Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
pati1980 wrote:Dziewczyny u mnie poród już tuż tuż, mam pytanie.
Czy tutaj w szpitalu gola i robią lewatywe?
I do tych do rodziły na Ullevål, jak wygląda sprawa z parkingiem, jest jakiś specjalny czy na normalnym się stawia auto.
Nie miałam lewatywy , goliłem się sama .
My parkowaliśmy na zwykłym parkingu , koło wejścia na porodówkę . W szpitalu byliśmy 9 dni więc nie będę pisała ile mnie to kosztowało 🙄🙄🙄🙄🙄🙄🙄🙄🙄🙄🙄🙄🙄🙄🙄🙄🙄
pati1980 lubi tę wiadomość
-
No właśnie coraz bliżej i wdziera się lekka panika.
Od dwóch tygodni mam jakieś skurcze co chwilę, twardy brzuch i jakoś tak dziwnie. Z corka nic nie miała takiego. Jak przyszło z nienacka to Od razu poszło 😂😂😂.
Zanim urodze to osiwieje 😳😳Zoja36 lubi tę wiadomość
-
pati1980 wrote:Madziula jak Ty się trzymasz?, ja ledwo chodzę.
Mały już niski ułożony i tylko czekam na jakiś znak.
Ja już tez ciężko i staram się wogole już nie chodzić ... Mam ustalony termin cesarki na 9.10 ale nie wiem czy dotrzymam do tej środy ... Tez już mam nisko brzuch , ciagle mi nie dobrze i coraz częściej mam bóle brzucha.. dziś zauważyłam lekko pomarańczowa wydzielinę .
-
madziula_ wrote:Ja już tez ciężko i staram się wogole już nie chodzić ... Mam ustalony termin cesarki na 9.10 ale nie wiem czy dotrzymam do tej środy ... Tez już mam nisko brzuch , ciagle mi nie dobrze i coraz częściej mam bóle brzucha.. dziś zauważyłam lekko pomarańczowa wydzielinę .
Ja też mam bole brzucha i jakieś lekkie skurcze ale to wszystko tak tylko mnie straszy. Juz leżeć za długo nie mogę bo wszystko mnie boli. Więc spać też ciężko. Ale jeszcze troszkę, musimy was radę 🤞🤞😀 -
Dziewczyny których dzieci mają alergie pokarmową. Próbowałyście podać dziecku jogurt ? Kiedy i jaki żeście wybrały zwykły bez laktozy czy ten nie pamietam ale firma zaczyna się na A sojowy ? Może macie jakieś wskazówki odnośnie nietolerancji ? Może któraś mi podpowie co może jeść niemowlę z nietolerancją laktozy a co z alergią na biłko mleka krowiego . Czytam i czytam i głupieje niby rozumiem różnice ale nie potrafię odróżnić tego w produktach , dużo sprzecznych informacji
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2019, 10:43
Alutka -
Mój ma alergię na białko mleko krowie. Co jakiś czas robi się próbę czy dalej ma alergię (tak mi powiedziała pediatra w Polsce). Podaje się produkt pieczony (na przykład bułka, rogal) , potem chyba smażony (na przykład naleśnik) , potem jogurt zwykły. Dawałam już też twaróg i synek wymiotuje po posiłkach z nabiałem. Byliśmy ostatnio u fastlege i poprosiłam o skierowanie na testy. Powiedziała, że najpierw musi zapytać, czy zakończyli tamtą sprawę (w styczniu był na wizycie w szpitalu w związku z alergią, co go tylko zmierzyli, zważyli i osłuchali) i jeśli tak, to wyśle skierowanie.
Jogurtów i mleka sojowego jeszcze nie podawałam, bo mnie przeraża skład. Chcę mu cukier podać jak najpóźniej. Jeszcze są jogurty owsiane, ale też z cukrem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 06:02
Alutka 32 lubi tę wiadomość
-
Pisałaś ze robisz synkowi naleśniki na czym te naleśniki robisz? Jak u Was sprawa z rybami ? Czytałam ze przy skazie białkowej tez mogą uczulać .czym smarujesz pieczywo synkowi? I jak z makaronem bo przecież tez jest na jajkach . Sory za tyle pytań ale naprawdę jestem ciemna w tym temacie. My mamy wizytę w Szpitalu za 2 tygodnie w sprawie refluksu to będę maltretować bo różne problemy brzuszkowa u nas .Alutka
-
Alutka 32 wrote:Mam jeszcze takie pytanie jak wyglądają kupki waszych maluchów ? Moja od jakiegoś czasu jak coś zje normalnego to za chwile jest kupka taka ze widać co jadła . Można było by to wziąć i podać jeszcze raz hehe. Czy to jest normalne?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 09:42
-
pati1980 wrote:Madziula jesteś gotowa na jutro, czy nie dotrwalas.
Powodzenia i trzymam kciuki 👍🥰
Dotrzymałam właśnie przyjechaliśmy do szpitala i czekamy na przyjęcie... mam stresa ogromnego.
A Ty jak tam się czujesz ?
-
madziula_ wrote:Dotrzymałam właśnie przyjechaliśmy do szpitala i czekamy na przyjęcie... mam stresa ogromnego.
A Ty jak tam się czujesz ?
Ja ok, nadal czekam na jakiś znak. Tyle że mojemu synkowi chyba dobrze u mamusi. Teoretycznie mam jeszcze 6 dni do terminu, zobaczymy czy dotrwam czy pójdzie wcześniej 😀.
Trzymam kciuki, daj znać po wszystkim. Juz za chwilę przytulisz swoje maleństwo 🥰