plamień i dzisiaj też nic .
Lekarz dokładnie to mówił co napisałaś macica się rozrasta i powinna podciągnąć łożysko do góry .
-
alda wrote:U mine to nie było planienie tym bym się aż tak bardzo nie przejęła
Użyłam wczoraj 3 największe podpaski - dobrze że miałam
U lekarza już nawet nie był plamień i dzisiaj też nic .
Lekarz dokładnie to mówił co napisałaś macica się rozrasta i powinna podciągnąć łożysko do góry . -
Mar2śka męczą Cię już telefonami z zapytaniem urodziłaś
Umyłaś okna ?
Kiedy brzuszek Ci opadł ?
Kiedy wrócił Ci apetyt na mięso ? Ja już od 2 tygodni nie jem mięsa , dżemy nie wchodzą od samego początku jem tylko ser
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2018, 15:57
-
alda wrote:Mar2śka męczą Cię już telefonami z zapytaniem urodziłaś
Umyłaś okna ?
Kiedy brzuszek Ci opadł ?
Kiedy wrócił Ci apetyt na mięso ? Ja już od 2 tygodni nie jem mięsa , dżemy nie wchodzą od samego początku jem tylko ser
Okien nie umyłam bo pada Posprzątałam mieszkanko,zrobiłam pranie, popakowałam dzisiaj kilka prezentów....i czekam dalej.
Co do tego brzucha to ja nawet nie wiem czy opadł, nie widzę jakiejś spektakularnej różnicy ale podobno czasami nie jest to widoczne "gołym okiem".
Mięso zaczęłam jeść jak skończyłam wymiotować, po 20 tc. Ale jakoś specjalnie mnie do niego nie ciągnęło a jak zaczęła mnie męczyć zgaga i wróciły mdłości to znów mam problem z mięsem, jem bardzo mało. Ważne, że cokolwiek możesz jeść Mimo tego, że nie jadłam mięsa wyniki miałam bardzo dobre więc zakładam, że organizm wie czego potrzebuje. Teraz uwielbiam mleko! Smakuje mi jak nigdy. Będziesz miała badania prenatalne w Norwegii? Bo to jeszcze chwila i najwyższy czas na ich zrobienie -
mar2śka wrote:Będziesz miała badania prenatalne w Norwegii? Bo to jeszcze chwila i najwyższy czas na ich zrobienie
W klinice z Porsgrunn wysłali skierowanie na badania ale jeszcze nie dostałam odpowiedzi............. ale jadę do Polski na święta więc zrobię sobie tam .
Nie wiem na jakiego za przeproszeniem "głąba" trafie tutaj więc i tak bym robiła je w Polsce
Na pewno nie robię PAPPA ja jestem za bardzo obciążona ( wiek, poronienia, IVF ) na tą statystykę
Dla mnie najważniejsze jest USG no i badania wolnego DNA ale tutaj mam problem bo nie wiem na które mam się zdecydować .
Kiedyś było tylko NIFTY i nie było problemu teraz jest tego za DUŻO
mar2śka lubi tę wiadomość
-
alda wrote:W klinice z Porsgrunn wysłali skierowanie na badania ale jeszcze nie dostałam odpowiedzi............. ale jadę do Polski na święta więc zrobię sobie tam .
Nie wiem na jakiego za przeproszeniem "głąba" trafie tutaj więc i tak bym robiła je w Polsce
Na pewno nie robię PAPPA ja jestem za bardzo obciążona ( wiek, poronienia, IVF ) na tą statystykę
Dla mnie najważniejsze jest USG no i badania wolnego DNA ale tutaj mam problem bo nie wiem na które mam się zdecydować .
Kiedyś było tylko NIFTY i nie było problemu teraz jest tego za DUŻO
Okreslic -
K gdzie będziesz rodziła , jaki szpital, jakie miasto ?
Ja myślałam że połówkowe robi się w szpitalu w którym się rodzi .
Pierwszy raz słyszę żeby połówkowe robiła położna - jestem w totalnym SZOKU !!! Co jeszcze mnie w tym porąbanym kraju zdziwi ............??? Chyba że ma wszystkie certyfikaty ale i tak jest to dla mnie zaskoczenie .......
Dobrze że będziesz miała dodatkowe badanie w Polsce
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 13:50
-
alda wrote:K gdzie będziesz rodziła , jaki szpital, jakie miasto ?
Ja myślałam że połówkowe robi się w szpitalu w którym się rodzi .
Pierwszy raz słyszę żeby połówkowe robiła położna - jestem w totalnym SZOKU !!! Co jeszcze mnie w tym porąbanym kraju zdziwi ............??? Chyba że ma wszystkie certyfikaty ale i tak jest to dla mnie zaskoczenie .......
Dobrze że będziesz miała dodatkowe badanie w Polsce
Połówkowe robi się w szpitalu ale przez położną.
Alutka -
Alutka 32 wrote:Słyszałyście dziewczyny o tym ze z 15 tygodni chcą zrobić 19 tygodni tacierzyńskiego? Ustawa jest dopiero w toku ale jak wczoraj zglaszalam nasz wniosek to już mi wliczyli te dodatkowe 4 tygodnie. Porąbało ich normalnie!!