X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • pati1980 Autorytet

Wysłany: 16 października 2019, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nustria gratuluje, tak ja byłam w Geteborgu na badaniach.
    Cena 5500kr szwedzkich, bardzo sprawnie i miło.
    Umawiasz wizytę przez Internet, stawiasz się na wyznaczony termin, tam rozmowa wstępną co i jak , pozniej usg i pobranie krwi. Panie mówią po szwedzku 😱 ale też po angielsku.
    Odpowiedź dostałam po ok tygodniu na maila.
    Jak by wyniki były źle to dzwonią do Ciebie.
    Czasem się zdarza że w twojej krwi jest za mało DNA dziecka i wyniki mogą być błędne, za to już nie płacisz ale musisz tam jechać jeszcze raz.
    Ja byłam w chyba 11 tc lub 12tc, więc też nie jedź za szybko bo wyniki mogą być błędne.

https://www.barnmorskehuset.se

ja u nich byłam.
    Powodzenia życzę 👍😀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2019, 14:47

k1iygdz.png
  • pati1980 Autorytet

Wysłany: 16 października 2019, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majola wrote:
    Pati, ja dokładnie rok temu zrobiłam sobie szybki spacer. Była piękna pogoda. O 16:30 zaczęły mi odchodzić wody i od razu skurcze co 5 minut. A chwilę po północy synek był z nami. I tego Tobie życzę :)

Dziękuję bardzo,😀 dlatego też wyruszyłam na sklepy może to coś pomoże 😀😀 co prawda nic nie kupiłam ale 3 godz polazilam 😀

k1iygdz.png
  • pati1980 Autorytet

Wysłany: 16 października 2019, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula jak u was?

k1iygdz.png
  • pati1980 Autorytet

Wysłany: 17 października 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was urodziła po terminie, ja mam dzisiaj strasznego stresa czy z małym wszystko ok. Ogólnie mam kiepski dzień tylko bym płakała 😥😥

k1iygdz.png
  • Nustria Koleżanka

Wysłany: 17 października 2019, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny:D Pati właśnie nad tą kliniką się zastanawiałam i chyba się zdecydujemy na badania tam, dzięki za polecenie! Trzymam kciuki za szybkie rozwiązanie!:)))

• Nustria Koleżanka

Wysłany: 17 października 2019, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z innej beczki, czy znacie jakiś nawilżający żel intymny lub jakieś globulki, które są bezpieczne w ciąży i można je kupić tutaj w aptece? Czy lepiej zapytać ginekologa? Chyba przez te hormony przytulanie bez wspomagaczy się nie obejdzie. Gdzieś czytałam, że często na początku ciąży, albo przez całą ciążę może występować suchość.

• mar2śka Autorytet

Wysłany: 17 października 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati1980 wrote:
    Czy któraś z Was urodziła po terminie, ja mam dzisiaj strasznego stresa czy z małym wszystko ok. Ogólnie mam kiepski dzień tylko bym płakała 😥😥
    Wiem co czujesz bo ta ostatnia prosta jest najcięższa . Ja rodziłam po terminie 9 dni i każdy dzień ciągnął się w nieskończoność . Próbowałam wszystkiego : sprzątanie, spacery, mycie okien i wiele innych i ... nic ;) dzidzia sama zdecydowała . Poród się zaczął na dzień przed wizytą w szpitalu gdzie mieli decydować o ewentualnym wywoływaniu . Będzie dobrze! Życzę duuużo cierpliwości ;)

pati1980 lubi tę wiadomość

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • pati1980 Autorytet

Wysłany: 17 października 2019, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tylko dziwi i stresuje to ich podejście do wszystkiego.
    Przecież jeśli ciaza jest z IVF to znamy dobrze termin zapłodnienia i też porodu,czy to nie ma wplywu. Oni mi każą tyle dni czekać. Oszaleje 😳😳😳

k1iygdz.png
  • Mazwopka Autorytet

Wysłany: 18 października 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przebilam się wreszcie przez całe forum . Dużo już wiem , ale pewnie jeszcze wiele wątpliwości przede mną :)
    Póki co świadomość , ze jestem w ciąży do mnie nie dochodzi.
    Czekam cierpliwie na pierwsza wizytę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2019, 10:03

kaktus85, alda, Alutka 32, pati1980, mar2śka, majola, Zoja36 lubią tę wiadomość

• alda Autorytet

Wysłany: 18 października 2019, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mazwopka wrote:
    Przebilam się wreszcie przez całe forum . Dużo już wiem , ale pewnie jeszcze wiele wątpliwości przede mną :)
    Póki co świadomość , ze jestem w ciąży do mnie nie dochodzi.
    Czekam cierpliwie na pierwsza wizytę.

Witaj po tej stronie 🥰🥰🥰

Mazwopka lubi tę wiadomość

e5skzzc.png

[**]

• Alutka 32 Autorytet

Wysłany: 19 października 2019, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mazwopka ogromne gratulacje:):) teraz się relaksuj i odpoczywaj bo później na to czasu nie będzie ;)

Alutka
  • Mazwopka Autorytet

Wysłany: 19 października 2019, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka 32 wrote:
    Mazwopka ogromne gratulacje:):) teraz się relaksuj i odpoczywaj bo później na to czasu nie będzie ;)
    :)

• Zoja36 Autorytet

Wysłany: 20 października 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mazwopka serdeczne gratulacje 🎊 😊

k0kdx1hpz2nssibk.png
  • majola Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mazwopka, ja też gratuluję!

• pati1980 Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja dzisiaj byłam na kontroli w szpitalu. Mam 3cm rozwarcia, główka bardzo nisko A oni mnie do domu odeslali i kazali wrócić w piatek.
    Z terminu jestem 7 dni po ale dzisiaj pani doktor obliczyla inny termin i jestem 5 dni po.
    Ja oszaleje z nerwów, co chwilę sprawdzam czy maluch się rusza i serduszko bije. A oni mi tu każą tyle jeszcze czekać 😓😓😓 Czy to możliwe żeby tyle przenosić ciaza po ivf?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2019, 12:25

k1iygdz.png
  • alda Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati1980 wrote:
    Hej dziewczyny, ja dzisiaj byłam na kontroli w szpitalu. Mam 3cm rozwarcia, główka bardzo nisko A oni mnie do domu odeslali i kazali wrócić w piatek.
    Z terminu jestem 7 dni po ale dzisiaj pani doktor obliczyla inny termin i jestem 5 dni po.
    Ja oszaleje z nerwów, co chwilę sprawdzam czy maluch się rusza i serduszko bije. A oni mi tu każą tyle jeszcze czekać 😓😓😓 Czy to możliwe żeby tyle przenosić ciaza po ivf?

O rany Pati ☹️☹️☹️ Współczuje nerwów .........

e5skzzc.png

[**]

• mar2śka Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati1980 wrote:
    Wiem, że się denerwujesz ale to możliwe . Jak już pisałam u mnie było to 9 dni . Rozwarcie na końcówce może być . Na pewno lada moment urodzisz !! Bądź dzielna!!

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • pati1980 Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja juz😁 w środę urodziłam o 04:29 Leopolda o wadze 4,640 i 52cm. Mały zdrowy i wszystko ok. Poród ekspresowy o 22.00 skurcze co 8min w szpitalu byłam o 00.00 i co 3min i rozwarcia 8cm. Ciężko było bo bez znieczulenia i musieli mnie naciąć bo nie dałam rady z takim wielkoludem. W szpitalu rewelacyjna opieka. Ten mój mały glodny co chwilę, w nocy nawet zabrały mi położna małego na 4godz żebym się przespala. Teraz dochodzimy do siebie 🥰🥰🥰 Cała rodzina zakochana 🥰♥️

Alutka 32, Mazwopka, mar2śka, alda, Zoja36, majola, kaktus85 lubią tę wiadomość

k1iygdz.png
  • Alutka 32 Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati gratuluje:):)

Alutka
  • Mazwopka Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Pati !! ❤️

‹‹ 642 643 644 645 646 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ