X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • pati1980 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam wizytę u ginekologa w piątek, w środę jadę do Szwecji zrobić test Nipt. Moje pytanie czy to nie będzie za często usg i czy nie będzie szkodliwe dla dziecka. Wiem że może przesadzam ale strasznie się martwię o to wszystko. :-)

k1iygdz.png
  • K. Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati1980 wrote:
    Dziewczyny mam wizytę u ginekologa w piątek, w środę jadę do Szwecji zrobić test Nipt. Moje pytanie czy to nie będzie za często usg i czy nie będzie szkodliwe dla dziecka. Wiem że może przesadzam ale strasznie się martwię o to wszystko. :-)

Nie, nie bedzie, ush nie jest szkodliwe w ciazy, przeczytaj artykul mamyginekolog o usg i o testach nipt, duzo wiedzy na jej blogu jest ( instargram zrobil sie jej bazarem ale artykuly na blogu polecam) daj koniecznie znac po, ja robilam sanco i mimo iz z testu pappa ryzyko dla zespolu down wyszlo 1-161 nie robilam nic wiecej z diagnostyki inwazyjnej, kolejno usg II i III trymestru nie wykazaly zadnego odchylenia wiec stres i placz przez test pappa w moim przypadku byl wielki, w nim i tak mialam tylko jedno ale ze strony genetyka czyli nizsze bialko pappa, teraz czekam az syn sie urodzi i nie mysle juz o tych przykrych rzeczach

n59y2n0ajnp6dihh.png
  • alda Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ewidentne nie lubi USG :P zawsze ucieka ;-)

e5skzzc.png

[**]

• pati1980 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K. wrote:
    Nie, nie bedzie, ush nie jest szkodliwe w ciazy, przeczytaj artykul mamyginekolog o usg i o testach nipt, duzo wiedzy na jej blogu jest ( instargram zrobil sie jej bazarem ale artykuly na blogu polecam) daj koniecznie znac po, ja robilam sanco i mimo iz z testu pappa ryzyko dla zespolu down wyszlo 1-161 nie robilam nic wiecej z diagnostyki inwazyjnej, kolejno usg II i III trymestru nie wykazaly zadnego odchylenia wiec stres i placz przez test pappa w moim przypadku byl wielki, w nim i tak mialam tylko jedno ale ze strony genetyka czyli nizsze bialko pappa, teraz czekam az syn sie urodzi i nie mysle juz o tych przykrych rzeczach

Ja sie strasznie stresuje tymi testami i czy dziecko jest zdrowe.
    Czytalam artykuł na blogu i trochę mi lepiej. Z drugiej strony lepiej jedno usg za dużo niż za mało :-)

k1iygdz.png
  • pati1980 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alda wrote:
    Moja ewidentne nie lubi USG :P zawsze ucieka ;-)

Jak byłam w ciąży z corka to też tak miałam, nie lubiła usg i jak ja ktoś podglądal.

k1iygdz.png
  • K. Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez nie lubi, zawsze zaslania twarz, ale lepiej raz za duzo niz raz za malo, pati1980 wszytsko jest ok, dzidzia zdrowa jest napewno nic sie nie boj, czekamy razem z toba :)

pati1980 lubi tę wiadomość

n59y2n0ajnp6dihh.png
  • majola Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoja36 wrote:
    Majola A Tobie udało się rozkręcić laktację?
    Niestety nie. Ale potwierdzam to co pisze Mar2ska o patrzeniu. Ja za bardzo się spinałam. Ale zawsze dostawiałam Małego, potem butla. I jak mi już ileś razy po 10 minutach przy cycku płakał o butelkę, a potem jeszcze dostałam zapalenie piersi, to przestałam już tak walczyć. Potem jeszcze helsesøster kazała wprowadzić Nutramigen i całkiem go odstawić, tylko ściągać laktatorem. Wtedy już był koniec. Mały alergik i po Nutramigen skończyły się bóle brzuszka. Tyle mam na pocieszenie, że gdybym karmiła to bym mało co mogła jeść, bo w wielu produktach jest mleko krowie.
    Czasem myślę, jak to się stało, że mi nie poszło, bo on tak lubi ssać. I wtedy jeszcze przypominam sobie bolesne odparzone brodawki. Mimo purelan był potworny ból. Tej drugiej maści nie znam.
    Trudno, wyszło jak wyszło. Najważniejsze, że Mały zdrowy i dobrze się rozwija

• majola Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Małego ubrałam tylko na koniec w swoje ciuszki. Tak to albo ja, albo mąż kładliśmy na naszej klatce piersiowej

• Zoja36 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to faktycznie szkoda Majola. Najważniejsze że Mały dobrze się chowa. Mój brzdąc ładnie ssie choć denerwuje się przy końcu kiedy już nie leci tak łatwo ;) No i jeszcze laktacja mi się nie ustabilizowala. Także czekam na to :)

k0kdx1hpz2nssibk.png
  • pati1980 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny we wtorek mam wizytę u genetyka, czego mogę się spodziewać na takim spotkaniu?

k1iygdz.png
  • alda Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati1980 wrote:
    Dziewczyny we wtorek mam wizytę u genetyka, czego mogę się spodziewać na takim spotkaniu?

Będą się pytać czy chcesz duotest czy amniopunkcję . Potem będzie mowa o duoteście , później podpisujesz papiery że chcesz duotest i że wszystko zrozumiałaś , oni wysyłają skierowanie na USG , na koniec zejdziesz na dół na pobranie krwi , i do recepcji oddać papiery ;-)

e5skzzc.png

[**]

• pati1980 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dziękuję Alda :-)

k1iygdz.png
  • pati1980 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od wczoraj wieczorem bola mnie jajniki albo pachwiny ale raczej jajniki. Dzisiaj bardziej po lewej stronie, czasem ten drugi też. To taki klujacy bol. Nie wiem czy się martwić czy to normalne i wszystko tam rośnie i się rozciąga. Co o tym myślicie?

k1iygdz.png
  • K. Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati1980 wrote:
    Od wczoraj wieczorem bola mnie jajniki albo pachwiny ale raczej jajniki. Dzisiaj bardziej po lewej stronie, czasem ten drugi też. To taki klujacy bol. Nie wiem czy się martwić czy to normalne i wszystko tam rośnie i się rozciąga. Co o tym myślicie?
    Normalne, tez tak mialam, nic sie nie boj pati wszystko jest dobrze

n59y2n0ajnp6dihh.png
  • mar2śka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati1980 wrote:
    To pewnie więzadła a nie jajniki. Często bolą bo macica się powiększa. Mi dokuczały dość mocno.

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • pati1980 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny bo ja juz panika, zwłaszcza że wczoraj farbowalam sobie włosy i już nawymyslalam że coś mi się stalo :-)

k1iygdz.png
  • alda Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się boję farbować włosy :P

e5skzzc.png

[**]

• mar2śka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Głupcie jesteście z tym farbowaniem :P można farbować tylko pomieszczenie żeby było wietrzone albo maseczkę ubrać i już :)

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • Zoja36 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można można farbowac. Choć ja też wyczekalam do 5 miesiąca. Wcześniej i tak nie byłoby takiej opcji ze względu na to że źle się czułam.
    Pati z tym bólem to normalne, to faktycznie więzadła, mi też dokuczaly.

k0kdx1hpz2nssibk.png
  • pati1980 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alda wrote:
    Ja się boję farbować włosy :P

Alda ja kupuje tutaj farbę KORRES ona jest bez amoniaku i innych takich szkodliwych środków. Chodź farba to farba :-)
    Dzięki dziewczyny za dobre słowa :-)

k1iygdz.png
‹‹ 607 608 609 610 611 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ