X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • K. Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar2śka wrote:
    Te bulgotki to pewnie jest to ;) Zaraz kończysz 19tc więc na pewno już niedługo poczujesz ruchy i będziesz pewna, że to Maluch. A w Norwegii jakoś niebawem masz połówkowe?
    Jutro :) ale nie nastawiam sie iz trafi mi sie jakis kompetentny lekarz hehe z reszta same wiecie jak tu jest

Alutka 32 lubi tę wiadomość

n59y2n0ajnp6dihh.png
  • Mała czrna Koleżanka

Wysłany: 6 grudnia 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dołączę do was. Święta jak i Nowy Rok spędzamy tutaj ze względy na pracę męża. A 3.01 mamy na wizytę połówkową :) Też się doczekać nie mogę już. Mamy nadzieje, że wszystko jest dobrze z dzidziusiem. Może uda się zobaczyć również płeć maleństwa. Teraz kończę 15tc czujemy się dobrze :)

Alutka 32, mar2śka, Zoja36 lubią tę wiadomość

• Alutka 32 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też Święta i Sylwester w Norwegi . Rodzinka zjedzie się dopiero po narodzinach Malutkiej:)
    Ja czuje się bardzo dobrze :) choć znowu zmęczenie zaczyna łapać . u mnie pierwsze co czułam to przyjemne delikatne łaskotanie od środka w 20 tygodniu byłam już pewna ze to moja córeczka się rusza :):)

K. Nie nastawiaj się negatywnie na połówkowy ja ze swojego wyszłam bardzo zadowolona.

mar2śka, Mała czrna lubią tę wiadomość

Alutka
  • mar2śka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K. wrote:
    Jutro :) ale nie nastawiam sie iz trafi mi sie jakis kompetentny lekarz hehe z reszta same wiecie jak tu jest
    Może nie będzie tak źle. U nas badanie było dość szybkie ale pielęgniarka mówiła o wszystkim co robi/mierzy. Z tego badania mamy najładniejsze zdjęcie ;) To koniecznie jutro napisz jak było.

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • mar2śka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała czrna wrote:
    Witam dołączę do was. Święta jak i Nowy Rok spędzamy tutaj ze względy na pracę męża. A 3.01 mamy na wizytę połówkową :) Też się doczekać nie mogę już. Mamy nadzieje, że wszystko jest dobrze z dzidziusiem. Może uda się zobaczyć również płeć maleństwa. Teraz kończę 15tc czujemy się dobrze :)
    Na połówkowych już z dużym prawdopodobieństwem można określić płeć dziecka. Oczywiście jeśli zechce się pokazać ;)

Mała czrna lubi tę wiadomość

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • Zoja36 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też święta i sylwestra tutaj, już za późno na jakiekolwiek wyjazdy.
    Ja z połówkowego średnio byłam zadowolona w Norwegii, za to w Polsce bardzo. Dlatego też w 31 tygodniu byłam znowu w Polsce na usg u tego samego lekarza i wyszłam średnio zadowolona w związku z jego podejściem do badania. Robił je tak jakby się spieszyl a potem robił problem z wystawieniem zaświadczenia na samolot. Niby ten sam lekarz a dwa różne wrażenia, więc faktycznie nie ma co się nastawiać.
    My też dopiero na połówkowym poznałysmy płeć naszego brzdąca ;)
    Oj czas leci. Jeszcze ok 7 tyg i będzie wśród nas.
    A Mar2śka w każdej chwili. Czekamy z niecierpliwością ;)

Mała czrna lubi tę wiadomość

k0kdx1hpz2nssibk.png
  • alda Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstałam dzisiaj rano zalana krwią - masakra !!!!!!!!!

Na dzisiaj miałam akurat umówioną wizytę u fastlege ! Prosiłam żeby wysłała mnie na USG do szpitala , dzwoniła do szpitala czy mnie przyjmą ale powiedzieli że NIE :O Fastlege sama w szoku !!!! Umówiła mi wizytę prywatną :/ normalnie SZOK ! Ja wiedziałam że tutaj jest olewka ale żeby aż tak ..........

Na szczęście maluch żyje i ma się dobrze ma już 2,25 cm i serducho wali jak dzwon - słyszałam :-)

Dziewczyny ja się tutaj wykończę psychicznie.........

Krwawienia mogą się powtórzyć ale mam nie panikować - łatwo powiedzieć ....... Nie wiem skąd to krwawienie lekarz oczywiście mówił ale ja go nie słyszałam bo myśli były gdzieś daleko .....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2018, 14:38

e5skzzc.png

[**]

• Alutka 32 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alda po moich doświadczeniach nic mnie nie zdziwi. Trzymaj się . Najważniejsze że maluch silny ,

Alutka
  • Zoja36 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alda przesyłam dużo siły i mocy na tutejsze podejście. Dobrze że z maluchem wszystko ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2018, 15:16

k0kdx1hpz2nssibk.png
  • Mała czrna Koleżanka

Wysłany: 6 grudnia 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alda dokładnie najważniejsze, że z maluszkiem wszystko jest dobrze . Bądź dobrej myśli będzie wszystko dobrze :) Dużo siły.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2018, 15:28

• mar2śka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej alda pewnie się okropnie wystraszyłaś. Krwawienie nie zawsze oznacza najgorsze. Czasami w pierwszym trymestrze występuje w okolicy kiedy normalnie by wystąpiła miesiączka gdyby nie ciąża albo częstą przyczyną jest krwiak. Najważniejsze, że Maluch ma się dobrze! Wszystkie trzymamy za Maleństwo kciuki!! I niech nam tu takich rewelacji już nie funduje ! Co do podejścia to racja...jeśli już coś się dzieje to rzadko można liczyć na pomoc...w Pl już byś na oddziale leżała.

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • mar2śka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoja36 wrote:
    Oj czas leci. Jeszcze ok 7 tyg i będzie wśród nas.
    A Mar2śka w każdej chwili. Czekamy z niecierpliwością ;)
    Ja się już powoli zastanawiam czy ta moja ciąża to nie będzie tyle trwała co u słonia :P Wierzcie lub nie ale z całego okresu ciąży teraz czas płynie najwolniej. Nawet pierwszy trymestr tak mi się nie ciągnął. A samopoczucie rewelacja dzisiaj. Pies był na długim spacerze, mieszkanie posprzątanie na błysk, obiad zrobiony i jeszcze pokój Małej przygotowałam na tip-top :D

Zoja36 lubi tę wiadomość

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • K. Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alda dobrze ze wszytsko jest ok, no i o tym wlasnie mowie o ich podejsciu ... masz luteine lub progesteron ?? W pl ponoc daja przy tak wczesnych krwawieniach

n59y2n0ajnp6dihh.png
  • alda Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K. wrote:
    Alda dobrze ze wszytsko jest ok, no i o tym wlasnie mowie o ich podejsciu ... masz luteine lub progesteron ?? W pl ponoc daja przy tak wczesnych krwawieniach

Mam Lutinus do 12 tygodnia - transfer był na cyklu sztucznym co oznacza że mój organizm go nie produkuje .

e5skzzc.png

[**]

• Czarodziejka Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezzzu... nie było mnie chwile i tyle do nadrobienia! ;)

Alda, bądź dobrej myśli, odpoczywaj jak najwiecej. Mi powiedziała lekarka że krwawienia mogą się zdążać jak masz płytko osadzone naczynka krwionośne. Do tego my jesteśmy teraz napompowane krwią. Kciuki mocne!!!

A z innej beczki. Dzisiaj zauważyłam ze brzuch mi opadł ... ale czy to możliwe ze tak wcześnie? Jestem 32 tydzień +2 dni.
    Trochę lepiej zaczęło mi się oddychać, ale zgaga dalej mnie trzyma co wieczór. Jeszcze chwile i nazwę mojego bączka Emilia Gaviscon... bo tylko on pomaga mi przeżyć.

Zoja36 lubi tę wiadomość

• alda Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka jaki u Ciebie jest problem z łożyskiem ? ZA nisko, za blisko szyjki macicy , na przedniej ściśnie ? Pamiętam że kiedyś też miałaś krwawienie .........

e5skzzc.png

[**]

• mar2śka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alda wrote:
    Alutka jaki u Ciebie jest problem z łożyskiem ? ZA nisko, za blisko szyjki macicy , na przedniej ściśnie ? Pamiętam że kiedyś też miałaś krwawienie .........
    Ja mam na przedniej ścianie i to jest położenie prawidłowe . Problemem jest łożysko przodujące i w takim wypadku często występują plamienia .

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • Alutka 32 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alda wrote:
    Alutka jaki u Ciebie jest problem z łożyskiem ? ZA nisko, za blisko szyjki macicy , na przedniej ściśnie ? Pamiętam że kiedyś też miałaś krwawienie .........[/QUOTE

lekko mi nachodzilło na szyjkę . Brzeżnie przodujące ułożone na tylnej ścianie. Z rana poleciała mi krew a później już brązowe plamienia . Przeszło samo po dwóch tygodniach .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2018, 19:55

Alutka
  • alda Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka 32 wrote:

lekko mi nachodzilło na szyjkę . Brzeżnie przodujące ułożone na tylnej ścianie. Z rana poleciała mi krew a później już brązowe plamienia . Przeszło samo po dwóch tygodniach .

Jak Ty to zrozumiałaś że to jest brzeżnie przodujące ułożenie ......... matko .........

Ja zaczynam poważnie się zastanawiać nad tłumaczem przy badaniach ja tego sama nie ogarne :-( nawet dzisiaj mój słownik poległ ........

Dziewczyny macie jakieś linki do słownictwa ciążowego , zarówno angielskiego jak i norweskiego ? Pomocy ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2018, 20:37

e5skzzc.png

[**]

• Alutka 32 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alda wrote:
    Jak Ty to zrozumiałaś że to jest brzeżnie przodujące ułożenie ......... matko .........
    ;-)
    Placenta marginales . Pani doktor namalowała mi jak to wyglada później porównałam sobie z tym co znalazłam na necie .
    Położna dała nam trochę przetłumaczonego słownictwa ale ja nie potrafię przesłać zdjęcia :(
    Zoja może Ty wyślesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2018, 21:17

Zoja36 lubi tę wiadomość

Alutka
‹‹ 587 588 589 590 591 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ