X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • pati1980 Autorytet

Wysłany: 28 września 2019, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka 32 wrote:
    Ja się ogoliłam sama;) lewatywę miałam zrobioną. Ale wiem ze nie każdej robią ale nie wiem od czego to zależy .

Ja też mam zamiar sama się ogolić, jak dam radę 😂😂😂

k1iygdz.png
  • Alutka 32 Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati1980 wrote:
    Ja też mam zamiar sama się ogolić, jak dam radę 😂😂😂
    Zawsze możesz poprosić męża 😉😉

pati1980 lubi tę wiadomość

Alutka
  • pati1980 Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka 32 wrote:
    Zawsze możesz poprosić męża 😉😉

No oczywiście on bardzo chętny 😁😁

k1iygdz.png
  • alda Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati1980 wrote:
    Dziewczyny u mnie poród już tuż tuż, mam pytanie.
    Czy tutaj w szpitalu gola i robią lewatywe?
    I do tych do rodziły na Ullevål, jak wygląda sprawa z parkingiem, jest jakiś specjalny czy na normalnym się stawia auto.

Nie miałam lewatywy , goliłem się sama .

My parkowaliśmy na zwykłym parkingu , koło wejścia na porodówkę . W szpitalu byliśmy 9 dni więc nie będę pisała ile mnie to kosztowało 🙄🙄🙄🙄🙄🙄🙄🙄🙄🙄🙄🙄🙄🙄🙄🙄🙄

e5skzzc.png

[**]

• pati1980 Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy twardnial wam mocno brzuch pod koniec ciąży, zwłaszcza w nocy? ja to nieraz ledwo żyje tak mnie boli.
    Jeszcze mały się strasznie rozpycha i wypina to bol jak cholera .😳😳

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2019, 06:41

k1iygdz.png
  • Zoja36 Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja golilam się sama. Lewatywe miałam na życzenie.
    Brzuch twardy miałam ostatnie dwa miesiące.
    Pati będzie dobrze.
    Już niedługo wydasz na świat kolejny cud 💖

k0kdx1hpz2nssibk.png
  • pati1980 Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie coraz bliżej i wdziera się lekka panika.
    Od dwóch tygodni mam jakieś skurcze co chwilę, twardy brzuch i jakoś tak dziwnie. Z corka nic nie miała takiego. Jak przyszło z nienacka to Od razu poszło 😂😂😂.
    Zanim urodze to osiwieje 😳😳

Zoja36 lubi tę wiadomość

k1iygdz.png
  • pati1980 Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula jak Ty się trzymasz?, ja ledwo chodzę.
    Mały już niski ułożony i tylko czekam na jakiś znak.

k1iygdz.png
  • madziula_ Koleżanka

Wysłany: 3 października 2019, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati1980 wrote:
    Madziula jak Ty się trzymasz?, ja ledwo chodzę.
    Mały już niski ułożony i tylko czekam na jakiś znak.

Ja już tez ciężko i staram się wogole już nie chodzić ... Mam ustalony termin cesarki na 9.10 ale nie wiem czy dotrzymam do tej środy ... Tez już mam nisko brzuch , ciagle mi nie dobrze i coraz częściej mam bóle brzucha.. dziś zauważyłam lekko pomarańczowa wydzielinę .

n59ymg7ygootc40w.png
  • pati1980 Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziula_ wrote:
    Ja już tez ciężko i staram się wogole już nie chodzić ... Mam ustalony termin cesarki na 9.10 ale nie wiem czy dotrzymam do tej środy ... Tez już mam nisko brzuch , ciagle mi nie dobrze i coraz częściej mam bóle brzucha.. dziś zauważyłam lekko pomarańczowa wydzielinę .

Ja też mam bole brzucha i jakieś lekkie skurcze ale to wszystko tak tylko mnie straszy. Juz leżeć za długo nie mogę bo wszystko mnie boli. Więc spać też ciężko. Ale jeszcze troszkę, musimy was radę 🤞🤞😀

k1iygdz.png
  • Alutka 32 Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny których dzieci mają alergie pokarmową. Próbowałyście podać dziecku jogurt ? Kiedy i jaki żeście wybrały zwykły bez laktozy czy ten nie pamietam ale firma zaczyna się na A sojowy ? Może macie jakieś wskazówki odnośnie nietolerancji ? Może któraś mi podpowie co może jeść niemowlę z nietolerancją laktozy a co z alergią na biłko mleka krowiego . Czytam i czytam i głupieje niby rozumiem różnice ale nie potrafię odróżnić tego w produktach , dużo sprzecznych informacji

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2019, 10:43

Alutka
  • majola Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ma alergię na białko mleko krowie. Co jakiś czas robi się próbę czy dalej ma alergię (tak mi powiedziała pediatra w Polsce). Podaje się produkt pieczony (na przykład bułka, rogal) , potem chyba smażony (na przykład naleśnik) , potem jogurt zwykły. Dawałam już też twaróg i synek wymiotuje po posiłkach z nabiałem. Byliśmy ostatnio u fastlege i poprosiłam o skierowanie na testy. Powiedziała, że najpierw musi zapytać, czy zakończyli tamtą sprawę (w styczniu był na wizycie w szpitalu w związku z alergią, co go tylko zmierzyli, zważyli i osłuchali) i jeśli tak, to wyśle skierowanie.
    Jogurtów i mleka sojowego jeszcze nie podawałam, bo mnie przeraża skład. Chcę mu cukier podać jak najpóźniej. Jeszcze są jogurty owsiane, ale też z cukrem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 06:02

Alutka 32 lubi tę wiadomość

• Alutka 32 Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałaś ze robisz synkowi naleśniki na czym te naleśniki robisz? Jak u Was sprawa z rybami ? Czytałam ze przy skazie białkowej tez mogą uczulać .czym smarujesz pieczywo synkowi? I jak z makaronem bo przecież tez jest na jajkach . Sory za tyle pytań ale naprawdę jestem ciemna w tym temacie. My mamy wizytę w Szpitalu za 2 tygodnie w sprawie refluksu to będę maltretować bo różne problemy brzuszkowa u nas .

Alutka
  • Alutka 32 Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jeszcze takie pytanie jak wyglądają kupki waszych maluchów ? Moja od jakiegoś czasu jak coś zje normalnego to za chwile jest kupka taka ze widać co jadła . Można było by to wziąć i podać jeszcze raz hehe. Czy to jest normalne?

Alutka
  • mar2śka Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka 32 wrote:
    Mam jeszcze takie pytanie jak wyglądają kupki waszych maluchów ? Moja od jakiegoś czasu jak coś zje normalnego to za chwile jest kupka taka ze widać co jadła . Można było by to wziąć i podać jeszcze raz hehe. Czy to jest normalne?
    Tak to jest normalne ! Co do jedzenia jeśli jest tylko nietolerancja na laktozę to dozwolone wszystkie produkty bez laktozy. A jak skaza to trzeba wykluczyć bialka na pewno krowie, czasami również inne: białko jaj , ryby, sojowe. U nas po rykach było zaostrzenie AZS .Ja jeszcze nie podawałam nabiałowych rzeczy . Jak się karmi piersią to najpierw ja próbuje i jak jest Ok to potem mała . Póki co jadłam jaja i jest Ok. Zaczynasz od małych ilości i najlepiej od kefiru, jogurtu naturalnego. W odstępach od 1-2 tyg. Są tez jogurty kokosowe . Zerknę na skład bo mam w lodowce . Co do makaronów są też bezjajeczne , popatrz na składy :) smarować można np awokado .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 09:42

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • pati1980 Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula jesteś gotowa na jutro, czy nie dotrwalas.
    Powodzenia i trzymam kciuki 👍🥰

k1iygdz.png
  • madziula_ Koleżanka

Wysłany: 9 października 2019, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati1980 wrote:
    Madziula jesteś gotowa na jutro, czy nie dotrwalas.
    Powodzenia i trzymam kciuki 👍🥰

Dotrzymałam :D właśnie przyjechaliśmy do szpitala i czekamy na przyjęcie... mam stresa ogromnego.
    A Ty jak tam się czujesz ?

n59ymg7ygootc40w.png
  • pati1980 Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziula_ wrote:
    Dotrzymałam :D właśnie przyjechaliśmy do szpitala i czekamy na przyjęcie... mam stresa ogromnego.

Ja ok, nadal czekam na jakiś znak. Tyle że mojemu synkowi chyba dobrze u mamusi. Teoretycznie mam jeszcze 6 dni do terminu, zobaczymy czy dotrwam czy pójdzie wcześniej 😀.

Trzymam kciuki, daj znać po wszystkim. Juz za chwilę przytulisz swoje maleństwo 🥰

k1iygdz.png
  • Alutka 32 Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziula_ wrote:
    Powodzenia :)

Alutka
  • majola Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naleśniki robimy na samej wodzie i żółtku. Głównie małe placki robimy z różnych mąk. Omlet też z samych żółtek z warzywami. Pasty do kanapek z różnych roślin strączkowych.
    Makarony wybieramy bez jajek.

‹‹ 640 641 642 643 644 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ