Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
Nustria gratuluje, tak ja byłam w Geteborgu na badaniach.
Cena 5500kr szwedzkich, bardzo sprawnie i miło.
Umawiasz wizytę przez Internet, stawiasz się na wyznaczony termin, tam rozmowa wstępną co i jak , pozniej usg i pobranie krwi. Panie mówią po szwedzku 😱 ale też po angielsku.
Odpowiedź dostałam po ok tygodniu na maila.
Jak by wyniki były źle to dzwonią do Ciebie.
Czasem się zdarza że w twojej krwi jest za mało DNA dziecka i wyniki mogą być błędne, za to już nie płacisz ale musisz tam jechać jeszcze raz.
Ja byłam w chyba 11 tc lub 12tc, więc też nie jedź za szybko bo wyniki mogą być błędne.
https://www.barnmorskehuset.se
ja u nich byłam.
Powodzenia życzę 👍😀Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2019, 14:47
-
majola wrote:Pati, ja dokładnie rok temu zrobiłam sobie szybki spacer. Była piękna pogoda. O 16:30 zaczęły mi odchodzić wody i od razu skurcze co 5 minut. A chwilę po północy synek był z nami. I tego Tobie życzę
Dziękuję bardzo,😀 dlatego też wyruszyłam na sklepy może to coś pomoże 😀😀 co prawda nic nie kupiłam ale 3 godz polazilam 😀 -
Z innej beczki, czy znacie jakiś nawilżający żel intymny lub jakieś globulki, które są bezpieczne w ciąży i można je kupić tutaj w aptece? Czy lepiej zapytać ginekologa? Chyba przez te hormony przytulanie bez wspomagaczy się nie obejdzie. Gdzieś czytałam, że często na początku ciąży, albo przez całą ciążę może występować suchość.
-
pati1980 wrote:Czy któraś z Was urodziła po terminie, ja mam dzisiaj strasznego stresa czy z małym wszystko ok. Ogólnie mam kiepski dzień tylko bym płakała 😥😥
pati1980 lubi tę wiadomość
-
Przebilam się wreszcie przez całe forum . Dużo już wiem , ale pewnie jeszcze wiele wątpliwości przede mną
Póki co świadomość , ze jestem w ciąży do mnie nie dochodzi.
Czekam cierpliwie na pierwsza wizytę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2019, 10:03
kaktus85, alda, Alutka 32, pati1980, mar2śka, majola, Zoja36 lubią tę wiadomość
-
Mazwopka wrote:Przebilam się wreszcie przez całe forum . Dużo już wiem , ale pewnie jeszcze wiele wątpliwości przede mną
Póki co świadomość , ze jestem w ciąży do mnie nie dochodzi.
Czekam cierpliwie na pierwsza wizytę.
Witaj po tej stronie 🥰🥰🥰
Mazwopka lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, ja dzisiaj byłam na kontroli w szpitalu. Mam 3cm rozwarcia, główka bardzo nisko A oni mnie do domu odeslali i kazali wrócić w piatek.
Z terminu jestem 7 dni po ale dzisiaj pani doktor obliczyla inny termin i jestem 5 dni po.
Ja oszaleje z nerwów, co chwilę sprawdzam czy maluch się rusza i serduszko bije. A oni mi tu każą tyle jeszcze czekać 😓😓😓 Czy to możliwe żeby tyle przenosić ciaza po ivf?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2019, 12:25
-
pati1980 wrote:Hej dziewczyny, ja dzisiaj byłam na kontroli w szpitalu. Mam 3cm rozwarcia, główka bardzo nisko A oni mnie do domu odeslali i kazali wrócić w piatek.
Z terminu jestem 7 dni po ale dzisiaj pani doktor obliczyla inny termin i jestem 5 dni po.
Ja oszaleje z nerwów, co chwilę sprawdzam czy maluch się rusza i serduszko bije. A oni mi tu każą tyle jeszcze czekać 😓😓😓 Czy to możliwe żeby tyle przenosić ciaza po ivf?
O rany Pati ☹️☹️☹️ Współczuje nerwów .........
pati1980 lubi tę wiadomość
-
pati1980 wrote:Hej dziewczyny, ja dzisiaj byłam na kontroli w szpitalu. Mam 3cm rozwarcia, główka bardzo nisko A oni mnie do domu odeslali i kazali wrócić w piatek.
Ja oszaleje z nerwów, co chwilę sprawdzam czy maluch się rusza i serduszko bije. A oni mi tu każą tyle jeszcze czekać 😓😓😓 Czy to możliwe żeby tyle przenosić ciaza po ivf?pati1980 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ja juz😁 w środę urodziłam o 04:29 Leopolda o wadze 4,640 i 52cm. Mały zdrowy i wszystko ok. Poród ekspresowy o 22.00 skurcze co 8min w szpitalu byłam o 00.00 i co 3min i rozwarcia 8cm. Ciężko było bo bez znieczulenia i musieli mnie naciąć bo nie dałam rady z takim wielkoludem. W szpitalu rewelacyjna opieka. Ten mój mały glodny co chwilę, w nocy nawet zabrały mi położna małego na 4godz żebym się przespala. Teraz dochodzimy do siebie 🥰🥰🥰 Cała rodzina zakochana 🥰♥️
Alutka 32, Mazwopka, mar2śka, alda, Zoja36, majola, kaktus85 lubią tę wiadomość