Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Zoja36 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alda wrote:
    Dziewczyny czy testowałyście wszystkie pieluszki czy od razu pierwszy wybór był strzałem w 10 ;-) ?

Wiem że Majola i Zoja postwiły na libero touch ( testowałyście też inne pieluszki ) a reszta dziewczyn jakich używa ?

Jakie pieluszki były w szpitalu ?
    Czy w szpitalu były suche gaziki czy tylko mokre chusteczki , była sól fizjologiczna ?
    W Stavanger w szpitalu też były Libero Touch, suche guziki, a soli nie było.
    My uzywalismy Pampers Premium, ale młody miał odparzenia po nich, a po Libero zniknęły jak ręką odjal. Teraz nie testuje bo te już sprawdzone.

k0kdx1hpz2nssibk.png
  • Zoja36 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati1980 wrote:
    Kiedy zaczelyscie już robić zakupy dla dzieci, ja bym chciała ale tak się boję 😁😁😁
    Ja tez gdy znałam już płeć czyli po 18 tygodniu :)

pati1980 lubi tę wiadomość

k0kdx1hpz2nssibk.png
  • pati1980 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoja36 wrote:
    Ja tez gdy znałam już płeć czyli po 18 tygodniu :)

Ja juz płeć znam od 12 tygodnia 😁😁 chyba czas się rozglądać na promocjach 😁

majola lubi tę wiadomość

k1iygdz.png
  • pati1980 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alda wrote:
    Ja nie mam . Na początku bałam się że nie znajdę tętna i wpadnę w panikę i będzie dodatkowy stres więc odpuściłam , potem czułam już ruchy więc był zbędny .

Właśnie tego się boję że nie znajdę i wpadnę w panikę. Ja juz wystarczająco zestresowana chodzę 😁😁😁

k1iygdz.png
  • alda Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati1980 wrote:
    Właśnie tego się boję że nie znajdę i wpadnę w panikę. Ja juz wystarczająco zestresowana chodzę 😁😁😁

Nie czujesz jeszcze motylka w brzuchu ? Wiesz gdzie masz łożysko - na przedniej czy tylnej ścianie ?

Ja mam na tylnej dlatego malutką czułam bardzo wcześnie .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2019, 21:10

e5skzzc.png

[**]

• pati1980 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuje chodź to nie są takie regularne ruchy 😁
    Łożysko nie wiem gdzie mam, dopiero się dowiem za dwa tygodni.

Alda czy sa jakieś objawy łożyska przodujacego, czy tylko można to stwierdzić na usg?

k1iygdz.png
  • alda Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati1980 wrote:

Alda czy sa jakieś objawy łożyska przodujacego, czy tylko można to stwierdzić na usg?

Zazwyczj są to krwotoki i ja tak miałam .

Mi już powiedzieli w 9tc że łożysko będzie blisko szyjki macicy , na prenatalnych w 14tc też ma napisane że styka się z szyjką macicy więc u mnie od początku było wiadomo że malutka zagniździła się bardzo blisko szyjki .

Mi powiedzieli w Porsgrunn w 7tc na której ścianie mała się zagnieździła więc tym samym łożysko też jest na tej ścianie ;-)

e5skzzc.png

[**]

• alda Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati1980 wrote:
    Czuje chodź to nie są takie regularne ruchy 😁

To super :-) jeszcze za wcześnie na regularność ;-)

e5skzzc.png

[**]

• pati1980 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi nikt nic nie mówił gdzie mam łożysko, na prenatalnym też nic.
    Dowiem się za dwa tygodnie, mam nadzieję. 😁

k1iygdz.png
  • alda Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati1980 wrote:
    No mi nikt nic nie mówił gdzie mam łożysko, na prenatalnym też nic.
    Dowiem się za dwa tygodnie, mam nadzieję. 😁

Jak nikt nic nie mówi to znaczy że wszystko jest ok a to czy jest z przodu czy z tyłu to nie ma większego znaczenia ;-)

pati1980 lubi tę wiadomość

e5skzzc.png

[**]

• K. Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziwczyny, my juz mamy tydzien i zero czasu na co kolwiek, cale zycie skupia sie w kolo tej malej istostki, ceskarka byla z komplikacjami ale to juz nie wazne, mamy sie dobrze i jestesmy juz 3 dni w domu, co do pieuch to tylko libero touch u nas sie sprawdza, trzymam kciuki za was i pomyslne rozwiazania !

n59y2n0ajnp6dihh.png
  • alda Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K. wrote:
    Czesc dziwczyny, my juz mamy tydzien i zero czasu na co kolwiek, cale zycie skupia sie w kolo tej malej istostki, ceskarka byla z komplikacjami ale to juz nie wazne, mamy sie dobrze i jestesmy juz 3 dni w domu, co do pieuch to tylko libero touch u nas sie sprawdza, trzymam kciuki za was i pomyslne rozwiazania !

Gratulacje :-) :-) :-)

Jak znajdziesz czas to opisz co poszło nie tak podczas CC , mnie też może czekać CC :-(

e5skzzc.png

[**]

• majola Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje, K.!

• pati1980 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje K. 🥳

k1iygdz.png
  • Zoja36 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K gratulacje, zdrówka dla Ciebie i maleństwa :)

k0kdx1hpz2nssibk.png
  • madziula_ Koleżanka

Wysłany: 7 maja 2019, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje K. Zdrowka Duzo dla Was :)

Dziewczyny powoli zaczynam myslec nad wyprawka Ale zupelnie nie wiem od czego zaczac... rzeczy typu lozeczko , komody , akcesoria scigalyscie z Polski czy tutaj kupowaliście ? Znacie jakieś fajne sklepy ?
    Byłam w Polsce na święta i byliśmy na USG będzie dziewczynka ;) mam nadzieje ze na polowkowym potwierdza. Prywatnie idę za tydzień w środę na usg a 27 maja mamy w szpitalu usg.

Zoja36 lubi tę wiadomość

n59ymg7ygootc40w.png
  • pati1980 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula ja też już o tym myślę. Chyba łóżeczko i takie duże rzeczy kupę tutaj. Chce jechać w lipcu do Polski i tam też zobaczyć. Też patrzę na finn.no tam można coś fajnego wyszukać. 😁😁

k1iygdz.png
  • alda Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupowałam/kupuję wszystko tutaj ;-) bo nie byłam w Polsce od grudnia i nie będę ;-) W Polsce jest większy wybór kocyków , otulaczy , pieluszek , śpiworków , przewijaków , wanienek że stelażem itp. Jak już pisałam ja zaczęłam robić zakupy od 12tc :P ale buszuje w internecie i szukam promocji więc większość rzeczy kupiłam właśnie w promocyjnych cenach ;-)

Sklepy :

https://www.barnashus.no

https://m.babyshop.no

https://www.jollyroom.no

https://www.babycare.no

https://www.babybanden.no

https://www.pinkorblue.no

https://www.kid.no - tutaj często jest promocja -40% na akcesoria dla dzieci - pieluszki, kocyki, pluszaki itd

Tak jak napisała Pati finn.no można trafić "perełki" no i Ikea ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2019, 19:27

e5skzzc.png

[**]

• mar2śka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K gratulacje !!! Co do pieluch to mojej księżniczkę założysz byle jakie na szanowną i jest szczęśliwa :) ja duże gabaryty kupowałam w Norwegii a sporo dodatków i drobiazgów w pl głównie higieniczne rzeczy . Podpowiem , że w lipcu w barnas jest wyprzedaż wózków . W babyshop już widziałam kilka w bardzo fajnych cenach. Jak z autami... zaraz wchodzą modele na 2020 to już wyprzedają te z 2019

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • kaktus85 Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczny witam was spowrotem :)
    Jestem obecnie 9 tygodniu....obecnie jestem na zwolnieniu lekarskim....czuje sie strasznie, mam ciagle mdlosci i jestem bardzo senne....mam pytanie robilyscie badania prenatalne jezeli tak to tu czy w Polsce?

majola, Zoja36 lubią tę wiadomość

f2wldqk3t9cfiynw.png
‹‹ 619 620 621 622 623 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ