X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siamyrka kupiliscie wózek w Pl??

W ogóle chwal się co kupiłas,a nie że parę rzeczy :-P

Mi sie udało załatwić już te papiery do końca :-D

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie to kupilismy juz chyba wszystko z duzych gabarytow, a reszte dostalismy :) hehe
    wozeczek, lozeczko, fotelik i ja zakupilam sobie duzego "rogala"- juz z nim spie i jest to rewelacyjny wynalazek :)
    a dostalismy bujaczek, mate edukacyjna, wanienke ze stojakiem i przewijakiem, krzeselko do karmienia, nawet konta na biegunach hahaha (dlugo jeszcze postoi :) ). No i ogromna ilosc ubranek, bucikow itp :)))
    Kolezanka sie mi bardzo dziwila, ze to dopiero polowa ciazy a my juz wiekszosc mamy. Ale do Pl juz nie wybieramy sie wiec trzeba bylo wykorzystac- poza tym ja w zabobony o zbyt wczesnym kupowaniu nie wierze :)

maja35, derii84 lubią tę wiadomość

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    derii ja wziełam macierzyńskie na 80%. Wniosek złozyłam po 26 tyg i do tej pory jeszcze nic nie dostałam z Navu.

Siamyrka to ty już prawie gotowa na przyjecie dzidzi.Wiadomo,że lepiej wczesniej wszystkiego nie kupowac ale my jestesmy w takiej sytuacji,że jak jest okazja przywiezc cos z Polski,to sie bierze bez wzgledu na czas,bo nie ma możliwosci potem tego przywiezc.

My wczoraj kupiliśmy łózeczko z materacem i komode z przewijakiem.Odbiór mamy za tydzien.Jeszcze musze tylko kupic śpiworek,bo wczoraj nie mieli czarnego koloru ale maja dowiezc w czwartek i chcemy kupic jeszcze bujaczek,który sobie upatrzelismy i już będzie wszystko co nam potrzebne.Maty chyba nie bede kupowala,bo w sumie i tak nie mam miejsca gdzie ją rozłozyc.

derii84 lubi tę wiadomość

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
    Moi 2 Anielscy synkowie [*] [*] 20.02.2014. (18tc)
    Ciocia aniołka Julci (*) 24.01.2015 (37tc)
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siamyrka,gdyby człowiek miał tutaj takie ceny jak w Pl,nie byłoby problemu,a tak to każda z nas korzysta z okazji,. Ja także miałam już wszystko we wrześniu :-)
    Czekamy na focie :-)

Maja na Twoim miejscu bym zadzwoniła lub się wybrała do navu,bo coś długo oczekujesz na odpowiedz,nawet za długo....

p19uskjok4jap6fv.png
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    derii jeszcze troche poczekam z navem.Może dlatego jeszcze nic nie mam,bo przed świętami mój szef dosyłał papiery,bo chcieli jeszcze raz i pewnie dlatego sie przeciągneło.

My dzisiaj oddaliśmy już koteczka,to sobie z mężem zrobiliśmy drzemkke po obiedzie :-)

Znajomy był właśnie u mojego brata w Polsce i odebrał moje zakupy dla małej miedzy innymi całe wyposażenie łózeczka i już się nie mogę doczekać jak je jutro przywiezie.Znowu będe miała zajęcie :-)
    Kupiłam też sobie ramke na odbicie stópki i rączki :-)

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dobrze,ze kota już nie macie :-)

A gdzie można taką ramke kupić??

p19uskjok4jap6fv.png
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam w Polsce na allegro.

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co ile macie teraz wizyty u lekarza,bo ja mam juz co 2 tyg i zostały mi tylko 3 :-)

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
  • Diana95 Przyjaciółka

Wysłany: 6 stycznia 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siamyrka, a mozesz zdradzic jaki wozek kupiliscie? My mamy ochote na Camarelo Carmela, ma dosc duza gondole i wydaje mi sie ze jest dosyc zgrabny :) Ewentualnie moze Riko Nano, tez calkiem fajny. Ogladalam dzis wozki w Szwedzkich sklepach online ale to dopiero czołgi, wszystkie jakies takie kwadratowe i masywne! Jedynie z tych na szwedzkich stronach podobal mi sie wozek Stokke ale troche za drooogi niestety

f2w36vgcq1hspw3i.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-)
    Mi także.pozostały 3 wizyty do porodu,przecież to już ten etap :-D

Diana,obydwa wózki są sliczne. Ja chciałam Riko Nano,niestety mąż nie znalazł koloru wybranego przez nas,a miał tylko dwa dni na kupno wózka,więc mamy tako,bo akurat był w kolorze wybranym przez synka i męża.
    Nie powiem,ze nie jestem zsdowolona z Tako,ale Riko podbił moje serca :-)
    A gdzie masz zamiar kupic wózek,w Pl??

p19uskjok4jap6fv.png
  • Diana95 Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, w marcu wybierzemy się po wózek do pl :)

f2w36vgcq1hspw3i.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To od razu kup wszystko,co możliwe,bo zaplacisz conajmniej połowę mniej :-D

Ale patrz też co kupujesz,bo ja kupiłam lozeczko z szuflada(na allegro),ale zaznaczyłam bez szuflady w cenie z szuflada.ą....to trzeba być zakreconym....to tylko ja mam takie zdolności :-P

p19uskjok4jap6fv.png
  • Diana95 Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kurcze, dzieki za rade Derii bede uwazac :D

f2w36vgcq1hspw3i.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :)
    my dojechalismy do domku. Zmeczeni jak cholera... skonczylam jedzenie chowac a caly pokoj rzeczy do wypakowania jeszcze ale to juz chyba na jutro zostawie...
    Diana jasne, ze moge sie pochwalic :)
    Kupilismy Taco alive art (czarno-bialy). Mam nadzieje, ze bedzie nam slyzyl tak jak bardzo nam sie wizualnie podoba :)
    Mi tex sie bardzo podoba Stoke ale cena niestety jest okropna.

maja35, derii84 lubią tę wiadomość

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siamyrka nie przemeczaj się,lepiej na raty,robić powoli.
    Ale fajnie,ze ktoś jeszcze ma tako :-)
    Mi sie bardzo podobają wózki z bielą,a szczególnie biało-granatowe. Ale ta pogoda u nas nie pozwala prowadzić się z takimi pojazdami. Mam biala kurtkę i piore ją raz w tyg,tzn akurat w tej chwili jej nie noszę,bo się nie mieszcze,może po ciąży.

Dzisiaj koleżanka mi powiedziała,ze wydaje jej się,ze jestem jakby mniejsza,pewnie dlatego ze brzuszek opada :-)

p19uskjok4jap6fv.png
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki! Ja dzisiaj jestem strasznie zmeczona,bo nie spalam prawie cala noc.Jak nigdy strasznie ciezko mi sie dzisiaj oddychalo i nie dalam rady usnac. Dzisiaj dostalam reszte rzeczy z Polski i juz mam wszystko poprane :-)
    Już nie mogę sie doczekac kiedy odbierzemy łóżeczko i je złozymy :-)

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przypomniała mi sie sytuacja jak bylismy kupowac łóżeczko i komode z przewijakiem i ten przewijak był w dwóch kolorach dla dziewczynki i dla chłopac i pan sprzedający nie wiedzac co urodze mówi do mnie,ze dla dziewczynki bedzie lepiej pasowal ten z rózowym hehe Ja mówie do niego,ze wlasnie bedzie dziewczynka a on mówi,że już napatrzyl sie na tyle kobiet w ciazy,że juz wie po kształcie brzucha która co bedzie miała :-)

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie kupiłam sobie leżaczek na facebooku.Używany ale w bardzo dobrym stanie za 250 koron.Jutro jade odebrac.Kupiłam tez ostatnio sterylizator butelek aventa.Poluje jeszcze na podgrzewacz do butelek.
    956a352e9945caaf.jpg

Diana95 lubi tę wiadomość

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mielismy kupic nowy lezaczek ze sklepu i upatrzelismy sobie z Chicco za 700 koron ale dzisiaj stwierdzilismy,ze w sumie mała może w nim polezy z pół roku i potem bedzie juz nie potrzebny wiec szkoda kasy.Co innego łózeczko,bo pospi z 2-3 lata.

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Mamusie
    w końcu dziś wyspałam się porządnie- wszędzie dobrze, ale we własnym łóżku najlepiej :)
    jutro mam usg :) nie mogę się doczekać, aż znowu zobaczę synusia

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
‹‹ 60 61 62 63 64 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ