Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
Jestem po kolejnej kontroli w szpitalu . Po zmianie terminu 27 tydzien i 3 dni. Malutka waży 1 kg:) przepływy lepsze niż ostatnio:) łożysko się podniosło i został mi 1 mm do bezpiecznego naturalnego porodu( i naszedł mnie strach ogromny do tej pory nie myślałam o porodzie bo nie wiedziałam na co mam się nastawiać ) jeśli chodzi o Clexane to nie dostałam i nie nastawiam się na większą dawkę . Musiałabym przytyć jeszcze 10 kgAlutka
-
alda wrote:Dziewczyny czy zmienił Wam się termin porodu po USG połówkowym jak tak to o ile dni i w "którą strone" - szybciej , później?
Haugesund wyznaczył na 27 stycznia
Po usg prenatalnym w 13 tyg na 21 stycznia
Połówkowe na 23 stycznia i tak mam w karcie ciąży
-
Alutka 32 wrote:Jestem po kolejnej kontroli w szpitalu . Po zmianie terminu 27 tydzien i 3 dni. Malutka waży 1 kg:) przepływy lepsze niż ostatnio:) łożysko się podniosło i został mi 1 mm do bezpiecznego naturalnego porodu( i naszedł mnie strach ogromny do tej pory nie myślałam o porodzie bo nie wiedziałam na co mam się nastawiać ) jeśli chodzi o Clexane to nie dostałam i nie nastawiam się na większą dawkę . Musiałabym przytyć jeszcze 10 kg
mar2śka lubi tę wiadomość
-
alda wrote:Dziewczyny czy zmienił Wam się termin porodu po USG połówkowym jak tak to o ile dni i w "którą strone" - szybciej , później?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2018, 14:36
-
Alutka 32 wrote:Jestem po kolejnej kontroli w szpitalu . Po zmianie terminu 27 tydzien i 3 dni. Malutka waży 1 kg:) przepływy lepsze niż ostatnio:) łożysko się podniosło i został mi 1 mm do bezpiecznego naturalnego porodu( i naszedł mnie strach ogromny do tej pory nie myślałam o porodzie bo nie wiedziałam na co mam się nastawiać ) jeśli chodzi o Clexane to nie dostałam i nie nastawiam się na większą dawkę . Musiałabym przytyć jeszcze 10 kg
Alutka 32 lubi tę wiadomość
-
Oczywiście . Zgadzam się z Wami dziewczyny . Ja nie chciałam CC z własnej woli . Poprostu wszystko na to wskazywało a tu nagle łożysko ładnie poszło do góry wcześniej nie myślałam praktycznie wcale o porodzie byłam bardziej skupiona na problemach ciążowych. Teraz tylko mnie taki strach troszkę obleciał ,, myśle że każda z Was stresuje się porodem”
Zoja36 lubi tę wiadomość
Alutka -
mar2śka wrote:. Ja sama podałam termin z transferu który mam wpisany w kartę a po połówkowych w szpitalu nic mi nie korygowali bo Pani pielęgniarka stwierdziła, że bez sensu...i tak było IVF haha.
Alutka -
Alutka 32 wrote:Oczywiście . Zgadzam się z Wami dziewczyny . Ja nie chciałam CC z własnej woli . Poprostu wszystko na to wskazywało a tu nagle łożysko ładnie poszło do góry wcześniej nie myślałam praktycznie wcale o porodzie byłam bardziej skupiona na problemach ciążowych. Teraz tylko mnie taki strach troszkę obleciał ,, myśle że każda z Was stresuje się porodem”
Zoja36, Alutka 32 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, myślcie pozytywnie. Nasłuchałam się różnych historii tu z Bergen. Wyszłam z założenia, że takie historie zdarzają się statystycznie bardzo rzadko. I skoro komuś w moim otoczeniu się przytrafiło, to mnie ominie. Przyciągajcie myślami to co dobre.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2018, 09:04
Zoja36 lubi tę wiadomość
-
majola wrote:Dziewczyny, myślcie pozytywnie. Nasłuchałam się różnych historii tu z Bergen. Wyszłam z założenia, że takie historie zdarzają się statystycznie bardzo rzadko. I skoro komuś w moim otoczeniu się przytrafiło, to mnie ominie. Przyciągajcie myślami to co dobre.
mar2śka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny mam do Was pytanie. Z racji tego, że nie będę wracała do pracy po macierzyńskim...a na pewno nie do tej firmy , mam pytanie. Jak jest naliczany zasiłek od macierzyńskiego? Kwota jest taka sama tylko inaczej rozłożona w czasie albo 100% albo 80% i teraz...czy ma to wpływ na wyliczenie zasiłku? Czy wylicza od podstawy, od tego co mam na umowie?
Ps. Jeszcze nie urodziłam ...brak mi już cierpliwości. Zastanawiam się jak wykurzyć maleństwo z brzuchaWiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2018, 12:32
-
alda wrote:Mar2śka nie jestem pewna niech dziewczyny mnie poprawią Zasiłek to 62,4 % kawoty jaką dostajesz na macierzyński .
Jeżeli sama zrezygnujesz z pracy to przez 3 miesiące nie dostaniesz kasy . -
mar2śka wrote:Czyli w tym wypadku lepiej wybrać krótszy okres macierzyńskiego ale płatne 100%. Dobrze myślę?
Tego już nie wiem
Apropo kart ciąży jest rubryczka ostatnia miesiączka , termin porodu , po prawej termin z USG i jeszcze raz po prawej Assistert befruktning